Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıfın temizliği kime ait???

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben çalıştığım okulda temizlik konusunda sıkıntı yaşıyorum.Öğrencilerden yeterli ücret alamadığım için yardımcım yok.zaten 15 çocuk için de yardımcı alımına izin vermezler sanırım.
Çocuklar kahvaltıdan kalktıktan sonra etkinlik yapmak için yarım saate yakın sürem temizlikle geçiyor.Çünkü çeşme sadece okul bahçesinde var..Okulun hademesinden istedim bana ters bi şekilde kendi görevi olmadığını söyledi.Acaba bu doğru mu??
okulun tüm temizliğinden sorumlu değil mi müstahdemler???

Tepki Skoru
0
ARKADAŞIM BENCE BİR YARDIMCIN OLMALI ÇÜNKÜ GERÇEKTEN ZOR OLUYOR ÇOCUKLARLA İLGİLENEMİYOR İNSAN. YARDIMCI ARKADAŞ BİR GÜN GELMEMİŞTİDE ÇOK ZORLANMIŞTIM. HİZMETLİ BU İŞE BAKMAZ KANIMCA GENELDE BU İŞE YARDIMCILAR BAKIYOR.

Tepki Skoru
0
haklısın ama yardımcı alabilmem için bi yerden para gelmesi gerek ama yok:(
okulda toplam 6 sınıf var zaten müstahdem sadece akşamları diğer sınıfları temizliyor.Benim ricam hademeden sadece kahvamltıdan sonra temizlemesi oldu ama bana hemen yönetmelikten bahsettii:(

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Bence de muhakkak bir yardımcın olmalı.Yoksa bu temizlik işi sizin işiniz değil!

Tepki Skoru
0
Arkadaşım bende aynı sorunu yaşıyorum...Tamamen anlattığın gibi..İlk zamanlar hep ben yaptım sınıfın temizliğini ama kahvaltıdan sonra değil,çocuklar çıktıklarında ya da sabah geldiklerinde.Şimdi çocuklara yaptırıyorum..Onların da temizlik alışkanlığını kazanması lazım..Tabiki onlar yaparken ben oturmuyorum..Ben de onlarla bir yapıyorum..Herkes kahvaltıdan sonra kendi masasını ıslak mendillerle siliyor.yerdeki çöpleri,bütük kırıntıları topluyor.sonra ellerimizi yıkamaya gidiyoruz.elektrik süpürgesi tuttuğum oldu ama çocuklar elektrik süpürgesini kendileri tutmak istiyorlar.Bir kere izin verdim ama sonra vazgeçtim onu ben kendim yapıyorum çocuklar gidince

Tepki Skoru
0
benimde yardımcım yok. ki lisedeyken staja gittiğim okullardada çevre okulların hiçbirinde yardımcı yok. bizim okulda beslenmeyi yaptığımız ayrı bir daha oda var yalnız bu odadan da tuvalet ve lavabolara geçiliyor. çok fazla kırık vs olduğunda çocuklardan kırıkları toplamalarını istiyorum zevkle topluyolar.ama hergün düzenli bir şekilde sınıf hergün hizmetli tarafından okul çıkışında temizleniyor. bende diğer sınıfları temizlediklerine göre anasınıfı da okulun bir sınıfı olduğuna göre temizlemeli.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar onlara toplatmayı deniyorum bi kaç kişi dışında toplamıyorlar..ama bir de bu konuda kararlı olduğumu göstereyim onlara..
sağolun..

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
BİG BLUE her gün bir anne size yardımcı olsun daha iyi olmaz mı ?

Tepki Skoru
0
Onlara temizlik alışkınlığını kazandırmak için çeşitli oyunlar deneyebilirsin,bir oyuncak kovayı bu iş için kullan mesela..çöpçü geldiiii,çöpçüüü,çöpleri olan var mı de:) bunun gibi cümleler ve basit oyunlar onların çok hoşuna gidiyor..ben yaptım,sonra benim elimden aldılar kovayı,şimdi kim çöpçü olacak kavgası oluyor arada:)bir kaç kova kullanıyoruz bu iş için..kolay gelsin arkadaşım..Annelere görev vermeyi düşündüm ben ama bizim anneler öğle yemeğine bile gelmek istemiyorlar diye,sabahtan yanlarına koymalarına karar almıştık..Gelecek kişi azdır..Bir de benim ilk haftalarım,ilk haftalarımda hemen velilere yükleniyormuş gibi olmakta istemedim..

Tepki Skoru
0
evet ..Ramazan ayı geçsin dediğiniz gibi yapacağım inş. Her gün bir anne şeklinde..
Dramaqueen arkadaşım fikrin hoşuma gitti:)teşekkür ederim...pazartesi gününden itibaren deneyeceğim..
Yardım için bana fikirler vermeniz gerçekten beni duygulandırdı..çok sağolun...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar anasınıfı yardımcısız olmaz benin bulunduğum ilde her okulda mutlaka yardımcı var.velilerimle ilk toplantımda bu durumu velilere izah ettim ve her veli benim tuttuğum yardımcıya her ay 6 milyon veriyor yani cocuk başına 6 milyon alıyor ve kimsenin de buna bir itirazı yok olamazda çünkü biz eğitimciyiz ve işimiz sadece eğitim olmalı.

Tepki Skoru
0
benim çalıştığım beldede herkes çiftçi veya serbst meslek ne iş bulurlarsa onu yapıyolar işsiz olanlarda var. onlara alınan boya kağıt vs yük geliyor. onlardan birde temizlikçi parası vb istediğimde çocukları okula göndermiyeceklerdir. biliyoruzki okul oncesi eğitim zorunlu değil

Tepki Skoru
0
BIG BLUE bende geçen yıl ilk defa başladığımda bu sorunu yaşadım.bu konuda velilerden destek aldım.her gün bir veli yanımda kalıyordu.bunun iyi yanları da var ,kötü yanları da var.iyi yanları velileri daha iyi tanıyorsun ,dolayısı ile çocuğuda iyi tanıyorsun.ayrıca pek çok veli ''hocam Allah sabır versin'' deyip bizi daha iyi anlıyorlar ve daha anlayışlı oluyorlar.Ayrıca pek çok velimden ''burda sizin çocuklara yaklaşımınızı görünce bende evde kendi çocuklarıma daha farklı ve olumlu yaklaşmaya başladım.''sözünü duydum.Bunlar güzel tarafları kötü tarafları ise bazı velilerin çocuklara gereksiz müdahalede bulunmaları,bazı velilerin habersiz gelmemeleri,kendi çocuklarına farklı davranmaları vb...Bu yıl nihayet bir bakıcı annem olacak ama pazartesi günü.......

Tepki Skoru
0
bizim öğretmenimiz yanına yardımcı istememiş.sınıfa halı alınsın ben sınıfı idare ederim demiş.ama tabiki idare edemiyor ve şikayet ediyor.çünkü velilerin çoğu hem halı hemde yardımcı parası veremiyor.biz velilerede gelin yardım edin demiyor.desede çoğu gelemez gibi geliyor.çocuklarla ilgilenemiyor.şimdi 20ytl aidat veriyoruz.yani halı parası.bu yüzden öğretmene çok kızıyorum.

Tepki Skoru
0
bu konu benimde en büyük sıkıntım,beslenmeden sonra çocuklarla beraber toplamayı çok denedim ama bazıları çok tembel ne yaparsan yap ellerini sürmüyorlar.Yardımcımda olmadığı için temizliği ben yapıyorum.Ama sorun şurda okulumuzda aidattan hariç temizlik içinde para alınıyor!

Tepki Skoru
0
bende aynı sıkıntıdan muzdaribim...okulum kenar mahallede,aylık aidatı zor topluyorum,,,yardımcıya hadi velileri ikna ettim bi şekilde diyelim,,,bu seferde önüme milli eğitim çıkıyor,,,geçen sene bi yazı geldi okula...:yardımcı anne ,yardımcı abla vs adlar altında öğretmenin yanında birinin çalıştırılması kesinlikle yasaktır,,,,die
ben napayım ya

Tepki Skoru
0
arkadaslar hiç stajer gelmıyomu gözüm korkmaya basladı yardımcısz stajersız olmazzzz valla kendım gıdıp meslek lıselerınden ısterım yanı bızde 2yıl parasız staj yaptık okadar çok staj için okul arayan varken nasıl olmuyo anlamadım

Tepki Skoru
0
big blue sınıf velilerinden belli miktar toplayıp okul hizmetlisine aylık olarak verebilirsin hizmetlide kahvaltı saati başında yanına gelir kahvaltı bitiminde sınıfı temizleyip sınıftan çıkabilir idareyle konuş bence böylece sen de rahat edersin hizmetlide okulada sana da gün içinde yardımcı olmuş olur ayrıca her gün bir velini kahvaltı saatine doğru da çağırabilirsin

Tepki Skoru
0
biz 4 sınıfıfz 2 sabah iki öğle grubu...4 sınıfa birden bir yardımcı kız bakıyor...her veli aylık 7 ytl veriyor...sabahtan akşama kadar okulda kalıyor...sınıf temizliğini yapıyor beslenmelerde yardımcı oluyor tuvalet ihtiyaçlarında çocuklara yardım ediyor...

Tepki Skoru
0
geçen hafta milli eğitim müdürüyle ilçedeki bütün anasınıfı öğretmenleri toplantı yaptık toplantıda yarcıdan bahsedildi ve milli eğitim müdür yardımcılarının kim olduğunu neden bundan onların haberi olmadığını filan sordu. ayrıca bunun yasal olmadığını eğer kurumda yarımcı vs sıfatlarda birisi çalıştırılacaksa bu kişinin vergi,sigorta vs yatmasıda gerekiyormuş.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle