Öğrenci sınıf sayıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GÜLAYŞE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
arkadaşlar benim sınıfımda kaynaştırma öğrencileri hiç eksik olmuyor. bundan iki sene önce 6 tane kaynaştırma öğrencim vardı.onlarla başa çıkabildim de şimdi sınıfıma otistik bir çocuk geliyor. ben kendimi çok çaresiz hissediyorum. nasıl bir tavır sergilemeliyim. ona yönerge verme şekli çok farklı olduğundan çocuklarım garipsiyor.ama onu da boş bırakmak istemiyorum. deneyimi olan var mı?

kaynaştırma değil düpe düz özel eğitim sınıfı olmuş. bildiğim kadarıyla sınıf mevcudunun 10 da 1 i oranında kaynaştırma öğrencisi alabilirsiniz. ben ilk senemde 1 hiperaktif ve 1zihinsel engelli çocukla çalıştım. atamam 2. dönemde olduğu için benden önce alınmıştı. çok zordu benim için.
tuba arkadaşımın söylediği gibi, diğer çocuklara durumu anlatabilir, zaman zaman da okulunuzda varsa rehber öğretmenden görüş alabilirsiniz.

ben kesinlikle karşıyım kaynaştırmaya .helede arkadaşımızda olduğu gibi sayı 1 den fazlaysa işler iyice karışıyor.zaten bizim yaş gruplarımız küçük ve diğer öğrencilere göre farklı şekilde yaklaşıyoruz bide kaynaştırma öğrencileri geldiğinde herşey çığırından çıkıyor.bi tarafla ilgileneyim derken öbür taraf olumsuz etkileniyor.keşke imkanlar yeterli olsada herkes doğru dürüst bireysel faklılığına göre eğitim alabilse..

aslına bakılırsa fikirler aynı ama ne sınıf mevcuduna ne de bu öğrencilerin varlığına ya da sayısına gösterdiğim tepki anlayışla karşılanmıştı. zar zor iki işitme iki bedensel engelli konuşma güçlüğü olan çocuklarla çelıştım. ama otizm çok zorladı beni. hepinize teşekkür ederim.ben otistik çocuğa yanlış bir yaklaşım gösterip olumsuz etkide bulunmaktan korkuyorum. çok hareketli çok hızlı ve sürekli sınıfta ordan oraya koşuyor. ne yapacağımı şaşırıyorum.

arkadaşlar bu kaynaştırma eğitimine gelen öğrencilerden kaynaştırma raporu istiyormusunuz.Ayrıca bu öğrencilere ayrı bir proğram yapıp uyguluyormusunuz.Bir öğrencide bende var ben hiçbir proğram uygulamıyorum.Zaten özel eğitimede gidiyor.Diger arkadaşlarına bakarak bir şeyler öğreniyor.Ben kaynaştırma raporu istemiştim anasınıfları için burapor verilmiyormu.Bukonuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

RAM dan bir rapor istemek gerekiyormuş. ama onların verdiği raporda pek bize yarayacak türde olmuyor.

6 tane kaynaştırma öğrencisi olmaz arkadaşlar.OLAMAZ.Ne yapıyorsunuz.Haklarınızı okumuyormusunuz.Öze4l alt sınıfı mısınız.Rica ediliyor siz mi kıramıyorsunuz.Kaynaştırma eğitimi sonuna kadar destekliyorum.Özürlü bir çocuğun ya da bireyin normal insanlarla eğitim alması hakkı normaldir.Bizde eğitimciler olarak onları elimizden gelen en iyi şekilde kaynaştırmak zorundayız.Yönetmelik 20 çocuğa 1 öğrenci 10 çocuğa 2 öğrenci diyor.Yani çocuğunuz çoksa anca 1 tanesi ile azsa 2 taneylede eğitim yapabilirsiniz diyor.Benim sınıfımda 1 tekerlekli sandalyede spinal bfida birde üstün bir zekaya sahip otistik çocuğum var.Ama özel eğitim konusunda çok deneyimliyim.Benim bile başedemediğim durumlar var.Bir örnek otistik olan çocuğum ben deney yaparken kaşla göz arasında gitti tekerlekli sandalyeyi bir çekti diğer çocuğu düşmeden yakalayamadım.Yani koştum yetişemedim.Çocuğun kafasında şant takılı.Ve çocuğum 2 gün önce ameliyat oldu.Şant değiştirdi.Aile dra düşmeden mi kaynaklandığını sormuş.Doktor hayır demiş.Büyük şans.Ama işimizi şansa bırakamyız.Burada kim suçlu olacaktı?BEN.Eğer başta elimde dilekçemle benim sınıf mevcudum şu.Yönetmelik bunu diyor.Ben kabul etmiyorum deseydim ve dilekçenin bir örneğini alsaydım elime ve böyle bir durum olsaydı o zaman haklı olurdum.Bunu misal olarak anlattım.Bu konuda yönetmelikten çıkmamanızı tavsiye ederim arkadaşlar.Yoksa kimse sorumluluk kabul etmez.Kendinize kendiniz sahip çıkmalısınız.

Arkadaşlar okulların kapanmasına günler kala iki ayrı sınıfta,iki ayrı öğretmen olarak,bende26,zümremde16 öğrencimiz olmak üzere 08:30-13:30 arası eğitim veren ,taşıma merkezli bir köy okulunda görev yapıyoruz.İlçe M.E.Müd'lüğümüz tüm ilçemizde köylerimizde aynı olan ders saatlerimizi sözde O.Ö.G.Müd'lüğünün yayınladığı bir genelge ile değiştiğini(28Mart2008 itibariyle biz bulamadık da)söylüyorlar ve bizi 08:30-12:00ÖĞLE YEMEĞİ ve13:30 da tekrar giriş 15:30 da bitiş olarak değiştirmek istiyor.Ne tesadüf ki saatlerin geri alınmasına yakın bir tarihte yani günler uzayacak,erken çıkan çocuklar ne yapacak?Bizler çocuk dadısıyız ya.Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım edin.Biliyorum daha kötü durumda olanınız var.Ama bu duruma karşı koyabileceğimiz bir akıl verin?Biz bu durumda fazladan bir buçuk saate yakın okulda tutuluyoruz.Merkezdeki arkadaşlarda aynı durumda.Buna hakları varmı?:ggggdw:

merhaba hocam,
sizden bunu istediklerini belirten bir yazı çıkarsınlar.
yani hangi genelge gereği bunu yaptıklarını belirten biryazı isteyiniz.
bu yazı ile ilgili olarak okul müdürünüz size çalışma saatlerinizi belirten program yaptığına dair bir resmi yazı çıkarsın ,aksi halde hiç bir şekilde okulda kalmayın.
o.ö.e.g.m ne bu yazılarına istinaden faks çekeceğinizi söyleyin ,sevgiler..

merhaba hocam,
sizden bunu istediklerini belirten bir yazı çıkarsınlar.
yani hangi genelge gereği bunu yaptıklarını belirten biryazı isteyiniz.
bu yazı ile ilgili olarak okul müdürünüz size çalışma saatlerinizi belirten program yaptığına dair bir resmi yazı çıkarsın ,aksi halde hiç bir şekilde okulda kalmayın.
o.ö.e.g.m ne bu yazılarına istinaden faks çekeceğinizi söyleyin ,sevgiler..

Öncelikle teşekkür ederim.Okulda kalmayın la ne demek istedin.Bırakayım mı?İlçemizde çoğunluktayız ve karara karşıyız.Arkadaşlarımızla ne yapmalıyız ki bunu engelleyelim.

siz öncelikle sizi hangi yazı ile okulda tutacaklarını görün.
eğer böyle bir yazı yoksa okulda onların dedikleri saatleri uygulamayın.

siz öncelikle sizi hangi yazı ile okulda tutacaklarını görün.
eğer böyle bir yazı yoksa okulda onların dedikleri saatleri uygulamayın.

Bize 2 gün önce gelen yazı da milli eğitim müdür yardımcısının ve beş-altı merkezi okul müdürünün imzasının olduğu,normal eğitimin ve buna paralel de bünyesinde bulunan anasınıflarının giriş çıkış saatlerinin değiştiğini bildirdikleri bir yazı geldi.Merkezdeki birkaç arkadaşa da O.Ö.G.Müd'lüğünün üzerinde 27-10-2007 tarihli olan(Anasınıflarında ikili eğitim yapılması esastır.Ancak,normal öğretim yapılan ve ikinci grup oluşturacak sayıda çocuk bulunmayan okullarda okulun öğretim şekline uygun olarak da eğitim YA-PI-LA-Bİ-LİR)yazısındaki yapılabilir kısmı gerekçe gösterilmiş.Zaten biz iki şubeyiz yani ikinci grup oluşturulmuş ve öğrenci sayımız yeterli.Eğer yönerge buysa uymuyor bize.Karşı çıktığımızda bize denen o zaman sizi ikili yani sabahçı-öğlenci yapalım oldu.Buda imkansız çünkü o uygulama saatlerinde köye servis yok.Ayrıca ayrı ayrı sınıfımız var ve velilerden böyle bir talep yok.

Bize 2 gün önce gelen yazı da milli eğitim müdür yardımcısının ve beş-altı merkezi okul müdürünün imzasının olduğu,normal eğitimin ve buna paralel de bünyesinde bulunan anasınıflarının giriş çıkış saatlerinin değiştiğini bildirdikleri bir yazı geldi.Merkezdeki birkaç arkadaşa da O.Ö.G.Müd'lüğünün üzerinde 27-10-2007 tarihli olan(Anasınıflarında ikili eğitim yapılması esastır.Ancak,normal öğretim yapılan ve ikinci grup oluşturacak sayıda çocuk bulunmayan okullarda okulun öğretim şekline uygun olarak da eğitim YA-PI-LA-Bİ-LİR)yazısındaki yapılabilir kısmı gerekçe gösterilmiş.Zaten biz iki şubeyiz yani ikinci grup oluşturulmuş ve öğrenci sayımız yeterli.Eğer yönerge buysa uymuyor bize.Karşı çıktığımızda bize denen o zaman sizi ikili yani sabahçı-öğlenci yapalım oldu.Buda imkansız çünkü o uygulama saatlerinde köye servis yok.Ayrıca ayrı ayrı sınıfımız var ve velilerden böyle bir talep yok.

Okul müdürümüz bize olumlu ama onu da ikna edeceklerdir.Kötü olmak istemeyebilir.

Okul müdürümüz bize olumlu ama onu da ikna edeceklerdir.Kötü olmak istemeyebilir.

Ayrıca forumda dsuyduğuma göre eğitim yarım gün olacaktır diye bakanlıktan okullara yazı gelmiş.Bize gelmedi bu yazıyı internette bulamadım.Nasıl bulabiliriz?Bileniniz varsa yardım edin.Bu konuyu bu hafta halletmemiz lazım.

benim bildiğim kadarıyla ki burada bir çok köy okulu böyle.eğer normal eğitim ise 8:30 da giriyosunuz ve diğer sınıflar 1 saatlik araya çıktıklarında siz ara vermeden devam ediyosunuz 1 yada 1:30 gibi bitiyo.bölünme olmuyo beslenmeler sınıfta yapılıyo.üstelik bizimde normal öğretime geçme durumumuz var müfettişe sorduğumda hayır siz ara vermeden devam edeceksiniz demişiti.tam gün eğitim kalktığından beri böyle.

benim bildiğim kadarıyla ki burada bir çok köy okulu böyle.eğer normal eğitim ise 8:30 da giriyosunuz ve diğer sınıflar 1 saatlik araya çıktıklarında siz ara vermeden devam ediyosunuz 1 yada 1:30 gibi bitiyo.bölünme olmuyo beslenmeler sınıfta yapılıyo.üstelik bizimde normal öğretime geçme durumumuz var müfettişe sorduğumda hayır siz ara vermeden devam edeceksiniz demişiti.tam gün eğitim kalktığından beri böyle.

Arjin, bizde sadece köy okulları değil aynı zamada merkezdeki okulların da anasınıflarını değiştiriyorlar.Biz iki ayrı anasınıfı olunca onlardan farklılık gösteriyoruz.Ama sonuçta bu uygulamayı yapmaya hakları yok.Hele okulların kapanmasın az zaman kalmasına yakın.Çocukların düzeni birden değişecek.Daha önceden yaşadım evi uzak olan gelmek istemeyecek.Başka köyden gelen öğrencilerim var ben onların sadece öğle yemeğini yemesi esnasında yanındayım.Yemeğini yedikten sonra benim mesuliyetim yok.Çünkü yönetmelik kahvaltı ve yemek esnasında bekler diyor.İçeri zili çalıncaya kadar tek başına.

arkadaşlar bizim okulada birinci dönemin bitimine yakın bu degişiklik geldi. Müdürüm bana bıraktı,ister öğle arası ver istersen devam et 2 de çık diye. Benim okulumada taşımalı sistemle öğrenci geliyo ve üstelik kaymaştırmaya gelen bi öğrencim var. Onları bırakıp nasııl içim rahat öğle yemegi yiyecegim diye hiç ara vermeden devam ediyorum. Ayrıca sizinde dediğiniz gibi resmen bakıcılıkla karıştırılıyoruz. Öğle yemeğinde bile yanlarında olacaksak bizim dinlenme hakkımız ne olacak?

arkadaşlar önceden yönetmelikte;
anasınıfları yarım gündür deniyordu.

bu madde kasımda değiştirildi.
yine anasınıfı yarım gündür diyor
ama devam ediyor
"eğer 2. bir sınıf açılamayacak durumda öğrenci varsa
(yani 20-25 den az öğrenci varsa)
bu durumda anasıfının saatleri,bağlı olduğu okulun saatleriyle aynı OLABİLİR diyor.

yani zorunlu koşmuyor
okullara bırakılmış

ama il milli eğitimden ilk dönemin sonlarına doğru bir yazı gelmişti..
oradada bu değişen maddeye atıfta bulunarak,
"mecbur değiştireceksiniz saatleri kardeşim" mealinde yazı göndermişlerdi
işgüzarlık kolay değil:))
her ilde böylemi bilmiyorum
ama izmir milli eğitim böyle bir yazı göndermişti bize.

+sevgili meslektaşlarım benim bu güne kadar başıma gelmemiş bir sorunum var. ben bir ilçenin ilköğr. okulunda kadrolu öğretmenim ve 4. seneme başlıycam.bu öğretim yılın da 1 öğrencim kayıt yaptırmış.diğer çocuklar geçen seneaçılan anaokuluna yazılmış.ben şimdi napıcam? öğrenci olmazsa başka okula mı yollarlar?lütfen bu konuda bana yardımcı olun?

teşekkürler arkadaşlar.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri