Hem burda hem diger forumlarda cok yargisiz infaza ve spekulasyonlara rastliyorum
Kimse alinmasin darilmasin, kpss ye hic girmemis/girmeyecek olmamdan dolayi da tuzu kuru diye itham etmeyin lutfen
Kpssye yada diger herhangi bir sinava simdiki turkiyede ihtiyac devam ediyor, evet cok ciddi sorunlari da var ama henuz alternatifi yok ve istemediginiz torpil ve adam kayirmayi bir nebze engelliyor
İktidarda hangi parti olursa olsun kendi adamini kayirir, yanlis bir yaklasim ama durum bu, ozellikle belediyelere filan el altindan da adam aliniyor olabilir, sanslisiniz ki torpile ihtiyaciniz olmadan atanabiliyorsunuz, hatta iktidardaki partinin dusmani bile olsaniz atanmaniza bir engel yok, cunku puan ustunlugu esas aliniyor
Kpss sinavi mukemmel olmayabilir, belki 40 puan alaniniz daha mukemmel ogretmen de olabilir, fakat ilkogretim ardindan baslayan sinav silsilesi yani mevcut yapi bu sekilde, matematik turkceyi cok iyi biliyorsan ve okudugunu anlayip hafizaya atabiliyorsan (okumayi seviyorsan) diger insanlardan ondesin demektir
Geriye bir tek zaman ayirma konusu kaliyor, bazilarimiz zamani etkin kullanabiliyor, bazilarimiz kullanamiyor(yada cidden mesguliyeti cok)
Onerim, kpss icin onumuzdeki bir kac sene icin ciddi zaman ayirip sıkı calismaniz,yine de olmayabilir (ama calismazsaniz hic olmaz gibime geliyor, cok super sansli biri degilseniz)
Onumuzdeki seneler icin sartlar ya iyiye ya kotuye gider(ayni kalmaz degisir)
99 yillarinda formasyonu olan universite mezunlari ogretmen olmustu, simdi boyle bir sansiniz var mi?
(Sartlar daha da agirlasmis)
Demem o ki, mezun sayisi artiyor her sene, turkiye egitim alaninda ciddi bir reform yapmadigi surece atanma oraniniz dusecek
Hazir imkaniniz varken biraz kendinizi zorlayip kpssden yuksek puan almaya bakin
Calismaktan ölen olmamistir ulkemizde (japonyada varmis ama turkiyede yoktur sanmam)
Bu kadar kopya mopya dolu skandal oldu gecti, sizce kim daha cok etkilendi bundan?
90 puanli mi, 80 mi 70 mi 60 mi? Yuksek puanlilar icin maddi zarar oldu (1kac aylik maas alamadi hepsi bu)
Elbette ki kaderin payi var hayatimizda ama hayatimizi pamuk ipligine yada olasi guzel gelismelere baglamayalim derim,
En kotusune hazirlanip en iyisini umalim
Zamaninda harcamadigimiz efor ve calismayi atama zamanlarinda sinir bozuklugu ve forum takibi ile harciyoruz
Okuloncesinden, 75 puan uzerindeki yaklasik 600 aday hani nerde?