İçeriğe geç

145.259 öğretmen ve veli

Okul Öncesi Forum

ÖĞRETMEN SORUNLARI

Usta öğreticilik

Arkadaşlar kesintisiz 90 günü doldrduğunuz takdirde sevk ile muayene olabiliyorsunuz.Sağlık karnesi alıp bütün sağlık hizmetlerinden faydalanmak için kesintisiz 120 gün yatması gerekiyor.
usakta her sene yapılıyor ben ılk defa sızden duyuyrum bunu bır bılgım yok yanı
Arkadaşlar Okul öncesi öğretmenliği bölümünün bu kadar açığı varken niçin bizlere kadro vermiyorlar ve bu yolu seçiyorlar? Bu öyle bir açık oluyorki çoğu yerde mezun durumdaki öğretmenler yetmiyor ve yüksek okul mezunları işe koşuluyor. Bu haksızlık değilmi sizce🙁 Artık diğer bölümlerde yüksek okul mezunları kadrosuz usta öğreticilik yapamıyorlar. Ama bizim bölümümüz nedense önemsenmiyor. Bizim işimizi ciddiye alıp, önemsediğimiz kadar bizi önemseyen yok sanırım🙁 Oysa okul öncesi eğitim şart ve gerçekten ÖĞRETMEN eliyle yapılması gereken bir iş.
o kadar doğru ve yerinde yorumlar yapmışsınız ki ekleyecek hiç bişi yok..
çarpık sistemde oyuncak gibiyiz ...
Arkadaşlar bu yıl 14,500 kadar usta öğretici alınıyor ve bunun 12,000'i okul öncesi öğretmenliği için (sizlerde biliyorsunuzdur.) Alınan kadrolu öğretmen sayısı ise çok komik bir rakam ne yazık ki. Durum böyle olunca ister istemez bu bölümün, okulöncesi dönemi çocuklarımızın ve biz eğitimcilerin önemsenmediğini düşünüyorsun🙁 Çünkü bu işi yüksek okul mezunları ve lise mezunları kadrosuz usta öğretici olarak yerine getiriyorlar. Heryerde okulöncesi eğitim şart, 7 yaş çok geç diyerek bu konu önemle anlatılırken yapılan işler bir o kadar tezat oluyor. Mezun durumda bir sürü öğretmenimiz niçin atanmıyor, ben bir anlam veremiyorum ve çok üzülüyorum 🙁 Bu konu ile ilgili bizler birşeyler yapabilirmiyiz acaba, sesimizi duyurabilirmiyiz ne dersiniz?
Aslında hepimizin birlik olup kadrosuz usta öğreticilik yapmamamız gerek, ama ne yazıkki biz yapmasak yapacak bir sürü insan var.
Bence usta öğreticilik semineri sertifikalarına ilerleyen yıllarda çok ihtiyaç olmayacak. Çünkü bakanlık çok az öğretmen atıyor. Bir sürü mezun durumda ki ÖĞRETMEN usta öğreticilik yaparken gerek olmayacaktır.
arkadaşlar ben dün seminer için ile gittim çrş prş belli olur dediler ama hala bi ses yok..bilgisi olan var mı?
bugun acıklnamadı dımı
sonunda seminer yerlerimiz açıklandı.pazartesi günü başlıyoruz hadi hayırlısı🙂
evt arkadsım en sonunda uyandığım gıbı baktım 🙂 sen nerdesın merak ettım
aynen ben de uykulu bi halde pc başındaydım 🙂 zübeyde hanım kml deyim sen ?
hım selcuk kız meslek lısesı kacta orda olmamız gerekır acaba
9da yazmıssın canım sağol
Arkadaşlar usta eğiticilerin atamaları yapıldı ama bu sene her seneki gibi olmadı. Önce mezun olanları atadılar; buna bişey demeye hakkım yok ama iki yıl okul bitirenlerinde ataması yapıldı. İşte bu haksızlık.. Onlar bizim gibi staj dahi görmüyolar ve seneler önce iki yıllık mezunların miili eğitime girmeye hakkı yok denildi. Ancak lisans tamamlanırsa çalışabileceklerdi. Ataması yapılmayanlar hakkınızı yedirmeyin diyorum. Eğer herkes ayaklanırsa bişeyler yapılabilir. Sizin sınıfınızı belkide şu anda hiç tecrübesi olmayan birine verdiler..
k.bakma ama bende 2 yıllık mezunuum staj falan görmüyo değiliz her alanda stajımızı yaptık asıl sizin girmeye hakkınız olmasa daha ii olacak kpssyi kazanın o zamansa usta öğretici olarak çalışmayın bizim böyle bi imkanıımız yok.
selam adana sadece 4 yıllık mezunları atadı ve kpss puanına göre atadı.ben atanamadım hayırlısı olsun herkes için....
gidibilecekmisn çok uzak bence yol çok onemlı hele ıstanbulsa gazıosmanpasa çok buyuk bır ilçe olduğu ıcın nereye cıkacagı bellı olmuyo
iki yıllık arkadaşlar küçümsemeyin diyosunuz.zaten küçümsemek gibi bir sey olmaz.bizler eğitimci insanlarız.bu küçümsemek değil ama 4 yıl okuduktan sonra aynı bölümü 2 yıl okuyanlarla da aynı kefede olmak haksızlık bence..atanamayan arkadaslara Allah sabır versin.ben sözlesmeli atandım kadro için subatı bekliyorum hayırlıs herkes için....
bence bu bır sans bende onlısans mezunuyum öyle her onune gelenıde onlısantan mezun olmuyo kucumsemeyın arkadaslar marmaradan mezunum ve on lısanasa hep lıselerden ılk uclerı topladılar o ınsanlar lısede o kadr calısıp ılk uce gırmısler ve onlısansı hak etmısler .bızede haksızlık etmeyın herkese hayırlı olsun.sızede hak verıyorum

Bu konuya yanıt yazmak için giriş yapman gerekiyor.