Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anasınıfında karne

Tepki Skoru
0
arkadaşlar karne verilmiyor bana bir müfettişim geçen sene ne kanesi diye fırça atmıştı gelişim raporu vereceksin demişti ama ben karne verilmesinden yanayım miniklerim dört gözle karne alacakları günü bekliyorlar ve çok mutlu oluyorlar ben verilmesinden yanayım bende hem gelişlim raporu hazırlıyorum hem karne veriyorum.

Tepki Skoru
0
öğretmenden öğretmene değişiyo ama genelde karne verilyo

Tepki Skoru
0
ben artık karne verilmeyeceğini onun yerine gelişim raporu doldurulacağını biliyorum ama karne verilmesinden yanayım çünkü hem çocuklar hem aileleri çok hevesli.

Tepki Skoru
0
Arkadaşşlar benim bi sorum olacak..karne doldururken ben geçen sene bütün çocuklara gülen yüzü boyadım yani hepsine ayrım yapmadan güzel bir karne verdim..peki karne doldururken amacımız eksikliklerini belli etmek mi? yoksa çocuğu mutlu etmek mi?

Tepki Skoru
0
anasınıfında karne çocuğun gelişiminin ölçütü değildir. daha çok semboliktir. verilmesinden yanayım. gelişimde tek ölçüt olmadığı için tüm yıldızları boyuyorum güvenlerini kırmamak için. asıl ölçüt gelişim dosyaları. gelişim dosyalarında herşey açık açık yazılır. neyse o. bunları da karneden önceki toplantıda açıklamak gerek.
Hocam teşekkürler ben de aynı şekilde yapıyorum ama bazı arkadaşlarım kafamı karıştırdı...

Tepki Skoru
0
1 hafta önce müfettişler geldi.Kesinlikle karne vermeyeceksiniz dedi.Bütün yıldızları boyadığımızı söyleyince siz çocukları kandırıyorsunuz dedi.Bende GAMZE arkadaşın gönderdiği gelişim raporlarını indirip eğlenceli bir hale getirdim.Karne havasını yarattım.Sonra gelişim raporlarına fon kartonundan simlerle ,pullarla , kurdelelerle süslediğim karne dosyaları hazırladım.Dosyaların arkalarına çocuğun okulda etkinlik yaparken fotoğraflarını çekip yapıştırdım.Tabi siyah beyaz oldu ama.Ön kısmınada okulun amblemini yapıştırdım.Çok şirin oldular.Fotoğrafını çekeyim gönderirim.

Tepki Skoru
0
karne verilmesi taraftarı olanlardan biriyim... eğer çalışıyor olsaydım yine verirdim... çünkü çocuklar sene başından itibaren sormaya başlıyorlar... cesur arkadaşımız da çok iyi bir yöntem bulmuş... Nede olsa amacımız çocukları mutlu etmek...

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben kazanım değerlendirme formları ile ilgili birkaç şey sormak istiyorum.Kimisinin formunda 3 tane alan var.Benim kullandığımda 2 tane tarih atılıp doldurulacak alan var.Yani ilk 10 içinde çocukları gözlemleyip işaretleyebileceğim bir alan yok.Şİmdi ben bu formu doldururken bütün amaç ve kazanımları işaretliyor muyum yoksa yıllık plandaki amaç ve kazanımlara göre neleri kazandırdıysak bunların değerlendirmesini mi yapıyorum.Mesela "sanat eserlerin hakkındaki duygularını açıklar" gibi bir kazanımı vermedim ve gözlemlemedim de,bunu boş mu bırakıyorum?

Tepki Skoru
0
Slm ArkadaŞlar Sİz Anasinifi İÇİn E Okul Programina Neler Gİrdİnİz 1İ Bana AÇiklayabİlİrmİ LÜÜtfeeeen

Tepki Skoru
0
ArkadaŞlar Sİz E Okula BİrŞeyler Gİrmedİnİzmİ Bu Konuda Bana Bİlİgİ Aktaracak Kİmse Yokmu

Tepki Skoru
0
emel67 arkadaşım teşekkür ediyorum mesajın için,uzun uzun yazmışsın.Ben bütün amaç ve kazanımları bir dönem içinde kullanmak zorunda değilim,bu doğru da değil,günlük planlarda çok fazla amaç kazanım yüklemesi yapmıyoruz..Senin dediğini yaparsam zaten kullanmadığım amaç ve kazanımları kullanmış olurum.28 çocuk için bu kadar amaç ve kazanımı ayrı ayrı doğru bir şekilde gözlemleyemem,bazen kazandırdığım bir kazanımda tereddüte girerken,çocukta bir gözlemleyip bir gözlmeleyemeyince,bir de planıma almadığım bir amacı 1 günlük,2 günlük gözlemle kazandırdım diyemem.
*3 alan derken neyi kastettiğimi ben de bilmiyorum,bir iki arkadaşım yayınevlerinden aldıkları kazanım değerlendirme formlarında 3 bölüm olduğundan bahsediyorlardı.Ben de bunları kullanıyorum ve 2 tane bölüm var.İki dönem sonunda dolduruyorum yani...

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bir ilköğretim müfettişinden duyduğuma göre karne yerine gelişim raporu verilmesi gerekiyormuş bunun karne gibi düzenlenmiş hali piyasada mevcut bilginize

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu işi neden bu kadar büyüttünüz anlamıyorum,zaten kullandığımız kaynak kitapların yanında karneler ve kazanım değerlendirme formları veriliyor onları doldurun gitsin .gelişim raporunuda ekleyin,birde çukulata ekleyin poşet dosyaya koyun ,çocuklara verin,velilere açıklamaya gerek yok herhalde anlarlar
kendinizi üzmeyin..iyi tatiller.....

Tepki Skoru
0
evt karne veriliyorum...gelişim raporları kazanım değerlendirme formuna göre hazırlanıyor yani yani her 2 dönemde veriyorum..verilmesinden de yanayımm inannın çok mutlu oluyolar da velilerde öğrencilerde...

Tepki Skoru
0
Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR HEPİNİZİN YAZDIKLARINI OKUDUM.KARNE SONUÇTA BİR DEĞERLENDİRME BELGESİDİR.OKUL ÖNCESİ HENÜZ ZORUNLU OLMADIĞI İÇİN DE KARNE OLAYI KİŞSEL TERCİHLER DAHİLİNDE VERİLİYOR AMA DEDİĞİNİZ GİBİ GELİŞİM RAPORLARI VB.DOLDURULMASI GEREKEN BELGELER.ŞAHSEN BEN DOĞUDA ÇALIŞAN BİR ÖĞRETMEN OLARAK ÇOCUKLARIMA KARNE VERECEĞİM DOLDURDUM BİLE AMA İNANIN HİÇBİR TANE VELİM ALIP TA ELİNE BAKMAYACAK BİLE KARNEYE BAKSA DA ANLAMAYACAK.ADAM TÜRKÇE'Yİ BİLMİYOR DOĞRU DÜRÜST DAHA BİLEN DE AZ BUÇUK OKUMA YAZMAYALA NE ANLARSA ARTIK.BEN ÇOCUKLARA SADECE KARNE VERİYORUM O DA GÖNÜLLERİ HOŞ OLSUN DİYE.KARNE ALACAKLARI GÜNÜ İPLE ÇEKİYORLAR BARİ ONLARI OKULDAN SOĞUTMAYAYIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.RUHSAL DOSYA DENİLEN SARI DOSYALARI VE KILAVUZ KİTABIMIZDAKİ 9 SAYFALIK FORMU HERBİR ÇOCUK İÇİN İTİNAYLA DOLDURDUM VE MÜDÜRÜMÜZE VERDİM.VELİLERE VERMEYECEĞİM ÇÜNKÜ BAKMAYACAKLAR BİLE.KARNEYE BAKSALAR O DA YETER.BELKİ 1. SINIF ÖĞRETMENLERİ İLGİLİ BİRİ ÇIKARDA FORMLARA GÖRE ÇOCUKLARA EĞİTİM ÖĞRETİM VERİR.HA BU ARADA BİZİM MÜDÜR BİRDE ANASINIFI DA DAHİL OLMAK ÜZERE 8.SINIFA KADARKİ SINIFLARIN BİRİNCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRMEMİZİ İSTEDİ.BEN ANASINIFINDA 1.OLMAZ DEDİM AMA MAKSAT OKULA GELMEYENLERİ TEŞVİK ETMEK FALAN DEYİNCE BAKTIM ISRARIN ANLAMI YOK SESİMİ ÇIKARMADIM.TÜM ÖĞRENCİLERİME MİNİK TE OLSA BİRER HEDİYE ALACAĞIM .ÇÜNKÜ BENİM GÖZÜMDE HEPSİ HARİKA ÇOCUKLAR.İŞTE BÖYLEEE.İNŞALLAH YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA SIKINTILARIMIZ BİR NEBZE OLSUN BİTER.

hocam size katılıyorum bende sadec karne vereceğim. okuma yazma bilmiyor aileler. kimseninde açıp bakacağını da zannetmiyrm. zaten karnelrin bile geri geleceğini zannetmiyorum. bu da benim sahsi fikrim. bende sadece karne vereceğim

Tepki Skoru
0
kesinlikle karne verilmez sadece gelişim raporu veriliyor.karne verilmesi yasaklandı zaten

Tepki Skoru
0
merhaba ben kaynak kitapların yanında gelen kazanım değerlendirme gibi içeriği olan bir karne verdim ve galiba yanlışlıkla kazanım değerlendirme formlarını dağıttım .( ama ayrıca dosyamda kazanım değerlendirme formum var.gelişim formlarıda var). sizce sorun olur mu?

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle