Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıfçılara Gün Doğdu-Usta Öğreticiliğe Dönüş Başladı

Tepki Skoru
0
sandıkta derslerini vericezzzz sonuç tahmin ettiklerinden çok farklı çıkacak

Tepki Skoru
0
begüm hocam saçmalasınlar bakalım az kaldı..ben bu saçmalıklar yüzünden geçen sene mili eğitimde görevlendirme almadım ve inanın ki okullar açıldıktan sonra bir süre telim hiç susmadı ya bir okul için yada bir rehabilitasyon merkezi için o kadar çok arandım ki.. bu sene anlayamadığım neden ücretli için başvurular çok oldu olduğu içinde bu hale düşürüldük..bu hale gelmemizde meslektaşlarımın da çok büyük payı var diploman varmı elinde sana her yerde iş var ücretli çalışıp bu mesleği ayaklar altına düşürmek niye.. ben baş vurmasam başkası benim yerimi dolduracak diyenlar mutlaka olacaktır taş yerinde ağırdır diyorum ve ücretli köleliğe hayııırrr her şeye hayırrrr bu sisteme hayırrr diyorum...

Tepki Skoru
0
site yönetiminden hala açıklama yok sayın site yöneticileri bir açıklama bekliyoruz sizden

Tepki Skoru
0
birde arkadaşlar face book ta bu okul öncesi forum var..üyeyim bende o kadar çok okul öncesi öğretmeni var ki görüşler yorumlar takip ediyorum azınlık değiliz..

Tepki Skoru
0
casemine hocam umutsuz olmayalım daha hiç bir şey bitmiş değil danıştaya güvenmek bizim elimizde referandum bizi bekliyor herkesin çok akıllı olması gerek bu ülkenin sadece emeklileri ve ataması olmayan öğretmen adayları bile yeter bazı şeylerin tepe taklak olmasına emeklilerin ve öğretmenlerin aile eş dost akrabaları bile yeter..lütfen umutsuzluğa kapılmayalın diğer arkadaşlarıma da şunu söylemek istiyorum mail telefon faks boş artık 12 eylül de sesimizi çıkarıp o zaman ne hale düştüklerini biz seyretmeliyiz bize ders verenlere en büyük dersi biz vermeliyiz...bu sistemin yaptığı hiç bir şeyde hayır yok..
haklısınız hocam biz başımızın çaresine bakalım.lafa gelince bakıcı diyen emek simsarlarının elinden alalım mesleğimizi ve olması gereken saygınlığı kazandıralım.

Tepki Skoru
0
teşekkür ederiz selçuk bey emekleri geçen herkese teşekkürler

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar okulöncesiforumda sizlerin yazdığınız yazıları düzenleyerek bir metin oluşturdum ve hiç tahmin edemeyeceğiniz yerlere, tahmin edemeyeceğiniz kadar mail attım. Sabahladım hem maille hem telefonla ilgili herkese durumumuzu anlattım ama inanın herkes satılmış gibi. Herkes üç maymunu oynuyor (duymadım, görmedim, bilmiyorum) Sizlerinde söylediği gibi bu iş böyle olmayacak.
Metni gönderiyorum

Sayın Nimet Çubukçu
Ne kadar kolay degilmi herşey. Ücretliymiş o da ne? Siz hem bizi öğretmen değiliz diye atamayın ya da kpssyi kazanamadık diye atamayın sonrada gelin sizi ücretli olarak atayalım diyerek çağırın. Hani biz öğretmen değildik ne oldu. Ayrıca siz ücretli çalışmak nasıl birşey bilirmisin. 15 gün tatilde maaş yok, sigorta yok. Yaz tatilinde maaş yok, sigorta yok. Çocuğumuzla markete gittiğimizde çikolata almak istediğinde ya da bir oyuncak ne diyeceğiz yaz tatili çocuğum ücretli öğretmenliğe başlayınca mı alacağız diyeceğiz. Siz hiç çocuğunuza böyle diyebilir misin? Atama beklerken skandal üzerine skandal.. Ne olacak bunların hali dediniz mi? Ne olacaksa bir an önce olsun. Çıkın kanallara da boy gösterip bir açıklama yapın öğretmen adayları diyerek ücretli öğretmenlerim benim deyip bağrınıza bastığınız öğretmenlere atıyorum "1 ay sonra sınav var ders çalışın" demelisiniz. O kadar ders çalıştık. İşten çıktık çoluğumuzu çocuğumuzu kpss uğruna ihmal ettik. Şimdi kopyacılar uğruna yine mi ders çalışacağız. Biz mi ceza alacağız onlar mı anlamadım...

Tüm bunlar yetmezmiş gibi şimdi ücretli bile çalışamıyoruz bizim yerimize 60 saat kursla okul öncesi sertifikası verdikleri sınıf öğretmenlerini, ev ekonomisi ve hemşirelik gibi bölümlerden mezunları çalıştırıyorlar.

Ve dediğimiz çıktı!!!
Lütfen aşağıdaki yazıyı dikkatlice okuyun.

Artık usta öğreticiliğe dönüş hazırlıkları başlamıştır.
Sınıf öğretmenleri de artık okul öncesi öğretmeni olarak aktif şekilde çalışabileceklerdir.
4 yıllık okul öncesi öğretmenlerini atamayanları kınıyoruz.

Bu meslek bizim!!!

Ben okul öncesi eğitime gönül vermiş, aydınlık Türkiyenin onurlu geleceğinde söz sahibi olmak isteyen okul öncesi öğretmen adayıyım üç yıldır bekliyorum. (özelde sömürülüyorum)

Yıllardır önemsenmeyen okul öncesi eğitim 2000 yılından bu yana benimsenmeye ve anlaşılmaya başlanmıştır. Okul öncesi eğitim gelişmiş ülkelerde üst seviyedeyken bizim ülkemizde ağır ağır ilerlemektedir. Çünkü okul öncesi eğitimde bir kaos yaşanmaktadır.Anasınıfları hızla açılırken materyal eksiklikleri ve derme çatma binalarda sınıflarda zorlanarak eğitim yapmaktayoız.Okul öncesi eğitimde açık var ama kadro yok diye yıllarca usta öğretici altında çalıştık. Çalışmaktan gocunmuyoruz. Çünkü bizler okul öncesi eğitime gönül vermiş insanlarız. Ama canımızı sıkan bizlere yapılan haksızlıklar.

Şu an açık var denildiği halde hem bize yeterli kadro verilmiyor hemde kendi alanımız sınıf öğretmenleri ile doldurulmaya çalışılıyor.Sınıf öğretmenleri aldıkları 60 saatlik kurs ile okul öncesi öğretmenliği yapabiliyorlar. Sizce bu ne kadar adil. O zaman bizimde sınıf öğretmenliği yapmak isteme hakkımız doğmuyor mu? İhtiyaç ise okul öncesi öğretmenliği mezunu çok arkadaşımız var ve birde geriden gelen üniversiteli kardeşlerimiz, arkadaşımız var. İhtiyaç diye bizleri madur etmenin bir anlamı var mı?

Okul öncesi eğitime EVET
Okul öncesi öğretmenlerine zulme HAYIR
Kadro ve Sözleşmeli öğretmenliğe EVET
Vekil-Ücretli Öğretmenliğe HAYIR
Farklı branşlara okul öncesinin önemini anlatmaya EVET
Farklı branşların okul öncesi öğretmeni olmasına HAYIR
Her türlü özveri ile çalışmaya EVET
Sınıflarda materyalsiz eğitime HAYIR
Hak ettiğimiz yerde olmaya EVET
Çocuk oyuncağı muamelesine HAYIR

Saygılarımla... Lütfen bize destek olun!!!

(RESMİ YAZI ALTTA)

Öğretmen ihtiyacının kadrolu ve sözleşmeli atanan öğretmenler yoluyla giderilememesi durumunda, okul öncesi çağı çocuklarının gelişim özellikleri dikkate alınarak Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar çerçevesinde; okul öncesi eğitim kurumlarında görevlendirileceköğretmenlerin kriterleri ve öncelikleri, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici veÖğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinin 2. alt bendinde; öğretmen sayısının yetersiz olması halinde yüksek öğrenimli olmak koşuluyla; resmi görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim,özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebileceği hükmü yer almaktadır. Bu madde kapsamında yapılacak görevlendirmelerde aşağıdaki kriterler ve öncelikler uygulanacaktır.
1. 07.07.2009 tarih ve 80 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararına göre Okul öncesiÖğretmenliğine kaynak teşkil eden yüksek öğretim programlarından mezun, kadrolu veya sözleşmeli ataması yapılamamışöğretmenlerden, yüksek lisans belgesi/diploması olanlar. (KPSS puan üstünlüğüne göre)
2. 07.07.2009 tarih ve 80 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararına göre Okul Öncesi Öğretmenliğine kaynak teşkil eden yüksek öğretim programlarından mezun, (Anadolu Üniversitesi Açıkögretim Fakültesi mezunları dâhil) kadrolu veya sözleşmeli ataması yapılamamış öğretmenlerden, lisans belgesi/diploması olanlar. (KPSS puan üstünlüğüne göre)
3.Üniversitelerin Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunları.
4.Üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimiöğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği veya çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü önlisans mezunları.
5.Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü, Meslek Yüksekokulu Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı önlisans mezunları.
6.Açıkögretim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde okuyup Önlisans mezunu olduğunu belgelendirenler.
7.Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunu olup, herhangi bir alanda yüksek okul mezunu olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek 14.10.2009 tarih ve 2975 sayılı yazı eki Sınıf Öğretmenlerine Yönelik Okul öncesi Eğitim Öğretmenliği Eğitim Seminer Çerçeve Programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar.
8.Halen ilköğretim okullarında görevli norm kadro fazlası sınıf öğretmenleri ile sınıf öğretmenliği alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olup, kadrolu veya sözleşmeli olarak atanamamış olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek 14.10.2009 tarih ve 2975 sayılı yazı eki Sınıf Öğretmenlerine Yönelik Okul öncesi Eğitim Öğretmenliği Eğitim Seminer Çerçeve Programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar.
9. 07.07.2009 tarih ve 80 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararında yer alan alanlardan mezun olup kadrolu veya sözleşmeli olarak atanamamış olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek 14.10.2009 tarih ve 2975 sayılı yazı eki Sınıf Öğretmenlerine Yönelik Okul öncesi Eğitim Öğretmenliği Eğitim Seminer Çerçeve Programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar.

Tepki Skoru
0
Sayın Bakanımız Nimet Çubukçu Bugün 12.10 bir haber kanalına çıktı ve bizi gerçekten çok aydınlattı. Referanduma niçin evet diyeceğimizi çok güzel anlattı. Bu nedir ya bence hepimize kamera şakası yapılıyor. bizim durumumuzu bir cümleyle anlattı "kopya olayının sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi ve bitti. ne olacak, nezaman olacak, nasıl olacak... biz bunları bekliyorken bu açıklama beni şok etti.

Tepki Skoru
0
işleri güçleri referandum bizim sıkıntımız umurlarında değil :(sabır sabırrr

Tepki Skoru
0
yukardaki anket sonucuna bakıyorumda hala anlam veremiyorum halada diğer branşları o.ö.ne uygun görenler var yazık be yazık

Tepki Skoru
0
Yeter ama bizim dışımızda herkez bizim işimizi yapmaya hak kazanıyor!!!

Tepki Skoru
0
bu ülkede nezaman haklının yanında olundu ki politika aynı alakası olmayan insanlar alakasız yerlerdeler hep bende bunu anlamam

Tepki Skoru
0
DUYURU
Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla
30.000 öğretmen kadrosuna KPSS puan üstünlüğü esas alınarak 31 Ağustos 2010 tarihinde
kadrolu öğretmen atamasının yapılacağı duyurulmuş olup; buna bağlı olarak halen sözleşmeli
öğretmen olarak görev yapanlardan kadrolu atamaya müracaat edip ataması yapılanların
boşaltacağı pozisyonlara da sözleşmeli öğretmenlerin iller arası özür grubundan
başvurularının 13-17 Eylül 2010 tarihleri arasında alınacağı, 20 Eylül 2010 tarihinde ise
görevlendirmelerin yapılacağı, kadrolu öğretmenliğe atananlardan boşalan pozisyonlar için
22-28 Eylül 2010 tarihleri arasında ilk defa görevlendirme için başvuru alınacağı,
görevlendirmelerin de 30 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirileceği bildirilmiştir.
Ancak; 2010 yılında yapılan KPSS sınavında ortaya çıkan şaibeler nedeniyle Yüksek
Öğretim Kurulu Denetleme Kurulu ve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılması
sonucunda soruşturma netleşinceye kadar başvuran öğretmen adaylarının atamaları ileri bir
tarihe ertelendiğinden buna parelel olarak sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer
değiştirme ile ilk defa görevlendirme başvuruları da ertelenmiştir.
Özür grubundan ve ilk defa görevlendirme için başvuruda bulunacak sözleşmeli
öğretmenlerimize/adaylara duyurulur.
07/09/2010
Necmettin YALÇIN
Personel Genel Müdürü

VE LÜTFEDİLİP DÜN YAYINLAMIŞLAR BU AÇIKLAMAYI ÇOK KOMİK YA

Tepki Skoru
0
OKUL ÖNCESİNİN ÖNEMİNDEN BAHSETMEK İSTERDİK AMA ÜLKEMİN 0-6 YAŞ ÇOCUKLARI İÇİN UMUTSUZLUĞUMUZ OKADAR ARTTI Kİ BİZDEN BAHSETMEK DAHA ÖNCELİKLİ OLDU..
Biliyorsunuz ki ülkemizde okul öncesi 57 ilde zorunlu oldu bu illerdeki okullarda birçok anasınıfın yanı sıra bu illerde bağımsız anaokullarıda açıldı ancak öğretmen alımlarına baktığımızda ihtiyacın yarısı dahi değil. milli eğitimlerden açıklama istediğimizde vekil öğretmenlerle kapatılacağından bahsediliyor ve bu yıllardır bu şekilde yapılıyor.
PEKİ VEKİL ÖĞRETMENLR KİMLER:
1) Atanamayan öğretmen arkadaşlarımız = madem öğretmenlik yapabilecek durumdalar neden atanmıyorlar?
2) Okul öncesi Öğretmenliğinde okumakta olan öğrenciler = madem 3 . sınıfta öğretmenlik yapabilecek durumdayız neden 4 yıl okuyoruz?
3) yüksek okul mezunları= atamalarda 4 yıllık mezunu olmak şartken eğitmim dersleri almayanlar nasıl oluyorda vekil öğretmenlik yapabiliyorlar
4) diğer bıranşlardan 2 haftalık kurs görenler= madem 2 haftada okul öncesi öğretmeni olunabiliyor neden üniversitede bir bölüm açıldı ki
5) Sınıf öğretmenleri = sınıf öğretmenleri bu mesleği yapabiliyorsa şimdiye kadar neden yapmıyorlardı neden üniversitelerde bu bölüm açıldı bizim hocalarım neden bu bölüm için yıllarını harcayıp profesör oldu.. madem aynı düzeydeyiz bizlerde sınıf öğretmeni olalım.

ŞİMDİ SORUYORUM BU ŞEKİLDE ÇALIŞAN VEKİL ÖĞRETMENLER TABAN PUANI AŞAMAYAN YADA AŞIPTA ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ÇOK MU DAHA İYİ ÖĞRETMENLER ?

MADEM OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEMLİ YAPTIKLARI UYGULAMA NE KADAR DOĞRU?

Tepki Skoru
0
OKUL ÖNCESİNİN ÖNEMİNDEN BAHSETMEK İSTERDİK AMA ÜLKEMİN 0-6 YAŞ ÇOCUKLARI İÇİN UMUTSUZLUĞUMUZ OKADAR ARTTI Kİ BİZDEN BAHSETMEK DAHA ÖNCELİKLİ OLDU..
Biliyorsunuz ki ülkemizde okul öncesi 57 ilde zorunlu oldu bu illerdeki okullarda birçok anasınıfın yanı sıra bu illerde bağımsız anaokullarıda açıldı ancak öğretmen alımlarına baktığımızda ihtiyacın yarısı dahi değil. milli eğitimlerden açıklama istediğimizde vekil öğretmenlerle kapatılacağından bahsediliyor ve bu yıllardır bu şekilde yapılıyor.
PEKİ VEKİL ÖĞRETMENLR KİMLER:
1) Atanamayan öğretmen arkadaşlarımız = madem öğretmenlik yapabilecek durumdalar neden atanmıyorlar?
2) Okul öncesi Öğretmenliğinde okumakta olan öğrenciler = madem 3 . sınıfta öğretmenlik yapabilecek durumdayız neden 4 yıl okuyoruz?
3) yüksek okul mezunları= atamalarda 4 yıllık mezunu olmak şartken eğitmim dersleri almayanlar nasıl oluyorda vekil öğretmenlik yapabiliyorlar
4) diğer bıranşlardan 2 haftalık kurs görenler= madem 2 haftada okul öncesi öğretmeni olunabiliyor neden üniversitede bir bölüm açıldı ki
5) Sınıf öğretmenleri = sınıf öğretmenleri bu mesleği yapabiliyorsa şimdiye kadar neden yapmıyorlardı neden üniversitelerde bu bölüm açıldı bizim hocalarım neden bu bölüm için yıllarını harcayıp profesör oldu.. madem aynı düzeydeyiz bizlerde sınıf öğretmeni olalım.

ŞİMDİ SORUYORUM BU ŞEKİLDE ÇALIŞAN VEKİL ÖĞRETMENLER TABAN PUANI AŞAMAYAN YADA AŞIPTA ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ÇOK MU DAHA İYİ ÖĞRETMENLER ?

MADEM OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEMLİ YAPTIKLARI UYGULAMA NE KADAR DOĞRU?
ağzına sağlık arkadaşım kutluyorum seni daha bunun üstüne ne denir ki ?

Tepki Skoru
0
yukarıdaki metin çok güzel olmuş eline sağlık arkadaşım

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00