Usta öğretici atamaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kübra17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:13
rica etsem başvuru yapmak zorunda olan arkadaşlar da son günleri beklesinler..
ben yap-ma-yacağım..Öğretmenlik diploması almış arkadaşlara usta öğretici denilmesine de tepkiliyim.. ücretli öğretmenlik olsa yine neyse..kendisine bu ünvanı yakıştıran arkadaşlar varsa başvursun :)
arkadaşım bunca yıldır çalışıyoruz artık ailemizden bağımsız ekonomik özgürlüğümüz çok yüksek standartlarda olmasada var nasıl işi bırakıp ailemizin eline bakalım ben 8yılı bitiridm.18 yaşımdan beridir ailemden maddi olarak bağımsızım kendi yağımda kavruluyorum.işi bırakamam.herkse kendi açısından cevaplar bu yorumu usta öğretici desinler ben kendimi öğretmen olarak görüyorum ve hiç kimse sinirlenip cevap yazmasın normal lise mezunu olupyada imam hatip mezunu olup başka yere giremeyip gelip okul öncesini seçen ve yüzyüze eğitim alıp teori edinen bir çok kadroludan daha iyi olduğumu düşünüyorum.nedenmi? Çünkü ben mesleki eğitim aldım lisede stajda pişmeye başladım ve 8yıl boyunca hem usta öğreticlik yapıp hem üniversiteyi okudum.bir sürü öğretmen etiketi taşıyan ama insanlıktan nasibini almamış görgüden ve terbiyeden yoksun öğretmen gördüm.
ilk atanıp gelmiş öğretmen hanım bisküvisini cebine koymuş bi sürü insanın yanında tek tek çıkarıp yiyor,insan üniversite okurda görgü kuralı bilmezmi insan nezaketen olsa yine bir ikrameder böyle insanlar gördüm insanlığı benden öğrendi ama malesef insanlığı benimseyemedi.hala aynı cimrilik aynı görgüsüzlük sürüp gidiyor okulun aidatıyla alınan kartonu dolabına saklayıp sonraki evrenin öğretmeninin öğrencilerinin kullanmasına fırsat vermiyor.ama ben öğretmenim havasına girip insanları küçümseyebiliyor,bence insan kendini yetiştirmek zorundadır.öğretmen olan insan kendine emanet edilen çocukların vebalini alıyor üstüne yazık böyle öğretmenlere çocuk emanet ediliyor.

merhaba.ben istanbulda bır okulda usta öğretici olarak çalışıyorum.bugun başvuru ile ilğili bir yazı geldi. 8 haziran 3 temmuz arası internetten başvuru yapılacakmış.basvuruyu sadece lisans mezunları yapabilecekmiş.

lise mezunları hakkında meb in bır açıklamasını okudum.orada lise mezunlarını kadrolu veya sözleşmeli öğretmenın nezaretınde çalışabileceklerini yazıyordu.lise mezunlarının bilgisine...

trend hocam ben esprili bi şekilde yaklaştım olaya..açıkçası sizin kadar derin yaşanmışlığım yok bu konuda..çalışmak zorunda olmayanlaraydı yazdıklarım..sizin yazdıklarınızdan az çok neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum..zaten artık usta öğretici olarak anılmayacağınızı da görebiliyorum..kadrolu/sözleşmeli, hiç değilse ücretli öğretmenlik size daha çok yakışacak :)

lise mezunları 2009 2010 çalışamayacak anlamı çıkıyor

ben inandığımı yazdım nurgulhanım..şuan net bir açıklama yapılmadı ama meb i arayan lise mezunları görevlendirmelerinin zor olduğu yanıtını alırken..lisans mezunu dava açan arkadaşlara da yersiz davalar açıldığını ima eder cevaplar vermişler..zaten bu dönem kapanıyor davalarınız anlamsız vs..tabi hepsi kulaktan dolma ama istanbulda görevli arkadaşlar da gelen yazılarda sadece lisans mezunlarının görevlendireleceğini yazmışlar..
danıştay yüksek mahkemedir..aldığı kararın kolay kolay değiştirilebileceğini düşünmüyorum..

trend hocam ben esprili bi şekilde yaklaştım olaya..açıkçası sizin kadar derin yaşanmışlığım yok bu konuda..çalışmak zorunda olmayanlaraydı yazdıklarım..sizin yazdıklarınızdan az çok neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum..zaten artık usta öğretici olarak anılmayacağınızı da görebiliyorum..kadrolu/sözleşmeli, hiç değilse ücretli öğretmenlik size daha çok yakışacak :)
arkadaşım ben hep söylüyorum bu meslek zaten yorucu birde greksiz ekstra insanlarla uğraşınca insan yaşlanmadan yani yaşını almadan ihtiyarlıyor.ben yazınızı okuduğum gün çok sinirli ve kızgın bir haldeydim yanlış anlamış yanlış yorum yapmış olabilirim :) ne diyelim hergünümüz güllük gülistanlık geçmiyor ben buyıl çok sıkıldım bunaldım sırf kadrolu diye kendini bişey sanan ve ne yaptığını bilmeyen artık nasıl bir ruh haline sahipse insanlar arasında laf taşıyan ikiyüzlülük yapan kendine emanet edilene ihanet eden yalan söyleyen bir kaç kişi yüzünden buyıl bıktım usta öğreticilikten daha doğrusu kadrosuzluktan.neyse büyük arkadaşlıklar kavgayla başlarmış bizim arkadaşlığımızda yanlış anlayıp kızmamla başlamış olsun tanıştığımıza memnun oldum arkadaşım ..... :)

''İnsanlar düşünerek inandıkları, imgeledikleri ve olacağına kesin gözüyle baktıkları şeyleri mutlaka yaşarlar. Düşünce yaşamımızı yöneten farkında olmadığımız en önemli unsurdur. Düşünce hızlı ve kolayca değişebilen,hafif ve ince bir enerji biçimidir. Enerjiler, kendilerine benzer nitelik ve titreşime sahip enerjileri çekme eğilimindedirler. Bu nedenle düşünce ve duygular da benzer yapıdaki enerjileri kendilerine çekerler. Sıklıkla ‘Düşündüğüm, korktuğum başıma geldi’ deriz veya az önce düşündüğümüz kişi bizi telefonla arar. ''

işte ben düşünsel olarak üniversite mezunlarına usta öğreticilik ünvanını uygun bulmuyorum ve tüm arkadaşların öğretmen olarak anılmalarını istiyorum..sen de pozitif düşün, ve kendine en kötü ünvan olarak ücretli de olsa öğretmenliği benimse bence..

lise mezunu arkadaşlarla aöf te okuyan arkadaşları kızdıracak ama malesef bakanlı öğretmen yada yönetici nezaretinde görevlerine devam etmelerine aynı zaman söz konusu görevlendirmeyle çalışan usta öğreticilerin görevlerine son verilmesine danıştayda dava çatık muhtemlende dava olumlu sonuçlanacak szi arkadaşlarımızı anlamakla birliket bizde kaç senede beri atanamıyoruz

ben de şunu merak ediyorum diyelim ki okulu bitenler(2004 mezunuyum)atandım ücretli adı altında,lise ya da aöf de okuyan biri de atandı kadrolu öğretmenin yanına kim ne kadar maaş alacak ki?yani hayatımızda ne değişecek?şimdi bir anda karar aldım bir yılda aç ölmeyiz arkadaşlar hadi tenezül etmeyelim gerekirse özelde çalışır sürünürüz ama bir yılda ölmeyiz..şu anda karar aldım bu yıl kesin başvurmuyorummm

arkadaşlar danıştay kararı elimde ben de anaokulunda idareciyim ve yine de usta öğreticiler çalışacak bundan eminim sadece isim değişikliği oldu ücret yardımcı abla adı altında alınacaklar ve sınıfta teslim edilecek

arkadaşlar danıştay kararı elimde ben de anaokulunda idareciyim ve yine de usta öğreticiler çalışacak bundan eminim sadece isim değişikliği oldu ücret yardımcı abla adı altında alınacaklar ve sınıfta teslim edilecek

hocam o uygulamaya dava açtık..kararda bağımsız sınıf teslim edilemez seklinde bir ifade vardı..bakanlık kadrolu/sözleşmeli ya da bir idareci denetiminde bağımsız sınıflarda görevlendirmeye devam edeceğini söylemişti..biz de ikinci ifadeye yani ''kadrolu/sözleşmeli ya da bir idareci denetiminde bağımsız sınıflarda '' ifadesine yönelik dava açtık..şuan bakanlık kadrosuz usta öğretici başvurularını durdurdu..görevlendirirse yine dava açacağız :) bir idareci ya da karşı sınıfın öğretmeni nasıl fırsat bulup sürekli usta öğreticiyi denetlesin..kendi işini bırakıp usta öğretinin derslerine giremeyeceğine göre..sınıfta yine bağımsız olacaklar ve bu da karara aykırı..

bu arada son dk..
9 yıllık zorunlu eğitim 30 ilde uygulanacak, 81 ilde zorunlu eğitim uygulanana kadar 20 bin okul öncesi öğretmeni atanacak!! link aşağıda;

http://www.memurlar.net/haber/141647/

(arkadaşlar danıştay kararı elimde ben de anaokulunda idareciyim ve yine de usta öğreticiler çalışacak bundan eminim sadece isim değişikliği oldu ücret yardımcı abla adı altında alınacaklar ve sınıfta teslim edilecek ) paradoks hoca 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Yasasının 44.maddesinde de öğretmenlerin yasalarla kendilerine verilen işlerden başka, meslek dışı herhangi bir görevle yükümlü tutulamayacağı belirtilmektedir burda görevlendirsinler keşke artık dav açmam valiliklere suç duyurusunda bulunurum bu arada

nereye kadar bu şekilde devam edecekler ...............

okul öncesi egitim müdürlüğünden gelecek ikinci bir emre kadar kadrosuz usta öğreticilerle ilgili hiçbir işlem yapılmayacakmıs..müracaat tarihi daha sonra yeniden belirlenecekmiş..

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
İLGİ a)26/05/2009 tarih ve 57616 sayılı yazımız.
b)MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğünün bila tarihli ve 1596 sayılı yazısı.
c)17/07/2008 tarihli ve B08.0.OÖG.0.07.02.02-020/1983 sayılı yazı.

Bakanlığımız Okul Öncesi Genel Müdürlüğünün ilgi (b) yazısında Danıştay 2. Dairesi, 16.02.2009 gün ve 2009/377 esas sayılı kararıyla, kadrosuz usta öğretilerle ilgili olarak, Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 24. maddesinde ve ilgi (c) yazının 7. maddesinde yer alan kadrosuz usta öğreticilerin “öğretmen görev ve yetki ve sorumluluğu çerçevesinde bağımsız sınıf verilecek şekilde planlama yapılması”na dair hükümlerini durdurduğu ilgi (b) yazı ile bildirilmiştir.

Danıştay’ın söz konusu Yürütmeyi Durdurma Kararına Bakanlığımızca itiraz edilmiş olup, bu konuda kesin karar beklenmektedir. Bu nedenle 08 Haziran 2009-03 Temmuz 2009 tarihleri arasında kadrosuz usta öğretici müracaatları alınması ilgi (a) yazımızla duyurulmuş olup, ancak yönetmelik çalışmaları devam etmesi nedeniyle ilgi (a) yazımız işleme alınmayacaktır.

Okul Öncesi Genel Müdürlüğümüzden gelecek olan ikinci bir emre kadar kadrosuz usta öğreticilerle ilgili hiçbir işlem yapılmayacaktır. Müracaat tarihi daha sonra yeniden belirlenecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Nalan DEMİR
Müdür a.
Şube Müdürü

kadrosuz usta öğreticilikte önlisans mevzunları atanamıcak deniliyo doğru mudur bileniniz var mı?

kadrosuz usta öğreticilikte önlisans mevzunları atanamıcak deniliyo doğru mudur bileniniz var mı?
meb den aldığım bilgiye göre sadece önlisans ve lisans mezunları atanacakmış.

hoca MEBle görüştüm önlisanlılar atanacak demişsiniz,peki oöö kaç tane alacaklarıyla ilgili bi şey sordunuz mu?ya da kaç tane alınacağıyla ilgili duyumunuz var mı?

doğru bir karar.ücretli öğretmenler lisans mezunudur.atanmalıdır.4 yıl üniversite okumuştur.lise mezunu değildir.

nurgul hanım, ben 17 bin talep ettiklerini duydum ama maliye ne kadar ayırır bilmiyoruz diyorlarmış..

Bende bu gün ıst mebi aradım.Başvuru tarihi ve şartlar hakkında şuan bilgi yok.Var olan duyumlarıda kale almayın bizde bir şey bilmiyoruz,bekliyoruz dediler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri