Sertifikalı Yardımcı Ablalar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan simena23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:33
Ben kadrosuz usta öğreticiyim...bütün işi yardımcı kadına bırakıp ta sandalyesinden kalkma zahmetine girmeyen ya da öğretmenler odasından arada sırada defter doldurmaya ve kontrole gelen öğretmenleri duyduğum zaman keşke diyorum o yardımcı kadın benim yanımda olsa da temizlikten ve diğer işlerden kalan zamanda çocuklara bir şeyler daha öğretebilsem...makas tutmayı, kalem tutmayı, üç günde değil de bir günde öğretebilsem...
bende kadrosuz usta öğretici sretifikasına sahibim. işe yaradımı hayır. bazen işe yara gibi oluyor sonra torpil devreye girince ben safdışı kalıyorum. ilk mezun olduğumda seminer notumla hiçbir okula usta öğretici olarak yerleşemedim ama neredeyse 5-6 tane kreş ve anaokulundan teklif aldım. bizi o kadar ucuz görüyorlarki bundan 4-5yıl önce bana niğdenin en gözde kreşinden teklif geldi vereceği ücret maaş demeyeceğim maaşlılara hakaret olur minibüs paramı bile karşılamıyordu. 1anaoklunda staj yaptım öğretmen ablamız o kadar hayatından bezmişki anlatamam. bize allah razı olsun sizin sayenizde siz çocuklarla ilgilenirken 1bardak çay içmeye gidebiliyorum derdi. normalde çocuklarla ilgilenmekten ne yemek yiyebiliyorlar ne çay içmeye gidebiliyorlar nede zorunlu ihtiyaçlarını gidemeye gidebiliyorlar. böyle durumlarda 1sınıfa 2öğretmen verilemeyeceğine göre en mantıklısı anaokullarına kreşlere yardımcı abla yada usta öğretici verilmesi. çünkü2-3- 4-5-6yaşlarında 10-15 çocukla 1öğretmenin ilgilenebilmesi hepsini birarada tutabilmesi imkansız. hele bir de içlerinde problemli çocuklar varsa. ayrıca ben kimseyi kızmeslek lisesi çıkışlı ya da düz liseli diye ayırmıyorum. çünkü kendim düz liseliydim sözelim çok iyiydi ama ailem beni düz liseli bir sayısalcı yaptı. keşke 14yıl önce kızmeslek lisesine kayıt yaptırsalardı. aama ben düz liseden ana okulu öğretmenliğini kazandım. hoş bırakmak zorunda kaldım annemin sağlık nedeniyle ama sonradan 2.lise olarak açıköğretimden çocukgelişimini bitirdim. yani hala aklım anaokuluöğretmeni olabilmekti. ama özel kreşlerde bedava denilecek bir ücrete çalışmaktansa giderim yetiştirme yurtlarında çalışırım hiç değilse sevabı olur dedim. ama yine kısmet değilmiş evlendim 20aylık bir kızım var onu büyütüyorum. şuanda eşimin görevi nedeniyle güneydoğuanadoludayız yine birusta öğreticilik işi çıktı ama birinin torpili ağır bastığı için yine safdışı bırakıldım. ama batıya döndüğümüzde mutlaka ya yetiştirme yurdunda gönüllü çalışacağım ya da yetiştirme yurdundan 1 tane çocuk alıp evimde özel kızımla nasıl ilgileniyorsam onunla da öyle ilgileneceğim. yani koruyucu aile olarak o iğrenç yetiştirme yurtlarından bir çocuk alacağım. seninde dediğin gibi yetiştirme yurtlarınada torpille girilebiliyor bunu biliyorum ama ben biraz inatçıyımdır.

Allah bağışlasın hocam, bahtı açık olsun adı ney?,...aof da okuyor musunuz bilmiyorum, öss ye girdiniz mi?, ben aof 4. sınıftayım. Maddi durumumuz o dönemler pek iyi olmadığından ikinci dönem ancak dershaneye gidebildim. Dershaneye giderken 28 yaşındaydım, 18-20 yaşlarındaki gençlerin arasına da biraz çekinerek gittim doğrusu, nihayet sınavdan iyi bir puanla okulöncesi öğretmenliğine girdim, bu sene de kpss var. Gerçekten inatçıysanız her şeyi başarırsınız.
****Ben de ailemin teşvikiyle ilk ticaret lisesini bitirmiştim. Sonradan kız mesleği bitirdim. Bana da evlilik ve çocuk nasip olursa inşallah çocuklarımın geleceği konusunda tercihi çocuklarıma bırakıcam. Öte yandan eşiniz de sizinle hemfikirse çok iyi bir koruyucu aile olacağınızdan eminim. Yolunuz açık olsun...

arkadaşlar kesın bı tarıh yok mu şu yardımcı abla sertıfıkası için cevap yazarsanız sevınırım şimdiden teşekurler...inşallah bı işe gırebılrız

gül19 merhaba ne zaman basvuru yapılacak bır bılgın varmı?bence egitim biter bitmez atanırız neden dersen baya acık varmıs okullarda

nasıl yanı öncelık kız meslek lıselerınemı olacak?? bırde bu sertıfıka programına basvurmak ıcın nereye gıtmemız lasım bılgısı olan varmı??

Arkadaşlar adı üstünde yardımcı ablalar . Yanibir anasınıfı öğretmeninin yanına verilecek yardımcı elemanlar bunlar. Açıkcası bu uygulama biz anasınıfı öğretmenleri için çok faydalı olacak bu şekilde bizde enerjimizi mesleğimizi yerine getirmek için harcamış olacağız. Bu tür gelişimlere lütfen açık olalım . Bir şeylerin yoluna konulması için çaba sarf ediliyor lütfen bizde olmsz eleştirilerle yalaşmayalım.

Haklisiniz hocam bencede Çok iyi olacak.sİzİnde yÜkÜnÜz hafİfletmİŞ olacaz İnŞallah?hocam birsey sorabilirimiyim bunun icin biz m.e.b ye mi basvuracaz bir bilginiz varmi??

Allah bağışlasın hocam, bahtı açık olsun adı ney?,...aof da okuyor musunuz bilmiyorum, öss ye girdiniz mi?, ben aof 4. sınıftayım. Maddi durumumuz o dönemler pek iyi olmadığından ikinci dönem ancak dershaneye gidebildim. Dershaneye giderken 28 yaşındaydım, 18-20 yaşlarındaki gençlerin arasına da biraz çekinerek gittim doğrusu, nihayet sınavdan iyi bir puanla okulöncesi öğretmenliğine girdim, bu sene de kpss var. Gerçekten inatçıysanız her şeyi başarırsınız.
****Ben de ailemin teşvikiyle ilk ticaret lisesini bitirmiştim. Sonradan kız mesleği bitirdim. Bana da evlilik ve çocuk nasip olursa inşallah çocuklarımın geleceği konusunda tercihi çocuklarıma bırakıcam. Öte yandan eşiniz de sizinle hemfikirse çok iyi bir koruyucu aile olacağınızdan eminim. Yolunuz açık olsun...
kızımın ismi hande ((tebessüm-gülücük-gülen yüz)). ben 31 yaşımdayım hiç yılmadan tüm sınavlara giriyorum ama bu yıl bir kpss sınavına girişim vardı ki evlere şenlik. eşim güya kızımı oyalıyor kızımda çok neşeli aşağıda bağırıp çağırıyor ve sesi olduğu gibi soruları anlamaya çalışan bana kadar geliyordu. her neyse bu yıl öss yede gireceğim. keşke geçen yıl girseydim sorular gayet güzelmiş. bakalım hazırlanmaya çalışıyorum en azından aöf yi kazanmak istiyorum. bellimi olur belki kazanır mezun olurum bir kreş açarım. eşim bana her konuda çok destekçidir batıya döndüğümüzde kızımıza çocuk odası hazırlarken bir yatak fazladan alacağız yani koruyucu aile olup gelen çocuğu kanepede yatırmayı falan düşünmüyoruz bizim çocuğumuz için ne yapılacaksa aynısı onada hazırlanacak. ben bazı nedenlerden 2. çocuğu düşünmüyorum. çocuklarıda çok seviyorum eeee yetiştirme yurtlarında sevgisiz büyüyen çocuklar da var tam bana göre. umarım senin karşına gönlüne göre biriçıkar yuva kurarsın. minik meleklerin olur. 31 yaşıma kadar bir çok güzel şey yaşadım ama en güzeli yeni doğmuş bir bebeğe sevgi ve şefkat sunmak kadar güzel bir şey olduğunu görmedim. çocukları hamura benzetirim gerekli malzemelerde sevgi saygı ve şefkat.

benim anLamadığım yardımcı aBlalar mevzusuna kızanlar hakkının yendiğini düşüNenler varda neden ;) yani.. sonucta söylüyor işte YARDIMCI abla... sınıf ici temizlik cocuklarla wc ihtiyacı mutfak oLaylarında yardımcı olma manasında değilmiki bu olay nie büyük bir problem haline getirdinizki kendinizde :) rahat oLun arkadasLar.. ;)

neden kızıyorlar anlamadım sonuçta milli egıtım bakanı öyle bır karar vermıs.....

Kişisel kanattice kimse durumun farkında değil. Bir kaç kişi dışındada bunun farkına kimse varamamış. Yardımcı diye istihdam edileceğinden bahsedilen tüm kişiler özellikle özel sektördeki eğitim kurumları için bahsediyorum; POTANSİYEL ÖĞRETMEN ADAYI! Nasıl mı? Alınan eğitimin süresi ve niteliği bakımından iş veren diyor ki; Sen sertifikalısın sana bu kadar maaş veririm. Bir çok kişide öğretmen olacağım hayaliyle bu hayal tacirliğinin peşinde koşarda koşar. Ama aslında durum bir öğretmencilik oyunundan ibarettir. Bunun örneklerini İstanbul'da yaşayan ve bir çok özel anaokulunun iç yapısını bilen bir kişi olarak yazıyorum. Bunun sıkıntısını en iyi lisans mezunu öğretmenler bilir. Devlet kendi öğretmenine para vermiyor ne yardımcısından bahsediyorsunuz? Kendi elemanına maaş veremeyen kurumun yardımcı ablalara maaş mı vereceğini sanıyorsunuz. Eğer öyle düşünüyorsanız bunlar birer hayalden ibaret sevgili arkadaşlar. Biraz gerçekçi olmak lazım. Biraz ülkenin ve devletin ekonomik durumuna ve politik uygulamalarına hakim olmak lazım. İçinde bulunduğumuz koşullar buna uygun değil!!!!!!!!

Kişisel kanattice kimse durumun farkında değil. Bir kaç kişi dışındada bunun farkına kimse varamamış. Yardımcı diye istihdam edileceğinden bahsedilen tüm kişiler özellikle özel sektördeki eğitim kurumları için bahsediyorum; POTANSİYEL ÖĞRETMEN ADAYI! Nasıl mı? Alınan eğitimin süresi ve niteliği bakımından iş veren diyor ki; Sen sertifikalısın sana bu kadar maaş veririm. Bir çok kişide öğretmen olacağım hayaliyle bu hayal tacirliğinin peşinde koşarda koşar. Ama aslında durum bir öğretmencilik oyunundan ibarettir. Bunun örneklerini İstanbul'da yaşayan ve bir çok özel anaokulunun iç yapısını bilen bir kişi olarak yazıyorum. Bunun sıkıntısını en iyi lisans mezunu öğretmenler bilir. Devlet kendi öğretmenine para vermiyor ne yardımcısından bahsediyorsunuz? Kendi elemanına maaş veremeyen kurumun yardımcı ablalara maaş mı vereceğini sanıyorsunuz. Eğer öyle düşünüyorsanız bunlar birer hayalden ibaret sevgili arkadaşlar. Biraz gerçekçi olmak lazım. Biraz ülkenin ve devletin ekonomik durumuna ve politik uygulamalarına hakim olmak lazım. İçinde bulunduğumuz koşullar buna uygun değil!!!!!!!!
bir gerçeklikte benden olsun.. 4-5yıl önce 2.lise olarak bitirdim çocuk gelişimini çok cüzzi bir miktadı ozamanlar sadece materyaller için masraf yapıyorduk. ama daha sonra işi ticarete dökmüşler ve forumdan anladığım kadarıyla 800ytlden 1000ytlden 2000ytlden bahsedenler var bu kurslar için. haklısınız tabiki öncelik sırası olmalı kız meslek çıkışlılarının usta öğreticilerin vs. ama görüyorumki işi ticarete dökmüşler. umut tacirliği yapılıyor gibi geliyor bana. zaten her önüne gelende özel kreş ve anaokullarında iş bulabiliyor yardımcı abla niyetine. aman ne diyeyim inşallah daha çok kreş ve anaokulu açılır daha çok öğretmen ataması yapılır daha çok yardımcı abla alınır. herkesin bir işi olsun özellikle bayanların tüm temennim budur

pardon ne 4-5 yılı 2009 dayız ve 2001de başvuru yapmıştım ben. önce işsiz üniversiteliler işsiz usta öğretciler şimdide işsiz yardımcı ablalar hayal kırıklığı yaşayacak. anne babalarda çocuklarını üniversitelere işsiz kalsın diye gönderiyorlar sanki. ne masraflar yapılıyor çocuklarımız yeterki okusun bir iş sahibi olsun diyerek. düşünebiliyormusunuz bir işçinin yada bir işsizin yada tek maaşlı bir memurun 4yıllık bir üniversitede çocuğunu nasıl okuttuğunu ne zorluklara göğüs gerdiklerini. yemezler içmezler çocuklarına harçlık gönderirler ve bunu da çocuklarına belli etmezler. okul harcı kitap masrafı yol masrafı yurt parası hariç bide bunları düşünürsek anne babaların ne çektiğide ortaya çıkar. ilkokuldan üniversite bitene kadar yapılan eğitim masrafı hesap edilse her halde bir memurun emekli olduğunda alacağı emekli ikramiyesini açık farkla geçerdi

Yha sİmdİ ben 4 yil lİsede Çocuk gelİŞİmİnİ okuyorum. Öss ye gİrİyorum kazaniyorum orda da caliŞ. Sonra bİ sinav daha kpss denİlen bİ sinav sonra hoppp zorunlu hİzmet bİ bakiyorum elİmde 500 tl ben yilalrimi verİcem sonra dÜz lİsedencikan egİtİmsİz bİrİ (k.bakmyin) 1 sene gİtcek kursa sertİfka alcak ve ayni maasi ayni statÜyÜ paylasicam gercekten yuh dİyorum. Egİtİmde bu kadar sacma bİsey olmaz. Bİ zamanlar 15 gÜn okula gİtİp Ögretmen olunuyormus sİmdİde 1 sene kursa gİt Ögrtmen ol. Ozman burda bu kadr dİz cÜrÜten, bİ Öncekİ sayfada gÖrdÜm ftokopİ makİnasi yok dİye elİyle faalİyet cogaltan Ögrtmene resmen haksizlik, saygisizlik..... Cok ÜzgÜnÜm... Gercekten......lÜtfen arkadaslar duyarli olalim.....

aslında bu uygulama bi açıdan çok güzel oldu bence. biz öğretmenler sınıfın temizliği çocuğun bakımı derken bir sürü vakit harcıyoruz yardımcı ablalar verilirse bu sorunumuz ortadan kalkar. adı üstünde yardımcı abla işlerimizde bize yardımcı olacak.

................17 aralık 2008 tarihli habere göre 2009 nisan ayında açılacak kurs ve sertifikalar sonucunda anasınıfı ve anaokullarına yardımcı abla sistemi getiriliyormuş.haber başlığı 15 bin genc kıza milli eğitimden iş imkanı şeklinde atılmış.ben şahsen 10 yıldır anasınıfında 20 25 öğrenci ile tek başına boğuşan şartları ve imkanları cok zor olan boğulan ,sabrını sonuna kadar zorlayan eve gittiğimde cocuğuma sabrı kalmayan kendini öğrencileri için paralayan ama hiç taktir görmeyen ayrıcada en çok veli problemleri, müdür problemleri olan sürekli hevesi kırılan bir an önce emekli hatta 40 yaşında istifayı düşünen ,fakat cocuklarıda çok seven bir kadrolu öğretmen olarak çok sevindim.umarım hayata biran önce gecirilirde bizde bakıcı konumunda olmaktan kurtuluruz.çünkü çok yoruluyoruz. eminim tek başına anasınıflarında çalışan öğretmenler bana hak vereceklerdir.sevgiler.
Bize yardımcı birilerinin gelmesi fikri gerçekten harika hizmetçi konumundan terfi yapabileceğiz demek sonunda buna çok sevindim ancak t5abiki o kadar fazla bekleyen çocuk gelişimi ve kız meslek çıkışlı veya kurs belgeli insan varken,lise mezunlarıyla bu iş halledileceğine okullarda kahvaltıyı hazırlayıp,temizlik işine bakacak yardımcı çalıştırılabilse ve bizim gibi imkanı az okullarda bu çalıştırılacak bayanlara okulun sigorta ypması mecburiyeti kaldırılsa daha iyi olur bence ayda aldığımız 5YTL aidatla değil yardımcı kadın hiç birşey alamıyoruz biz çünkü

size gönülden katılıyorum

:36_11_6:hayt zor.işszlik aldı başını gidiyor.ben ne olacak halimiz diyorum. 2 yıllık muhasebe kuyorum ama istediğim alanla ilgili bir iş bulmadım. şuan bir şirkette seklreterlik yapıyorum. işsizlik işte. oku oku oku sonu yok yada belli insanalar. artık iyi bir işim olsun istiyorum. inşallah herkes iş bulur. ilerde bu dünyayua bu şartlar altında bir çocuk dünyaya getirmek bile istemiyorum. baştakiler duysun artık devletimiz duysun...aldığım bursu bile ödeyemiyorum.

Bize yardımcı birilerinin gelmesi fikri gerçekten harika hizmetçi konumundan terfi yapabileceğiz demek sonunda buna çok sevindim ancak t5abiki o kadar fazla bekleyen çocuk gelişimi ve kız meslek çıkışlı veya kurs belgeli insan varken,lise mezunlarıyla bu iş halledileceğine okullarda kahvaltıyı hazırlayıp,temizlik işine bakacak yardımcı çalıştırılabilse ve bizim gibi imkanı az okullarda bu çalıştırılacak bayanlara okulun sigorta ypması mecburiyeti kaldırılsa daha iyi olur bence ayda aldığımız 5YTL aidatla değil yardımcı kadın hiç birşey alamıyoruz biz çünkü
ya ne kadae bencil düşünüyorsunuz. bu kadar şikayet ederseniz okumasaydınız. yazık ya. aza kanaat etmeyen çoğuda bulamaz. o işe sahip olmak isteyen o kadar çok işsiz genç kızlarımız kardeşlerimiz varki. böyle düşünmenize katılmıyorum. medem hizmetçilik yaptığınız. o zaman hizmetçilik yapın bir evde.. yazık

yardımcı abla artık sizin bildiğiniz gibi değil
onlarda artık ana sınıf öğretmenliği yapabilecekler doğuda zaten okulöncesine önem verilmiyor bu yürürlük sayesinde eminim doğudada okulöncesi gelişecektir

bence bu konuya bakanlık kesin ve net ifadeler ve resmi açıklma ile netlik getirmezse sanırım bu konudaki var sayımlar ve spekülasyonlar artacak...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri