İçeriğe geç

145.259 öğretmen ve veli

Okul Öncesi Forum

ÖĞRETMEN SORUNLARI

Usta öğreticilik

valla arkadaşlar ben selçuk üniverstesi anaokulu mezunuyum şu an öğretmenliğimde 5.yılım ama ben bu bölümde okuduğum için pişmanım .ben 4 yıl boyunca maddi -manevi emek harcadım,okadar yıprandım ama şuanda liseden çıkanlar veya 8 ay eğitim görenler öğretmenlik yapıyor.üstelik açıkta bekleyen o kadar arkadaşım varken yani kısacası okulöncesi eğitim önemli diyorlar falan ama lafta kesinlikle ben kimsenin değer verdiğini düşünmüyorum zaten dadı gözüyle bakılıyor bizlere.....
Yeşimcim açıkçası bana hem okuyup hem çalışmak avantaj geliyor.Zor tarafları da çok tabiki.Ama en azından kendi branşımla ilgili bir iş yapıyorum.KPSS ye tabiki gireceğim.Yüksekokulların açıköğretime direk geçtiğini duymuştum.Tam bi bilgim yok ama bi araştır derim.

Esmasultan arkadaşım tabiki de maddi manevi emek veriyorsun .Ama emin ol ki aynı emeği biz de veriyoruz.Hem okuyup hem çalışmak kolay olmasa gerek.Ben de senin dediğin şekilde öğretmenlik yapıyorum.Ama liseden çıkarak ya da 8 ay eğitim alarak değil.Düz lise mezunuyum.2 sene olgunlaşmada çocuk gelişimi okudum.Üniversite sınavına girdim ve 2005 yılında 343 puanla bu bölüme girdim.Örgünü değil de açıköğretimi seçmek benim tercihimdi.Şu an da 3. sınıftayımYani yaklaşık 5 senedir çocuk gelişimi eğitimi alıyorum diyebilirim.Bir çok arkadaşım da benim gibi.Yani senin dediğin gibi liseyi bitirmek yeterli olsa bu kadar emek vermeyiz.
selam arkadaşlar. öyle bir toplumda yaşıyoruz ki ezen ezene. malesef bizi ezenlerde yada kullananlarda eğitimci dediğimiz kişiler.milli eğitim karşımıza usta öğreticiliği çıkarmı işin aslı adı bile garip öğretmenlik yapıyorsun adın usta öğretici oluyor bu da neyse sorun gerçekten büyük hepimiz öğretmen olacağız diye bu işin içine girdik başka bir iş yapamıyoruz o yüzden bizim eğitmenliğimizden yararlanıyorlar.şimdilik öğrenciyim ve 4. sınıfa geçtim tek dileğim okulu bitirip kadroya geçmek .keşke hepimiz birlik olup usta öğreticiliğe hayır deyip baş vurmasak en azından okulunu bitirenler girer sıra bize gelince bizlerde gireriz. ama işte hep birlikte olacağımızı bilsem.saygılarımla
durum çok açık arkadaşlar az paraya çok iş yaptırmak devletin işine geliyor ama insanda heves bırakmıyorlar orasıda ayrı bir tartışma konusu.Benim kafama takılan 6 yıl önce kadrosuz usta öğreticilere kadro vereceklerdi 2 yıl çalıştıktan sonra fakat verilmedi.Hadi tamam belki 2 yıl çalıştıktan sonra belki saçmaydıı okul bitmeden ama okullar bitti halen kadro yok ne iş anlamadım...anlayan varsa bunu bana anlatsınn
arkadaşlar cumhurbaşkanımızın ziyaretçi sayfasına kadro isteğimi dile getirdim zamanınızı ayırıp lütfen sizde belirtin böylece belkii sesimizi duyururuz.sitenin adı abdullahgu.gen.tr lütfen bunu kendiniz için yapın
arkadaşlar kendileri için 90 gün, bakmakla yükümlü oldukları içinde 120 gün gerekli kaynak kesindir
arkadaşlar yeni sağlık karnesi alana kadar ben babamınkini kullandım çalıştığım kurum sahibi söyledi sorunda çıkmadı.
Arkadaşlar merhaba,bi arkadaşımın sorusunu iletiyorum yardımcı olursanız sevinirim...
soru: 2 yıl öncesinde oryantasyon kursuna katılmış açıklise mezunları bu sene ustaöğreticilikten yararlanabilir m?i
eger daha once calısmıslıgı varsa gorev yapabılır yoksa yapamaz
Ben de usta öğretici olarak görev yapıyorum ve bırakıyorum bu hafta maalesef.işimi seviyorum aslında ama maaşı çok düşük 🙁
filiz sana katılıyorum aslında keşke birlik olabilsek.hepimiz başvurmasak kısa süreliğine o zaman mecburlar kadrolu almaya ama malesef çok kişi katılmaz.ayrıca sigortamız nerdeyse her ilçeye göre değişiyor.ben büyükçekmece ilç.mil.bağlı çalıştım mesela haziranın 15 şine kadar çalıştım buna karşılık 1 gün sigortam yatmış.diğerleri nasıl acaba.
Az maaşa çok öğretmen çalıştırıyolar işte işlerine geliyo. üniversite mezunlarının dışında artık lise mezunlarını da çalıştırıyolar iş buraya kadar vardı. Sadece mardinde 325 usta öğretici alındı ve bunlardan 202 si lise mezunu düşünebiliyormusunuzzzzzz....
benim takıldığım nokta farklı. usta öğreticiye oncaa çocuk emanet ediyosunuz ama
seminerlere kadrolular gidiyo sadece, bizim kadar onlarında ihtiyacı yokmu bu seminerlere anlamadım.
eğitim bu kadar küçültülmemeli ama sistemimiz bu şekilde işliyor. Bölümden mezun lisans mezunlarına usta öğreticileri tercih eden Milli Eğitim Müdürleri olduğu sürece bu devam edip gider.
kadrolu olmamıza rağmen ve eylül maaşlarımızla alacağımız söylenen eğitim ödeneklerimiz halen ödenmedi arkadaşlar.
çarpıklık olduğu ortada.ben lisans mezunuyum 2 yıldır yaz ayı dahil usta öğreticilik yaptım ama hala "öğretmenim" diyemiyorum üstelik ustaöğreticilik yaptığım kurumda dahi öğretmen sıfatım yok.sınıfa bu lazım diyemiyosun,şunları yapacağım diyemiyosum..."kadrolu "değilsin çünkü.sözleşmeli bile değilsin.o okulda diğer öğretmenlerin yaptığını ve belki daha fazlasını yapıyosun ama öğretmen değilsin ve ciddiye alınmıyosun.bu haksızlık değil de nedir arkadaşlar???
arkadslar usta öğretıcılık ıle ücretlı vekıl öğretmenlık arasında ne fark vardır yanı hangısı avantajlıdır ben bı okulu ücretlı öğretmenlık ıcın baslamayı dusunuyorum ama usta öğretıcılık puanımda ıyı karar veremedım bu usta öğrerıcılığinde neresı ne zaman olucak bellı olmadığı ıcın ücretılıyı değerlendırmeyı dusunuyorum ben maaşlarda haklarda pek bı fark bılmıyorum bılgısı olan varsa lüften bılgılendırsın sağolun
yok mu bilgisi olan 🙁
Geçen yıl görev yaptığım okulda ücretli bir öğretmen vardı .Maaşlarımız aynıydı

Bu konuya yanıt yazmak için giriş yapman gerekiyor.