Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

SINIF DA NASIL CEZALAR veriyorsunuz

Tepki Skoru
0
arkadaslar ben sınıfta bi düşünme köşesi olusturdum.hata yapan çocuğu orada 10dak kadar tutuyorum.çocuktan yaptığnın doğrumu yanlışmı olduğunu ve nedenlerini düşümnmesini istiyorum.sonra çocukla konuşuyorum davranış hakkıında.etkili oluyo.deneyinn

Tepki Skoru
0
arkadaslar ben sınıfta bi düşünme köşesi olusturdum.hata yapan çocuğu orada 10dak kadar tutuyorum.çocuktan yaptığnın doğrumu yanlışmı olduğunu ve nedenlerini düşümnmesini istiyorum.sonra çocukla konuşuyorum davranış hakkıında.etkili oluyo.deneyinn

Tepki Skoru
0
ben de kavga edenleri yanıma çağırıp konuşuyorum, konuya açıklık getirip birbirlerinden özür dilemelerini ve sarılmalarını istiyorum :)
beni dinlemeyenlere bağırmadan kendimi tutamıyorum ne yazıkki...
ben staj yaparken sınıfta ağaç vardı, çocuklar her iyi davranışta yaprak alıyordu.
en yakın zamanda ben de sınıfıma ağaç yapıcam :) :)

Tepki Skoru
0
ben sınıfta yaramazlık yapan öğrencimle ilk önce yalnız konuşup yaptığı hareketin beni ve arkadaşlarını rahatsız ettiğini söylüyorum,bu hareketi yapmadığı zaman kendisini çok beğendiğimi söylüyorum,genelde işe yarıyor ama yaramazsa bende onu kendi yanıma alıyor oturtuyorum bana yardım etmesini söylüyorum.Mesela sanat etkinliği için malzemeleri hazırlamaya yardım ediyor.

Tepki Skoru
0
ilk yaptığım şey ona yaptığının yanlış bir davranış olduğunu anlatmak...en az 5 dk konuşuyorum..aynı davranış tekrarlanırsa bir yere oturup yaptığı davranışın doğru olup olmadığını düşünmesini istiyorum..bu arada etkinliklere düşünme süresinde katılamıyor...sonra tekrar konuşuyorum...eğer hatasının farkına varırsa etkinliğe katılabiliyor...

Tepki Skoru
0
Herkese katılıyorum çünkü herkesin sınıftaki öğrencileri farklı kişilikte o yüzden herkes farklı yöntemi kullanabilir.Genelde mola yönteminin kullanıldığını görüyorum işe yarayan yöntem, birde ağaç olayı var onuda benim staj yaptığım okulda çiçeğin yaprakları olarak uygulamıştık ,birde konuşma ve kendinizi sevdirmeniz çok önemli bunları uygulayınca olumlu değişmeleri görüyorsunuz zaten...

su2

Tepki Skoru
0
Ağaç yöntemini uygulayan arkadaşlar resimlerini etkinlikleri paylaşıyoruz kısmınde sergileyebilirler mi benim gibi çizim yeteneği iyi olmayan arkadaşlar için bir örnek olabilir

Tepki Skoru
0
bende diyelim bi çocuk diğer arkadaşına vurdu hemen ikisinide yanıma çağırıp vuran kişiye önce arkadaşından özür dilemesini söylüyorum.Kendisine aynı şeyin yapıldığını düşünmesini yani enpati kurmasını sağlıyorum.O zaman zaten doğruyu kendisi buluyor.

Tepki Skoru
0
:thumbsup:sana kesinlikle katılıyorum .hangi konuda diyeceksin tabi haklı olarak :)öğretmeniniz en can alıcı noktaya parmak basmış.Öğretmenlik olayı gercektende bambaska birsey BUNU STAJ IMDA DAHA İYİ ANLADIM VE elimden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışıyorum.çünkü çok küçükler beyinleri daha bomboş hiç bir yasam teccrübeleri yok ne duyarlarsa onu hemen kapıyorlar beyinleri sünger gibi ... bazen düşünüyorumda iyiki onların içindeyim

Tepki Skoru
0
cezalar hakkında yazdıklarınız gerçekten harika.benim içinde bayağı bir faydası olacağını düşünüyorum...teşekküerlerrrrr....

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben biraz farklı bir ceza yöntemi uyguluyorum. yaramazlık yapan çocuklar arkadaşlarını ve öğretmenini üzdüğü için ertesi gün bütün arkadaşlarına çikolata getiriyor.( bu şekilde aileyi de işin içine katıyorum.. aile katılımı çok işe yarar. ) çocuk çikolatarı dağıtmadan önce öğretmeninden ve arkadaşlarından özür diliyor sonra çikolataları dağıtıyor.. ben yarazlık yapan çocuğu çoğu zaman görmezlikten gelirim ceza uygulamam. ama gözüm onun üzerinde olur hep yaptığı en küçük olumlu davranışı hemen ödülle pekiştiririm... diğer çocukların yaptıkları olumlu davranışlarıda hemen ödülle pekiştiririm ve onları örnek gösteririm... sınıfta olumsuz davranıştan çok olumlu davranış üzerinde dururum... ödülüm ise sevgidir.... olumlu davranış gösteren çocuğun yanağına bir öpücük kondurmak veya boynuna sarılmak yetiyor.... denerseniz mutlaka olumlu sonuç alırsınız....

Tepki Skoru
0
tamamen katılıyorum.Bende aynı yöntemi uyguluyorum Fakat 1 öğrencim varki evde annesi hep tokatla terbiye ettiği için sevgi gösterimizden bile anlamıyor.Ne yapacağımı şaşırdım.

Tepki Skoru
1
Benim çalıştığım okulda Ceza kelimesinin kullanılmasına izin verilmiyor.Aslında O.Ö.Eğitimde cezanın da yeri var.Ben Ceza kelimesin kullanmadan sen biraz düşün bakalım ne doğru ne yanlıştı diye çocuğu oturtup düşündürüyorum.Aradan kısa bir zaman geçtikten sonra çocuğa soruyorum ne düşündün?O da anlatıyor bunu bunu yapmamalıydım falan diye özür diliyor...Bir daha aynı tavrı sergilemiyor...

Tepki Skoru
1
denisse' Alıntı:
Benim devlet okulu.... Ceza kelimesine karşıyım... Düşünme diyorum... Doğru olanda bu... Çocukları çok küçük yaşlarda suç ve ceza ile itam etmeyi doğru bulmuyorum...
Evet canım çok haklısın.Çocuklar düşünerek daha çok farkına varıyor hatalarının.Daha iyi oluyor.

Tepki Skoru
0
tecrübelerinizi paylaştığınız için sonsuz teşekürler arkadaşlar :)

Tepki Skoru
0
Ben ceza kelimesini asla kullanmıyorum.Bu kelimenin çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bırakacağını düşünüyorum.Kavga ettikleri zaman arkadaşlarından ayrı bir yerde oturmalarını ve neden oturduklarını düşünmelerini istiyorum.Hatalarını anlayınca yanıma geliyorlar ve konuşuyoruz.

Tepki Skoru
0
bana aslında ceza kelimesi bile küçücük çocuklarımızsa eğer söz konusu biraz "kötü" geliyor.Ama elbette bi kaç yöntemimizde var:D
Genelde sınıfta bi düşünme köşemiz var ve eğer sınıf sözleşmemize aykırı davranışlar yapıldıgında mutlaka düşünme köşesine alıyorum.Bi arkadaşına zarar verdiyse arkadaşının acıyan yeriyle kendisinin ilgilenmesini ve neler hissettiğini anlamaya çalışmasına yardımcı oluyorum özellikle her sınıfta mutlaka bi fırlama vardır ve bu onlar için iyi bi yöntem:D

Tepki Skoru
0
Aslında soru cevap şeklinde bir sohbetle yanlış davranışların ortadan kalkabileceğini düsünüyorum.ama bazen ceza vermek kaçınılmaz oluyor.yani SORU_CEVAP yöntemi biraz zaman alıyor.cocukla ayrı sekilde ilgilenip cocuğun dikkatini toplayarak fikir alış verişinde bulunmak gerekiyor.Bu yüzden ödül ceza konusunda biraz sorun yaşıyorum AÇIKÇASI kısa zamanda kalıcı ve cok farklı bir yol arıyorm eğer benden önce bulursanız paylasmanız beni cok mutlu eder. : )

Tepki Skoru
1
ben tek bir cümleyle yöntemimi söyleyeyim sizin çocuğunuza nasıl davranılmasını istersiniz?

Tepki Skoru
0
herkes düşünme diyor ama çocuk bunun farkında bike değil tecrübeli öğretmenlerin yorumlarına baktım coğu konuşma diyor bencede doğru yöntem bu.birde bennim farkettiğim bi şey var sabrın azalmasından kaynaklandığını düşünmüyorum ayrıca, okurken hata yada cezalandırılmaya deger görmediğimiz davranışlar öğretmen olunca değişiyo.herzaman eleştirdiğimiz öğretmen modelini kendimize giydiriyoruz.okulun heyecanından kopmamak lazım

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle