Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıfın temizliği kime ait???

Tepki Skoru
0
bu sorun var zaten kanunen yardımcının sigortalı olması şart ama alınan aidatlar buna imkan vermiyor bize yapılan seminerlerde yardımcı sadece beslenme saati sınıfta bulunacak etkinlikler sırasıda dışarda olması gerektiği açıklandı ama öğretmenlerin sınıfta bir yardımcıya ihtiyaçları oluyor hangi birine yetişelim öğretmen açısından bakılsa sorunlar halledilir ama bakmıyorlar ya da bazı idarecilerin işine gelmiyor

Tepki Skoru
0
haklısın arkadaşım..sonuna kadar haklısın...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar aldığınız para nereye harcanıyo ki para yok.
ne kadar ücret alınıyo çocuklardan..
çocuklardan alınan ücret bunun için ve yemek için alınıyor zaten . yardımcı yeterli olamadığı yerde çocuklara kendi çöplerini atmaları konusunda biz de yönlendiriyoruz. zaten bu çocukların sorumluluk kazanmaları ve özbakım becerileri açısından da gerekli. ama her yeri hergün senin temizlemen bence yerinde değil bunun için müdürünle konuş bence... senin görevin eğitim ve öğretim.

Tepki Skoru
0
hülya arkadaşım düzenli para alamadığım için yardımcı alamıyorum yanıma(bir kere para toplayabildim onu da aldığım süpürgeye verdim)Ama dediğin gibi çocuklar artık zaten kendi özbakımları açısından yapmaları gerekeni yavaş yavaş öğrendiler..Ama tam anlamı ile de bana yardım etmeye yanaşmıyorlar..Çocuklarımda çok başına buyrukluk söz konusu-bananeciler,Oyun şeklinde yardım etmelerini sağlamaya çalışıorum..
Kahvaltıdan kalkan oyuncak oynamak istiyor temizlik falan istemiyorlar(evlerinde oyuncakları yok),.

Tepki Skoru
0
malesef aynı sorun  bendede var ben gümüşhanenin ücra bir köyüne atandım şubat 2005'te.okulda iki tane hizmetli var  üstelik devletten maaş alıyorlar  ama yaptıkları hiçbir şey yok okulu doğru dürüst temizlemiyorlar müfettiş geleceği zaman herkes kendi sınıfını temizliyor ve müdür bile temizlik yapıyor ayrıca benim öğrencilerimde bazıları 2-3 ayda bir banyo yapıyor temizlikten bir haberler burunlarını silmeyi bile öğrenmemişlerdi ilkokula hazırlığı bıraktım sürekli temizlik öğretmeye çalışıyorum velilerde  toplantıya bile zahmet edip gelemiyorlar tarlada işim var bahanesiyle.Bende sınıfımın her işini kendim yapıyorum ve inanılmaz derecede yoruluyorum.Ailelerin ilgisizliğinden bıktım köreliyorum

Tepki Skoru
0
malesef aynı sorun  bendede var ben gümüşhanenin ücra bir köyüne atandım şubat 2005'te.okulda iki tane hizmetli var  üstelik devletten maaş alıyorlar  ama yaptıkları hiçbir şey yok okulu doğru dürüst temizlemiyorlar müfettiş geleceği zaman herkes kendi sınıfını temizliyor ve müdür bile temizlik yapıyor ayrıca benim öğrencilerimde bazıları 2-3 ayda bir banyo yapıyor temizlikten bir haberler burunlarını silmeyi bile öğrenmemişlerdi ilkokula hazırlığı bıraktım sürekli temizlik öğretmeye çalışıyorum velilerde  toplantıya bile zahmet edip gelemiyorlar tarlada işim var bahanesiyle.Bende sınıfımın her işini kendim yapıyorum ve inanılmaz derecede yoruluyorum.Ailelerin ilgisizliğinden bıktım köreliyorum

dsk

Tepki Skoru
0
ben geçen sene köydeydim hizmetli önceleri temizliyordu, ama benim istediğim zaman değil. bende elektrikli süpürge istedim velilerden.hem çocuklar hem ben süpürüyorduk.
sonra elektriksiz binaya taşındık. işlerin hepsi bana kaldı. sağolsun büyük çocuklar yardım ediyordu.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar biz 4 anasınıfıyız okulda. yardımcı tutma konusunda müdürümüzle anlaştık her sınıf topladığı aidatları bir yerde biriktirecek yardımcıya da 250 ytl parayla anlaştık.toplanan paradan yardımcının parası veriliyor yetmediğinde müdürümüz okulun bütçesinden tamamlıyor.yardımcımız sigortasız çalışıyo.bir gelir gider defteri oluşturduk yardımcıyı günlük yevmiyeyle çalışan yardımcı olarak gösteriyoruz.parasını günlük veriyormuşuz gibi not ediyoruz bu şekilde yapıldığında kimsenin sorun çıkaramayacağı söylendi.(sigortasız olması açısından).sınıf temizlemek tabiki bizim görevimiz değil.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar sizlerde haklısınız ama bende bir veli olarak sınıfı temizlemek istemem.siz nasıl istemiyorsanız.bizim öğretmenimizde halı aldırmak için yardımcı istemedi şimdide veliler gelip sınıfı temizlesin diyor.onada ben karşıyım.halı aldırıp yardımcı istemediği için kızıyorum ve temizliğe gitmeyi düşünmüyorum.çocuklarlada ilgilenemiyor.öğretmen birkaç sene halı için rahat edecek diye gidip temizlik yapmam.halı aldırdıysa benim oğlum sadece bu sene kullanacak.seneye öğretmen rahat edecek.kusura bakmayın bu seneki öğrencileri gözden çıkartan bir öğretmende temizliğini kendi yapsın.benim çocuğuma ben geeken ilgiyi gösteriyorum.sizlerin sayesinde etkinlik yapıyorum.diğer velilerin ve çocukların suçu ne.çoğu veli çocuklarımıla ilgilensin,okula alışsın diye gönderiyor ama malesef birşey veremiyor.ben geçen sene iyiyki anaokuluna göndermişim diyorum.velilerde halı için yardımcı alındığını bilmiyor.bilseler onlarda karşı çıkardı eminim.

Tepki Skoru
0
gülnar ben müdürle konuştum ama biz yardımcı olamayız.öğretmenimize bizvelilerin durumunun iyi olmadığını hem halı parası hemde yardımcı parası veremezler diye açıkladık.öğretmenimiz ben çocukların herşeyiyle ilgilenirim dedi diyor.bende o zaman temizliğinide kendisi yapsın istiyorum.çünkü ben herşeyi yaparım diyor.ben çocuğumun sınıfını temizlerim.oğlumun temiz bir sınıfta olması için ama öğretmenimiz kendine güvenip yaoarım demiş o zaman yapacak.çocuklarla ilgilendiğine inansam hergün giderim temizliğe ama ilgilenemiyor.bana da hak verin lütfen.çocuklarla ilgilenememesini hazmedemiyorum.

Tepki Skoru
0
aynı sorun bende de var arkadaslar benimde yardımcı ablam yok sınıfta kahvaltı ve ögle yemeği yiyor ögrencilerim temizlik bana ait ögrencilerimden 1 tanesi engelli lavaboya bensiz gidemiyor şaşıp kalıyorum bir yandan temizlik bir yandan ögrencilerin egitimi 11 tane ögrencim var dısardan bakanlar aaaaa 11 cocuk ne var diyor gelip birde bana sorsalar köy kasabada calısmak cokkkkk zor ve sabır istiyorrr

Tepki Skoru
0
Erkek öğretmenleri anasınıfına veriyorlar diye biliyorum. Bildiğim doğruysa ya da 4 yaşın üstü bir sınıfta öğretmen olursam kesinlikle sınıfımda bir yardımcı istemem. Fakat çocukların yaşları ufalınca bazı çocuklar kendi başlarına tuvalet ihtiyaçlarını gideremeyecekleri , ve ben onlarla ilgilenirsem sınıf boş kalacağı için yardımcı gerekli olacaktır. Ancak bu durumda dahi bir yardımcım olacaksa sadece yemek ve tuvalet yardımı için olacaktır. Sınıfta öğretmen ben olacağıma göre MEB'in ve Üniversitelerin gönderdiği stajyerlerden başka sınıfıma kimseyi almam..

big_BLUE' Alıntı:
hülya arkadaşım düzenli  para alamadığım için yardımcı alamıyorum yanıma(bir kere para toplayabildim onu da aldığım süpürgeye verdim)Ama dediğin gibi çocuklar artık zaten kendi özbakımları açısından yapmaları gerekeni yavaş yavaş öğrendiler..Ama tam anlamı ile de bana yardım etmeye yanaşmıyorlar..Çocuklarımda çok başına buyrukluk söz konusu-bananeciler,Oyun şeklinde yardım etmelerini sağlamaya çalışıorum..
Kahvaltıdan kalkan oyuncak oynamak istiyor temizlik falan istemiyorlar(evlerinde oyuncakları yok),.
Artık materyallerden bir takım oyuncaklar yapıp dönüşümlü olarak çocuklara vermeyi denediniz mi? mesela sınıf 20 kişilik bir sınıfsa 20 oyuncak yapıp çocuklara verip her hafta oyuncakları toplayıp farklı çocuklara vermeyi denediniz mi?.

Tepki Skoru
0
MouSTaPHa83' Alıntı:
Bugün Üniversite Öğretmenime Sordum. Verdiği Cevabı Aynen Yazıyorum:

"Aslında Yeni Sistemde Öğretmen Yardımcısının Görevlerini Usta Öğreticiler Yapıyor. Yani Usta Öğreticinin Asıl Görevi Öğretmene Yardımcı Olmak. (Her Konuda) Fakat Devlet Ekonomik Durumundan Dolayı (Yani Okul Öncesine Yeteri Kadar Bütçe Ayıramamasından Dolayı) Usta Öğreticileri De Okullarda Öğretmen Olarak Çalıştırıyor. Tabi Usta Öğreticiler Öğretmen Olarak Çalışınca Öğretmenin Görevlerini Usta Öğreticiler Yapıyor Ve Usta Öğreticilerin Görevlerini Yapacak Kimse Olmuyor."

İşte Bu Yüzden Sınıfta Öğretmen Yardımcısı Olmasına İzin Verilmiyor. Burada Suçlu Ne Öğretmen Ne De Usta Öğretici Olarak İşe Alınıp Öğretmen Yapılan Kişiler. Burada Tek Bir Suçlu Var O Da Bütçeyi Yetiremeyip Usta Öğreticileri Öğretmen Yapan M.E.B.

Tepki Skoru
0
dediğin fikri hiç denemedim ama götürdüklerini getirmemelerinden korkuyorum..Bir kaç kez oyuncaklarda ve boyalarda azalma oldu:(
onlara ilk önce benim güvenmem gerek ama..bilmiyorum..haklısın bunu denesem iyi olacak.

Tepki Skoru
0
götürdüklerini getirmelerini sağlamak için ailelerine not yazabilirsin. Verdiğim Oyuncakların Yarın Değişim Günüdür. Bu Yüzden Yarın Oyuncakları Geri Getirmenizi Rica Ediyorum Gibi Bir Mesaj Olabilir..

Tepki Skoru
0
MouSTaPHa83' Alıntı:
Erkek öğretmenleri anasınıfına veriyorlar diye biliyorum. Bildiğim doğruysa ya da 4 yaşın üstü bir sınıfta öğretmen olursam kesinlikle sınıfımda bir yardımcı istemem. Fakat çocukların yaşları ufalınca bazı çocuklar kendi başlarına tuvalet ihtiyaçlarını gideremeyecekleri , ve ben onlarla ilgilenirsem sınıf boş kalacağı için yardımcı gerekli olacaktır. Ancak bu durumda dahi bir yardımcım olacaksa sadece yemek ve tuvalet yardımı için olacaktır. Sınıfta öğretmen ben olacağıma göre MEB'in ve Üniversitelerin gönderdiği stajyerlerden başka sınıfıma kimseyi almam..

Mustafa bey sınıfınız 5-6 yaş olsada yardımcıya ihtiyacınız olacak.
Benim sınıfım 5-6 yaş (2 tanede 4 yaşında öğrencim var) gelince serbest oyun oynuyorlar (geldiklerinde yardımcım üzerlerini alıyor. Portmantoya asıyor)
Etkinlik yapıldığında yerler pisleniyor yardımcım sonra yerleri süpürüyor.
Kahvaltı ediyorlar yerlere kırıntı dökülüyor yardımcımyine yerleri süpürüyor.
Öğrencilerimden birinin tuvaleti geldiği zaman tuvalete götürüyor( çocukların tuvaleti sınıf dışarısıda) Ayrıca çocukların tuvaleetini temizliyor.
Akşam evlere gidileceğinde çocukları hazırlıyor.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Geçen izin aldı. Kahvaltı yaptırdım içeriye geçip Türkçe dil etkinliğine başlamam lazım ama yerlere kırıntı dökmüşler ee birazdandan orada okuma yazma etkinliği yapacağım. Hemen hızlı hızlı süpürdüm. Malüm çocuklar da o arada içeriyi birbirine katmışlar :) ( sınıfım iki bölümlü)
Valla bence her okulöncesi eğitim sınıfına bi yardımcı lazım.

Tepki Skoru
0
Evet aynen seraziz arkadaşımın dediği gibi..bunların hepsini ben yapıyordum ama beslenmeyi veliler getiriyorlar 2 haftadır,onlar temizliği yapınca ben rahat ediyorum çocukları hemen etkinliğe alabiliyorum ve dağılmaya fırsatları olmuyor:)

Tepki Skoru
0
arkadaşım aynı problemi bende yaşadım.fakat hademenin görevi bu.müdüre şikayet et.ben uğraştım ve kazandım
20 gün boyunca bıkmadan hergün hademeyi şikayet ettim müdüre ve sonunda temizlendi sınıfı.hiçbirşey yapamazsan m e b şikayet et.

Tepki Skoru
0
bizimde yardımcı yok.çocuklar yeri geliyor kusuyorlar,altına kaçırıyorlar,yere ayran dökülüyor,bize idare edin diyorlar nereye kadar idare edicez

Tepki Skoru
0
münevver öz arkadaşım isminiz yabancı gelmiyor hangi şehirdesiniz

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00