Bugün alan değişikliği kararnamem geldi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERPL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:10
arkadaşlar benimde kararnamem dün geldi.ben anaokulu öğretmenliği mezunuyum.ancak okul müdürüm kararnameyi serpl arkadaşın söylediği gibi yorumladı.yani bundan sonra hem ilköğretim hemde lisede görev yapabileceğim şeklinde.bende kabul ettim,görevden ayrılıp tekrar yeni alan değişikliğiyle göreve başlamamız için işlemler yapıldı.ancak buğün yanlış yorumladığımızı anladım.acaba şimdi kabul etmediğimi söyleyip dilekçe verebilir miyim?

arkadaşlar burada bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum. Halen kız meslek lisesinde çocuk gelişimi ve eğitimi alanında branş öğretmenliği yapıyorum. Alan değişikliği ile ilgili Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne başvurumuzu okulumuzda çalışan okul öncesi öğretmeni arkadaşlar ile yaptık, bizim alan değişikliği başvurumuzu kabul etmiyerek okul öncesi öğretmeni olarak kararnamemizi gönderdiler. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanından mezun olmayan birisinin nasıl çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olarak kararnamesi değişir anlamış değilim.

arkadaşlar burada bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum. Halen kız meslek lisesinde çocuk gelişimi ve eğitimi alanında branş öğretmenliği yapıyorum. Alan değişikliği ile ilgili Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne başvurumuzu okulumuzda çalışan okul öncesi öğretmeni arkadaşlar ile yaptık, bizim alan değişikliği başvurumuzu kabul etmiyerek okul öncesi öğretmeni olarak kararnamemizi gönderdiler. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanından mezun olmayan birisinin nasıl çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olarak kararnamesi değişir anlamış değilim.
Evet hocam yanlış anlaşılma var.Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliğinden mezun olmayanın kararnamesi çocuk gelişimi olarak değiştirilemez.Yazının c maddesinden bu sonuç çıkıyor.

arkadaşım şimdi milli eğitime sordum bizim kararnamemiz çıkmış.benim kararnamem okul öncesi diye çıkmış.kararnamede çıkan branşı kabul etmeyenler dilekçe verecekmiş ve diplamasını ekleyecekler.çocuk gelişimine geçenler meslek lisesine atanacak.işin özeti bundan birkaç yıl önce türkçe ve edebiyat diye ayırdılardı tıpkı onun gibi olacakmış.nerede çalışıyorunuz acaba üstelik 15 de bakanlığa dilekçeler gönderilecek.sitede arkadaşalar yazıları yaynladı onu indirip milli eğitim gidip sorun.kolay gelsin
Hocam benim durumumda bir yanlışlık olduğu kesin,yazıya göre ben çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği mezunu olsam da,şuan anaokulunda çalıştığım için kararnamemin okul öncesi olarak değişmesi gerekiyordu.Ama çocuk gelişimi olmuş sadece yanındaki okul öncesini kaldırmışlar:(
Ne bize kararnameler geldi ne de konuyla ilgili bilgi-yazı.Bugün haberdar oldum ve ilçe milli eğitime söyledim onlar il milli eğitimi aradılar.Değişmesini istiyorsa dilekçe yazsın yarın sabah,bakanlığa gönderelim demişler.Çok sinir bozucu neden yazı gelmedi.son güne kaldı işim.

ben okul öncesi bölümü mezunuyum yazılanlardan anladığım kadarıyla benimki zaten okul öncesi öğretmenliği (zaten ilsisdede değişmiş)olarak gelicek kararnamede ve benim itiraz hakkım yok yani imzalamak zorundayım zaten benim kararnamem daha gelmedi müdürüme sordum haberi yok olaydan bekliyorum

merhaba arkadaşlar,bu kararname konusu benim de kafamı karıştırmıştı ama şimdi netleştim.ben okul öncesi eğitimi öğretmenliği mezunuyum kararnamem de okul öncesi öğrt olarak değişmiş.zaten bizim alanımızda atamada sınırlama getirmişlerdi şimdi tamamen ayırdılar yani bu duruma itiraz etme durumumuz yok .zaten bize gönderilen yazılar bilgilendirme amaçlı ve bunu mezun olduğumuz bölüm baz alınarak yapılmış,öyle yazıyor,bir de kız meslek lisesinde çalışan arkadaşların durumu biraz farklı çünkü onlara ilk dönemin sonunda kız teknik müdürlüğünden branş değişikliği yazısı geldi,bu yazı sadece kız mesleklere geldi bize gelenlerde ise seçim hakkımız yok.bu ve buna benzer durumlar biz hakkımızı ve haklarımızı savunmadıkça hep başımıza gelecek gibi görünüyor...haksız mıyım?...

Arkadaşlar birlik olup herkes bulunduğu ilden herhangibir sendikanın avkatıyla görüşüp dava açsın dav süresinin bitmesine 30 gün kaldı bu süre içinde dava açmassak kabul etmiş olcağız davayı kaybetme ihtimali var gibi ama şansımızı denemliyiz ben davayı mersinden 2 hafta içinde kişisel olrak açacam ayrıca danıştayada yapılan işlemlerin geri alınması için iptal ve yürütme davası açmalıyız bu konuda birlik olma zamanı

Hocam benim durumumda bir yanlışlık olduğu kesin,yazıya göre ben çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği mezunu olsam da,şuan anaokulunda çalıştığım için kararnamemin okul öncesi olarak değişmesi gerekiyordu.Ama çocuk gelişimi olmuş sadece yanındaki okul öncesini kaldırmışlar:(
Ne bize kararnameler geldi ne de konuyla ilgili bilgi-yazı.Bugün haberdar oldum ve ilçe milli eğitime söyledim onlar il milli eğitimi aradılar.Değişmesini istiyorsa dilekçe yazsın yarın sabah,bakanlığa gönderelim demişler.Çok sinir bozucu neden yazı gelmedi.son güne kaldı işim.
Durum düzeltilmiş okul öncesi olarak

arkadaşlar atama alanında şu ibare vardı okulöncesiöğretmenliği/çocuk gelişimi eğitimi öğretmenliği idi.işte bu ibare değişti alandeğişikliği olmuş.şimdi ilsiste sadece alanım okulöncesi öğretmenliği yazıyor.
bunun ne anlama geldiğinide anlamadım
ben geröekte okulöncesi mezunuyum.

kimse üzülmesin...
daha bu ve benzeri yazılar çok gelir...bölümde değiştirirsin...
burada amaç lise ve ilköğretimde sayıyı netleştirip...
bundan sonra boş kontejanlara.... politik bir hamle...

alan değişikliği diye yazı geldi evet ama bence yanlış anlayan arkadaşlar var
anasınıfı ve anaokullarında görev yapan arkadşların kararnameleri okulöncesi eğitim diye değiştirilmiş eğer siz çocuk gelişimi mezunuysanız ve öyle kalmak istiyorsanız süre dolumuna kadar itiraz hakkınız vardı eğer itiraz etmediyseniz artık sadece anaokulu ve anasınıflarında çalışabileceksiniz demektir
kml lerde çalşmak istedğinizde isteğiniz kabul olmayacaktır diye anladım ve böyle bir açıklama yapıldı

bana da geldi bu yazı ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum ve anasınıfında görev yapıyorum. ilk atama sırasında atama görevi olarak okul öncesi öğretmenliği/çocuk gelişimi eğitimi öğretmenliği yazıyordu değiştirilmiş yeni kararnamede sadece okul öncesi öğretmenliği yazıyor. görevden ayrılış ve başlama dilekçesi yazmam istendi.
yazıdan anladığıma göre okul öncesi öğretmenliği mezunu olanlar artık liselere anlatamıyor.

Bugün benim kararnamem de İlçe Milli Eğitim'e gelmiş. Ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum. Daha önce okul öncesi / çocuk gelişimi öğretmeni yazıyordu; şimdi ise sadece "okul öncesi öğrt" yazıyor. Sanırım artık liselerde çalışamayacağız.

diplomada ne yazıyosa onu baz almışlar yani..ben zaten miniklerimi değişmek istemem :) handancım..?

bende okul öncesi mznuyum lisede çalişıyrm ocak ayında alan değişikliği ile ilgili yazıya göre dilekçe verdik sonuç alan bir bilgisi olan var mı teşekkürler

Merhaba arkadaşlar ben kız meslek lisesinde çocuk gelişimi ve eğitimi alanında 2 yıldır branş derslerinde görev yapıyorum. Çalışmakta olduğum okula Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünce 28.12.2007 tarihli alan değişikliği yazısı geldi. Bu yazıya istinaden biz fiilen görev yaptığımız alana geçmek için okulda görev yapan 4 okul öncesi öğretmenliği mezunu arkadaşla başvuruda bulunduk. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanından mezun 4 öğretmen arkadaş daha vardı. 11.02.2008 tarihinde bizim kararnamelerimiz geldi ve kararnamelerde okul öncesi öğretmenliğinden mezun olanlar okul öncesi öğretmeni olarak, çocuk gelişimi ve eğitiminden mezun olanlar ise çocuk gelişimi ve eğitimi olarak düzenlenmiş olduğunu gördük. 2007 -2008 eğitim öğretim yılının 1.döneminde ben lise 10.sınıfların branş derslerine giriyordum. Bugün sorumluluk sınavı için okula gittiğimde 2 tane öğretmenin norm fazlası olduğunu ve hizmet puanı düşük olanların başka okula gönderileceğini öğrendim. 2.dönem de branş derslerine girme hakkım bu gün itibariyle elimden alınarak uygulama anaokuluna gönderildim. Diğer 2 öğretmen arkadaş da farklı okullara atamaları yapıldı. Çok garip bir uygulama allah hepimizin yardımcısı olsun

slm mehmetyemen arkaş ayrınt veriseniz konuyla ilgil dava çeşitliyerlerde açıldı bizde açagız özelden mesaj attım iletişime geçerseniz sevinirim

bu iş çok karışık iki branş açısından da haksızlık yapılıyodu yapılmaya devam ediliyor

arkadaşlar,ben de k.m.l de alan derslerine giriyordum.bölümüm çocuk gelişimi ve aile ekonomisi alanım anaokulu öğretmenliği.kız tekniğin alan değişikliği yazısıyla dilekçe verdiğim gün uygulama sınıfında görevlendirildim daha sonra kararnamem okulöncesi olarak geldi.okul müdürüm zafer kazanmış edasıyla kararnamemi verdi.bence bu okulöncesi öğretmenlerine yapılmış büyük bir haksızlık.madem ilköğretimdeki çocuk gelişimciler okulöncesi alanına geçiriliyor k.m.l.lerdeki okulöncesi öğretmenlerinin de çocuk gelişimine geçirilmesi gerekirdi.

arkadaşlar eğer itiraz dilekçesi yazmamışsanız alanınızda ne yazıyorsa o bölümde kalıyorsunuz.

okul öncesi öğretmeni arkadaşlar ben 6 tıldır lisede görev yapıyorum alanım okul öncesi önceden alanımız birleşikti yani lisede çalışabiliyorduk fakat şuan bölümler ayrıldı kararnameleriniz ayrıldığımızı gösteriyor çocuk gelişimi mezunlarının bazılarının diplomasında çocuk gelişimi ve okul öncesi yazdığı için onlar her iki alanda da çalışabilecek şuan pek çok öğretmen dava açmaya hazırlanıyor bende dahil benim anasınıfına geçmeye itirazım yok alanımla tabiiki gurur duyuyorum ama lisede birikim sağladım ve şuan bocalıyorum yeniden adapte olma süreci yaşayacam eğer aranızda bigün lisede çalışmayı planlayan varsa sessiz kalmamanızı tavsiye ederim çünkü okul öncesine gerçekten büyük haksızlık yapılıyor

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri