Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

SINIF DA NASIL CEZALAR veriyorsunuz

Tepki Skoru
0
evet ceza kelimesi kesinlikle kullanılmamalı bence de..ben de staj yaparken bi köşeye oturtup düşünmesini sağlıordum..daha snra suçunu anlayıp hatalarını anlattırıodum..neler hissettiğini soruyodum..bu işe yarıyo gerçekten..

Tepki Skoru
0
seraziz yöntemini tuttum harika bende uygulayacağım.Aklıma takılan bir konu var buda çocukların dikkatinin bütün gün o ağaca takılmasını nasıl engelliyorsun.

Tepki Skoru
0
Eğer öyle bir durum olduysa önce çocukla konuşurdum yapılmış olan olayın sebebini sorardım ve böyle yaptığı zaman beni yani öğretmenini ve arkadaşlarını ne kadar üzdüğünü hatırlatırdım.Zaten böyle bir hatırlatmanın ona verilmiş en büyük ceza olduğuda apaçık ortada diil mi?

Tepki Skoru
0
Ben son çare sınıfı gerçekten raharsız eden ve benım dıkkatımı dagıtan öğrencılerı duvarın önüne cıkarıp yuzlerını duvara dönduruyorum.Bir süre öyle bekletiyorum.

Tepki Skoru
0
ben on yıllık öğretmenim hiç ceza vermedim sürekli olumlu davranışları aferin veya saçını okşayarak ödüllendiriyorum .Çocukların cezadan çok taktir edilerek davranışlarını düzelteceklerine inanıyorum

Tepki Skoru
0
BEN CEZADAN ÇOK ÖDÜLLENDİRME TARAFTARIYIM EGER ÇOCUKLARIMDAN BİRİ OLUMSUZ BİR DAVRANIŞTA BULUNDUYSA DİĞER ÇOCUKLARA 3 ŞEKER VERİYOSAM ONA 1 TANE VERİYORUM VE BUNUN SEBEBİNİNDE OLUMSUZ DAVRANIŞI YÜZÜNDEN OLDUĞUNU AÇIKLIYORUM DÜŞÜNMESİ İÇNDE ONA ZAMAN VERİYORUM (TABİ HER ZAMAN ŞEKER DEĞİL)

ÇOCUK İSTEDİĞİN GİBİ DEĞİL YETİŞTİRDİGİN GİBİ OLUR . . .

Tepki Skoru
0
bnm staj yerımdekı sınıfımda ögrencıler baya bı karısık yastalar,2001 dogumludan baslayp 2003e kadar yaş gurubuna ögretmenlık yapıyorum,2003 temmuz dogumlu ögrencım ınanılmaz derecede yaramaz süreklı kendınden cok buyuk olanları dövuyor,oyuncagını alıyor,aglatıp ben aglatmadm dıyor v.s anaokulundakı hemsırelerle,eve gıtmıceksın,yada corbayı cok sevdıgı için corba içmıceksın yemekte dıyerek uyarılarda bulunuyorum hatta yeri gelıyor korkutuyrm,fakat sadece arkamı döenene kadar işe yarıyor yıne aynı hareketlerı yapmaya dewam edıyor arkamı dönunce...sızce ne yapmalıyım???

yardımcı olursanız cok sevınırım cunkı butun dersın,cocukların huzurunu kacırıyor tabıkı bnmde ders yapma ıstegımı kacırıyor :(

Tepki Skoru
0
öncelikle bir veli olarak aile ile konuşun ve okula çocuğu motive ederek ve oranın neresi olduğunu öğreterek göndersinler.
ama yiyecekle de terbiye olduğunu ilk kez duyuyorum hemde bir eğitimci olarak sizden şaşkınım doğrusu korku ile yada yiyecekle mahrum bırakarak çözüm alamamanız çok doğal çünkü bence yanlış bir yaptırım.
siz eğitimcileri çocuklara ceza değil terbiye vermenizi bunu yaparkende yaptırımlarınızın çok daha yaratıcı olması kanaatindeyim.

Tepki Skoru
0
son derece haklısınız ama gercekten stajyer olmamdan dolayı kendımı dınletemıyorum o cocuğa(sadece ona)...ve cocukların cogunda bı oterıteye sahıp oldugum için ögretmenler sınıfa uğramıyolar bıle...sadece bu cocuk uzerınde ınanılmaz bı hırcınlık söz konusu ama aşı yapmakla,etkınlık yaptırmamakla,hemsırelerle ve corba vermeyıp sadece yemek verme tehtıdınde bulunmak arada işe yarasada dedıgım gıbı sadece anlık gercekten baska care bulamıyorum..ögretmenlere söyluyorum o hep ööle dıyorlar,bılıyorsunuz stajyerlerın aılelerle konusmasıda yasak durum böle olunca ıkı arada bı derede sıkısıp kaldım... :( ama cocuk içinde cok uzuluyorum...

Tepki Skoru
0
aşı yapmak:( çorba içmemek:( işe yaramayacağı bir kez daha kanıtlanmış oldu yani bir eğitimci olarak sen çocuğu nasıl korkutursun ya benim aklım bunu almıyor turiel daha yaratıcı olmalısın çocuğu eğitmek için
bizim öğretmenimizde tek ayak üstünde durma cezası veriyormuş ben bir veli olarak bu durumdan rahatsız olduğumu gidip konuştum ve onada daha yaratıcı olmasını söyledim.birlikte fikirler üreticez çocukları eğitmek için

Tepki Skoru
0
:( benden yaş olarakta deneyım olarakta kıdemlısınız gercekten bu cocuga bi cagre bulmak ıstıyorum fakat ne denesem geri tepıyor yardımlarınızı beklıyor ve sımdıden sonsuz tsklerımı sunuyorum... :( :(

Tepki Skoru
0
beni sanırım yanlıs anladınız ben cocugu yemekten deıl corbadan mahrum bırakıyorum..corba içmeyı cok asırı sevıyor bu cocuk ama ben cocuga corba ögününü atlatıp dırek yemekten baslama tehtıdınde bulunuyorum...yemekten tabıkıde mahrum bırakamam cocugu...

Tepki Skoru
0
bende serap gibi bir yöntem kullanmıştım. aylık mesala 20 yıldız oluyodu güzel davranışlar gösteren çocuklar gün içinde o yıldızlarını boyuyorlardı. çocuklara soruyordum kim bugün yıldızı haketti diye zaten çocuklar kendisi söylüyordu.

Tepki Skoru
0
ben stajda çocuklara ceza olarak bir gün süresinde onun kavga ettiği arkadaşıyla bütün herşeyi aynı yaptırıom mesela resimleri bile aynı ciziolardı :)

Tepki Skoru
0
mola yöntemini uyguluyorum.sonra sorularla konuşturuyorumm..

Tepki Skoru
0
denisse' Alıntı:
ben sitede turkuazın önerdiği bir elma ağacı vardı yapılan yanlış davranışlara elma çürüyor... çok ta eğlenceli ve etkili oluyor hatta en çok elmasından parça kalana oyuncak alacağıma söz verdim..
o nasıl bişey deniz??

Tepki Skoru
0
hııımm güzelmiş. elmaları nasıl çürütüyosunuz? boyuyolarmı? yoksa kurt gelincemi çürüyo?

Tepki Skoru
0
ya evet harıka bu bende yapıcam ama ben hiç ceza vermıyorum uyarı aldın bıraz dusun ve sonra konusucaz dıyorum yanı ceza olarak algılamıyorlar ve cok etkılı oluyo

Tepki Skoru
0
bu elma ağacı güzel bir yöntem ben de bunu yapacağım.ben de mola yöntemini kullanıyorum.arkadaşlarıyla ilgili bir sorun yaşamışsa onlardan özür dilemesini istiyorum konuşarak sorunu çözmeye çalışıyorum

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle