Elbette arkadaşım okul bitirmeden kadro istemiyoruz zaten. Bu bir sızlanma değil. Mezun durumda olduğu halde atanamayıp usta öğreticilik yapan bir sürü arkadaş var. İhtiyaç olduğu halde, en düşük 78 puan ile kadrolu öğretmen ataması yapıldı bu yıl. Biz onlardan bahsediyoruz sen yanlış anlamışsın sanırım 🙂zehra81 şunu yazdı:Arkadaşlar haklı olduğunuz taraflar da var ama biz oklumuzu bitirmedik ki daha.Yani okulumuzu bitirmeden alın size kadro diyemezler ki.Okulumuzu bitirince diğer öğretmenler gibi bize de kadro hakkı tanınıyor.Kpss yi kazanın atayalım diyorlar.Bunda bi haksızlık göremiyorum.
Ben de usta öğreticiyim.3. sınıftayım.Tek derdim bi an önce okulumu bitirip kpss yi kazanıp atanmak.Aldığımız ücret yetersiz ve bize gereken değer verilmiyor kabul.Ama buna en güzel cevabı kpss yi kazanarak verebiliriz.Daha okulu bitirmeden bize kadro vermelerini bekleyip sızlanarak değil.
Arkadaşım haklısın..Ama bu konu sadece anasınıfı için geçerli değil.Benim sınıf öğretmenliğini bitirip te ücretli öğretmenlik yapan arkadaşlarım var.Sözleşmeli değil ücretli.Aldığı maaş benimle neredeyse aynı.Bu insanlar üniversiteyi bitirdiği halde maalesef böyle bir uygulamaya maruz kalıyor.Anlatmak istediğim şey bu.Tek sebep kadronun yetersiz sayıda olması.Bu da ekonomiyle alakalı.Biz usta öğreticilerle değil.Yani buna maruz kalan sadece usta öğreticiler değil.
Aldığımız ücretin yetersiz olduğu konusuna katılıyorum.Çünkü diğer öğretmenşerle aynı işi yapıyoruz.Hatta daha uzak yerlere atanarak.
Aldığımız ücretin yetersiz olduğu konusuna katılıyorum.Çünkü diğer öğretmenşerle aynı işi yapıyoruz.Hatta daha uzak yerlere atanarak.
Arkadaşlar öyle Bir ülkede Yaşiyoruz Ki Adamlar Yasalari Bile Kafalarina Göre Ecirip çevirip Alakasiz Bir şekle Sokup Uyguluyorlar.bu Konu Daha öncede Tartişilmişti Sanirim.ustaöğreticilik Kavrami Yönetmeliğimizdede Geçiyor Ve Okul öncesi Eğitim öğretmneinin Birbakima Yardimcisi Konumunda.yani Yönetmeliğimize Göre Bir Anasinifinda Hem öğretmen Hem Ustaöğretici Olmali.öğretmen Olmak Için De Hepiizin Bildiği üzere 4-5 Yillik Eğitim Fakültelerinin Ilgili Bölümlerinin Bitirilmesi Gerekiyor.ustaöğreticiliğide 2 Yillik çocuk Gelişimi Bölüm Mezunlari Ya Ada Kiz Meslek Liselerinin Ilgili Alanlarindan Mezun Olanlarin Yapmasi Gerekiyor.ama Dediğim Gibi Adamlar Işlerine Gelmeyen Yasayi Maddeyi Işlerine Göre Uyguluyorlar.bunun Sebebi Ekonomik Yetersizliklervs.vs.vs.adam çalip çirpmaya ,hortumlamaya Falan Gelince Ekonomi Hiç Yetersiz Olmuyor Ama ülkemizi Kalkindirmaya Yönelik Bişey Sözkonusu Olunca Ekonomi Yetersiz Oluyor.neyse Lafi Uzattim.ayrica Ustaöğreticilik Yapan Arkadaşlarima Lafim Yok Yanliş Anlaşilmasin.
arkadaşm haklısın ama asıl sorun şu tamam biz şu anda okuyoruz ama birde şu anda diplomalarını almış bir sürü insan var şimdi bunlar dururken lise yada yüksek okul mezunu birilerinin resmen öğretmenlik yapmaları hakmı bu meslek okadarmı önemsiz ve basit sözleşmelilere değer verilmiyo deniliyor bence bunun nedenlerinden biride lise mezununun bile bu işi yapacak yetkili biri olarak görevlendirilmesi nerde bizim aldığımız eğitimler boşa lisans diloması alıyoruz
ciğdemcim bizler en azından lısede alanımızla ılgılı bırcok bılgıyle gorev alma sansınna sahibiz.ama bır işletme mezununun yada buna benzer farlı bır alandan mezun bırının gıdıpte sınıf oğretmenliğ iyapması (yada ona bu hakkın verılmesı)ki suda var ozellıkle son yıllarda ılkoğretım programlaıo kadar deıgısyor kı SINIF ÖĞRETMENİ MEZUNLARI bıle uygulamakta zorlandıgını duyuyoruz.eee bu alanla hıc ilgisi olmayan bırı nasıl temelı saglam bır cocuk yetıstırecek????çiğdem t şunu yazdı:arkadaşm haklısın ama asıl sorun şu tamam biz şu anda okuyoruz ama birde şu anda diplomalarını almış bir sürü insan var şimdi bunlar dururken lise yada yüksek okul mezunu birilerinin resmen öğretmenlik yapmaları hakmı bu meslek okadarmı önemsiz ve basit sözleşmelilere değer verilmiyo deniliyor bence bunun nedenlerinden biride lise mezununun bile bu işi yapacak yetkili biri olarak görevlendirilmesi nerde bizim aldığımız eğitimler boşa lisans diloması alıyoruz
Sevgili filizay hala bahsettiğin şekilde uygulamalar olduğuna bende çok şaşırdım. Tanıdığım bir sınıf öğretmeni arkadaşım var ve 3 yıldır kpss ile uğraşıyo. Bu sebeptende kadrosuz, ücretli olarak çalışıyor. Eminim ki arkadaşımın durumunda olan bir sürü öğretmen vardır. Devlet ekonomik düzenlemeyi eğitimden taviz vererek yapmak zorundamı anlamıyorum yazıktır yaa. İhtiyaç olan bir bölümde vekilliğe başvurulmasına da anlam veremiyorum. Mezun durumdaki öğretmenler mümkün olduğunca kadroya alınmalı ücretli olarak çalıştırılmaya değil!!!filizay şunu yazdı:ciğdemcim bizler en azından lısede alanımızla ılgılı bırcok bılgıyle gorev alma sansınna sahibiz.ama bır işletme mezununun yada buna benzer farlı bır alandan mezun bırının gıdıpte sınıf oğretmenliğ iyapması (yada ona bu hakkın verılmesı)ki suda var ozellıkle son yıllarda ılkoğretım programlaıo kadar deıgısyor kı SINIF ÖĞRETMENİ MEZUNLARI bıle uygulamakta zorlandıgını duyuyoruz.eee bu alanla hıc ilgisi olmayan bırı nasıl temelı saglam bır cocuk yetıstırecek????
Ben bildiğim kadarı ile cevap vermeye çalışıyım.Seminere gidip aldığınız usta öğreticilik ile dediğiniz usta öğreticilik farklı..seminer e gidip aldığını usta öğreticilik sıfatı ile devlette kadrosuz usta öğretici olarak çalışabiliyorsunuz atanırsanız ve iki sene içinde atananmanız gerekli aksi halde aldığınız belgenin hükmüde kalmıyor...Ama sizin dediğiniz ise 1 sene çalışıp o sıfatı alırcanız staj olayınız kalkıyor ve artık siz asil öğretmen oluyorsunuz devlete atanmıyorsunuz ama artık her yerde iş başvurusun da stajınızın kalkıp kalkmadığını soruyolar...inş bilgilendirici olabilmişimdir..
çok güzel bi yorum yapmışsın zehra arkadaşım bende yüksek okul mezunuyum şu anda atama bekliyorum usta öğreticilik için birde lise mezunları atanmıyor bunu bilginize sunabilirm çünkü talep o kadar fazla ki seviye o kadara kadar inmiyor bencede siz kpss'ye girerek yapabilirsiniz niye usta öğreticiliği tercih ediyorsunuz ki?