Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıfın temizliği kime ait???

Tepki Skoru
0
Benim gittiğim okullarda yardımcı yoktu.Ancak 10 ve üzeri her okulda olması gerekiyor.Bence çocuklarla birlikte temizlik yapabilirsin.Ben çocuklara yaptırıyorum.Hem çok hoşlarına gidiyor ama zaman alıcı bir durum.Kolay gelsin yardımcısı olmayan tüm arkadaşlara

Tepki Skoru
0
öncelikle şunu söyliyeyim ben anaokulu müdürüyüm benim okulumda 1 tane bakıcımız var ve o sadece lavobo ve ara kolidorları temizleme görevinde öğretmenlerim kendi sınıflarını haftanın 4 günü öğrencileriyle yapıyor cuma günleri elektrk süpürgesi açıyorlar ha aynı değil derseniz şunu örnek vereyim ben öğretmen oldugum zamanda sınıfımda değil yardımcı eleman sınıfımda elektrik süpürgesi bile yoktu ve hiç sınıfım kirli olmazdı bence olması gerekenleri düşünmeniz yerine yapabileceğiniz şeyleri üretin artı hizmetliler isterseniz en kibar şeklinizle söyleyin sizin sınıfı temizlemek mecburiyetleri yoktur artı okullarda bu sıkıntılar çok yaşanır bu arada velilerdende istenebilir bu rica doğrultusunda ama şunada dikkat edin velilerinizi sadece sınıfa temizlik için çağırmayın öncelikle size ve verdiğimiz eğitime bakış açıları değişebilir bu konuda hassas olmak gerekir. umarım azimli ve başarılı olursunuz unutmayın bu şekilde bizlere sınıfı bizmi temizliyeceğiz diye soran öğretmenler ya usta öğreticiler yada açıköğretim mezunu sözleşmeli kişiler diye biz ayırırız bence sizde bu katakoride olmayın başarılar dilerim size

Tepki Skoru
0
arkadaşlar benim de 21 öğrencim var. veliler gönüllü olarak 10 tl veriyordu ve yardımcım işini gönüllü yapıyordu. ama sigortasız çalışmak yasak diye müdür bey işten çıkardı. yardımcım dilekçe verdi sosyal güvence istemeden gönüllü çalışmak istiyorum diye. ama müdür bey pek oralı olmadı. sizin yardımcılarınız sigortalımı çalışıyor?

Tepki Skoru
0
arkadaşım beslenmeyi toplu yap velinin getirmesini iste getiren veli kahvaltıdan sonra sınıfı temizlesin ben göreve ilk başladığımda bi köy okulunda (Akçaören Köyü-Altunhisar-NİĞDE) böyle yaptım ayrıca hafta sonları velilere sınıfımı genel olarak temizlettim düzenli olarak

Tepki Skoru
0
benim okulumda anasınıfımız iki şube ve temizlik ve kahvaltı ve temizlikten sorumlu bir personelimiz var, ücereti okul ttarafından karşılanıyor.zaten olmasıda şart sınıflarımız 25-26 kişi kaynaştırma öğrencimizde var 2-3 tane, temizlik yada vb.. konulara öğretmenin zaman ayırmasına imkan bile olmuyor.

Tepki Skoru
0
öncelikle şunu söyliyeyim ben anaokulu müdürüyüm benim okulumda 1 tane bakıcımız var ve o sadece lavobo ve ara kolidorları temizleme görevinde öğretmenlerim kendi sınıflarını haftanın 4 günü öğrencileriyle yapıyor cuma günleri elektrk süpürgesi açıyorlar ha aynı değil derseniz şunu örnek vereyim ben öğretmen oldugum zamanda sınıfımda değil yardımcı eleman sınıfımda elektrik süpürgesi bile yoktu ve hiç sınıfım kirli olmazdı bence olması gerekenleri düşünmeniz yerine yapabileceğiniz şeyleri üretin artı hizmetliler isterseniz en kibar şeklinizle söyleyin sizin sınıfı temizlemek mecburiyetleri yoktur artı okullarda bu sıkıntılar çok yaşanır bu arada velilerdende istenebilir bu rica doğrultusunda ama şunada dikkat edin velilerinizi sadece sınıfa temizlik için çağırmayın öncelikle size ve verdiğimiz eğitime bakış açıları değişebilir bu konuda hassas olmak gerekir. umarım azimli ve başarılı olursunuz unutmayın bu şekilde bizlere sınıfı bizmi temizliyeceğiz diye soran öğretmenler ya usta öğreticiler yada açıköğretim mezunu sözleşmeli kişiler diye biz ayırırız bence sizde bu katakoride olmayın başarılar dilerim size
sizin yaptığınız açıklama güzel fakat kadrolu bir öğretmen olarak sunu belirtmek isterimki yaptığınız "" unutmayın bu şekilde bizlere sınıfı bizmi temizliyeceğiz diye soran öğretmenler ya usta öğreticiler yada açıköğretim mezunu sözleşmeli kişiler diye biz ayırırız bence sizde bu katakoride olmayın başarılar dilerim size[/QUOTE]"" tarzındaki açıklama hiç hoş değil sizin müdür olmanız size bu ayrım yapma hakkını vermez eğer milli eğitim sizi müdür olarak atadıysa diğer arkadaşlarıda öğretmen olarak atamıştır onların maaşlarıda sonuçta sizinki gibi devlet tarafından ödenmektedir.

Tepki Skoru
0
temizlik işinden müdür sorumlu.birini ayarlamak zorunda.yardımcı tutamıyorsa okulun hizmetlisi bu işe de bakmak zorunda.sizin sınıfınızda okulun diğer sınıflarından birisi,hatta önceliği var.siz öğretmensiniz yönetmelikte görevleriniz belli.okulun hizmetlisi görevi olduğu halde böyle konuşabiliyorsa müdürünüzle iyi bir görüşme yapmanızı tavsiye ederim.bu tür işleri müdür halletmek zorunda .aynı şeyler başıma geldi.kendinizi savunun.

Tepki Skoru
0
Sözlerinize katılmıyorum.Eğitime bir halı kaldı ki bir halı kadar bile desteğiniz olmamış. Daha sonraki yıllarda gelecek çocuk belki sizin belki bir akrabanızın çocuğu olacak.Bunlar olmasa da ülkemizin geleceği için gelecek çocuklar olacak.Öğretmen hangisine yetişecek.Soruna sorunlar eklemektense çözüm için çalışmalı.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞMALIYIZ. OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLERİN VELİLER İLE İLETİŞİMİN DORUKTA OLDUĞU bir dönemdir. bu nedenle veliler ile iletişimimizi sıkı tutup bu tarz şeylerin kendi çocuklarının yararı için olduğunu en iyi şekilde ifa etmeliyiz. kendi durumumu şöyle izah edeyim bende ilçenin köy okulunda görev yapmaktayım haliyle yardıcı falan kimse yok. geçen sene 10 öğrencim vardı veliler sıra ile gelir yemek saatinde yemek yedirir sınıfı süpürüz giderlerdi. bu sene ise 19 öğrencim var en son bir anasınıfı öğrencisinin tuvalete yalnız gittiğinde başına gelen talihsiz kazayı hepimiz hatırlıyoruz hafızalardan hala silinmemiştir. kazanın ölüm ile sonuçlanması tüm okulöncesine gönül veren eğitimcileri derinden etkilemiştir.

sene başı toplantısında velilerime dedim. bakın bu çocuklar hepimizin çocukları birinin diğerinden farkı yok benim için onların iyiliği içn sınf temizliği ve tuvalet ihtiyaçları için biri gerekli okulumuzda çalışan hizmetlimiz de yok yardım alabileceğim kimse yok bu sorun bizim sorunumuz ve kendi aramızda halletmeliyiz. isterseniz para ile yardımcı tatalım isterseniz hergün yemek sırası olan velim sabah ders başlamadan okula gelsin ders bitene kadr dursun dedim. 19 öğrenci var birini tuvalete götürsem sınıfta kalan 18 öğrenci de aklım kalıyor tuvalete yalnız götürsen aklım orda kalıyor dedim o üzücü olayıda anlattım ve karşılıklı olarak benim dediğim yöntemde hem fikir olduk. çok şükür bir sıkıntımız yok :) her sabah geldiğim de velim benden önce gelmiş çocuklar içeri girmeden sınıfı havalandırmış oluyor darısı sizlerin başına arkadaşlar.

Tepki Skoru
0
tuvalet temızlığı,sınıf temızliği bana ait.çocuklar bnm onlarla ılgılenmedığımı fark edınce bırı süpürgeyı tutuyor, b,r, küreği tutuyor.hergun sınıfı 6temız tutun çocuklar dıye dıye
temızlık alışkanlığı kazanmaya başladık.eskısı gıbı çöplük olmuyor.köy öğretmenlığı zor. Allah sabrımızı artırsın

Tepki Skoru
0
hocam bende aynı durumdayım ama veliler beslenmeyi getirdikten sonra sınıfı temizliyorlar sırayla başka türlü olmaz hocamm.Çok zor..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle