Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Lisans üstü eğitim

Tepki Skoru
0
Merhabalar,
Ben Muğla Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği programından bu yıl mezun oldum.Şu anda yine aynı üniversitede Psikolojik Danışma ve Rehberlik A.B.D de Yüksek lisans yapmaktayım.Yüksek Lisans,LES,ÜDS,KPDS vb. konularda her türlü sorunuz için yardımcı olabilirim.Bana kimse yardım etmemişti...
Saygılarımla
:36_7_8:

Tepki Skoru
0
öncelikle şimdiden yardımların için tşk ediyorum.... şuanda yüksek lisans için neler yapmamız gerekiyor....ben ikinci sınıf öğrencisiyim ama şimdi öğreneceklerime göre kendimi hazırlamak istiyorum...önerilerini bekliyorum... sevgiyle kal...

Tepki Skoru
0
selam ben de okulöncesi 4.sınıftayım.les e girdim iyi bir puan bekliyorum ama onun sonrasında ne yapcağımı bilmiyorum
illa mezun olduğun üniversite de mi lisans yapmak lazım başak üni de de yapabiliyormuyuz ve lisans yapacağımız zaman alanı neye göre seciyoruz
okulöncesinde mi lisans yapmam lazım başka alanda yapamam mı biraz fazla soru sordum kusura bakmayın ama merak ediyorum ona göre bişeyler yapcam bir de ingilizce düzeyimiz ne olcak ve lisansa başvururken ingilzce sertifikam olması laazım mı

Tepki Skoru
0
LES İN BİZE GETİRİSİNİ VE NASIL BİR YOL İZLEMEMİZ GEREKİYOR! SELAMLAR!

Tepki Skoru
0
merhabalar.Ben iki yıl önce les snvına girmiştim iyi de puan almıştım.
fakat puanımı değerlendirmedim ve hiçbir üniv. başvuramadım şimdi yeniden sınava girmeyi düşünüyorum iyi bir puan aldıktan sonra neler yapmam gerektiğini merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.                  
                 şimdiden teşekkürler.

Tepki Skoru
0
merhabalar.Bende les ten 51 aldım.Acaba mülakat ile ilgili bilgi verebilir misiniz? bi de dil sınavı na tabi tutulacak mıyız? Zor bi sınav mı üds?

Tepki Skoru
0
selam ben ege ünv okul öncesi öğretmenliği bölümünden 2006 yılında mezun oldum geçen sene les ve üds sınavlarına da girdim.ve dokuz eylül üniversitesine başvurdum. şu konuda sorusu olan arkadaşlara öncelikle cevabım tabiki başka üniversitelere yüksek lisans için başvurabiliyosunuz daha fazla bilgi
isterseniz ben buralardayım...

Tepki Skoru
1
ben gazi ünv çocuk gel böl 99 mezunuyum. lese girmeyi düşünüyoru. hangi kitapları ve hangi ünv tavsiye edersiniz.
kaç puan almalıyım?

Tepki Skoru
0
Merhabalar,
Ben Muğla Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği programından bu yıl mezun oldum.Şu anda yine aynı üniversitede Psikolojik Danışma ve Rehberlik A.B.D de Yüksek lisans yapmaktayım.Yüksek Lisans,LES,ÜDS,KPDS vb. konularda her türlü sorunuz için yardımcı olabilirim.Bana kimse yardım etmemişti...

mrb
bende düşünüyorum lisans üstü eğitimi her üniverstede yapılabiliyormu ayrıca çalışırken gidilse olurmu? şuan okulöncesi öğrt bu bölümden hangi bölümlere geçebilirim bilgi verirseniz sevinirim.

Tepki Skoru
0
mrb arkadaşlar okulöncesi öğretmeni olarak kadroya geçtik diyelim ondan sonrada les e katılabiliyormusun ayrıca katılırsan nasıl bir sonuç oluyor mesela çocuk gelişimi öğretmenliğini seçsem o şekilde mi atamam olur bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa şimdiden teşekkür ediyorum

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim canım. ben çocuk gelişimi öğrt bölümüde var diye duymuştum. diyelim ki bir bölüm üzerine les yaptım o zaman okul öncesi öğrt kalkacak mı sadece yaptığım bölüm üzerine mi olacak bölümüm. ayrıca les ten sonra uzman öğretmenmi oluyoruz.

cevap bekliyorum denizciğim şimdiden teşekkür ederim canım.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar kimden tavsiye bekliyosunuz belirtirseniz ona göre yardımcı olmaya çaılışırım

Tepki Skoru
0
elhana cım bende girdim LES e ve 51 aldım sanırım yetersiz.60 ı geçmek gerekiyo iyi bi üniversite olması için deilmi? Bide acaba mülakatta ne tip sorularla karşılaşıyosun bunu çok merak ediyorum.. Yardımın için şimdiden teşekkürler. Birde unutmadan master yapan bi devlet memuru master yaptığı şehire tayin isteyebiliyomu bilgin var mı bu konuda?

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
İzzet bey mart değil Aralık-mayıs aylarında.
Artık üniversiteler yabancı dil sınavı istiyor Lesten 70 de alsanız işe yaramıyor.
Bazı üniversitelerde mülakat % si düşürüldüğü için torpilde olsa artık eskisi gibi bunu yapamazlar.
Les ten bir çok üniversite 45 üstü istiyor bazıları 50 yi de bulabiliyor.Ayrıca diploma notunu da sınırı koyuyorlarÖrnegin 50 in üstünde puanı olanlar, üds den en az 65 alanlar ve diploma notu 3 veya denkliği olanlar başvurabilir denilebiliyor.
Genellikle bu 3 şartı bir çoğu istiyor.

Tepki Skoru
0
bende çok teşekkür ediyorum hocam ayrıca hussel arkadaşada çok teşekkür ediyorum benim sormak istediklerimi sormuş çok teşekkür ediyorum ,

Tepki Skoru
0
Önemli olan okulların koyduğu les puan baraşını aşabilmek en iyi üniversite bile 50 il başlar sınırdan önemli olan mülakat aşaması. 45 ile alan bile var.Bu sorunun muhattabı ben değilim ama söyleyeyim. mülakatta karşına akademik olsun kendinle ilgili olsun her türlü soru çıkabilir. Ayrıca master yaptığın yere tayin isteyemezsin. O yüzden atandıktan sonra başlaman daha sağlıklı olur.

başarılar
[/quote]

Teşekkürler denisse :):)

Tepki Skoru
0
Selam ve özür,
Çok değerli arkadaşlar uzun süredir msjlara cevap yazamadığım için herkesten ayrı ayrı özür diliyorum.Herkesin sorusuna kısaca cevap vermek isterim;
Fidan Hanıma: Öncelikle derslerine iyi çalış ve notlarını yüksek tut. Çünkü yüksek lisans için notların etkisi %20-%30. Bu arada ingilizce sınavları olan Kpds/Üds den en az 65 almaya çalış.Bu puanları şu an için alamazsan 50 ile araştırma görevliliğine başvurabilirsin
Tiara'ya: Kendi alanında yüksek lisans yapman daha iyi çünkü sadece o zaman MEB de uzman öğretmen olabilirsin. İngilizce için ÜDS ve KPDS geçerli bilhassa ÜDS puanı tabi TOEFL sınavını başarırsan 2 sene uluslararası geçerliliği de var.
Melikem'e: LES'e girmeden yüksek lisansa başvuramazsınız. Bunun yanında birçok üniversite dil sınavının puanını da istemektedir.
Merveiremsude'ye: Yazık olmuş. Sınavdan aldığın puan okul başarı puanın ve mülakat notu ile yüksek lisansa kabul edilirsiniz.LES o kadar zor değil ama ingilizceden 50 almak gerçekten yorucu olabilmekte.
Dilan'a: Mülakat sınavı biraz subjektif bir sınav. Kendi üniversitenizde yüksek lisans yaparsanız hocaları tanıdığınız için extra bir şansınız olabilir.Dil sınavını çoğu üniversite istemekte.Dershane desteğiyle ÜDS zor bir sınav değil.
Elhana'ya:Sizinle tanışmak isterim. Ayrıca teşekkür ederim.
Keremcik'e: Dil sınavı için Hacette-Taş yayınları Cesur Öztürk'ün kitapları var.LES için sayısal altyapınız varsa. Sözeli zaten yaparsınız, iyi bir puan almanız zor olmaz. Ben Güven_der'e çalışmıştım,
Saygılarımla...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.