İçeriğe geç

145.259 öğretmen ve veli

Okul Öncesi Forum

ÖĞRETMEN SORUNLARI

Usta öğreticilik

sanırım yanlış bölüme konu açmışısnız
ist baslamadı dımı ben kacırıcam dıye korkuyorum lütfen duyan hepımızı bılgılendrısın
nesslyhan şunu yazdı:
geçen hafta içerisinde istanbul il milli eğitime bilgi almaya gittik.temmuz'un son haftası yazı geleceğini ve netleşeceğini söylediler.ağustos başı başvuru olabilirmiş.eğer mezunsanız tekrar sınava gerek olmayacağı söylendi.bilgilerinize...
sanırım bu sorunun cvabı olabilir neşe87 hocam🙂
mezun değilim 3.sınıfa gectım ama agustosa gırdık o yuzden ben bı haber duyamadım da sağolun
usta öğretici seminerleri ANKARA'da başladı mı?Bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirseniz memnnun olurum...hoşçakalın:36_11_13:
ben bugun kaydımı yaptırdım bakalım bekleyıp görücez hadi hayırlısı🙂
Sivas'ta usta öğreticilik kursları :20-31 Ağustos arasında kayıtlar yapılacaktır.
Not:Sivas dışından katılacak arkadaşların Sivas il merkezinde adres veya telefon bildirme zorunluluğu vardır.Aksi takdirde başvurular kabul edilmeyecektir.
Alıntı:sivas.meb.gov.tr'den ayrıntılar için yine bu siteden başvurabilirsiniz.
U:36_13_3:marım yardımcı olabilmiştirim.Herkese başarılar.
Lisans mezunlarına seminer puanı değil kpss puanına göre sıralama yapılıyor.Siz onu tekrar araştırın....
diyarbakır'daki seminer bugün bitti.Sınav soruları basitti.bakalım kaç puan alıcam.Umarım iyi bir puan alıp atanırım.seminere katılacak olan arkadaşlara başarılar.
slm arkadaslar.ben suan özel bir yuvada calısıyorum.yuvamızın 2.subesi milli eğitime bağlı olarak açılıyor,seminere gitmeden usta öğreticilik belgesi alabilmem için isveren kurumun milli eğitime basvurması gerekiyormus.1 sene calıstığım taktirde seminere gitmeden bu belgeyi alabiliyormusum.bu konu hakkında bilgisi olan varsa beni acil olarak bilgilendirebilirse cok sevinirim.
arkadaşlar usta öğteticilik kursları 2008 yapılmıyacakmış yani tamamen kaldırılacakmış bunlar doğrumu bilgisi olan varmı
bildiğim kadarıyla bu seminer 2 yılda bir yapılıyor kaldırılıp kaldırlmayacağını bilmiyorum.
arkadaşlar iki yılda bir yapılmıyor her yıl yapılıyor seminerler ama seminerden aldığınız puan iki yıl geçerli oluyor bu yılda zaten usta öğretici alımları az olucakmış öle duydum hayırlısı.......
arkadaşlar şimdi eğer okullar açıldığında usta öğretici olabilirsem sigortam başlıycak ve bende babamın sigortasından yararlanamıycam mı.peki benim okulun açıldığı ilk hafta doktora gitmem lazım doktor o güne gelmemi söyledi peki ben babamın sigortasından yararlanamazsam ve günüm de dolmadığı için ne yapıcam bilen var mı?
arkadaşlar ücreli çalışan öğretmenlere eğitim ödeneği veriliyormu .ben verilmiyo diye biliyorum.bence bu para bizimde hakkımız.bilgisi olan arkadaşlar cevaplarmısınız.teşekkürler.
arkadaşalar bildiğim kadarıyla devlet ustaöğreticilerin sigortasını tam ödemiyor yanılmıyrsam 15-20gün olması gerekiyr..
arkadaşlar bazı illerde her yıl yapılmıyor bunu çok ii biliyorum ama bu istanbul için geçerli değil.
istanbulda her yıl yapılır..
arkdaşım üzgünüm ama kadro olmadığı için verilmez..
cevabın için sağol arkadaşım en azından bu konuda ayırım yapmadan tüm öğretmenleri bu ödeneği vermeleri lazım..
ödeneyi bırak canım sigortamızı tam ödeseler yeterli..

Bu konuya yanıt yazmak için giriş yapman gerekiyor.