Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Lisans üstü eğitim

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu konudaki yorumların hemen hemen hepsini okudum. o kadar yüksek lisans yapmak isteyen arkadaş varki, hiçkimse neden y lisans yapmak istediğini yazmamış, bu aşamaları tamamlamış biri olarak şunu söyleyebilirimki büyük idealleriniz yoksa sadece y lisans yapmış desinler diye ve uzman öğretmen olmak için bu iş olmaz, çünkü maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı bir süreç ayrıca bir öğretmene maddi hiçbir getirisi yok. eskiden %25 zamlı ekders alırdık şimdi onuda kaldırdılar. ayrıca bu süreç boyunca maddi olarak 2 yıl boyunca büyük bir miktarda bütçe ayırmanız gerekiyor. ben öğretmen arkadaşlara eğer y lisanstan sonra doktora düşünüyorsanız yapın derim. alternatif olarak onun yerine şimdiden uzman öğretmenliğe çalışın derim çünkü o süreç daha kısa ve kolay

Tepki Skoru
0
hmm... bunu değerlendireceğim hocam ben bu sene mezun oldum ve alesten 74 aldım yüksek lisansa başvuru için son bi haftam ve burda bi çok sorumun cevabını aldım... çok kararsızdım açıkcası hala da netlik yok ama en çok uzman öğretmenlik için istiyodum yüksek lisansı aslında doktora düşünüyodum ama türkiye'de herşey o kadar zorki... bilgi veren arkadaşlar teşekkürler...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben alesten 83 aldım ve ben alanımda ilerlemek istiyorum.bilgiye açım.. bana ne önerirsiniz bu puanla direkt doktoradan başlama şansım var mı varsa neye ihtiyacım var yardım eder misiniz.

Tepki Skoru
0
Ales %50, Dil sınavı %20, not ortalamanında %30'u etkili oluyor.Hangi üniversitede yüksek lisans yapacaksanız o üniversitenin açtığı kontenjana göre aldığınız puanlara göre bir sıralama yapılıyor.Direkt doktora yapılabiliyor tabi üniversitede o program varsa.Şansınız başvuran kişilerin aldıkları puanların ortalamalarıyla alakalı bir durum onun için bu puanla olur ya da olmaz gibi bir şey söylemek mümkün değil.
Başarılar...

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar ben de bu sene uludağ üniversitesi eğitim programları ve öğretimi alanında yükseklisansa başlıyorum.içinizde bu alanda yükseklisans yapmış arkadaşlar beni bu alan hakkında biraz bilgilendirebilrseniz çok mutlu olurum.daha yolun başındayım:)birde sabahçı grup öğretmeniyim.hem çalışıp hem okumak zor oluyor mu?

Tepki Skoru
0
ben 4.sınıf öğrencisiyim ve master dan sonra doktara mı tamamlamak istiyorum.fakat bunun türkiyede çk fazla getirisinin olmadığını bliyorm.dr.dan sonraöğretmenlik değilde büyük sivil toplum kuruluşlarnda çalışabilme şansımız sizce n kadar ve nasıl(unıcef gibi].çocuk psikolojisi gibi bi alanda kendimi geliştirmek istiyorm.kendi üniversitemde açılmadığı için başka bi üniversitede yapmalıyım ve arada referans mektuplarının falan olduğunu söylüyorlar bu konu hakkında da bilgi verirseniz memnun olurum.

Tepki Skoru
0
Slm ben aÖf den mezunum bende yÜksek lİsans yapmak İstİyorum ama psİkolojİ dalinda olursa sevİnİrİm ne gİbİ Şeyler yapmam gerekİr alesten de 55 aldim neler gereklİ yÜksek lİsans İÇİn aÖf nİn zarari olur mu hangİ Ünİversİte daha İyİ yardiminizi beklİyorum ama arkadaŞlara cvp yazmamiŞsiniz ne oldu hayirdirrrr

Tepki Skoru
0
merhaba bizim kendi alanımız dışındaki bölümlerde(pdr, psikoloji) yüksek lisans yapmamız bizim bu alanlarda çalışabileceğimizi mi gösterir? Bir tane daha sorum olacaktı eğitim yönetimi ve denetimi yüksek lisansını yapıp sınava girip hemen müfettiş olabiliyormuyuz yoksa alanımızda belli bir sene çalışmış olmamız mı gerekiyor ? teşekkür ederimm.

Tepki Skoru
0
yüksek lisans için dil sınavı şartmı?merak ediyorum hiç açıköğretim fak. bitirip yüksek lisans yapan warmı?

Tepki Skoru
0
arkadaslar sorular soruluyor ama cevaplar yok herkes nerdeyse aynı soruları soruyor ama herkes bır ıkı souları yada cevaplanmıs souları cevaplıyor ne bilim ben aradıgımı bulamadım. okul öncesi öğrt. pdr yüksek lisans yapabiliyormu buyrun benden de benzer bir soru cevabı bulabilirim inşallah bir cevap herkese iyiy gunler

Tepki Skoru
0
yuksek lısans ta hangı soruları soruyorlar ama acıkca yazın oylesıne gecıstırmeyın unıversıte ısmlerınıde yazın cocuk gelısımınden mezun olup kazananlar cevaplarsa sevınırım veya ıyı bılen bırısı tesekurler:)

Tepki Skoru
1
yüksek lisans başvurularında kabul koşulları okuldan okula ve hatta programdan programa çok farklılık göstermektedir. fakat kabul şartları genel olarak esnektir ve şartları sağlamıyor olmanız durumunda kabul şansınızın olduğu gibi bütün şartları sağlamanız durumunda da kabul edilmeme ihtimaliniz vardır. yani not ortalamanız 2.5 altında iken ya da başka bir şartı sağlayamıyor iken de başvurduğunuz programa kabul edilebilirsiniz. kabulünüz bir sınav sonucu gibi kesin rakamlara dayanan bir koşul ile gerçekleşmediği için yani kabul koşulları çoğu zaman öğretim görevlilerinin inisiyatiflerine bağlı olduğu için şartların tamamını sağlayamıyor olduğunuzu düşünseniz bile başvuru yapabilirsiniz.

açıköğretimi bitenlerde yüksek lisans yapabilir...dil bazı üniversitelerde şart bazıları şart koymuyor....başvuru kritelerinde belirtiyolar zaten....birde öğretmen olanlar bir yılını bitirmeden özür grunubndan yani yüksek lisanstan bir yerden bir yere tayin isteyemiyor..ancak bir yıl bittikten sonra tayin isteyebiliyorsunuz...

tezsiz yüksek lisans mezunlarının araştırma görevlisi olup olamayacaklarıdır.Yönetmeliğe göre bunda da herhangi bir engel söz konusu değildir ama adı üstünde akademik araştırma ile görevlendirilecek birisinin daha önce hiç olmazsa teziyle ilgili araştırma yapıp analiz sentez yeteneğine sahip olması gerektiği beklenecektir

üds veya kpds den 50 puan şartını sağlamadığınız sürece Tezli yüksek lisans yapma ihtimaliniz çok zayıf.Ama bazı üniversiteler dil sınavlarını kendileri yapıyorlar üds ve kpds den farksız çok zor oluyor.İyi hazırlanmanızı tavsiye ederim
umarım bazı sorulara cevap olmuşumdur..

Tepki Skoru
0
selam bende ALES hakkında bilgi almak istiyorum okul öncesi öğretmenliği 4. sınıftayım kaç puan almam gerekli ?hangi bölümü seçmeliyim?hangi bölümü seçersem bana getirisi yüksek olur ? aynı zamanda üds ye girmem şartmı kaç puan almak gerekir ? kpss sınavına girdiğimde kadrolu olarak atandığım zaman aynı zaman da yüksek lisans yapabilirmiyim?

Tepki Skoru
0
iyi günler..bende ege üniversitesi okul öncesi eğitim programı 2.sınıf öğrencisiyim..mezun olduğumda psikolojik danışma da yüksek lisans yapmayı düşünüyorum fakat bu konuda bi bilgim yok ales puanım üds puanım ortalamam ne olmalı ve mezun olunca hangi programa başvurmalıyım yardımlarınız için teşekkür ederim..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle