bende kadrosuz usta öğretici sretifikasına sahibim. işe yaradımı hayır. bazen işe yara gibi oluyor sonra torpil devreye girince ben safdışı kalıyorum. ilk mezun olduğumda seminer notumla hiçbir okula usta öğretici olarak yerleşemedim ama neredeyse 5-6 tane kreş ve anaokulundan teklif aldım. bizi o kadar ucuz görüyorlarki bundan 4-5yıl önce bana niğdenin en gözde kreşinden teklif geldi vereceği ücret maaş demeyeceğim maaşlılara hakaret olur minibüs paramı bile karşılamıyordu. 1anaoklunda staj yaptım öğretmen ablamız o kadar hayatından bezmişki anlatamam. bize allah razı olsun sizin sayenizde siz çocuklarla ilgilenirken 1bardak çay içmeye gidebiliyorum derdi. normalde çocuklarla ilgilenmekten ne yemek yiyebiliyorlar ne çay içmeye gidebiliyorlar nede zorunlu ihtiyaçlarını gidemeye gidebiliyorlar. böyle durumlarda 1sınıfa 2öğretmen verilemeyeceğine göre en mantıklısı anaokullarına kreşlere yardımcı abla yada usta öğretici verilmesi. çünkü2-3- 4-5-6yaşlarında 10-15 çocukla 1öğretmenin ilgilenebilmesi hepsini birarada tutabilmesi imkansız. hele bir de içlerinde problemli çocuklar varsa. ayrıca ben kimseyi kızmeslek lisesi çıkışlı ya da düz liseli diye ayırmıyorum. çünkü kendim düz liseliydim sözelim çok iyiydi ama ailem beni düz liseli bir sayısalcı yaptı. keşke 14yıl önce kızmeslek lisesine kayıt yaptırsalardı. aama ben düz liseden ana okulu öğretmenliğini kazandım. hoş bırakmak zorunda kaldım annemin sağlık nedeniyle ama sonradan 2.lise olarak açıköğretimden çocukgelişimini bitirdim. yani hala aklım anaokuluöğretmeni olabilmekti. ama özel kreşlerde bedava denilecek bir ücrete çalışmaktansa giderim yetiştirme yurtlarında çalışırım hiç değilse sevabı olur dedim. ama yine kısmet değilmiş evlendim 20aylık bir kızım var onu büyütüyorum. şuanda eşimin görevi nedeniyle güneydoğuanadoludayız yine birusta öğreticilik işi çıktı ama birinin torpili ağır bastığı için yine safdışı bırakıldım. ama batıya döndüğümüzde mutlaka ya yetiştirme yurdunda gönüllü çalışacağım ya da yetiştirme yurdundan 1 tane çocuk alıp evimde özel kızımla nasıl ilgileniyorsam onunla da öyle ilgileneceğim. yani koruyucu aile olarak o iğrenç yetiştirme yurtlarından bir çocuk alacağım. seninde dediğin gibi yetiştirme yurtlarınada torpille girilebiliyor bunu biliyorum ama ben biraz inatçıyımdır.Ben kadrosuz usta öğreticiyim...bütün işi yardımcı kadına bırakıp ta sandalyesinden kalkma zahmetine girmeyen ya da öğretmenler odasından arada sırada defter doldurmaya ve kontrole gelen öğretmenleri duyduğum zaman keşke diyorum o yardımcı kadın benim yanımda olsa da temizlikten ve diğer işlerden kalan zamanda çocuklara bir şeyler daha öğretebilsem...makas tutmayı, kalem tutmayı, üç günde değil de bir günde öğretebilsem...