periyim arkadaşım çocuk gelişimi mezunu olup kontenjanlı alanından farklı bir programa yerleştğin için seneye puanın düşer sadece aç.öğrt. kontenjansız bir programa yerleşirsen düşmez..ben tercihlerden önce rehberlik hocasıyla görüşmüştüm sadece çocuk gelişimi okuyup yerleşirsen puanın düşmezdi çünkü orada obp okul başarı puanın kullanılıyor ygsden aldığın puan değil..ama alanından farklı bir bölüme yerleştiğin için puanın kullanıldı ve seneye puanın düşecek istersen rehberlik hocalarına sorabilirsin umarım gönlümüzden geçenler olur..
gemugemu arkadaşım sana tavsiyem okul önc. kazanmışsın okumanı tavsiye ederim bu mesleğin önü çok açık bende işletme mezunuyum yine denicem okul önc. öğrt.kazanamadım kazanıp devlete atanana kdr ..devlette vekil snf öğrt. ve stajer okul önc. öğrt. yaptım hiçbir iş beni bu kadar mutlu etmedi 5-6 sne kadar sistemde değişiklik olmassa atama puanlarıda düşük olacak ..
evet arkadaşım benim bildiğimde öyle zeynep arkadaş öyle deyince heyccanlandım birden seneye daha rahat girebilirim diye şimdi kendimi biraz daha zorlamam gerek nasip