Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
arkadaşlar ben de aynı durumdan müzdaribim ilk gün listem haricinde başka sınıftan kaçan çocuk benim sınıfıma gelmiş listeye ekledim bende bilmiyorum eh bide yeniyim 30 öğrenciyi buldu 5 yaş grubu tam gün ağlayan sızlayan öldüm öldüm dirildim.bugün liste işini hallettim şuan kendi sınıfım 23 öğrencim var bugun de ağlayanlar oldu ama genelde ağlayanlar uyum sağladı. oyuncakları hiç bir şekilde toplatamıyorum bir kaç öğrenci dışında bir kaç uyumsuz çok hareketli çocuğum var erkeklerden onlar çıldırtıyor beni ötekilerde onlara uyuyor hiç bir sözümü dinlemiyor bu öğrenciler naptımsa katamadım sabahtan akşamam kadar konuşuyor hatta benim ağız hareketlerimi bile yapıyor sert davranıyorum bazen yine olmuyor uyum sağlayan çocuklar zor durumda kalıyor bu sefer onlarla ilgilenemiyorum ve sıkılıyorlar.napcamı bilemiyorum:S tam gün çok yorucu 5i buluyor çıkmam sabah 8buçuk akşam 4 yardımcım da yok küçük yaş grubu çıldırmak üzereyim:( yerimizi değiştirme gibi bir imkanımız var mı?nasıl yapıcaz eğer böyle bir imkanımız varsa kpssye çalışamıcam yoksa böyle çok yorgun geliyorum eve:((

arkadaşım ben bugün karar verdim sabır taşıymışım yani bugün yüzüme ve belime yumruk yedim. öğrenciyede kızdım diğer çocuklarada ne kadar ayıp birşey yaptığını söledim ve bütün arkadaşları onu ayıpladı doğrumu yaptım bilmiyorum ama yapacak bişey yok şu an için.kızdım ama yinede kıkır kıkır gülüyo gözlerimi patlatarak kızıyorum aman yok artık yanlış anlaşılmasın bunlar tatlı dillerden ricalardan sonra oldu anlamayınca yöntem değiştirdim. ve bi güzel davranışı gördüm hemen pekiştirdim. uslu durursan sınıf başkanı yapıcam dedim. biraz oturdu yine teşekkür ederim dedimm afferin dedim. uslandı yarın için söz verdi bakalım tırstım valla çocuk değil de canavar gibi sınıfa girmeye korkuyorum

arkadaşlar bizim meslek sabır işi,bizim sabırlı olmamız lazım.ilk günden istafa etmeyi düşünmek vs çok yalnış.en fazla 2 hafta sonra herşey yoluna girecek.aslında sorun çocukta değil ailelerde.onları sınıfta fazla tutmamaya dikkat etmek lazım.daha biz çocuğun adını bilmeden çocuğun isteklerini saymaya başlıyolar.fazla yüz göz olmamak lazım bence veliyle:)gerçi ben pek başaramıyom:):)
eve gidince çok düşünmeyin,fazla kafanıza takmayın bence çünkü olayları kendi içinizde de büyütürsüz.bikaç gün daha fazla sabırlı davranmalıyız ben eminim herşey düzelecek
(inş kendimi avutmuyorumdur:):):):):)

merhaba bende bu sene yeni göreve başladım ama bu gidişle istifa edeceğim:( okulumuzda 4 sınıf var ve diğer 2 öğretmen yok bu yüzden bize sabahta öğlende bizim girmemiz söylendi diğer öğretmen arkadaşımda yeni atandı birşey diyemedik tamam dedik ama iflas edeceğim bunu yapmamız gereklimi? yardımcı isteme hakkımız varmı 20 öğrencimiz var bir sınıfta ayrıca ağlayan çocukların ailelerini içeri alıyoruz diyen arkadaşlarım var ne güzel demekki sınıfınız büyük çocuklara oyun bile oynatamıyorum sınıflarımız çok küçük bana bu iki sınıfa girme konusunda ve yardımcı konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim[/COLOR]

arkadaşlar bizim meslek sabır işi,bizim sabırlı olmamız lazım.ilk günden istafa etmeyi düşünmek vs çok yalnış.en fazla 2 hafta sonra herşey yoluna girecek.aslında sorun çocukta değil ailelerde.onları sınıfta fazla tutmamaya dikkat etmek lazım.daha biz çocuğun adını bilmeden çocuğun isteklerini saymaya başlıyolar.fazla yüz göz olmamak lazım bence veliyle:)gerçi ben pek başaramıyom:):)
eve gidince çok düşünmeyin,fazla kafanıza takmayın bence çünkü olayları kendi içinizde de büyütürsüz.bikaç gün daha fazla sabırlı davranmalıyız ben eminim herşey düzelecek
(inş kendimi avutmuyorumdur:):):):):)
ilk gün isitfayı düşünmek yanlış demişsin iyi hoş da biraz daha sabretez artık:S okulda çocuğu uzun tutmamak mı kim demiş onu bizde 8 buçuk 4 ve ağlaya bağıra çocuk zorla o saatte okulda olmak zorunda idareden öyle deniyor zaten veli de çok memnun kimi başımdan gitsin de kalsın diyor birde uyku saati var zorla uyuyacaksın deniyor bi öğretmenle paylaşıyorum uyku odasını nerde okula alıştırma nerde ilgi alaka çok zor geçiyor bakalım nasıl gidicek:(

bende sabah 8 akşam 5de çıkıyorum. ama tabi sabah 6da kalkıp akşam 6da evde oluyorum. küçük yaş grubum.(4) ağlayanlar zırlayan oyy akşam olmuyor. birde bunun yanında kaçanlarla uğraş:) ama şimdi daha rahatım çünkü dün ben bu işi yapamıyormuyum diye düşünüyordum ama gördümki ilk günlerde herkes böyle.
arkadaşlar ağlayan çocukları kendi haline bırakın müdür buna kızıyo ama en etkili yol bu. ben bugün 4 saat ağlayan çocuğu gördüm ama en sonunda yorulup oynamaya geldi. sizde de öle olacaktır ya yoruacak ya acıkacak yada tuvaleti gelecektir. pes etmeyin ağlamaktanda bıkıyorlar emin olun. bende çok dayak yedim. hırçın davranıyorlar ama istediğin kadar ağla deyince önce çığlık atıp sonra susuyorlar. ay ben bunları gözlemledim inş. işinize yarara:)

merhaba bende bu sene yeni göreve başladım ama bu gidişle istifa edeceğim:( okulumuzda 4 sınıf var ve diğer 2 öğretmen yok bu yüzden bize sabahta öğlende bizim girmemiz söylendi diğer öğretmen arkadaşımda yeni atandı birşey diyemedik tamam dedik ama iflas edeceğim bunu yapmamız gereklimi? yardımcı isteme hakkımız varmı 20 öğrencimiz var bir sınıfta ayrıca ağlayan çocukların ailelerini içeri alıyoruz diyen arkadaşlarım var ne güzel demekki sınıfınız büyük çocuklara oyun bile oynatamıyorum sınıflarımız çok küçük bana bu iki sınıfa girme konusunda ve yardımcı konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim[/COLOR]

arkadaşım böyle birşeyi isteyemezler.sen gönüllü olursan o başka.senin çalışma saatin neyse onu çalışacaksın.ilköğretimde çalışıyosun herhalde bir anasınıfı öğretmenine haftada 30 saatten fazla ders veremezler.bence hemen haklarınla ilgili bir araştırma yap.çünkü forumdaki bilgiler seni yanıltabilir bazen .bi problem varsa resmi belgelerle çık müdürünün karşısına.haklarını öğrenmen çok önemli.

Arkadaşlar içinizde en şanslı benim heralde alıştırma haftasında ilk 2 diğer gün tek çocuğum vardı. anne sınıftaydı ama kesinlikler annesine konuşmasına fırsat vermedim annesinide kendi yanıma aldım anneylede konuştum.boylelikle alıştı. kural kesinlikle kararlı olmak ve güvenlerini kazanmak.sınıfa girip çıkan velilerede 5 günmü yoksa bir ay boyuncamı kapıda beklemek stersiniz karar sizin diyince hiç bir velim girmedi.En önemli kural ise veliye çok fazla taviz vermeyin kesinlikle.

sengun doğru sölüyo ilçeye bildir ücretini veriyosa yani 2 katı maaş istiyosan çalışırsın ama kimse seni zorlayamaz kölemiyiz biz ya bu ne gerçekten haklarını ara yok böle bişey yardımcı isyebilirisn müdür karşılamıyorsa velilerine söle ben yetişemiyorum yardımcı tutalım de para toplasınlar her ay ödesinler haksızmıyım arkadaşlar geçen yıl okulda öle yapılmıştı

Arkadaşlar içinizde en şanslı benim heralde alıştırma haftasında ilk 2 diğer gün tek çocuğum vardı. anne sınıftaydı ama kesinlikler annesine konuşmasına fırsat vermedim annesinide kendi yanıma aldım anneylede konuştum.boylelikle alıştı. kural kesinlikle kararlı olmak ve güvenlerini kazanmak.sınıfa girip çıkan velilerede 5 günmü yoksa bir ay boyuncamı kapıda beklemek stersiniz karar sizin diyince hiç bir velim girmedi.En önemli kural ise veliye çok fazla taviz vermeyin kesinlikle.

o veliler zaten ayrı bir alem bugün bana 1.sınıfa gidince nasıl olacağını soruyo yani bütün anasınıfını aynı sınıftamı topluycaklar yada dağıtacaklarmı die soruyo. bende dağıtırlar dedim hem öğretmenlere hemde diğer öğrencelere haksızlık oluyo dedim. ozaman bizimkilere daha çok haksızlık olmazmı dedi bilmeyenlerin arasında. öğretmende ona göre program uygular dedim. bana değil 1. sınıf öğretmenlerine sorun dedim yahu daha okul yeni başlamış bismillah 3.gün daha. sen koru yarabbim.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar yardımcı konusunu müdüre açtım ama velilerden zaten şu kadar para alıyoruz diyerek reddedildik:( tekrar teşekkür ederim

Selam ben usta öğretici olarak göreve başlayacağım.Bu konuyu buraya yazdım çünkü nereye yazacağımı bilemedim yanlışsa uyarın.Şimdi acil olarak yardımınıza ihitiyacım var yılık plan ve günlük planları nerden indirebilirm :( yardımcı olur musunuz kimsem yok yardım edecek ..

okul vermiyormu sana planları. bende yeni başladım ustaöğretici olarak ama planların haftaya geleceğini sölediler. artı olarak bu forumda planlar kısmında günlük planlar gördüm hatta bu hafta kullandım ben biraz.orayada bakabilirsin.

arkadaşlar benimde sorunum var.banada yardımcı olurmusunuz.bu yıl benim ilk görevim.öğleci grubunda yım ve çocuklarım 5 -6 yaş grubu fakat sınıfta 3 öğrencim sorunlu.çocuklarımdan 2 si 4 yaşında ve sürekli ağlıyo annelerinin yanından ayrılmıyor sınıfta uzakta bile bekletmiyolar yani..anneye çok bağımlılar.onların aşırı bağımlılığından dolayı diğer çocuklarıma sesimi dinletemiyorum dikkatleri dağılıyo ağlama sesinden.ayrıca 6 yaşında ki bir çocuğumda öyle avazı çıktığı kadar bağırıyor.sınıftaki diğer çocuklarda rahatsız olup kulaklarını kapıyolar artık...ilgilerini çekmeye çalışıyorum ama hep onlarla ilgilenmemi istiyolar ben diğer çocuklarla konuşmaya başlayınca tekrar ağlama krizlri başlıyo...çok şımartılmış konuşmasıda bebek gibi ne yapcamı bilmiyorum artık sınıfta düzen oluşturmam gerek birlikte hareket etmeyi sınıfı kaynaştırmak için elimden geleni yapıyorum vede işe yarıyo ama o 3 sorunlu öğrencim yüzünden tekrar düzen bozuluyo...artık onların gürültüsünden başım ağrımaya başladı.sizce ne yapmam gerekir..1 hafta oldu düzelmediler..hergün aynı şeyler yaşanıyo...acil yardımlarınızı bekliyorum....

gülşahcım ilk gün sedromuna hiç gerek yok sıkma canını ilk zamanlar çocukların oyunlarına katıl zaten resminden çok tatlı bi öğretmen olduğun anlaşılıyo emin ol çocuklar seni sevecektir ondan sonrası da çok kolay zaten.başarılar:)

bu sene ögretmenlik hayatına atıldım işimide cocuklarıda cok sevmeme ragmen onları bi turlu disipline sokamıyorum
degil beni dinlemek duymuyolar bile kuralları ögretemiyorum bagırmak zorunda kalıyorum sürekli bunuda bi ögretmen olarak kendime yakıştıramıyorum ama cileden cikıyorum lütfen bana yardimci olun ne yapmalıyım

arkadaşlar bende bu sene ilk defa göreve başlıycam atamam yeni oldu bayram tatilinden sonra başlıyorum bir köy okulundayım sözleşmeli çalışçam.11 tane çocuğum var sınıfı gezdim çok eksikleri var ve temizlenmemiş tv bile yok.bayram sonu hemen başlıyacağım için dağınık bir sınıfa çocukları almak istemiyorum.birde ilk gün neler yapsam diye düşünüyorum .birde planları hazırlarken ekim ayına göremi yoksa eylül ayına göremi hazırlıcam bilgi verirseniz sevinirim.

selam arkadaşlar bende gülşah gibiyim.usta öğreticiyim hiç beklemediğim anda atamam oldu 2.gün işe başladım 3.gün çocuklar gelmeye başlayacak ama ben neler hazırlamam gerekiyor bilmiyorum.yani ne gibi formlar tutucam planları nasıl düzenliycem,veli toplantılarını nasıl ayarlıycam,nasıl yapıcam,ay heyecandan sresten kaç gündür uyuyamıyorum bile birisi bana yardım ederse çok sevinirim lütfenn...yardım edin

aynen arkadaşım birden haber geldi ben çok heyecanlıyım biri yardımcı olsa çok iyi olcak

işiniz çok zor :D Allah kolaylık versin hepinize

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri