Konuşamayan çocuklarda davranış problemleri çok olur, bir şekilde dışaya vurması lazım. Benim sınıfımda bu sene öğrencim hiç konuşamıyor ve sürekli bağırıyordu. Annesine huyunu suyunu sordum nasıl bir çocuktur bağırmasını nasıl durdurabilirim, nelerden etkilenir diye çok hareketli ayrıca. Sert davranın dedi, yumuşak konuşursanız sizi suistimal eder söylediğiniz her şeyi anlıyor işine gelmiyor dedi. Verdiğim komutları yapıyordu zaten ama kısa bir süre tabii. Türkçe, müzik, oyun sanat bütün etkinliklerde hep yanımda oturdu arkadaşlarını benim yanımdan izledi etkinliklere katıldı ve bu çok etkili oldu. Hereket etmedi bağırmadı arkadaşlarını rahat gördüğü için dikkatini böyle çekebildim ve yanmda durdukça öğrendi şimdi daha her şeye adapte olmuş durumda. Bu öğrencim sınıfım bölündüğü için bende değil şu anda, diğer öğretmeni de aynı yöntemi uyguluyor ve etkili olabiliyor.
Üstün zekalı öğrencinize de bireysel olarak kapasitesine göre kendinizi ayarlamanız gerekiyor bence. İkisinin de birbiriyle bir alakası yok gibime geldi sadece sizin için hocam sınıfınızda iki uç örnek olmuş. Kolaylıklar dilerim kendinizi yıpratmayın lütfen