Usta öğretici atamaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kübra17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:13
tamam bende bişey demedim tabiiki okudum fakat geç olduğunu kafalarına göre takıldılarını gösteren duyuruyu herkes görsün diye yönlendrdm bu linke hepsi bu

neyse son gün 3 temmuzmuş hiç değilse sınava girenler az çok fikir sahibi olurlar kendi durumlarıyla ilgili..tşk.ler
slm arkadaşım ben anlamadım ama nette 15-31 temmuz arası kadrosuz usta öğretici başvuruları yazıyor 3 temmuz nedir kafam karıştı : (

ilk duyurulan tarih 8 haziran 3 temmuzdu..durduruldu ve yeniden tarih verildi 15-31 tem olarak..

bence önemli olan lisans mezunu arkadaşların başvuru yapmaması..usta öğretici olmak için okumadık herhalde..en azından diğer branşlardaki gibi öğretmenlik yaparız ücretli,sözleşmeli,kadrolu:) ..ben suç duyurusunda bulunuyorum..bulunduğu yerden destekleyeck arkadaşlar arıyorum..
hocam yine aynı konuda takıldım ve sizin yazınız olduğunu gördüm.malesef usta öğretici adı altında başvuru alıyorlar ve başvurucaz mecburen.elimiz mahkum yıllardır çalışmışken buyıl evde oturmak zor gelir bana.tabi ölmez sağ kalırsam yada başka sebepler olmazsa başvurmayı düşünüyorum.

şimdi genel müdürlüğü aradım biz üzülerek Genel Müdürümüz Remzi İnanlı hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz dedim..kadrosuz usta öğretici görevlendirilmesi esaslarını iyice bir okuyun orada başvuru tarihleri verildiyse ki verilmemiştir diyor..verilmediğini gördüğünüzde başvuruyu başlatan illeri genel müdürlüğümüze şikayet edin biz gerekeni yapalım diyor..normalde başvuruların tarihiinin kpss sonuçlarından sonraya bırakılması gerekiyor diyor..esasları tekrar okuyacağım..tarih belirtilmemişse de mail ve posta yoluyla genel müdürlüğe illeri şikayet etme hakkımız varmış.
oöegm siz şikayet etmezseniz biz aldığımız duyumlar doğrultusunda bir yaptırımda bulunamıyoruz yazılı dayanağımız olmalı diyor..ben de istanbul mem in genel müdürlük başvuruları başlatın diye dayatıyor dediğini söyledim..ah o istanbul ahh..diyor..sizin olay tam bir zincirleme vaka halini aldı..illler ilçeler size siz topu maliyeye atıyorsunuz dedim..gülüyor..yeğeni de konya selçuk anaokul öğrt. mezunuymuş..4 yıldır evde bence haklısınız ama yapabileceğim birşey yok dedi..Remzi İnanlı ve YEni bakanımız da sizi destekliyor dedi korkmuşlar bu yıl bütün mezunlar atanır diye düşünüyorum dedi..siz kaç mezun birikti biliyor musnuz demek aklıma gelmemiş o anda..

istanbul mem i tekrar aradım cevap vermiyor..düşüren arkadaş olursa okul öncesi atama bölümünü arayıp genel müdürlükle görüştük kendi kafanızdan tarih başvuru tarihi belirlemeniz doğru değilmiş hakkınızda suç duyurusunda bulunuyoruz deyin.
rica etsem öğle arasından sonra bir arkadaşımız

aşağıya yazdığım numarayı arayıp okul öncesi atama bölümüyle görüşebilir mi..benim tel. cevap vermiyorlar geçen gün tartıştım ondan mı bilmiyorum artık..açarlarsa genel müdürlük başvuru tarihlerini yayınlamadı madem lisans mezunları kpss puanına göre görevlendirilecek neden puanlar açıklanmadan başlatıyorsunuz genel müdürlüğe bildirdik deyin..

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Ankara Cad. No:2 Cağaloğlu Eminönü / İSTANBUL

(212) 455 04 00-99

siz başvurun arkadaşım isteyen başvursun ben artık destek de beklemiyorum zaten..tek başıma bakanlıkla baş edebilirim çünkü ortada yargı kararı var..ben usta öğreticilik seminerine katılmadım üniversite bitirdim öğretmenlik diploması aldım..

kamyon arkası yazı vardı bir tane '' gözlerinin hastasıyım yolların ustasıyım '' benzeri bişeydi okuduğumda çok gülmüştüm..aynen ona benzetiyorum bize yakıştırdıkları ki benim hiçbir üniversite mezununa yakıştıramadığım KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİ ünvanını..

çocukların hastasıyım sınıfların ustasıyım :P

az önce davayı kazanan sendika avukatıyla görüştüm
Kadrosuz Usta Öğreticilik için başvuru yapmayı düşünen arkadaşlar varsa danıştay kararında dikkate almanız gereken bir nokta var o da kadrosuz usta öğreticinin bağımsız sınıflarda görevlendirilemeyeceği..sendika önümüzdeki yıl kadrosuz usta öğreticilik devam ederse bu unvana sahip kişilere bağımsız sınıf verilmemesi konusunda tüm imkanlarını kullanacağını söylüyor..özetle lisans mezunu da olsanız kadrosuz usta öğreticiliği kabul ederseniz bağımsız sınıfınız olmayacak..dileyen başvursun..dilemeyen genel müdürlüğe başvuru başlatan il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerini şikayet etsin ve başvuruların kpss puanı açıklandıktan sonra yapılmasını talep etsin..

çok saçma bağımsız sınıf olmayacaksa hiç atama yaparlar mı usta öğreticilere devlet öğretmen atamıyo kaldıki öğretmenlerin yanına yardımcı için usta öğretici atasın

hocam yine aynı konuda takıldım ve sizin yazınız olduğunu gördüm.malesef usta öğretici adı altında başvuru alıyorlar ve başvurucaz mecburen.elimiz mahkum yıllardır çalışmışken buyıl evde oturmak zor gelir bana.tabi ölmez sağ kalırsam yada başka sebepler olmazsa başvurmayı düşünüyorum.

Herkes sizin gibi düşünür ve başvuru yaparsa atanmayı unutalım hepbirlikte:(((

Drizzle arkadaşım seni destekliyorum. Bende usta öğretici olmak istemiyorum çünkü diplomamda öğretmen yazıyor. Hiç bir sebep usta öğretici olarak çalışmamı sağlayamaz. Gerekirse mesleğimin dışında bir işte çalışmayı tercih ederim. En azından her gün okula giderken ne kadar sömürüldüğümü ve 2. sınıf muamele gördüğümü hatırlayıp ayaklarım geri geri gitmez.

Ewet artık Usta öğreticilerde kadrolu oluyo we bu ağostos ayında son artık Usta öğretici alınmayacakmış Nimet Çubukçu öle sölüodu

gıresun orduda da basladı meb ın sayfasında var lıse mezunları ve aöf 1. 2. sınflar çalışmayacak

mavirüya hocam Bakanlık bağımsız sınıfta görevlendirmek üzere başvuru alıyor ama sendika da kadrosuz usta öğretici ünvanıyla çalışanlara bağımsız sınıf verilirse toplu suç duyurusu dilekçesi yayınlayacağız sitemizde ve bu ünvana sahip kişilerin bulunduğu kurumları tespit edip tazminat davası acacağız diyor..yani kısaca ilk dönem böyle bir uygulama tespit edersek, kadrosuz usta öğreticileri(ne mezunu olursa olsun) bağımsız sınıflarda çalıştırmamak için elimizden geleni yapacağız diyor..bu yüzden lisans mezunlarının dikkatini çekmek istedim..kadrosuz usta öğreticiliğe başvururlar ve çalışmaya başladıktan 2 -3 ay sonra sendika yeniden dava açıp kazanırsa yardımcı pozisyonuna düşecekler..neden ücretli öğretmen olarak bağımsız sınıflara görvelendirilmiyoruz ki diğer branşlardaki gibi..madem artık lise mezunları alınmayacak neden hala kadrosuz usta öğreticilik deniliyor..çünkü bakanlık kararı uygulamanın değil etkisizleştirmenin peşinde

drizzle bu işin peşini konuşarak değil araştırarak bırakmadığın için sonsuz teşekkürler

rica ederim..

bazı arkadaşlarımız anlamamış tekrar özetliim..bakanlık bağımsız sınıflarda çalıştırmak için başvuru alıyor..yani uygulamaya aynen devam etmenin derdinde..sadece lise mezunlarına görev vermeyerek devam diyor..ama eğitim sen avukatı danıştay kararının lise mezunlarının bağımsız sınıflarda görevlendirilemeyecek seklinde olmakla sınırlı kalmadığını kararın aslının kadosuz usta öğretici ünvanına sahip kişilerin bağımsız sınıflarda çalıştırılmaması gerektiğini söylüyor..ve bakanlık kadrosuz usta öğretici ünvanı altında kimi(lisan hatta yüksek lisans bile olsa) bağımsız sınıfta görevlendirirse görevlendirsin dava açmaya devam edeceğiz peşini bırakmayacağız diyor..atıyorum başvurdunuz ve görevlendirildiniz bakanlık bir süre idare etmeye kalktı..sendika tespit ederse yerinize kadrolu birini atamak zorunluluğu doğabilir o zaman da sizin ünvanınız kadrosuz usta öğretici olduğundan yardımcı pozisyonuna düşersiniz..benim eğitim sen avukatıyla yaptığım telefon konuşmasından çıkardığım sonuç bu dilerseniz arayın hukuk bürosuna bağlanın aklınıza takılanları sorun.

rica ederim..

bazı arkadaşlarımız anlamamış tekrar özetliim..bakanlık bağımsız sınıflarda çalıştırmak için başvuru alıyor..yani uygulamaya aynen devam etmenin derdinde..sadece lise mezunlarına görev vermeyerek devam diyor..ama eğitim sen avukatı danıştay kararının lise mezunlarının bağımsız sınıflarda görevlendirilemeyecek seklinde olmakla sınırlı kalmadığını kararın aslının kadosuz usta öğretici ünvanına sahip kişilerin bağımsız sınıflarda çalıştırılmaması gerektiğini söylüyor..ve bakanlık kadrosuz usta öğretici ünvanı altında kimi(lisan hatta yüksek lisans bile olsa) bağımsız sınıfta görevlendirirse görevlendirsin dava açmaya devam edeceğiz peşini bırakmayacağız diyor..atıyorum başvurdunuz ve görevlendirildiniz bakanlık bir süre idare etmeye kalktı..sendika tespit ederse yerinize kadrolu birini atamak zorunluluğu doğabilir o zaman da sizin ünvanınız kadrosuz usta öğretici olduğundan yardımcı pozisyonuna düşersiniz..benim eğitim sen avukatıyla yaptığım telefon konuşmasından çıkardığım sonuç bu dilerseniz arayın hukuk bürosuna bağlanın aklınıza takılanları sorun.
arkadaşım ben elazığdayım ve burdada 20 temmuz 16 ağustos arası başvuruyapılacakç kpss ne zaman belli olacak bilgisi olan varsa söylesin ona göre bekleyelim.öyle bir giriş yapıyorsunuz ki ödüm koptu hocam ne yapalım şimdi mebi sizi bakanlığa şikayaet edeceğiz diye tehditmi edelim???zaten okullarda idarelerde usta öğreticiyi işinden etmek için bir sürü açık arıyorlar etiket yapıştırmaya çalışıyorlar.Şimdide üç kuruşa çalışıyoruz aldığımız üç kuruştanmı olalım.Bence meb başvuruları kpss açıklanmadan alıyor çünkü usta öğretici olarak atadığı okula kadro verecek.Yani yerleştirmeleri tamamlayıp o işi yapacak öğretmenlere çalışılan yıllara göre kadro yada sözleşme verebilir.Lise mezununu görevlendirmiyorsa bizlerden başvuru alıyorsa ve sonra böyle bir tehbdit söz konusuysa (işe başlayıp bir kaçay sonra yardımcı pozisyonuna düşürme niyeti olacağını sanmıyorum )benim düşüncem gerçekleşebilir.UMARIM HEPİMİZ HAKEETİĞİMİZ KADROYA KAVUŞURUZ.BU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞINDA KADROLU OLARAK BAŞLARIZ İŞE.BİZİM BURDA ŞİMDİDEN BAŞVURULARI ALIYORLAR SEMİNER VERECEKLERMİŞ DİYE ERKEN ALIYORLAR DİYE BİRŞEY SÖYLENDİ.SEMİNER KONUSU NE HATIRLAMIYORUM.ARKADAŞ CEPTEN MSJ ATMIŞTI ŞUAN HATIRLAMIYORUM BAKALIM NASİP DİYELİM İŞE BAŞLAMAMIZDA TAMAMEN ORTADA HİÇ BİŞEY YOKKEN OLDU KADRO NEDEN BÖYLE OLMASIN ORTADA AZIMSANMAYACAK YILLAR VAR BEN 8 YILI BİTİRDİM BİR ÇOK ARKADAŞIM 9YILI BİTİRDİ.MEB KENDİ REFENRANSINI KABUL ETMİYORSA EMEK VERDİĞİMİZ VE TECRUBE SAHİBİ OLDUĞUMUZ YILLARI GÖZ ÖNÜNE ALMIYORSA NEYAPALIM SÖYLERMİSİNİZ????????????????????????

Elazığlı arkadaşa, biraz ilerisini düşünelim eğer lisans mezunlarının % 90'ı başvurmasa kadro sayısını düşünemiyorum bile.Hep usta öğretici olarak mı kalmayı düşünüyorsunuz?Ağustos olmazsa kasım var şubat var.Yine de çalışmaya mecbursanız bari kadro sayısının açıklanmasını bekleyin.Uzun yıllar emek vermişiniz ama bütün atamalar KPSS'ye göre yapıldığından çalıştığınız yılları gören olmaz.Ancak kadro sayısı artarsa puanlar biraz olsun aşağı iner,atanma şansı yükselir.Velhasıl bu usta öğreticilik olduğu sürece kadro sayısı sürekli kısıtlı tutulacağa benziyor.Nimet Çubukçu ağustosda okul öncesi öğretmen atamalarına önem vereceklerini söylemişti.10 bin acil sözleşmelinin en az 7-8 bini bizden olacağını tahmin ediyorum.Bekleyelim ,hemen ustalığı seçmeyelim.

Elazığlı arkadaşa, biraz ilerisini düşünelim eğer lisans mezunlarının % 90'ı başvurmasa kadro sayısını düşünemiyorum bile.Hep usta öğretici olarak mı kalmayı düşünüyorsunuz?Ağustos olmazsa kasım var şubat var.Yine de çalışmaya mecbursanız bari kadro sayısının açıklanmasını bekleyin.Uzun yıllar emek vermişiniz ama bütün atamalar KPSS'ye göre yapıldığından çalıştığınız yılları gören olmaz.Ancak kadro sayısı artarsa puanlar biraz olsun aşağı iner,atanma şansı yükselir.Velhasıl bu usta öğreticilik olduğu sürece kadro sayısı sürekli kısıtlı tutulacağa benziyor.Nimet Çubukçu ağustosda okul öncesi öğretmen atamalarına önem vereceklerini söylemişti.10 bin acil sözleşmelinin en az 7-8 bini bizden olacağını tahmin ediyorum.Bekleyelim ,hemen ustalığı seçmeyelim.
nazlı hocam inşallah bizimde arzumuz bu yönde :)

bu sene usta öğretici atamaları yapılacak ama önlisans mezunları ve açık öğretimin 3. ve 4. sınıfımda okuyanları bide mezun olanları atayacaklar. peki bu durumda ben açık öğretim 3. sınıfa geçtim ama kaydımızı kasımda yeniliyoruz o aya kadar 2 sınıf öğrencisi gibi görünüyoruz nasıl olacakta biz atama başvurularında bulacaz böyle bi durumun olacağını bilen milli eğitim bunu neden düşünmedi acaba çok merak ediyorum.
herkese kolay gelsin bilen bilgilendirise sevinirim.

siz ikinci sınıfta görünüyorsunuz muhtemelen olmayacak,bir arkadaşımda öyle olmuştu.üzgünüm

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri