TUNA OKULA BAŞLIYOR.....
Zaman gelmişti artık Tuna okula başlayacaktı. Annesi ve Babası bir gün Tuna’yı elinden tuttu ve “sana güzel bir sürprizimiz var. Artık seninde bir okulun olacak” dediler. Hazırlanarak yola koyuldular. Tuna çok heyecanlıydı. Acaba okul denen yer nasıl bir yerdi, kendi gibi çocuklar çok muydu, arkadaşları olacak mıydı?tuna yol boyunca bunları düşünüyordu.okulun önüne geldiler Tuna her yeri incelemeye başladı..Okulun kocaman bir bahçesi ve bahçenin ortasında da rengarenk bir bina vardı.binanın önüne geldiler ve kapıyı çaldılar kapıyı sevimli ve güler yüzlü bir bayan açtı ve “Günaydın Tunacığım.Ben senin öğretmenin Serpil” dedi ve hemen Tuna’nın elini tutarak birlikte okulu gezmeye başladılar, önce öğretmenler odasını,sınıfları ardından da oyun odasını,yemekhaneyi,lavaboları ve kütüphaneyi gezdiler. Tuna gördüğü her şeyi çok beğeniyordu. Fakat dikkatini çeken bir şey vardı. Burada her şey kendi boyuna göreydi. Tuna annesine eğilerek “Anneciğim burada neden her şey küçük” diye sordu. Annesi “canım burası senin rahat hareket edebilmen için bu şekilde hazırlanmış bu okula anneler ve babalar gelemez sadece senin gibi çocuklar gelebilir “dedi. Tuna şimdi daha iyi anlamıştı.
Öğretmeni “Tunacığım biz burada eğlenerek çok şey öğreniyoruz. Umarım sen de bizimle eğlenerek çok şey öğreneceksin. Sınıfımızda bir sürü arkadaşın olacak onlarla çok iyi vakit geçireceksin. Eeee söyle bakalım okulunu beğendin mi Tunacığım”” dedi ve Tuna’nın yanağına kocaman bir öpücük kondurdu. Tuna çok mutlu olmuştu ve öğretmenine “ öğretmenim ben okulu ve sizi çok sevdim. Okula gelmek için sabırsızlanıyorum” dedi. Tuna öğretmenini kucakladı ve okuldan ayrıldılar. Tuna’nın anne ve babası da çok mutluydular. Çünkü evlatları büyümüş ve okula başlıyordu. Tabi Tuna da çok mutluydu. Yeni arkadaşlarıyla ve öğretmeniyle buluşmak için sabırsızlanıyordu.
ÜMİDEKES-----O_TUGBA_O