Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Lisans üstü eğitim

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bende ingilizce aramayan üni.leri merak ettim.

Bende yüksek lisns yapmayı düşünüyoroum kısmetse. Fakat klinik psikoloji üzerine istiyorum kendi branşım üzerine değil. Okul öncesi mezunu sayılırım. Bende üniversiteler bakıyorum fakat puanları yüksek olduğu gibi dil yeterliliğide istiyolar. Bu dil yeterliliğini programa başladıktan sonra alma imkanı var olan üniversiteler var mı? Özelleride söylerseniz sevinirim.
Birde benim bilmediğim yönleri vardır diye soruyorum, bir okul öncesi eğitim öğretmeni klinik psikoloji dalında yüksek yapınca ne gibi avantajları oluyor? Herekse Allah kolaylık versin.
Zaten yakında merkezi oluyormuş. Torpil mülakat kalkıyor kısmetse:)

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar. ben de okulöncesi öğretmeniyim,kpss ile atandım. Baharda yapılacak olan ales sınavına gireceğim. Lisans üstü eğitim almak istiyorum.
Bu sınavın bana ve diğer okulöncesi öğretmeni olan arkadaşlara nasıl bir artısı olabilir sizce? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim..Teşekkürler

Tepki Skoru
0
evet bende yuksek lısans yapmak ıstıyorum pedagojı uzerıne yapılınca cocuk psıkologu olnuyo dıe demıstı bır hocamız bu konuda bılgılendırırsenız cook sevınıcem

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bende ingilizce aramayan üni.leri merak ettim.

Bende yüksek lisns yapmayı düşünüyoroum kısmetse. Fakat klinik psikoloji üzerine istiyorum kendi branşım üzerine değil. Okul öncesi mezunu sayılırım. Bende üniversiteler bakıyorum fakat puanları yüksek olduğu gibi dil yeterliliğide istiyolar. Bu dil yeterliliğini programa başladıktan sonra alma imkanı var olan üniversiteler var mı? Özelleride söylerseniz sevinirim.
Birde benim bilmediğim yönleri vardır diye soruyorum, bir okul öncesi eğitim öğretmeni klinik psikoloji dalında yüksek yapınca ne gibi avantajları oluyor? Herekse Allah kolaylık versin.
Zaten yakında merkezi oluyormuş. Torpil mülakat kalkıyor kısmetse:)

Okul öncesi ve ya yakın bir branşı dahil olsanız imkanı yok klinik psikoloji yükseği yapamazsınız! Ayrıca klinik üzerine yapabilseniz bile ingilizce çok önemli klinik psikolojide.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar çok önemli bir sorum var... Öğretmenler yüksek lisans yaparken haftanın 1 günü izinli sayılıyormuş diye duydum bu doğru mu acaba?

Tepki Skoru
0
Yanlış hatırlamıyorsam evet böyle bir izinleri var ama müdürler canlarını okuyor. Çünkü onun yokluğunda sınıfı biri devr almak zorunda kalıyor o da müdür oluyor. Çünkü hiç bir sebeple okul tatil edilemiyor.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar 2008 bahar dönemi ales'e girecek arkadaşlardan sınav giriş belgesi eline ulaşan varmı?

Tepki Skoru
0
Benim haftanın son gününde yani bugün geldi. :)

Tepki Skoru
0
arkadaslar meslek yuksek okulunda ogretım gorevlısı olmak ıcın hangı asamalar gereklı bu konuda bılgsı olan varsa benı aydınlatsın...

Tepki Skoru
0
hocam eğer farklı bir yolu yoksa,önce ales sınavına girmeniz gerekiyor.buradan iyi bir puan alırsanız (iyi bir puan demek başvuracağınız ünüversiteye göre değişiyor) yüksek lisans yapacağınız üniversiteye başvuracaksınız.burda mülakata tabii tutulacaksınız eğer onuda başarıyla geçerseniz yüksek lisans yapabileceksiniz..bunu yaparken bir bölüm seçmeniz gerekiyor..meslek yüksek okulunda öğretim görevlisi olmak istiyosanız bu okullarda verilen derslerden birinde yüksek lisans yapmanız gerekiyor..mesela çocuk gelişimi,materyal gelişimi...gibi konularda..
daha sonra yüksek lisansınız bitincede görev yapmak istediğiniz meslek yüksek okuluna başvuruyosunuz..oradada sanırım birtakım mülakatlardan geçirirler...kabul görülürseniz basamakları tırmanmaya başlarsınız yavaş yavaş..
benim bildiğim kadarıyla bu işin aşamaları böyle ama yanıldığım bir nokta varsa şimdiden kusura bakmayın..bence en kapsamlı bilgi için bi üniversiteye başvurup bilgi alsanız daha iyi olur..çünkü herşeyi okadar çabuk değiştiriyolarki takip etmemiz bazen mümkün olmuyor..şimdiden kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
bende 4.sınıf okul öncesi öğretmenliği öğrencisiyim ve hangi bölümlere başvurabiliyoruz vede dil konusunu merak ediyorum tam olarak bilgilendiriseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürederim

Tepki Skoru
0
istediğiniz her bölüme başvurabilirsiniz ama üniversiteden mezun olduğunuz bölümden tercihinizi yaparsanız daha cok şansınız var tabi...dil konusuda başvuracağınız üniversite ile bir görüşün bence çünkü üniversiteden üniversiteye değişiyor şartlar kimisi illaki şart koyuyo kimiside puanınız yüksekse az bir seviyede olmasını yeterli görüyo...ama tezli yaparsanız veya asistanlık için başvurursanız mutlaka ingilizce isterler...

Tepki Skoru
0
İStediğiniz her bölüme başvuramıyorsunuz. Oncelikle ne üzerine düşündüğünüzü ve bununla ilgili ortak alanları belirlemeniz gerekiyor. Daha sonra ensititü sayfasından gerekli yeterliliklere bakmanız gerekiyor. Okul oncesi mezunları dezavantajlı bir çok anlamda. En şanslılar Hacettepe Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunları. Yüksek lisansta dil e gelince. Okul ister istesin, ister istemesin girişte ama size eğitim süresince lazım olacaktır. Çeviri çıktığında ya kendiniz yarım yamalak ingilizcenizle yapacaksınız ya da para verip, çevirmene yaptıracaksınız. Fakat ingilizce size çeviri verselerde vermeselerde hocalar ödev verdiğinde ve yapmanız gereken araştırmalar olduğunda mumla arayacağınız bir nitelik haline geliyor. Çünkü eğitim alanında bir tek Türk eğitim modelleri uygulamaları göz önünde tutulmuyor. Bununla ilgili tüm önemli kaynakların çoğu ingilizce:)

Tepki Skoru
0
Merhaba Arkadaşlar. Ben Anadolu üniversitesinde okulöncesi öğretmenliği bölümünde tezli yüksek lisans yaptım. Lisansı da burda tamamladım. Çok sıkıntılı bir süreçti. bu yıl Anadolu üniversitesinde yüksek lisans programı açılmadı.Üniversitenin kendi öğrencisi olmak önemli. Hocalar sizi tanıdığı için önceliği kendi öğrencilerine veriyorlar. Bu demek değil ki başka üniversitelerde master yapamazsınız. Yapabilirsiniz elbette ama kendi üniversitenizde şansınız çok yüksek.Detaylı bilgi verebilirim. sorularınızı bekliyorum.

Tepki Skoru
0
didemo arkadaşım bende okulöncesi bölümünde yüksek lisans yapmak istiyorum.alesten sonra neler yapmalıyız detaylı bilgi verir misin.mülakatta ne gibi sorular soruluyor.

Tepki Skoru
0
y.lisans yapan veya arkadaşları yapanlar; eğitim yönetimi ve denetimi bölümünde y.lisans yapıyorum.tez aşamasındayım.araştırmamı tamamladım ama istatiksel analiz için yardım almam gerekiyor.yapılacak istatiksel analiz için ne kadar ücret isteniyor bir fikri bilgisi olan var mı acaba?

Tepki Skoru
0
slm arkadaşlarr ben de aöf 3.sınıf öğrencisiyim. ben de yüksek lisans yapmayı çokk isterim tecrübeli arkdaşlara sorum aöfliler de yüksek lisans yapabilio mu? şartlar eşit mi .şimdiden cvplarınız için tşklerrrrr...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle