Öğrenci sınıf sayıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GÜLAYŞE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
Benİmde Merkezde Olmama RaĞmen ÖĞrencİ Sayim Halen Az SaĞlik OcaĞindan 2002 Ve 2003lÜ Çocuklarin Lİstelerİnİ Aldim MÜdÜr AramiŞ Bİr Çocuk Geldİ.halen ArtiŞ Yok Neyse Denİsse ArkadaŞimin Tavsİyesİnİ UygulacaĞim.teŞekkÜrler.

selam arkadaşlar benimde öğrenci sorunlarım var.ağustos atamasında bi köy okuluna atandım.müdür geçen yıl sağlık pocağından 2003 doğumluların listesin alıp ilçe milli eğitime göndermiş yaklaşık 15 kişi falan. dolayısıyla da ben okula atandım. ama şuan 2004 lü öğrencimle birlikte sınıfta 5 öğrencim var.iki aydır nasıl öğrenci toplarım diye yapmadığım kalmadı en sonunda durumu ilçe milli eğitime bildirdim ama onlarda bazı nedenlerden dolayo beni bekletiyolar. bizim durumumuz ne olcak bilmiyorum yani. bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi olanlar varsa beni bilgilendirebilirlermiiii
teşekkür ederim.

görev yaptığınız ili yazmamışsınız ama köy okulu dediğinize göre az gelişmiş bir yer olmalı. sanırım hane sayısı da azdır. insanlarla yüzyüze görüşerek çocukları toplayabilirsiniz.
Ayrıca en azından bir süreliğine ve eğer mümkün olurda bir sponsor bulursanız çocuklara meyvesuyu bisküvi süt v.b. ikramlarda bulunun birçok hanım için çocuklarını yollamaya cazip bir durum oluşacaktır.
başarılar.

okulun tanıtımını yapsanız diğer arkadaşların dediği gibi.. birde orda tanıdığı varsa çocuğun arkadaşı onunla ev ziyareti yapın... sürekli okulun güzelliğinden bahsedin... bu belki işe yarar... kapı kapı dolaşın demiştir müdür bey..:) bende geçen yıl öğrenci sayısının azlığından sıkıntı çekiyordum... şimdi ise 3 katı var ne yapacam diye kara kara düşünüyorum... öğrenci azlığı da çokluğu sorun... ortasını tutturamadık gitti...:):)
kolay gelsin hocam.

ben ilköğretime bağlı bir okulda ansınıfı öğretmeniyim.ve bu okuldaki 5.yılım,bu sene ilk defa bir sınıf öğretmeni arkadaşımdan şöyle bir şey duydum.anasınıfına giden çocuklar beni daha çok uğraştırıyor yoruyor,dedi.bende şöyle dedim çünkü anasınıfına giden çocuklar esnek bir programda eğitim görüyorlar ve özgüven kazanıyorlar,öyleki haksızlığa uğradıklarını düşünüp zaman zaman bana hesap sorbiliyorlardı.yani çocugu zorlamadan,katı kurallar uygulamadan eğitim verebilirseniz o çocuklarda hiç yorucu çocuklar olmazlar.degilmi arkadaşlar.birazcık güleryüz ve çaba

bunlar bana da söylendi... benim de birinci sınıfı okutan bir velim var... sürekli konuşuruz ama bir sorun çıkmadı ve sürekli davranış sorunları ile karşılaştığını söyledi. ama anasınıfına giden öğrencilerle bu konuda hiç sorun yaşamadığını söyledi...

bana kalırsa çocuk 6 yaşında okula gitmeli... 7 yaşı çok geç... daha kaliteli eğitim verilmeli ve erken olması herşeyden çok önemli... çocuk 6 yaşında anasınıfından mezun olmalı...:))

Bende bir iki şey eklemek istiyorum.Aslında ben öğretmenlik eğitimi almış biri değilim sadece gözlemlerimi dile getirmek sitiyorum.
Anasınıfına giden bir öğrenci daha şımarık oluyor.Yada 1. sınıfa geldiğinde ben her şeyi bilirim havalarında birazda lakayt hareketlerde bulunan bir öğrenci haline geliyor.
Öbür şekilde gitmeyen öğrenci ise (eskiden böyleydi şimdi ki kuralları bilmiyorum ) biraz içine kapanık,birazda yeni insanlardan olsa çekingen tavırlar da oluyor.

Şimdi ben anasınıfına gitmedim!Peki bir şey kaybettim mi ? kaybetmediğimi düşünüyorum.Ben anasınıfı kavramını batılılaşma süreci içinde toplumumuzun biraz abarttığı bir kurum olarak görüyorum.

Not: Anasınıfına karşı değilim sadece bu ir görüştür.

İlk önce şunu belirtiyim ben okul öncesi eğitime karşı biri değilim sadece fazla abartıldığını düşünüyorum.Ayrıca eğitim sadece bazı kapalı yerlerde,mekanlarda olmuyor,eğitim her yerde devam ediyor.Üstelik günümüz çocuklarına bakarsınız bazı şeyleri ebebeynleri söylemeden gerek Tv lerden olsun gerekse İnternet ortamlarından öğrenebiliyorlar.Ayrıca artık ailelerin aldıkları eğitim ve bilgilendirmeler sonucunda çocuklarıyla iletişimleri bile değişti.( İnternet dedim çünkü bu gun 5 yaşındaki bir çocuk bile interneti nasıl açılıp nasıl kapatılacağını biliyor)
Ayrıca ben özgüveni şöyle anlarım sorduğunuz soruya ilk aklına gelen mantıklı cevabı verirse özgüvendir, bunu ben biliyorum havalarında olmak değildir.
Son olarakta hocam sizi kızdırdık galiba ama bende bir Öğretmen çocuğuyum.Son olarak tekrar söylemekte yarar var Okul öncesi eğitime asla karşı değilim.

Peki o zaman konuyu şöyle toparlıyalım ''Söz sultanın yanında atılan taş baş yarar,sözü gerçek sahiplerine bırakıyorum''

sizede başarılar.

Arkadaşlar en güzel şeylerden biri özgüven ve biz bunu öğrencilerimize fazlasıyla veriyoruz.Ne güzel ya çocuk varsın istemediği birşeyi söylesin.Bizim çocuklarımız ilköğretime hazır bir şekilde gidiyorlar yok öyle şımarıklık falan bence diğer arkadaşları çizgiyle nebileyim kalem tutmakla uğraşırken çocuğun sıkılması normal , o zamanda sınıf öğretmeni başka uğraşacak birşey versin niye buna şımarıklık olarak bakılıyor doğrusu aklım almıyor .Herşeyi kalıplara koymaya öyle alışmışız ki çocuklarımızın normal tavırları bile bazı eğitmenlere ters geliyor.İlginç olan suçu bir başkasına atmaları.Arkadaşlar uzun oldu biraz ama hassas bir konu olduğu için .Biz yinede her şekilde okulöncesi diyelim ve devam edelim.

anasınıfına gitmediği için hayatı boyunca çekingen olan toplumda söz hakkı alamayan kouşma yapacağı zaman terleyen insanlar var.özgüveni olmadığı için kendi kararını veremeyen sürekli başkalarının görüşlerini alarak yaşayan insanlarımız var.okul öncesi eğitim çocuğa özgüvenini kazandırıyor,çocuk kendi kararlarını verebiliyor,güzel konuşmayı öğreniyor,girişken oluyor,problemlere cevap bulabiliyor,sorumluluk duygusu gelişiyor.ve daha bir çok şey kazanıyor bunların hepsini evde kazandıramazsınız.

banada söylenildiği kadarıyla anasınıfına giden öğrencilerle gidemeyenler arasında el becerileri yöününden, renk,sayı vb kavramlar yönünden ayrıca sosyal yönden büyük farklılıklar olduğunu söylüyorlar.çekinik olduklarını okula uyum sağlamada,kurallara uymada zorluklar çekildiğini söylüyorlar. ama bazende çocuklar okuma-yazama zor geldiği için tekrar anasınıfına gitmek istediklerini söylüyorlarmış. tenefüslerde de koşup anasınıfına beni görmeye geliyorlar bu anlatılmaz bir duygu

arkadaslar ben bir ilköğretim okulunun anasınıfında çalısıyorum.26 öğrencim var.hepimizin de bildiği gbi ilk haftalar hatta neredeyse ilk 1 ay okula uyum sorunu yasamısızdır cocuklarda .benimde aynen öyle oldu bu yıl .ağlayanlar sızlayanlar tuvaletten cıkmayanlar.tabi anneler .hep birlikteydik ilk ay.neyse tam bu sorunlar bitti derken aslında baslangıcta sorun yasamadıgım bır kaç öğrencimin okula gelmek istemedğini öğrendim.velim hiç bi sebebi olmadıgını cocugun sebepsiz yere okula gelmek istemediğini söyluyor.bende öyle göruyorum sınıfta bır sorun yok bütün gün hersey iyi.ertesi sabah geldğininde okula girmek istemıyor.yada baska bi velim çocugun sabah kalkamadıgını buyüzden okula gelmek istemediğini söyluyor..ve ben kendimi bu durumdan dolayı cok kötü hissedıyorum.okula gelmek istemeyen öğrencilerim konusunda bana önerebileceğiniz birseyler varmı?

Merhaba Fatoş bu hepimizin başına geliyor.Ama muhakkak gözümüzden kaçan yada o çocuğun kendince büyüttüğü birşey olmuştur araştır ve sen ilgilen birde fazla becerisi yoksa kendini diğerlerinden düşük görüyorsada gelmek istemeyebilir.Çocuklar bazı durumlarda çok hassas ona biraz daha ilgiyi arttırabilirsin.Benim 2 hafta önce öyle bir sorunum oldu ikizler var ve erkek daha gelişmiş yaptığı herşeyi bana gösteriyor bende çok güzel yapmışsın diyorum diğerki buna kıskanmış ve okula gelmek istemiyor ama ne sorun yaşadık kapıya kadar geliyor sonra bağırarak ağlamaya başlıyordu zr oldu ama hallettik sorun yok şimdilik.Sende araştır derim.

merhaba hocam buyıl benimde okula gelmek istemeyen bir öğrencim var aile ile sık sık görüşüyoruz evde ufak bir kardeş var oyüzden aklı hep evde anneyi paylaşmak zor geliyor ama zamanla alışır.hepimize kolay gelsin

benimde 2 öğrencim var sabah okulagelmek için erken kalmak zor geliyormuş bu yüzden gelmek istemiyorlar. bnede eğer hergün ağlamadan anneni üzmeden güzelce okula gelirseniz yıldız vericem dedim. ve o günden sonra ağlamadan istekle geliyorlar. aferim yıldızı hak ettin dediğimde ise ee diğer çocuklar öğretmenim bizde ağlamadan geldikkkkkkkkkkkkkkkkkk diyor buda benden hergün diğerlerininde yıldız ve aferin almak istedikleri anlmaına geliyor. ee onları mı kırıcam hergün sınıfa düzenli gelmeleri için yıldız dağıtıyorum.

cevaplarınız için tesekkür ederimm arkadaslar.yalnız öğrencinin etkinlikleri oldukca iiyi.hani öyle diğerlerinden daha geri gibi değil.sadece bir kız kardesi var sanırım belkide dediğiniz gibi kız kardesiyle oyun oynamak istediği için gelmek istemıyor.ama ailede çok rahat.hanı kızımız gelmezsede problem değil.hersey onun isteğine bağli izlenimi verıyor bende.veliye arkadaslarıyla daha cok vakit gecirsin dedim .belkide sınıfta samimi oldugu arkadası yok diye düşündüm.kız arkadaslarıyla okul dısında da görüşsün dedim.özel olarak ilgilenmeye çalıısıyorum ama nereye kadar iştee.

ah arkadaşım idarenin tek düşündüğü para onlar için yatacak aidat paraları vs. önemli çocuklar eğitim alıyor mu?umurlarında değil.ben bütün gün tv açıp seyrattirsem haytta karışmazlar ama vicdan ister bunu yapmak.allah yardımcımız olsun işimiz çok zor.

27 öğrencim var ve yarısı türkçeyi yeni öğreniyor, yardımcı yok öğrencilerden para toplayamıyorum (vermiyorlar) ihtiyaçları biz karşılıyoruz gerçekten işimiz çok zor .

Hocam size sonuna kadar katılıyorum 3 senelik öğretmenim ama ilk seneden beri değişen hiçbişey yok hep öğretmenden ziyade bakıcı gözüyle göründük hep ikinci planda kaldık üç senedir ilköğretimde görev yapıyorum ama ne yazik ki eğitimciler bile bize siz ne öğretiyorsunuz diye soruyor bende ayrıca erkek bir anasınıfı öğretmeni olunca bu sorundan bir kat artıyor bende 24 çocuk var gelmek isteyen var ama en fazla bir kişi alacağımı idareye söyledim başkasını hiçbir türlü almam dedim isterse başbakanın çocuğu olsun çünkü sizin dediğiniz gibi 25 çocuk zaten bini çok yoruyor sayı fazla olsun diye eğitim kalitesini hiçbir zaman düşürmem

arkadaşlar hepinize gönülden katılıyorum benimde 28 tane 5 yaş öğrencim var başta çok zorlandım ama onlara sürekli grup bilinci vermeye çalıştım birlikte hareket etmeleri ve birbirlerine saygı duymalarını öğretmek için baya uğraştım şimdi baya düzeldiler ara sıra sorunlar olsada onlara ödüller vererek bir düzen oturttugumu düşünüyorum velileri deseniz onlar için ne yapsak yaranacagımı bilsemde ben işime saygı duyuyorum ve onlarında duyması için gerekli açıklamalarımı yapıpıp çocuklarıyla sınıf kuralları ve benzeri konularda sürekli konuşmalarını istiyorum böylece yüküm biraz azalıyor ama şunu unutmayın bizim mesleğimiz çok önemli bir meslek onlara okul hayatınının ilk yıllarında okulu sevdirmek vb. birçok şeyi kavratmak bizim görevimiz başkalarının düşüncelerine aldırmayın

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri