Hepinize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum.İlk ay gerçekten de çok zor geçiyor.Çocukların bir kısmı çekingen,kendine güven eksikliği olan çocuklar olurken,bir kısmı da çok rahat çocuklar oluyorlar
Bağırmak zorunda kalmak beni çok üzüyor ama bugün delirttiler beni
Okula uyum problemi yaşayan çocuklar için bir hikaye okuyayım dedim.2 çocuğun ilgisini çekebilmek için yapmadığım şey kalmadı,en sonunda artık sandalye alıp yüzü dönük şekilde önüme oturrtum,orda bile ben hikayeye başladığım anda arkasını dönüp sesli bir şekilde arkadaşlarına laf atıyordu,güzelce izah ettim,sorular yönelttim,hikayede ismini kullandım,ödül kullandım,yok yani olmadı mı olmuyor gerçekten de..Hemen kuralların oturmasını beklemiyorum tabiki de,en az 1 ayı alıyor ama bazı çocuklar bunu daha da zorlaştırıyorlar
Bizim de işimiz eğitim zaten,o yüzden yakınmıyorum..
Veli toplantısı yaptım,okul giriş çıkış saatleri,beslenme düzeni,yönetmelikler,aidatlar,alınacak kitaplar,ihtiyaç listesi,okul öncesi eğitimin önemi,velilerden beklentilerim,günlük etkinlikler,kendi prensiplerim...vb gibi konulardan bahsettim.Ama okula yeni geldiyseniz 10 dakikalık bir bilgilendirme de bulunup,bir kaç gün sonra asıl toplantıyı yapmaznızı öneririm,konuşacak çok konu çıkıyor..
Veli toplantısı yaptım,okul giriş çıkış saatleri,beslenme düzeni,yönetmelikler,aidatlar,alınacak kitaplar,ihtiyaç listesi,okul öncesi eğitimin önemi,velilerden beklentilerim,günlük etkinlikler,kendi prensiplerim...vb gibi konulardan bahsettim.Ama okula yeni geldiyseniz 10 dakikalık bir bilgilendirme de bulunup,bir kaç gün sonra asıl toplantıyı yapmaznızı öneririm,konuşacak çok konu çıkıyor..