Bir bölümün gelip gelmeyeceğini teyid etmek puana göre yapılmaz. Başarı sırasına göre yapılır. Geçen yıl Okul Öncesi
Öğretmenliği bölümü en az (- +)60-65bininciyi aldı. Yanılmıyorsam o da Muş Alparslan Üniv Okul Önc Öğrt idi. Şu an açıklanan
YGS puanlarınız ham puanlarınızdır. Lise son sınıfta okuyan arkadaşların okul puanları hesaplanmadığı için ham puan verilmiş ve
ordaki başarı sıranızda ham puan alanlar içindeki başarı sıranızdır. Şayet ek puanınız varsa ve okul puanınızın yüksek olduğunu
düşünüyorsanız bu sizin için bir avantaj olacaktır. Örneğin ben ÖSS ye girdiğimde ham puanda Türkiyede ilk 10-15bin
arasındaydım. Fakat benim okul puanım çok düşük (Toplam:58) olduğu için toplam puanda başarı sıram 40bine kadar çıktı.
Şayet toplam puan açıklandıktan sonra YGS-5 puan türünde en az 60-65bin sıralaması içinde yer alıyorsanız, Okul Öncesi
Öğretmenliği bölümü çok büyük ihtimalle gelecektir. Tabi bu başarı sırası pratik olarak puanlamaya vurulursa, şu an ham puan
olarak 415-420 ve üstü puan alan arkadaşlara Okul Öncesi Bölümü hayırlısıyla gelecektir.