katılıyorum.....Porta şunu yazdı:Eğer haklarınız bu kadar suistimal ediliyorsa yapılacak şey basit; Çalışmayın arkadaşlar... Maaşı bir kenara bırakıyorum, SSK çok önemli bişey. Yani geleceğinizi düşünmek zorundasınız. İdeallerimiz, meslek aşkımız emeklilikte bize fayda sağlamıyor. Sosyal güvence yoksa hepsi boş kalıyor. 50-60 yaşınıza geldiğinizde hala prim açığınızı kapatmak için çalışabileceğinizi düşünüyrsanız çalışın. Fakat bu şekilde gitmez diye düşünüyorum...
Arkadaşım lisans mezunuyum.İnanki ücretli öğretmenlik yapabilmek için bile çok uğraştım düşün yani haklısın malesef eğitim düzenimizde çoooook eksiklik var.Umutla bekleyelim demeyeceğim çalışıp atanmaya bakacağız.cankur şunu yazdı:benim üniversite mezunu arkadaşlarım evde oturuyor lise mezunu arkadaşlar çalışıyor bunu istiyorlar
arkadaşlar ben bu sene usta öğretici olarak göreve başladım,biryandan da hafta sonları dersheneye gidiorum,,, yorucu bir tempodayım,sınava hazırlanmak için zaman bulamıyorun,,, 2. dönem devam etmemeyi düşünüyorum ama bu konunun ayrıntılarını bilmiyorum,,, merak ettiğim 2. dönem bırakırsam,sınavı alamaz da seneye tekrar başvurursam bu benim için sorun olur mu?
aslında son 2 ay kala bırakmak istiyorum ama çocuklarım boşta kalırlar die korkuorm,zaten onları düşündükçe üzülüyorum ama seneye de bu şekilde devam etmek istemiyorum 🙁
aslında son 2 ay kala bırakmak istiyorum ama çocuklarım boşta kalırlar die korkuorm,zaten onları düşündükçe üzülüyorum ama seneye de bu şekilde devam etmek istemiyorum 🙁
arkadaşlar lisans mezunuyum 4 senedir usta öğretici olarak çalışıyorum. busene başladığım okulda tek başımaydım. sınıf çok kalabalık olunca ikinci bir sınıf açtılar ve 3. sınıf öğrencisi bir arkadaş atadılar. benide usta öğreticilikten istifa ettirip ücretli öğretmen yaptılar. bunun nedeni hakkında bilgisi olan varmı
Diyelim ki herhangibir sebepten dolayı, eksik siğorta günü bildirildi, (30 günden az) o zaman 30 güne tamamlamak zorundasınız. yani cepten isteğe bağlı siğorta kapsamında eksik kalan günleri tamamlamalısınız. sayğılarımladilekselek şunu yazdı:1 Eylülde usta öğretici olarak çalışmaya başladım.
8 + 14 günlük sigorta yatmış,30 gün değil yani.
Emekli olmama daha 4978 usta öğretici iş günü var 😀
Yaş sınırı da 65 olduğuna göre 2051 de emekli olabiliyorum 😀
peki her seferinde 30 günden az yatırırlarsa biz hep cepten mi tamamlayacaz, mesela benim 10. ay 19 gün yattı ben bunu kendi cebimden mi tamamlayacam?:ggggdw:haticeparlak şunu yazdı:Diyelim ki herhangibir sebepten dolayı, eksik siğorta günü bildirildi, (30 günden az) o zaman 30 güne tamamlamak zorundasınız. yani cepten isteğe bağlı siğorta kapsamında eksik kalan günleri tamamlamalısınız. sayğılarımla