Öğrenci sınıf sayıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GÜLAYŞE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
Bu bölümdeki mesajların hepsini okudum ve hak vermemek mümkün değil.Bu şartlarda nasıl bir eğitim yapılabilir.Bence sınıftaki öğrenci sayısı 15 olmalı ki daha verimli olunabilsin,ama..........

sizi çok iyi anlıyorum hocam benimde 27 tane öğrencim var ve bende aynı problemlerle uğraşıyorum.Birde yönetmelikte böyle birşey yok diye bir yardımcıda çalıştırma işine müdür bey sıcakl bakmıyor ve sınıfın temizliğide bana kalıyor .Üstüne birde çalıştığım okul askeriye lojmanlarına çok yakın haliyle öğrencilerimin bir çoğu asker çocuğu ve tahmin edebileceğiniz ekstra problemler işimiz çok zor gerçekten.

okul öncesini yaygınlaştıracağız diye mevcutlar 25 e çıkartıldı.Eğitimin kalitesini düşünen yokki

Bende 1. Sinif ÖĞretmenlerİnden İlk Defa Bu Sene Anasinifindan Gelen Çocuklari Uzun SÜre Yerİnde Oturtamiyoruz SÜreklİ Sinifta Gezİyorlar Dİye Şİkayet Aldim. Sİz Bu Konuda Ne DÜŞÜnÜyorsunuz.
GerÇİ Ben Zaten HİÇbİr ÖĞrencİnİn 45 Dakİka Put Gİbİ OturacaĞina İnanmiyorum ÇÜnkÜ Ben Bu YaŞta Bİle Uzun SÜre Oturmuyorum. Sİz HİÇ BÖyle BİrŞey Duydunuz Mu.

benım sınıfımda 23 gercekten cok zor..

Belki de değişmesi ya da tartışılması gereken okul öncesi değil ilköğretim dönemindeki uygulamalar veya sınıf düzenidir.

yönetmeliğimize göre öğrenci sayısı 25'i geçtiği anda ikinci grup açanız gerekmiyor mu?benim de geçen yıl 23 tane öğrencim vardı.gerçekten çok zor oluyordu verimlilik açısından.bu yıl sabahçı öğlenci olduk öğrenci sayısı yarıya indi.öğrenci sayısı azaldıkça verimliliğin arttığını düşünüyorum.:36_7_8:

6 YaŞ Çok GeÇ Parolasina Bİzler Okul Öncesİ EĞİtİmcİlerİ Olarak

25 Sinif ÖĞrencİ Sayisi Çok....yanİ 25 Fazla .... EĞİtİme Sahİp Çikin LÜtfen Bİzler Bakici DeĞİlİz 25 Fazla

benımde 23 öğrencim var ve sınıfın buyukluğu bize yetmıyor.mutfakta iki masamız var ve çocuklar esmen ust uste oturuyorlar.Biri masadan kalkmaya çalışsa en az 10 kişininde kalkması gerekıyo çunku sandalyeler ust uste.Birde 17 erkek öğrencim 6 kız öğrencim var.Çocuklarla birebir ilgilenmem çok zor oluyor.Arkadaslarımın dediği gibi sürekli yuksek sesle konuşmak zorunda kalan bir öğretmen oluyorum:buda benım vıcdanımı rahatsız ediyor.Müfettişlerimiz geldiğinde bunu dile getirmeyi düşünüyorum ve butun arkadaşlarımında dile getirmesini istiyorum bu 25 sınırının değişmesi için

herkesin derdi başka:) ben de az çocuktan şikayetçiyim yaaaa:D 8 öğrenci ile sınıf havası oluşmuyor vallahi, keşke 15 olabilseydi

ağlanacak yada gülünecek bi durum değil bu hocam haddim olayarak diyorumki sizin pasifliğiniz.kayıt alırken 25ten sonrasını neyi duşunerek kayıt yaptınız anlamış değilim.hocam o çocuklara yazık değilmi.........

HOCAM BEN DE DUYDUM Kİ MEVCUT 16 DAN AZ OLUNCA SINIF AÇILMIYORMUŞ ASLI VARMI??? ÇÜNKÜ BEN DE ALT SINIRI 10 OLARAK BİLİYORUM...

aynısını bende duydum....

15 olmuş sınır diye...15ten az olunca sınıf açılmıyormuş diye...

n derece doğru bilemiyorum...

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsınlar...

İnanamıyorum Allah bizlere sabır versin.İş öğretmenlikten çıktı valla bakıcı olduk yazık bize mutlaka yeni düzenlemeler olması lazım.Nasıl olur yönetmelik 20 diyor.Şikayet edilmeli 37 kişilik sınıfta hiç bir eğitim verilemez.Bu ne saçmalık,herkes kendini düşünüyor.Allah sabır versin.

aynısını bende duydum....

15 olmuş sınır diye...15ten az olunca sınıf açılmıyormuş diye...

n derece doğru bilemiyorum...

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsınlar...

evet arkadaşlar...hem kendi soruma,hemde diğer birkaç soruya cevap buldum....

cevabı yazıyorum...

(değişik 27.10.2007-26683 s.R.G)

"bir gruptaki çocuk sayısının 10dan az,20den fazla olmaması esastır.çocuk sayısı fazla olduğu takdirde ikinci grup oluşturulur.ancak her iki grubun azami sayısı dolmadan yeni sınıf oluşturulamaz.tek anasınıflarında ve uygulama sınıflarında ise sınıf kapasitesi dikkate alınarak çocuk sayısı 25 e kadar çıkarılabilir."

YUKARIDAKİ değişikliktende anlaşılacağı üzere öğrenci sayısı en az 15 değil,10dur.
bu benim sorumdu.cevabı bulduk.

sayının 25e kadar çıkarılabileceği uygulaması ise,sınıf kapasitesi diye ucu açık bir ifadeyle sıkıştırılmış gözüküyor.

benim bulunduğum ilçede resim derslerinde konuya uygun anasınıfında yapılan etkinlikler yapılıyr ama her okulda boyle deil tabiki cocuklar buyuk zewkle yapıolarmış ana sınıfna gıtmş olanlarda tekrar yapmaktan zewk alıolarmş ama tabiki isteksiz oğrencilerde olacaktır onları da bi şekilde ikna yoluna gidip kabul ettirmli

yeni gelen yazıya göre sınıflar en az 10 en fazla 20 kişilik olacak diye biliyorum ama.

benimde24 öğrencim var ve etkinliklerde zorlanmaya başladım birde şu gelişim dosyaları çıktı yetişmiyor arkadaşlar siz nasıl 37 çocukla eğitim yapıyorsunuz .sizi aykta alkışlamak lazım arkadaşım güya okul öncesi önemli diye birde 5 yaşa indirmişler seneye herkese başarılar dilerim şimdiden.

Sanırım ömer bey içene kapanık ve çekingen öğrencileri özgüveni gelişmiş öğrencilere tercih ediyor.gerçekten de bu sadece bir görüş.bilgi sahibi olunmadan görüş bildirilince böyle şeyler ortaya çıkıyor işte!

sanırım ömer bey çekingen ve içine kapanık öğrenciyi özgüveni gelişmiş öğrenciye tercih ediyor.gerçekten de bu sadece bir görüş.bilgi sahibi olunmadan görüş bildirilince böyle şeyler ortaya çıkıyor işte!

melemyn teşekkür edrim gayet anlasılır bi şeklde ömer beyi bilgilendirdinz.bir insan a ancak bu sekilde cevap verilir.biz buna eğitim dili diyoruz.öğretmenlik eğitiminden anlamıyanlar için bu dil yetrli geldi bana

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri