yardımcı abla cümlesinin türkçe bilen insanlar tarafından ne anlama geldiğini anlayamayan ve bu konuda atıp tutan (( yardımcı abla)) yı kendisine rakip olarak gören mantık ve zekaya sahip insanlarıda ben anlamış değilim. insanlar açık açık diyorkiiiiii ---- kardeşim bu YARDIMCI ABLALARI---- her önüne gelen anasınıflarına alınmasın, yetiştirme yurtlarında çocuklar sıfatsız insanlarla karşı karşıya gelip dayak yemesin şiddet görmesin, anaokulu ve çocuk gelişimci öğretmenler sınıfta çocuklar wcye gideceklerinde diğer çocuklar sınıfta yalnız kalmasınlar yardımcı abla tuvalet ihtiyacı olan çocuğu wcye götürdüğünde öğretmen sınıfta kalıp diğer çocuklara eğitim vermeye devam etsin, okul vakti yada kreş vakti bittiğinde çocukların ayakkabılarını ceketlerini montlarını giydirmeye yardım etsin, yetiştirme yurdundaki çocuklar bilinçsiz insanların ellerine bırakılıp hortumdan akan buz gibi suyla banyoya kapatılıp terbiye edilmeye çalışılmasın, o kimsesiz çocuklar kollarından tutulup yurt odalarında oradan oraya savrulmasın kafalarına terlik topuğuyla ayakkabı topuğuyla vurulmasın diye uygulamaya geçirilmeye çalışılan bir olay. bence şu zihniyette ki insanlar masum herbilgiye her eğitime açık çocukların yanına yaklaştırılmasın. ---aaa nedir bu yardımcı ablalık bunlar göreve başlayacaksa bu insanlara öğretmen olmadıkları sık sık hatırlatılmalı-----ya merak etmeyin bunlar hizmetli sıfatında olacaklarmış----aaa bunları biz atanmamış çocuk gelişimciler dururken devlet çocukların başına öğretmen olarak getirecekmiş---zekasına sahip olanlar önce insanları aşağılamamayı öğrensinler. yardımcı ablalarında evlerine ekmek götürmeleri gereken çocukları olacaktır. eminim o yardımcı abla diye aşağılanmaya çalışılan insanlar kendilerine bir ekmek kapısı açıldı diye çocuklara daha ilgili yaklaşacaklardır. yetiştirme yurtlarında suratından psikopatlık akan yardımcı annelerden yardımcılardan daha ilgili ve eğitimli olacaklardır. benim şuan durumum müsait olsaydı kızımın anaokulna yada kreşe başlayacak yaşa gelmiş olsaydı usta öğreticik sertifikamı değerlendirip televizyonlarda izlediğimiz o çocuklara şiddet uygulanan yetiştirme yurtları var ya oralara gidip iş başvurusunda bulunurdum. yada anaokuluöğretmeni , okulöncesi eğitimi öğretmeni olsaydım atmam yapılana kadar gider o yurtlarda anne baba şefkatinden yoksun sevgiye ilgiye şefkate muhtaç çocukların dayak yediğini gördüğümde gider oralarda iş başvurusu yapardım. en azından evde boş boş devletin arkasından atıp tutacağıma bu saydıklarımı yapardım. ayrıca tepkiniz devlete değil kişilere olsun. kimseye hakaret etmek gibi bir niyetim yok ama madem okulöncesi eğitime bu kadar gönül verdiğinizi söylüyorsunuz buyrun atamanız yapılana kadar yetiştirme yurtlarına gidin. benim birçok arkadaşım bunu yapıyor ve evlerine içleri huzurla dolu olarak gidiyorlar.