Arkadaşlar Okul öncesi öğretmenliği bölümünün bu kadar açığı varken niçin bizlere kadro vermiyorlar ve bu yolu seçiyorlar? Bu öyle bir açık oluyorki çoğu yerde mezun durumdaki öğretmenler yetmiyor ve yüksek okul mezunları işe koşuluyor. Bu haksızlık değilmi sizce🙁 Artık diğer bölümlerde yüksek okul mezunları kadrosuz usta öğreticilik yapamıyorlar. Ama bizim bölümümüz nedense önemsenmiyor. Bizim işimizi ciddiye alıp, önemsediğimiz kadar bizi önemseyen yok sanırım🙁 Oysa okul öncesi eğitim şart ve gerçekten ÖĞRETMEN eliyle yapılması gereken bir iş.
Arkadaşlar bu yıl 14,500 kadar usta öğretici alınıyor ve bunun 12,000'i okul öncesi öğretmenliği için (sizlerde biliyorsunuzdur.) Alınan kadrolu öğretmen sayısı ise çok komik bir rakam ne yazık ki. Durum böyle olunca ister istemez bu bölümün, okulöncesi dönemi çocuklarımızın ve biz eğitimcilerin önemsenmediğini düşünüyorsun🙁 Çünkü bu işi yüksek okul mezunları ve lise mezunları kadrosuz usta öğretici olarak yerine getiriyorlar. Heryerde okulöncesi eğitim şart, 7 yaş çok geç diyerek bu konu önemle anlatılırken yapılan işler bir o kadar tezat oluyor. Mezun durumda bir sürü öğretmenimiz niçin atanmıyor, ben bir anlam veremiyorum ve çok üzülüyorum 🙁 Bu konu ile ilgili bizler birşeyler yapabilirmiyiz acaba, sesimizi duyurabilirmiyiz ne dersiniz?
Arkadaşlar usta eğiticilerin atamaları yapıldı ama bu sene her seneki gibi olmadı. Önce mezun olanları atadılar; buna bişey demeye hakkım yok ama iki yıl okul bitirenlerinde ataması yapıldı. İşte bu haksızlık.. Onlar bizim gibi staj dahi görmüyolar ve seneler önce iki yıllık mezunların miili eğitime girmeye hakkı yok denildi. Ancak lisans tamamlanırsa çalışabileceklerdi. Ataması yapılmayanlar hakkınızı yedirmeyin diyorum. Eğer herkes ayaklanırsa bişeyler yapılabilir. Sizin sınıfınızı belkide şu anda hiç tecrübesi olmayan birine verdiler..
iki yıllık arkadaşlar küçümsemeyin diyosunuz.zaten küçümsemek gibi bir sey olmaz.bizler eğitimci insanlarız.bu küçümsemek değil ama 4 yıl okuduktan sonra aynı bölümü 2 yıl okuyanlarla da aynı kefede olmak haksızlık bence..atanamayan arkadaslara Allah sabır versin.ben sözlesmeli atandım kadro için subatı bekliyorum hayırlıs herkes için....
bence bu bır sans bende onlısans mezunuyum öyle her onune gelenıde onlısantan mezun olmuyo kucumsemeyın arkadaslar marmaradan mezunum ve on lısanasa hep lıselerden ılk uclerı topladılar o ınsanlar lısede o kadr calısıp ılk uce gırmısler ve onlısansı hak etmısler .bızede haksızlık etmeyın herkese hayırlı olsun.sızede hak verıyorum