Sertifikalı Yardımcı Ablalar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan simena23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:33
bizler ikinci lise olarak çocuk gelişimi bölümünü telafi eğitimi alıyoruz.meb in son uygulaması olan yardımcı ablalık sisteminde bizler ne olacağız? bir belirsizlik var gibi çocuk gelişimi bölümü lise mezunlarıyla, kısa bir seminere katılıp yardımcı abla olanların nasıl değerleneceğini merak ediyorum. bilen varmı ?çalışma konumumuz nasıl olacak acaba?

:egg61nb:bizler ikinci lise olarak çocuk gelişimi bölümünü telafi eğitimi alıyoruz.meb in son uygulaması olan yardımcı ablalık sisteminde bizler ne olacağız? bir belirsizlik var gibi çocuk gelişimi bölümü lise mezunlarıyla, kısa bir seminere katılıp yardımcı abla olanların nasıl değerleneceğini merak ediyorum. bilen varmı ?çalışma konumumuz nasıl olacak acaba?

Bu sistem ile daha önce devletin denetiminde olmayan öğretmene yardımcı elemanlar,şimdi denetim altına alınıyor ise güzel.Bu tabi kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu kızlar alınsa idi daha güzel olurdu.Fakat daha önceki gibi kadrosus usta öğretici adı altında alınan öğretmenlerin adı değiştirilip YARDIMCI ABLALIK olarak alınacak ise dava ise dava açmaya, eylem ise eylem yapmaya hazırım.Ancak okuduğum bütün metinlerde bunun ayrımını yapacak bir bilgiye ulaşamadım.Ayrıca ismine de çok takıldım ABLALIK kimin ne cemiyetine ablalık...

bence bu kadar abartılacak bir sey yok.sonuçta bu yardımcı ablalara bir sınıf tamamen teslim edilmeyecek..vasıf belli sadece YARDIMCI ABLALIK....

bence bir sürü kız meslek liseli boşta bekleyen arkadaşlar var bence bu hak düz liseliler yerine kız meslek liseli diye sınır koyulmalı zaten hep meslek liseli diye önümüz kesiliordu burada düz liseliler önümüzü kesmiş durumda

kızlar bir ark tel açmış yardımcı ablalık meselesini m.e.b. ilk önce meslek lisesi mezunlarına eğitim verip kadro verceklermiş yer kalırsa düz lise mezunları hadi gözünüz aydın ark aranızda düşünen varsa başvursun derim :))

en azından meslek liselilere öncelik verilmesi güzel buda bişeydir. tabi bu yardımcı ablalık sıfatından öne çıkmadığı sürece

böyle saçmalık olmaz olamaz nasıl iş bu anlamadım
meslek lisesi oku üniversite için kendini parala kazan elalemgelsin dandik bir sertifikayla iş sahibi olsun.bu da zaten ancak türkiyede olur .bu işin aslı nedir anlamadı öğretmene yardımcımı yoksa sınıflarda tek başına öğretmen mi bilen varsa bilgilendirsin lütfen

bu konu ile ilgili resmi yazı yada herhangi bi resmi duyuru okullara gönderildimi?detayını bilenler varsa, açıklama yaparlarsa seviniriz

meb'in bakanlık birimleri okul öncesinde gerekli açıklama yapılmış,hizmetli olarak lanse etmişler

İnternette çok dolaştım ama bu alınacak yardımcı ablalar sınıftaki öğretmene yardımcı olarak mı yoksa kendi başına birer öğretmen sıfatıyla mı alınacak anlayamadım..eğer cevap ikinci şıksa felaket bir şey fakat cevap birinci şıksa "bu kadar kml mezunu dururken neden normal lise mezunlarını alıyorlar" demeyin arkadaşlar.
Bir kaç sene evvel hatırlarsınız, çocuk esirgeme kurumlarında çocuklara bazı bakıcı anneler tarafından uygulanan şiddeti izlemiştik. Bu bakıcı annelerin çocuk gelişimi hakkında hiç bir eğitimi olmadığı anlaşıldığında Sosyal hizmetler ve çocuk esirg. Müdürü bu konuda bir açıklama yaptı ve kız meslek lisesi mezunlarının bakıcı anne olarak çalışmak istemediğini ve bu konuda müracaat etmediğini ve kurumların da bundan dolayı rasgele bakıcı anne aldığını söylemişti. Eğri oturup doğru konuşalım, kml nin çocuk eğitimi ve gelişimi mezunları yardımcı abla ya da bakıcı anne olarak çalışmak istemezler, istisnai durumlar hariç, çevreme baktığımda bunu görüyorum.
Ayrıca bu yardımcı ablalar da yanlış anlamadıysam biz kadrosuz usta öğreticiler gibi sezonluk iş bulabileceklerdir. Keşke böyle bir şey olsa da biz de sınıfta en azından temizlik derdinden kurtulsak...

yardımcı abla cümlesinin türkçe bilen insanlar tarafından ne anlama geldiğini anlayamayan ve bu konuda atıp tutan (( yardımcı abla)) yı kendisine rakip olarak gören mantık ve zekaya sahip insanlarıda ben anlamış değilim. insanlar açık açık diyorkiiiiii ---- kardeşim bu YARDIMCI ABLALARI---- her önüne gelen anasınıflarına alınmasın, yetiştirme yurtlarında çocuklar sıfatsız insanlarla karşı karşıya gelip dayak yemesin şiddet görmesin, anaokulu ve çocuk gelişimci öğretmenler sınıfta çocuklar wcye gideceklerinde diğer çocuklar sınıfta yalnız kalmasınlar yardımcı abla tuvalet ihtiyacı olan çocuğu wcye götürdüğünde öğretmen sınıfta kalıp diğer çocuklara eğitim vermeye devam etsin, okul vakti yada kreş vakti bittiğinde çocukların ayakkabılarını ceketlerini montlarını giydirmeye yardım etsin, yetiştirme yurdundaki çocuklar bilinçsiz insanların ellerine bırakılıp hortumdan akan buz gibi suyla banyoya kapatılıp terbiye edilmeye çalışılmasın, o kimsesiz çocuklar kollarından tutulup yurt odalarında oradan oraya savrulmasın kafalarına terlik topuğuyla ayakkabı topuğuyla vurulmasın diye uygulamaya geçirilmeye çalışılan bir olay. bence şu zihniyette ki insanlar masum herbilgiye her eğitime açık çocukların yanına yaklaştırılmasın. ---aaa nedir bu yardımcı ablalık bunlar göreve başlayacaksa bu insanlara öğretmen olmadıkları sık sık hatırlatılmalı-----ya merak etmeyin bunlar hizmetli sıfatında olacaklarmış----aaa bunları biz atanmamış çocuk gelişimciler dururken devlet çocukların başına öğretmen olarak getirecekmiş---zekasına sahip olanlar önce insanları aşağılamamayı öğrensinler. yardımcı ablalarında evlerine ekmek götürmeleri gereken çocukları olacaktır. eminim o yardımcı abla diye aşağılanmaya çalışılan insanlar kendilerine bir ekmek kapısı açıldı diye çocuklara daha ilgili yaklaşacaklardır. yetiştirme yurtlarında suratından psikopatlık akan yardımcı annelerden yardımcılardan daha ilgili ve eğitimli olacaklardır. benim şuan durumum müsait olsaydı kızımın anaokulna yada kreşe başlayacak yaşa gelmiş olsaydı usta öğreticik sertifikamı değerlendirip televizyonlarda izlediğimiz o çocuklara şiddet uygulanan yetiştirme yurtları var ya oralara gidip iş başvurusunda bulunurdum. yada anaokuluöğretmeni , okulöncesi eğitimi öğretmeni olsaydım atmam yapılana kadar gider o yurtlarda anne baba şefkatinden yoksun sevgiye ilgiye şefkate muhtaç çocukların dayak yediğini gördüğümde gider oralarda iş başvurusu yapardım. en azından evde boş boş devletin arkasından atıp tutacağıma bu saydıklarımı yapardım. ayrıca tepkiniz devlete değil kişilere olsun. kimseye hakaret etmek gibi bir niyetim yok ama madem okulöncesi eğitime bu kadar gönül verdiğinizi söylüyorsunuz buyrun atamanız yapılana kadar yetiştirme yurtlarına gidin. benim birçok arkadaşım bunu yapıyor ve evlerine içleri huzurla dolu olarak gidiyorlar.

atama bekleyen arkadaşlar kpssden atamaları için yeterli puanı alamayan arkadaşlar,benim gibi ellerinde usta öğretici sertifikasıyla yada kız meslek lisesinin çocuk gelişimi mezunu olan arkadaşlar işsizim diye evde ah vah çekeceğimize öğrendiklerimizi gidelim de yetiştirme yurdundaki çocuklara aktaralım. okulöncesi eğitime gerçekten gönül veriyorsanız eminim çok güleryüzlü çocukları seven hayatı seven vicdanlı ve hoşgörülü insanlarsınızdır. lütfen öğrendiğiniz güzel şeyleri evinizde köreltmeyin hiç değilse vicdanınızı rahatlatırsınız bende bu çocuklar için birşeyler yapıyorum diye.

şunuda yazmadan edemeyeceğim. biz okulöncesi öğretmenleri dururken gidipte yardımcı abla uygulamasını başlatacak olan devlet bizim atamalarımızı yapsın biz eğitimliyiz, daha çok anasınıfı açılsın diyen, arkadaşlarada bir sözüm var. ((keşke daha çok öğretmen alımı olsun keşke daha çok anasınıfı açılsın keşke devlet dairelerinede çalışan anneler için kreş yuva vs. açılsın bunu bende isterim çünkü benimde çalışan ablalarım küçük yaşta yeğenlerim var)) ama bir sınıfta yardımcı abla ve öğretmeni düşünebiliyorum ama bir sınıfta 2tane öğretmeni düşünemiyorum eminim bu yardımcı ablaları kendilerine rakip olarak gören yada yardımcı ablayı kendine karşı bir tehlike olarak gören arkadaşlar 2.bir öğretmeni kendine rakip olarak değil düşman cephe olarak görür. inşallah daha çok anaokulu açılsında kimse boşuna 4yıl üniversite yollarında boşyere gidip gelmiş olmasın. zaten bir devlet okuluna 1tane anasınıfı açılmasıda mantıksız. madem anaokulu şart bu zorunlu olsun ilkokula başlayacak tüm küçüklerin gidebileceği anaokulları açılsın.

Bu habere çok sevindim.Okul öncesi lise mezunu olarak bir çok kreş ve anaokullarında çalışmıştım.Tecrübeli ve bilgili bir birey olarak , çoğu zaman hakkımı alamadığımı düşünerek bıraktım. MEB yaptığı bu çalışmayla umarım benim gibi insanlarda topluma faydalı bireyler yetiştirmeye yardımcı olur.
Neşe...

üzücü bir durum ne diycem bilmiyorum biz usta öğretici arak sürünmeye devam etcez anaşıan...

yardımcı abla cümlesinin türkçe bilen insanlar tarafından ne anlama geldiğini anlayamayan ve bu konuda atıp tutan (( yardımcı abla)) yı kendisine rakip olarak gören mantık ve zekaya sahip insanlarıda ben anlamış değilim. insanlar açık açık diyorkiiiiii ---- kardeşim bu YARDIMCI ABLALARI---- her önüne gelen anasınıflarına alınmasın, yetiştirme yurtlarında çocuklar sıfatsız insanlarla karşı karşıya gelip dayak yemesin şiddet görmesin, anaokulu ve çocuk gelişimci öğretmenler sınıfta çocuklar wcye gideceklerinde diğer çocuklar sınıfta yalnız kalmasınlar yardımcı abla tuvalet ihtiyacı olan çocuğu wcye götürdüğünde öğretmen sınıfta kalıp diğer çocuklara eğitim vermeye devam etsin, okul vakti yada kreş vakti bittiğinde çocukların ayakkabılarını ceketlerini montlarını giydirmeye yardım etsin, yetiştirme yurdundaki çocuklar bilinçsiz insanların ellerine bırakılıp hortumdan akan buz gibi suyla banyoya kapatılıp terbiye edilmeye çalışılmasın, o kimsesiz çocuklar kollarından tutulup yurt odalarında oradan oraya savrulmasın kafalarına terlik topuğuyla ayakkabı topuğuyla vurulmasın diye uygulamaya geçirilmeye çalışılan bir olay. bence şu zihniyette ki insanlar masum herbilgiye her eğitime açık çocukların yanına yaklaştırılmasın. ---aaa nedir bu yardımcı ablalık bunlar göreve başlayacaksa bu insanlara öğretmen olmadıkları sık sık hatırlatılmalı-----ya merak etmeyin bunlar hizmetli sıfatında olacaklarmış----aaa bunları biz atanmamış çocuk gelişimciler dururken devlet çocukların başına öğretmen olarak getirecekmiş---zekasına sahip olanlar önce insanları aşağılamamayı öğrensinler. yardımcı ablalarında evlerine ekmek götürmeleri gereken çocukları olacaktır. eminim o yardımcı abla diye aşağılanmaya çalışılan insanlar kendilerine bir ekmek kapısı açıldı diye çocuklara daha ilgili yaklaşacaklardır. yetiştirme yurtlarında suratından psikopatlık akan yardımcı annelerden yardımcılardan daha ilgili ve eğitimli olacaklardır. benim şuan durumum müsait olsaydı kızımın anaokulna yada kreşe başlayacak yaşa gelmiş olsaydı usta öğreticik sertifikamı değerlendirip televizyonlarda izlediğimiz o çocuklara şiddet uygulanan yetiştirme yurtları var ya oralara gidip iş başvurusunda bulunurdum. yada anaokuluöğretmeni , okulöncesi eğitimi öğretmeni olsaydım atmam yapılana kadar gider o yurtlarda anne baba şefkatinden yoksun sevgiye ilgiye şefkate muhtaç çocukların dayak yediğini gördüğümde gider oralarda iş başvurusu yapardım. en azından evde boş boş devletin arkasından atıp tutacağıma bu saydıklarımı yapardım. ayrıca tepkiniz devlete değil kişilere olsun. kimseye hakaret etmek gibi bir niyetim yok ama madem okulöncesi eğitime bu kadar gönül verdiğinizi söylüyorsunuz buyrun atamanız yapılana kadar yetiştirme yurtlarına gidin. benim birçok arkadaşım bunu yapıyor ve evlerine içleri huzurla dolu olarak gidiyorlar.

Çok haklısın arkadaşım, bu tür vahşetleri izlerken hepimizin yüreği sızlıyor, hangimiz göz yaşlarına hakim olabiliyor, aynı liseden mezun arkadaşım huzur evinde çalışıyor ve bu tür yerlere girerken geçici olarak çalışacağınızı bilseniz de torpilin işlediğini duyuyor ve şok oluyorum...kml den mezun olduğum ilk sene kps sınavına girip çocuk esirgeme kurumlarındaki bakıcı anneliği işaretleyenlerden biriyim ama puanım düşük olsa gerek hiç bir yere yerleşemedim...bakıcı anneliğe de kadrosuz usta öğreticilik gibi başvurulup çalışılabildiğini iki yıl önce ekranlardan öğrendim...kml mezunları bu işte çalışmak istemiyor demekle çevremde gözlemlediklerimi net olarak aktarmak istedim, yanlış bir şeyler söylediysem özür dilerim.............bakıcı anneliği de seve seve yaparım...

Ben kadrosuz usta öğreticiyim...bütün işi yardımcı kadına bırakıp ta sandalyesinden kalkma zahmetine girmeyen ya da öğretmenler odasından arada sırada defter doldurmaya ve kontrole gelen öğretmenleri duyduğum zaman keşke diyorum o yardımcı kadın benim yanımda olsa da temizlikten ve diğer işlerden kalan zamanda çocuklara bir şeyler daha öğretebilsem...makas tutmayı, kalem tutmayı, üç günde değil de bir günde öğretebilsem...

arkadaşlar hukumetimiz 2009 yılında sekiz yıllık eğitimi dokuz yıla cıkarmayı hedefliyor.pilot bolgelerde bu uygulanacak.yanlış bilmiyorsam on beş tane pilot bölgemiz var.kpss de taban puanlar düşecek(kendi yorumum)çok okulöncesi öğretmen alınacak kadrolu ya da sözleşmeli.yardımcı abla olarak öncelikli olarak kız meslek lisesi mezunları alınır ve bu yetmeyecegi için yardımcı ablalık programında eğitilecek bayan arkadaşlara yer verilecek
yani bu programdan benim anladığım bu arkadaşlar.başka cıkarımlar yapmak çok anlamsız diye duşunuyorum.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri