Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anasınıfında karne

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Mesajların hepsini okumadım ilk müsait anımda okuyacağım.
Sanırım bu konunun içinde yanlış bilgi var.Yasemin demiş karne değil evet.Gelişim karnesi.
selda gelişim karneleri yasak filan değil.Bunu kim çıkardı ise yanlış bilgi.

Tepki Skoru
0
karneyi çocuklara, Kazanım değerlendirme formları ve gözlem dosyalarınıda velilere vereceyim çünkü çocuklar karne almayı bekliyorlar.
Kazanım değerlendirme formları ve gözlem dosyalarının çocuklar için bir önemi yok.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Deniz.Sen galiba anlamamakta ısrarcısın :D
Karne ister verirsin ister vermessin.O senin bileceğin iş.
Müdür illa vereceksin diyorsa mecburen vereceksin.
Anladıgım kadarı ile sen müdürün emir verir gibi şunu şöyle yapacaksın böyle yapacaksın demesi seni sinirlendiriyor.

Gelişim karnelerini doldurmanın öyle zor bir tarafı yok.Yıldızları boyuyorsun olur biter.Bu işlemin 15 dk nı bile almayacağına eminim.Çocukların yüzünde gülücükleri görürsen o 15 dk sana saniyeler gelir :D

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Size gelen gelişim karneleri -tabi gelişim karnesi değildir- o tür gelişim karnelerini biliyorum.Elimde 5 çeşit karne var.Hele birisi yaklaşık 70-80 belkide 100 maddeden oluşuyor.Demekki sendeki sade gelişim karnelerinden değil.O tür karnelerden çocukta bi zevk almaz veliler içindir o.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben karne dışında hiçbişey vermiyorum...müdür sağolsun onu da verip vermeyeceğimi bile sormuyor...açıkcası aklıma göre takılıyorum...çocuklarda karne heyecanı şimdiden başladı...o hevesleri kırılmasın diye veriyorum...kazanım değerlendirme formu ve gözlem dosyalarını ikinci dönem veririm...duruma göre hareket etmek en akıllıcası....

Tepki Skoru
0
karneyi ister verin ister vermeyin ama gelişim raporunu doldurup veriyorsunuz

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar merak ettim,bütün karnelerdeki yıldızları tam doldurarak mı veriyorsunuz,yoksa adaletli davranıp herkese hakettiğini mi veriyorsunuz?Ben herkese hakettiğini vereceğim ama insafsızda davranmıyorum tabiki de,yine de aklıma takılıyor,bütün yıldızlarını doldurup mu vermeliyim,bu da çok doğru gelmiyor bana..Neyse siz nasıl yapıyorsunuz ki?

Tepki Skoru
0
valla ben adaletli davranıyorum:)yani tek yıldızı olanlarda var ama dediğin gibi çok ta acımasız davranmıyorum;)velilerimle de konuşacağım onların asıl incelemesi gereken kazanım formu.ikinci dönem bütün yıldızları doldurcam zaten:D

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben 6 yaş grubu öğretmeniyim çocuk ilkokula hazırlık yolunda adım atarken.Onun için önem taşıyan karneler ile tanışmaya başlıyor.Ben gerçekçi olunması taraftarıyım..Tabii çok ta acımasız davranmayın ama lütfen bilinçli yaklaşın
Zaten karne vermek zorunlu değil ama ben vermek istiyorum çocuğumu mutlu etmek istiyorum diyorsanız size kalmış.Fakat biliyorsunuz ki karnede bazı yönergeler var atıyorum örneğin evinin tlf.adresini biliyormu,ayakabbı bağcığı vs...bunları üzgünüm yapamayan çocuk var siz tutup tam olarak doldurursanız üzgünüm yanlış yapmış olursunuz...Ama ben gelişim raporunda doğruları yazarım bunuda velime söylerim diyorsan yine size kalmış ....Programımız esnek size ne uygun geliyorsa onu uygularsınız.her öğretmen arkadaşımın doğru kararlar vereceğinden eminim.....

Tepki Skoru
0
ben karne doldururken ilk dönem gerçekçi davranıyorum ama ikinci dönem biraz daha esnek davranıyorum zaten genelde yapılanda bu olsa gerek ayrıca gözlem dosyalarını doldurdum dönem sonunda bilgilendirmek amaçlı velilere dağıtacağım

Tepki Skoru
0
Evet arkadaşlar fikirlerinize katılıyorum,Öbür türlü de karnenin bir anlamı kalmıyor.Bir çocuğun 2.sınıfa giden ablası bana dedi ki:"öğretmenim siz de geçen sene ki öğretmen gibi bütün çocukların yıldızlarını tam mı vereceksiniz?" Ben de o öğretmeni de rencide etmeden,kendi kişisel tercihim olarak öyle yapmayacağımı izah ettim..

Tepki Skoru
0
bence ansınıfında karne dahaçok çocuğu motive edici olmalı...yani ben karne doldururken çocuğun beceri haline getiremediği davranışlara da yıldız dolduruyorum.
beni anlamanız için çocuğun karne aldıktan sonra gözlerine bakmanız gerekiyor.
karne aldıklarında ne kadar mutlular tarif edemem ama çocukların gözlerine baksanız anlarsınız demek istediğimi.....

Tepki Skoru
0
SLM ARKADASLAR,BEN ÇOCUKLAR KARNE VERİYRUM KARNEDE GENEL DEĞERLENDİRME BÖLÜMÜ VAR.NE GİBİ ŞEYLER YAZACAĞIZ.BİLGİSİ OLAN YARDIM ETSİN....AYRICA KAZANIM DEĞERLENDİRME FORMUDA DOLDURDUM.BEN KAZANIM FORMUNUN VELİYE VERİLDİĞİNİ BİLMİYRDUM.OKULDAN KALACAK SANIYORUM.VELİLERE Mİ VERECEĞİZ.YARDIMMMM.....

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR HEPİNİZİN YAZDIKLARINI OKUDUM.KARNE SONUÇTA BİR DEĞERLENDİRME BELGESİDİR.OKUL ÖNCESİ HENÜZ ZORUNLU OLMADIĞI İÇİN DE KARNE OLAYI KİŞSEL TERCİHLER DAHİLİNDE VERİLİYOR AMA DEDİĞİNİZ GİBİ GELİŞİM RAPORLARI VB.DOLDURULMASI GEREKEN BELGELER.ŞAHSEN BEN DOĞUDA ÇALIŞAN BİR ÖĞRETMEN OLARAK ÇOCUKLARIMA KARNE VERECEĞİM DOLDURDUM BİLE AMA İNANIN HİÇBİR TANE VELİM ALIP TA ELİNE BAKMAYACAK BİLE KARNEYE BAKSA DA ANLAMAYACAK.ADAM TÜRKÇE'Yİ BİLMİYOR DOĞRU DÜRÜST DAHA BİLEN DE AZ BUÇUK OKUMA YAZMAYALA NE ANLARSA ARTIK.BEN ÇOCUKLARA SADECE KARNE VERİYORUM O DA GÖNÜLLERİ HOŞ OLSUN DİYE.KARNE ALACAKLARI GÜNÜ İPLE ÇEKİYORLAR BARİ ONLARI OKULDAN SOĞUTMAYAYIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.RUHSAL DOSYA DENİLEN SARI DOSYALARI VE KILAVUZ KİTABIMIZDAKİ 9 SAYFALIK FORMU HERBİR ÇOCUK İÇİN İTİNAYLA DOLDURDUM VE MÜDÜRÜMÜZE VERDİM.VELİLERE VERMEYECEĞİM ÇÜNKÜ BAKMAYACAKLAR BİLE.KARNEYE BAKSALAR O DA YETER.BELKİ 1. SINIF ÖĞRETMENLERİ İLGİLİ BİRİ ÇIKARDA FORMLARA GÖRE ÇOCUKLARA EĞİTİM ÖĞRETİM VERİR.HA BU ARADA BİZİM MÜDÜR BİRDE ANASINIFI DA DAHİL OLMAK ÜZERE 8.SINIFA KADARKİ SINIFLARIN BİRİNCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRMEMİZİ İSTEDİ.BEN ANASINIFINDA 1.OLMAZ DEDİM AMA MAKSAT OKULA GELMEYENLERİ TEŞVİK ETMEK FALAN DEYİNCE BAKTIM ISRARIN ANLAMI YOK SESİMİ ÇIKARMADIM.TÜM ÖĞRENCİLERİME MİNİK TE OLSA BİRER HEDİYE ALACAĞIM .ÇÜNKÜ BENİM GÖZÜMDE HEPSİ HARİKA ÇOCUKLAR.İŞTE BÖYLEEE.İNŞALLAH YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA SIKINTILARIMIZ BİR NEBZE OLSUN BİTER.

Tepki Skoru
0
denisse' Alıntı:
cemos' Alıntı:
SLM ARKADASLAR,BEN ÇOCUKLAR KARNE VERİYRUM KARNEDE GENEL DEĞERLENDİRME BÖLÜMÜ VAR.NE GİBİ ŞEYLER YAZACAĞIZ.BİLGİSİ OLAN YARDIM ETSİN....AYRICA KAZANIM DEĞERLENDİRME FORMUDA DOLDURDUM.BEN KAZANIM FORMUNUN VELİYE VERİLDİĞİNİ BİLMİYRDUM.OKULDAN KALACAK SANIYORUM.VELİLERE Mİ VERECEĞİZ.YARDIMMMM.....
Kazanım değerlendirmeler veliye verilmez. Onlar sizde kalıyor. Veliye önemle verilmesi gereken döküman GELİŞİM RAPORU'dur.

Bize gelen müfettişler gelişim raporları ve kazanım değerlendirme formaları üzerinde duruyorlar ve veliye ulaştırılmasını istiyorlar. Programımız bu belgelerin kesinlikle doldurulması gerektiğini vurguluyor. Karne zorunluluğu yok. Bende çocuklarımı mutlu etmek için veriyorum karneyi. Ama gelişim raporlarını ve kazanım değerlendirmeleri mutlaka velilere veriyoruz.

Tepki Skoru
0
Müdüre vermemiz gereken herhangi bir şey var mı?ya da okulda kalması gereken?Sanırım sadece gözlem dosyaları kalıyor okulda.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar 3 senedir karne yanında gelişim raporuda veriyorum veliler önceden toplantı yapıp aslında karnenin temsili olduğunu söylüyorum ve değerlendirmeyi karne de yapmıyorum tüm yıldızları boyuyorum amaç çocuğun teşviki ve mutluluğu asıl değerlendirmeyi tamamen tüm gelişim alanlarında uzun uzun çocuğun ne durumda olduğunu ve ne yapılması gerektiğiniz yazarak dolduruyorum ve tam bir sayfa tutuyo biraz zahmetli umarım okuyolardır diyorum çünkü ciddi emek veriyorum her çocuk için her gelişim alanının doldururken bunun yanında karneyide çocuk mutlu olsun diye mutlaka veriryorum bazı bölgelerdeki müfettişler karnenin artık yasak olduğunu gelişim raporu olması gerektiğinide söylüyolarmış bu arada

Tepki Skoru
0
arkadaşlar yönetmeliğe bakın öğretmen kılavuz kitabına bakın kazanım değerlendirme formu veliye verilmez o bizde kalır veli programdaki amaç ve kazanmılardan anlamzki örnek olarak kılavuz kitabında en son sayfada gelişim raporu için bu rapor kazanım değerlendirme formu dikkate alınırak yazılmıştır deniliyo ama veliye verilir diye bir ibare yok ben veliye kabaca kazanım değerlendirme formundan sözettim arzu eden baksın dedim ama bunun özeti size vereceğim gelişim raporunda dedim yani işin özü bu form veli için değil bizim gelişim raporunu daha rahat hazırlamamız ve çocuğu takip etmemiz içindir

Tepki Skoru
0
merhaba
mesajların hepsını okudum ve farklı ıllerdekı farklı uygulamalar arsısında hayretler ıcerısınde kaldım
bunun bır ortak noktası olmalı
cocukların psıkolojılerını olumsuz etkıleyebılecegı ıhtımalını dusunerek karne olayını kaldırıyorlar artık
hatta bız bu yıl vermedık
mutlaka ve mutlaka doldurulması gereken şeyler gelısım raporları
bunlar 2 donemın sonunda da hazırlanıyor bır nushası velıye verılıyor mutlaka bır nushasını ogretmen saklıyor.
ve kazanım degerlendırme formları mutlaka donem sonlarında doluyor.ve kesınlıkle velıye verılmıyor.
meb ın hazırladıgı ornek yıllık planda da yazar kazanım degerlendırme formları dogrultusunda hazırlanır gelısım raporları.ve velıye verılır.
buyuk bır klasor dosyada her cocuk ıcın seffaf dosya acmamız gerekıyor(portfolyo denıyor buna)
ve her cocugun dosyasına aıle bılgılerı, saglık bılgılerı, varsa ası kartı, cocugun kendı sectıgı bır faalıyetı,aileresmi gibi çocukla ilgili şeyler konuyor ve donem sonunda da gelısım raporunun ogretmende kalan nushası cocugun dosyasına yerlestırılıyor.
bunlar dısında eskıden kullanılan sarı gozlem dosyalarına falan hıc gerek yok
o kişisel bir tercih..
esas olması gerekenler bunlar..

Tepki Skoru
0
çocukları mutlu etmek adına kendı hazırladıgınız karneye benzer sımlerle fılan suslenmıs kartonlar hazırlayabılırsınız.
1.donem sonunda boyle bısey hazırladım ve ıcıne sımlı kalemlerle notlar yazdım.
2. donem sonunda da kırmızı kurdelalı dıploma verdım.bu zorunlu degıl kişisel bir tercıh..
müdürümüz karneler olmadıgından dıplomanın verılmesını de sacma buldu ve ımzalamak ıstemedı
ben de tamam o zaman hocam sızın ımzanız olmadan verırım o zaman dedım..
kabul ettı.velılere de acıkladım onlar da kabul ettıler..
sonucta bır resmıyetı yok..cocukların psıkolojılerını olumsuz etkıleyecek bır drum da yok
az yıldız cok yılız olayı yok yanı
renklı bır karton.
neyse dıyecegım su kı
sadece yıl sonunda dıploma verdık..e tabı aılelere de gelısım raporu..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle