Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
Hepinize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum.İlk ay gerçekten de çok zor geçiyor.Çocukların bir kısmı çekingen,kendine güven eksikliği olan çocuklar olurken,bir kısmı da çok rahat çocuklar oluyorlar:) Bağırmak zorunda kalmak beni çok üzüyor ama bugün delirttiler beni:)Okula uyum problemi yaşayan çocuklar için bir hikaye okuyayım dedim.2 çocuğun ilgisini çekebilmek için yapmadığım şey kalmadı,en sonunda artık sandalye alıp yüzü dönük şekilde önüme oturrtum,orda bile ben hikayeye başladığım anda arkasını dönüp sesli bir şekilde arkadaşlarına laf atıyordu,güzelce izah ettim,sorular yönelttim,hikayede ismini kullandım,ödül kullandım,yok yani olmadı mı olmuyor gerçekten de..Hemen kuralların oturmasını beklemiyorum tabiki de,en az 1 ayı alıyor ama bazı çocuklar bunu daha da zorlaştırıyorlar:)Bizim de işimiz eğitim zaten,o yüzden yakınmıyorum..
Veli toplantısı yaptım,okul giriş çıkış saatleri,beslenme düzeni,yönetmelikler,aidatlar,alınacak kitaplar,ihtiyaç listesi,okul öncesi eğitimin önemi,velilerden beklentilerim,günlük etkinlikler,kendi prensiplerim...vb gibi konulardan bahsettim.Ama okula yeni geldiyseniz 10 dakikalık bir bilgilendirme de bulunup,bir kaç gün sonra asıl toplantıyı yapmaznızı öneririm,konuşacak çok konu çıkıyor..

benim ilk yılımdı bu sene ve bugün bir kabus gibiydi tam gün 5 yaş grubuna giriyorum ağlayanlar yaramazlık yapanlar laftan anlamayanalar:s bırakıp kaçasım ya da orda oturup ağlayasım geldi bilmiyorum böyle giderse....umarım bu kabus dolu günler çabuk geçer oysa ki bir hevesle bir istekle başlamıştımki inanılmaz yorucuydu bugün:S

Arkadaşlar sınıfta ilk haftalar gerçekten de çok zor geçiyor,çocuklar kuralları bilmiyorlar ve kolay uyum sağlayamayabiliyorlar kurallara.Öğrencilerim hareketli,bazen ben de enerjimi ve konsantrasyonumu kaybediyorum bu yüzden.Çocukları birden sessizleştirebilecek,ilgilerini çekebilecek tüyolar verebilirseniz çok sevinirim.Sar makarayı söylediğimizde pür dikkat oluyorlar ama o da bir süre sonra etkisini yitirecek,devamlı kullanmak istemiyorum.Arada 10'a kadar sayıyorum,yerlerine oturmaları için ama o da işe yaramayabiliyor,tik tak tekerlemesini söylüyorum bazen hiç ilgilenmiyorlar,tef çaldım bakmadılar:) Sizlerin aklınıza gelen başka yöntemler varsa ve paylaşabilirseniz çok sevinirim.Çok sert olamıyorum,olmak istemiyorum ama bugün yanıma gelen bir okul öncesi öğretmeni arkadaşım yeterince sert davranarak çocukları susturdu,ilgilerini topladı ama çok net ve sertti gerçektende.Acaba ağlarlar mı,üzülürler mi diye benim içim gitti ama hiçbiri de ağlamadı,hatta kızdığı çocuklardan biri beni dürtükleyerek bişeyler söyledi ben ilk önce anlamadı,sonra ne dedin duyamadım dedim,kulağıma eğilip dedi ki,bu öğretmen çok değişik:)) Arkadaşıma söyledim,onun da hoşuna gitti,tatlılıkla yanına çağırdı o çocuğu ve sence değişik miyim ben dedi,çocukda evet dedi güldü,sevdin mi beni peki dedi,sevdim dedi:)) Bu da ilginç:).Bazılarının umurunda değil hiçbir şey,buyüzden sertlikle mi disipline etmeliyim gerçekten de,ya okula gelmeyi istemezlerse diye endişeleniyorum,benden korksunlar istemiyorum ama çok da rahat olsunlar istemiyorum..Bugünse gördüğüm;çocuklar öğretmenden kolay kolay korkmuyorlar ve de kolay sevip,sevgilerini kolay yitirmiyorlar..

merhaba o sorunu bende yaşıyorum 27 çocuğum var sınıfıma alışamadım bölümündede paylaştım zaten sorunu ben 2 gündür ağlayan ve kriz geçirenlerle uğraşıyorum.henüz bişey öğretebilmiş değilim. sadece oyun olarak sınıfa birisi girdiğinde ne dememiz gerektiğini ben sınıftan çıkarak ve içeri girerek gösterdim. hoşlarına gitti
yoklama yaparken çocukların başına dokunarak sizde bana eşlik edin diyerek hem sayma gibi bide bir parmak oyunum var çok hoşalrına gidiyor,

ayşe hemşire
buyrun efendim
iğnemi getir
hemen efendim
cıısss, pıssss
ayyyyy!!
die popolarını tutup zıplamaları

birde dikkat çekmek için çocukları çiçek olun derizya çiçek oluyorlar sonra diken olunn diyorum ellerini yukarı kaldırıyorlar parmaklar açılıyor. eller havada aç kapa aç kapa diorum sonra terar çiçek oyun gibi 1,2,3 tıp ama şu aralar takan yok henüz bunu :)) oyyyy oyy

ben de iki gündür ağlayanlarla uğraşıyorum. asında hangi çocuğun tatlı dilden anladığını çözmüş gibiyim. fakat diğerlerine kullandığım dil emir diliymiş. öle dedi müdürümüz. sizde söz dinlemeyen ve masanın üzerinde ısrarla oturan çocuğa '' ordan iniyorsun lütfen'' demek emir cümlesimi:(

ben de iki gündür ağlayanlarla uğraşıyorum. asında hangi çocuğun tatlı dilden anladığını çözmüş gibiyim. fakat diğerlerine kullandığım dil emir diliymiş. öle dedi müdürümüz. sizde söz dinlemeyen ve masanın üzerinde ısrarla oturan çocuğa '' ordan iniyorsun lütfen'' demek emir cümlesimi:(

diyecek söz bulamıyorum kelimeler anlamsız kalıyo

hatalımıyım hocam yani:(:(

Valla arkadaşlar bedne 2 gündür 3 ağlayan çocuğumla uğraşıyorum.. Bugün son buldu sanırım ağlamaları.. Çünkü yeterince sert bir uyarı yaptım.Velileri kesinlikle içeri almadım.Ağlayanları da aldım zorla içeri..Ağlayanlara ağlamalarını kesmedikleri sürece evlerine yollamayacağımı söyledim.Bi baktım sesleri kesildi.Huzura kavuştum resmen..Sonra hemen boyama çalışması yaptırdım bütün çocuklara,boyamanız bittiğinde aileleriniz gelicekler dedim..Sakin sakin boyadılar..sonra zaten bi baktım gülüyolar,eğleniyolar..sanırım yarın aynı problemi yaşamam.. bu arada serbest zaman etkinliği yaptırdım. oyuncakları baya dağıttılar..Bakalım en hızlı toplayan kim? gibi bi yönerge vererek gaza geldiler biraz :) bu da skinleşmeleri ve sınıfa konsantre olmalarını sağlıyor..Gece gündüz oyunuda işe yarıyo arkadaşlar. Masalarda oynatın..10 dakika en azından hem siz hemde onlar dinlenmiş oluyolar. Ayrıca yarından itibaren çeşitli yoga alıştırmaları yapmayı düşünüyorum.inanılmaz rahatlıyo çocuklar.Geçen sene çok etkili oldu sakinlik açısından..Umarım yardımcı olabilmişimdir..
Sevgiler..

bunların hepsini deniyorum ama birileri sınıfıma burnunu sokmasa daha etkili olacak. birincisi sınıfın kapısı kilitlenmiyor ve sürekli orda beklemek zorunda kalıyorum ikinicisi kameradan izleniyorum ve bu beni acayıp geriyor.emir kipi kullanmayacağımı bende biliyorum

arkadaşlar bişeyler yazamısınız:( gidicemde...

Valla arkadaşlar bedne 2 gündür 3 ağlayan çocuğumla uğraşıyorum.. Bugün son buldu sanırım ağlamaları.. Çünkü yeterince sert bir uyarı yaptım.Velileri kesinlikle içeri almadım.Ağlayanları da aldım zorla içeri..Ağlayanlara ağlamalarını kesmedikleri sürece evlerine yollamayacağımı söyledim.Bi baktım sesleri kesildi.Huzura kavuştum resmen..Sonra hemen boyama çalışması yaptırdım bütün çocuklara,boyamanız bittiğinde aileleriniz gelicekler dedim..Sakin sakin boyadılar..sonra zaten bi baktım gülüyolar,eğleniyolar..sanırım yarın aynı problemi yaşamam.. bu arada serbest zaman etkinliği yaptırdım. oyuncakları baya dağıttılar..Bakalım en hızlı toplayan kim? gibi bi yönerge vererek gaza geldiler biraz :) bu da skinleşmeleri ve sınıfa konsantre olmalarını sağlıyor..Gece gündüz oyunuda işe yarıyo arkadaşlar. Masalarda oynatın..10 dakika en azından hem siz hemde onlar dinlenmiş oluyolar. Ayrıca yarından itibaren çeşitli yoga alıştırmaları yapmayı düşünüyorum.inanılmaz rahatlıyo çocuklar.Geçen sene çok etkili oldu sakinlik açısından..Umarım yardımcı olabilmişimdir..
Sevgiler..

eve giderken öle güzzel sarılıyolarki bende onlara sarılıyorum ya öpüyorum ya öptürüyorum ama bakalım yarın gelince napıcaklar oy aman bugün daha az veli aldım çocuklar aman allahım öle bişeyki yok böle bi ağlama kendi sesimi duyamıyorum ki ikna edebileyim içeriye almak zorunda kaldığım veliler artık kendi çocuğunu değil diğer çouklarıda görüyorlar hatta birisi diğerllerine bağırıyor biraz yaşlı bir veli dayanamadı kadın o halimde valla güldüm ona:) yarın hiç veli almıycam kararlıyım kahvaltı saatine kadar şaftım kayıyo yahu ağlamayanlarda başladı bugün ağlamaya ay yakında düzelmezse bende başlıycam ağlamaya ii sabır var sizde diyorlar veliler ahh ahh ses çıkaramıyoruz ama bende gerektiğinde veliyede çocuğada sert davranıyorum yani yani çocuk tam sakinleşiyo alışıyo adapte oluyo kapıdan bi kafayı uzatıyo aman allahım yeni baştan. kovuyorum valla veli toplantısındada sölüycem çocuklardan çok siz yordunuz beni dicem dicem valla :) allah yardımız olsun kalkacaz altından

tamam hocan teşekkür ederim ben yeniyim ve daha mesleğimde ilk günlerimde o yüzden bu kadar heyecanım.birde ustaöğreticiyim sesim haliyle az çıkıyor...

Annelerinden ayrılamayan çocuklardan çok, çocuklarından ayrılamayan annelerlerle uğraşıyoruz. :D

tamam hocan teşekkür ederim ben yeniyim ve daha mesleğimde ilk günlerimde o yüzden bu kadar heyecanım.birde ustaöğreticiyim sesim haliyle az çıkıyor...

Kendine güven bence usta öğreticiyim diye, sen öğretmensin. Benim de ilk günlerim. Ve ilk görevim. Ama en azından kafamdaki soruları müdürle konuşmaya gayret ediyorum. Bildiğim doğruları söylüyorum.

arkadaşlar ben de aynı durumdan müzdaribim ilk gün listem haricinde başka sınıftan kaçan çocuk benim sınıfıma gelmiş listeye ekledim bende bilmiyorum eh bide yeniyim 30 öğrenciyi buldu 5 yaş grubu tam gün ağlayan sızlayan öldüm öldüm dirildim.bugün liste işini hallettim şuan kendi sınıfım 23 öğrencim var bugun de ağlayanlar oldu ama genelde ağlayanlar uyum sağladı. oyuncakları hiç bir şekilde toplatamıyorum bir kaç öğrenci dışında bir kaç uyumsuz çok hareketli çocuğum var erkeklerden onlar çıldırtıyor beni ötekilerde onlara uyuyor hiç bir sözümü dinlemiyor bu öğrenciler naptımsa katamadım sabahtan akşamam kadar konuşuyor hatta benim ağız hareketlerimi bile yapıyor sert davranıyorum bazen yine olmuyor uyum sağlayan çocuklar zor durumda kalıyor bu sefer onlarla ilgilenemiyorum ve sıkılıyorlar.napcamı bilemiyorum:S tam gün çok yorucu 5i buluyor çıkmam sabah 8buçuk akşam 4 yardımcım da yok küçük yaş grubu çıldırmak üzereyim:( yerimizi değiştirme gibi bir imkanımız var mı?nasıl yapıcaz eğer böyle bir imkanımız varsa kpssye çalışamıcam yoksa böyle çok yorgun geliyorum eve:((

merhaba bende bu sene yeni göreve başladım ama bu gidişle istifa edeceğim:( okulumuzda 4 sınıf var ve diğer 2 öğretmen yok bu yüzden bize sabahta öğlende bizim girmemiz söylendi diğer öğretmen arkadaşımda yeni atandı birşey diyemedik tamam dedik ama iflas edeceğim bunu yapmamız gereklimi? yardımcı isteme hakkımız varmı 20 öğrencimiz var bir sınıfta ayrıca ağlayan çocukların ailelerini içeri alıyoruz diyen arkadaşlarım var ne güzel demekki sınıfınız büyük çocuklara oyun bile oynatamıyorum sınıflarımız çok küçük bana bu iki sınıfa girme konusunda ve yardımcı konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim ve birazda morale ihtiyacım var:(

evet benim de morale ihtiyacım var hergün eve yorgun gelip sabah yine aynı kabus die mi uyanıyorum :( böyle bir mesleği seçtiğime bin pişman oldum diyebilirim:S ilk günden sonra istifayı bende düşündüm:) biraz daha zaman diyorum ama canım çıkıyor bakalım nereye kadar:(allah yardımcımız olsun arkadaşlar

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri