Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
merhaba ben 24 yıllık anasınıfı öğretmeniyim her yıl okulun ilk günü ne çok önem veririm ve her yıl farklı olmasına çalışırım.Burada yazılanlardan değişik olduğunu düşündüğüm bir çalışmamı yazayım sizlere.Renkli fon kartonu ile dairelerden oluşan bir tırtıl yaparak panoya asıyorum(çocuk sayısı kadar dairelerle).Bol miktarda yeşil yaprak keserek hazırlıyorum.Çocuklara eve giderlerken yapraklardan birer tane veriyorum ve diyorum ki bu bizim sınıfımızın tırtılı size verdiğim bu yapraklarla besleniyorlar.Yarın okula gelirken yapraklarınızı unutmayın yoksa tırtılımız aç kalır beslenemez bunu istemeyiz değilmi?Ertesi gün tırtılı beslemek üzere hevesle okula geliyorlar.Yapraklarını tırtılın üzerine iğne ,ile tutturuyoz.Aynı tırtıldan faaliyet olarak da çalışıyoruz çok hoşlarına gidiyor.

merhaba ben 24 yıllık anasınıfı öğretmeniyim her yıl okulun ilk günü ne çok önem veririm ve her yıl farklı olmasına çalışırım.Burada yazılanlardan değişik olduğunu düşündüğüm bir çalışmamı yazayım sizlere.Renkli fon kartonu ile dairelerden oluşan bir tırtıl yaparak panoya asıyorum(çocuk sayısı kadar dairelerle).Bol miktarda yeşil yaprak keserek hazırlıyorum.Çocuklara eve giderlerken yapraklardan birer tane veriyorum ve diyorum ki bu bizim sınıfımızın tırtılı size verdiğim bu yapraklarla besleniyorlar.Yarın okula gelirken yapraklarınızı unutmayın yoksa tırtılımız aç kalır beslenemez bunu istemeyiz değilmi?Ertesi gün tırtılı beslemek üzere hevesle okula geliyorlar.Yapraklarını tırtılın üzerine iğne ,ile tutturuyoz.Aynı tırtıldan faaliyet olarak da çalışıyoruz çok hoşlarına gidiyor.

Teşekkürler hocam güzel bir çalışma, paylaşımlarınızın devamı dilerim.

arkadaşlar bende p.tesi günü yeni bir okulda işe başlıcam sizce ilk gün neler yapabilirim bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum

arkadaşlar bende 4 yaşta ilk defa çalışacağım ilk gün değişik ne tür oyuunlar oynayabilirm yardımcı olursanız sevinirim :)

Ben heyecanlı idim,heryıl ki gibi mutluydum...Ama sevgili müdürümüz öğretmenlerine karşı tavırları ile bütün dünyamı başıma yıktı.Mutsuzum....
ilk günüm berbattı ve hayal kırıklığı verilen sözlerin yerine getirilmemesi ile birleşince günün büyük bölümü ağlayarak geçti.
duygularımı en iyi meslektaşlarım anlar diye konu açtım....
Sizler nasılsınız arkadaşlar?......

iyiydi öğrencilerim yoktu henüz bir aya kadarda gelmezler hersene olduğu gibi.sağolsun müdürüm herşeyi ayarlamış bir kaç eksiğimiz var onlarıda hallettikmi sorun kalmayacak inşallah

hay allah! üzüldüm kötü bir başlangıç yapmış olmanıza :( her okulda mutlaka bi karmaşa yaşanmıştır.. bizim okulda da öyleydi ama kimse sorun haline getirmedi.. tabii en başta da müdürümüz.. sizi bu kadar üzecek neler yaşandığını merak ettim doğrusu? siz yine de yarın için enerjinizi düşürmeyin..

teşekkürler hocam,yarın Eskişehirimizin kurtuluşu dolayısıyla tatil kendimi toparlayacağım ........Tavırlar , beklenmedikti hocam sınıf dağılımındada daha önceden en az 7-8 kere konuşştuğumuz halde ve vereceğim dediği halde istediğim sınıfı vermedi,verebileceği halde ,gıcıklık yaptı kısacası hocam beraber sabahçı gurupta olmak istediğimiz arkadaşı özellikle öğleye verdi falan....
Ben birileri bana söz verdiyse ve kendimi o şekilde hazırladıysam,sözünün dışına çıktığında çook üzülüyorumm..Bilmiyorum duygularım çoooook kötü şuan yani senelerdir emek verdiğim okulum bi anda tuzla buz oldu ,en ufak bi istek kalmadı,tamamen isteksiz aldım bu sınıfı offffff offff
İnşallah böyle gitmez koca yıl zaman nasıl geçecek.....

teşekkürler hocam,yarın Eskişehirimizin kurtuluşu dolayısıyla tatil kendimi toparlayacağım ........Tavırlar , beklenmedikti hocam sınıf dağılımındada daha önceden en az 7-8 kere konuşştuğumuz halde ve vereceğim dediği halde istediğim sınıfı vermedi,verebileceği halde ,gıcıklık yaptı kısacası hocam beraber sabahçı gurupta olmak istediğimiz arkadaşı özellikle öğleye verdi falan....
Ben birileri bana söz verdiyse ve kendimi o şekilde hazırladıysam,sözünün dışına çıktığında çook üzülüyorumm..Bilmiyorum duygularım çoooook kötü şuan yani senelerdir emek verdiğim okulum bi anda tuzla buz oldu ,en ufak bi istek kalmadı,tamamen isteksiz aldım bu sınıfı offffff offff
İnşallah böyle gitmez koca yıl zaman nasıl geçecek.....

beni de en çok ne okulun ne de müdürün yeni olmayışı şaşırttı zaten.. hani tanımadığınız bir müdür olsaydı, tepkilerini bilmediğiniz için sizi üzmüş olabilirdi ama bazen yıllar da geçse insanları tanıyamıyoruz maalesef..
ben de 2 yıl önce müdürümle tartıştım, hem de bir hiç yüzünden.. ne saygı ne de çalışma azmi kalmamıştı içimde ama geçen zaman içinde baktı ki benim tavırlarımda bi değişiklik olmadı ve işimi hiç aksatmadım; o zaman beni çağırdı ve karşılıklı içimizi döktük, rahatladık.. karşılıklı özürlerimizi diledik ve şimdi o kadar iyi bir iletişimimiz var ki bugün gözümde büyüyen işlerim onun sayesinde küçüldü birden .. tabii bu iletişim kolay kurulmuyo, tek taraflı da olmuyo..

ben yine de eski tavır ve çalışma azminizden vazgeçmeyin derim.. çünkü ne de olsa onlar amir ve neyi nasıl uygun görürlerse onu yapmak zorundayız.. verdikleri sözleri tutmasalar da.. aksi bi tavır size daha çok zarar getirir.. üzmeyin kendinizi...:36_3_12:

üzmeyin kendinizi hocamoluyo böle şeler sizi çok iyi anlıyorum benimde başıma çok geldi bu tip olaylar müdürümüz sağolsun istediklerimizden çok istemediklerimizi yaptı inatlaşırcasına kendi dediği olsun die sonunda oda pişman old verdiği kararlardan ama olan olmuştu.

( balon ve şeker dağıtıla bilinir.geçenlerde bir hazır planda gördün ilk gün öğretmen kartondan büyük bir kalple sınıfa giriyor ve gelen çocuklara isminin yazdıgı kagıtlar dağıtılıyor ve gidip kabin içine yapıştırmaları isteniyor. bu benim kalbim sizlerde benim kalbimin bir parcası olacaksınız sizleri seviyorum denilerek güne hoş bi şekilde başlıya bilirsiniz)
arkadaşlar, sevgili gojo nun bahsettiği kalbi ben büyük bir kutu şeklinde hazırladım. içinede daha küçük renkli kalp kolyeler yaptım. sınıf listemdeki isimleri yazdım. çocuklara sunumum ise işte bu benim kalbim ve orada hepinize yer var. hepinizin isimlerini öğrendim ve size kalbimden birer parça hediye etmek istiyorum...... şeklinde olacak.

Çok teşekkürler desteğinizden dolayı arkadaşlar,maalesef müdürlerimiz egolarını tatmin edecekler diye böyle şeyleri yaşamak zorundayız galiba,ne üzücü...
Allah hepimize kolaylık versin,yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun arkadaşlar...

benımde bu yıl ıkıncı seenem ve bende köy okulunda merkeze gectım ve endıse yasadım hala yasıorum çunku cok farklı bı ortam sehır velıler ı kere cok farklı..bakalım ne yapacagız?

nasreddın hoca cuppesı kavugu ..çok hos ya hocam bayıldım fıkrınıze emegınıze saglık ..

İnşallah herşey düzelir arkadaşım.
Benim bu yıl ilk görevim. Köy okulu olduğu için ilk gün ulaşım biraz sorun oldu. Onun dışında herşey güzeldi. Müdürümüzün tayini çıkmış. Okulların açıldığı güne kadar da izinliymiş. O yüzden kayıtlar ilk gün yapıldı. İlk günüm temizlikle geçti. Sınıf donanımım çok güzel. Dolaplar, eğitici oyuncaklar, kitaplar yer döşemesi hepsi çok güzel. Görseniz hiç köy okulu demezsiniz:) Afyon Merkez'de staj yaptığım okulların hepsinden daha güzel bir sınıfım var. Aydınlık ve geniş. Dün 10 çocukla başladım. Sayının daha da artacağını umuyorum. Çocuklar başta isimlerini bile söylemediler. Ki bu beklediğim bir durumdu. Sorduğum sorulara uzunca bir süre kendim cevap verdim:)Ama sonra yavaş yavaş açıldılar.
Dün müdür beyle kısa bir görüşme yaptım. Sınıfa geldi ve bir eksiğimin olup olmadığını sordu. Giriş çıkış saatleri, fotokopi, aidatlar vs. konuları konuştuk. Aidatlara geçen sene hiç karışmadığını söyledi. Bana bıraktı herşeyi. Çok şükür herşey çok güzeldi. Yeni gelecek müdürümüzle ne olur bilmiyorum. Ama inşallah herşey güzel olur.
Yeni eğitim yılı herkese hayırlı olsun.

Merhaba arkadaşlar bu siteye yeni üye olan bir öğretmenim ama pes etmek üzereyim.Nolur cümlelerinizi esirgemeyin.Okullar açıldı ama benim sınıfımın duvarları koyu kahverengi ve üstelik yıkık dökük.Tuvaleti içeride.Yani anasınıfının içinde.halılar berbat ve açık renk.Pano diye hiçbir şey yok.Öğrenci sayısı 20 ve ne yardımcı olacakmış ne de aidat toplanacakmış.para olmayınca eksikler nasıl hallolur bilemiyorum.Üstelik yardımcı olsa öğretmen ne yapacak dedi sağolsun müdürüm.Siz bu yardımcı olayına nasıl bakıyorsunuz ve koşulları ben nasıl düzeltebilirim.Sevgiler...

arkadaşlar ilk gün velilerle toplantı yapmayı düşünüyormusunuz?Ne yapacaksınız?Ben beslenme,giriş-çıkış sattleri...vs konularında bilgilendirmek istiyorum ancak görevlendirme yeni olduğundan okula yarın ilk defa gideceğim.Doğru dürüst okulun düzenini bilmedende toplantı yapmakta saçmalık olur değil mi?Birkaç gün sonra mı yapsam acaba?

arkadaşlar ilk gün velilerle toplantı yapmayı düşünüyormusunuz?Ne yapacaksınız?Ben beslenme,giriş-çıkış sattleri...vs konularında bilgilendirmek istiyorum ancak görevlendirme yeni olduğundan okula yarın ilk defa gideceğim.Doğru dürüst okulun düzenini bilmedende toplantı yapmakta saçmalık olur değil mi?Birkaç gün sonra mı yapsam acaba?

Ben kısaca velilere geliş- gidiş saatlerimizi hatırlatıyorum, ihtiyaç listesini dağıtıyorum, sordukları sorulara cevaplar veriyorum onlara güven veriyorum önce çocuklarınızla tanışalım kaynaşalım diyorum. Daha ayrıntılı konular için ayrıca veli toplantısı yapacağız diyorum ve birkaç gün sonra değil iki hafta sonra yapıyorum. Bu arada velilerimi ve çocuklarımı gözlemlemiş tanımış oluyorum. Kolay gelsin başarılar...

yarın çoğu arkadaşımız için ilk gün olacak belki de.bende ilk defa yarın göreceğim okulumu sınıfa girip girmeyeceğimi bile bilmiyorum ama yine de birşeyler hazırladım ilk gün için ufak bi karşılama ve oyun etkinliği gibi nekadar süre kalacaklar çocuklar çok merak ve heyecan içindeyim yeni eğitim öğretim yılımız hepimize hayırlı olsun...

Ben kısaca velilere geliş- gidiş saatlerimizi hatırlatıyorum, ihtiyaç listesini dağıtıyorum, sordukları sorulara cevaplar veriyorum onlara güven veriyorum önce çocuklarınızla tanışalım kaynaşalım diyorum. Daha ayrıntılı konular için ayrıca veli toplantısı yapacağız diyorum ve birkaç gün sonra değil iki hafta sonra yapıyorum. Bu arada velilerimi ve çocuklarımı gözlemlemiş tanımış oluyorum. Kolay gelsin başarılar...
teşekkür ederim.......

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri