Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okuma-Yazmaya Hazırlık Çalışmaları

Tepki Skoru
0
Bence daha okula yeni başlayan miniklere bu kadar yüklenmek doğru değil.5 er 5 er veya 10 ar 10 ar oyunla öğretilebilir ama 2 şer ve 3 er saymak yanlış olur bence

Tepki Skoru
0
ben de direk sayalım, sayın şeklinde değil de, etkinliklere geçerken kendim yüksek sesle 5 er, 10 ar 100 e kadar, 2 şer olarakta 20 ye kadar sayıyorum onlar da kendi istekleriyle bana eşlik ediyorlar bir süre sonra da kendilerinin de bu sayma işlemlerini eğlenerek yaptıklarını görüyorum.

Tepki Skoru
0
rakamları çalışma kağıtlarından ve kitap var oradan yaptırıyorum. fakat şunu gördüm bazı çocuklar yazmakta çok zorlanıyorlar ve rakam çalışma sayfasını görünce yüzlerini buruşturuyorlar. bence rakam çalışması çok zorlanmadan verilmeli. zorlama matemetiğe karşı önyargılı yapabilir veya başaramıyorum kaygısı yaratır. zaten bu çocuklar 1. sınıfta öğrenecekler. üstüne fazla gidilmemesi gereken bir konu. biz daha çok davranış kazanmaya ve yaratıcı fikirlere önem vermeliyiz

Tepki Skoru
0
anasınıfına giden çocuk herzaman gitmeyenlere göre bir adım öndedir,,, nasılsa ilkokulda öğrenecek diyerek kavratmadan geçmek bana doğru gelmiyor arkadaşlar... ben sayıları kitaptan.çalışma sayfalarından veriyorum ama yeterli değil defter tutturuyorum ve her hafta sonu ödev veriyorum,,, ilk zamanlar karşılıklı zorluk yasadık ama şimdi sonuç kesinlikle çok mutlu edici... ben onlara bu zorlukları sevdirdim,her başarılarını anında fazlasıyla pekiştirdim,şuanda verdiğim ödevleri az buluyorlar:)) müfettiş gelip çocukların yaptıklarına ve deftere bakınca çok memnun kaldı,
dediğim gibi arkadaşlar önemli olan çocuklara bunları sevdirmek,doğru zamanda doğru pekiştireci mutlaka vermek,,, çocuk ilk defa okula geliyor,,, kaldırabileceği sorumluluğu da vermemiz gerek diye düşünüyorum,,,
sevgiler....

Tepki Skoru
0
arkadaşlar deftere gerek yok bence bol bol alıştırma sayfaları yeterli. bence önemli olan müfettişin isteklerinden çok eğitim kalitemizdir. bunun için deftere gerek te yok.
zaten 1. sınıfta bıkıyorlar bence biz kalemi güzel bi şekilde tutmayı öğretelim önce arkasından gerisi geliyor.

Tepki Skoru
0
ayça meslektaşım, ifademi yanlış anladığını umuyorum,,, bana gelen müfettişin defter istediği falan yoktu,zaten kendisinden habersizdim,geldiğinde de çocuklarım defter çalışmasındaydı...
bizler çok kutsal bir meslek seçtik,ve biliyoruz ki bizim okuttuğumuz dönem en kritik dönem,çocuk kişilik gelişiminin %80'i oluşuyor bu dönemde,bundan daha güzel ne olabilir ki... cabalarımız artı puanlar için değil öğrencilerimiz için... alıştırma sayfalarındaki amaçla defterdeki amaç aynı ve öğretmen yetersiz olduğunu düşünüyorsa defter tutmakta bir sakınca görmüyorum ben.

Tepki Skoru
0
benim çalıştığım ilde hep eğitim setleri kullanılıyor..bizim kullandığımz setlerde de çok ayrıntılı çalışmalar var..arada sırada sınıfta defterlerini de dağıtıyorum ama ev ödevi vermedim hiç daha..çünkü aileleri evde baskı yapıyorlarmış bitir hadi çabuk filan diye..bir arkadaşımda bu fikri onayladı oda bu yüzden ödev vermiyormuş..ailenin evde uyguladığı yaptırımın çocukların performansını azaltacağını düşünüyorum..

Tepki Skoru
0
kesinlikle doğru düşünüyorsun elitcim,,, öyle bir durum gözldendiyse çocuklar üzerinde ters etki yapar dediğin gibi,,, ben velilerimden memnunum,ilk bir buçuk ay boyunca,her hafta yada iki haftada bir mutlaka toplantı yaptım,hep anlattım,yol gösterdim ve saolsunlar onlar da konuştuklarımızı uyguladılar, ev ödevleri çocuklarım için de onlar için de bir zevke dönüştü,

Tepki Skoru
0
defter tutmak:))) sayıları yazdırmak:))) ödev vermek:))))
okul öncesi eğitimcilerinin yazdıkları yorumlara katılarak güldüm doğrusu...aldığınız öğretmenlik eğitiminde sizlere uygulamada kullanacağımız yöntem ve teknikler arasında defter tutmak mı vardı???:=) Alemsiniz valla gülüyorum ağlanacak halinize:) sizin göreviniz sayıları tanımasına yardımcı olmak ve ancak nokta birleştirme yada eksik bırakılan sayıyı tamamlama gibi çalışmalarla sayı kavramını verebilirsiniz.eline defter alıp yazdırmakta nerden çıktı.o zaman sayıyaları verdikten sonra harf öğretiminede geçersiniz siz bu hızla:DDDDDDD

Tepki Skoru
0
kesinlikle katılıyorum..herkesin rahat kullanımlara imkanı olmuyor malesef..sana insanları eleştirirken ki tavrının derecesinin öğretilmemiş sanırım..ama bize aldığımız öğretmenlik eğitiminde eldeki imkanları değerlendirmek öğretildi..

Tepki Skoru
0
bende köy okulundayım ve benim şartlarımdan daha düşük bir eğitimcinin olduğunu sanmıyorum:) ayrıca fotokopi makinası yok diye bir bahanesi olamaz bu işin:) çünkü benimde yok:) eve etkinlik verilebilir ama ödev başlığı altında değil bu.bırakın çocuğun yaratıcılığı gelişsin basma kalıp yönergelerle sayfa dolusu çizgi çizdirmek yada açın defterleri bir sayfa şu rakamı yazın demek,yada herkes eve gidince bir sayfa yan çizsin,bir sayfa 2 rakamını yazsın... çok saçma.bırakın eğik bir çizgiyle neler yapabileceğini çözsün,düşünsün.bırakın 1 rakamını kullanarak nasıl bir etkinlik yapabileceğini düşünsün.ayrıca sayın eLit bana sen diye hitap edemezsiniz,ben saygı çerçevemi aşmadan eleştiri yaptım ama görüyorumki aramızda yoksunlar var.

Tepki Skoru
0
çağdaş eğitim sistemimiz artık esneklikten yana, çocukların yaratıcılıkları,kendilerinin bilgiyi,kavramları keşfetmeleri önplanda...buraya kadar sizin dediğinizle aynı ifadeye çıkıyoruz seçil hanım.. yalnız şu var ki yaratıcılık sayılar ya da harfler konusunda sabitlenmiş değil,, nbiliyoruz ki çocuklarımızın bilişsel,psikomotor,sosyal,özbakım,,,vs gibi alanlardaki çalışmaları var,biz burda bilişsel alandan bahsediyoruz ve çocuklara bilgiyi sunuyoruz...sayılarla hamur çalışması da yaptırdım,dans çalışması da yaptırdım,farklı etkinliklere harmanladım yaratıcılıklarını yine sağladım ama herşeyin bir usulü vardır,,, 4 sene boyunca alanımın eğitim ve öğretimini gördüm,, saygıdeğer hocalarımla işbirliği yaptım,,,
üslubunuz kesinlikle çok çirkin,,, bunu savunamazsınız,,, zıt görüşler olur ,, herkes kendi görüşünü savunur buna kimsenin sözü yok ama siz uslubunuzun,,, eğitimci kimliğinizin farkında değilsiniz malesef...

Tepki Skoru
0
Daha sizler benim neyi eleştirdiğimi anlayamamışsınız ne yazık ki:)
ben burada DEFTER TUTMAK gibi basma kalıp ve çocuğun yaratıcılığını körelten öğretim yönteminizi eleştiriyorum,siz ise hamurlardan bahsetmişsiniz:) önce konu başlığına hakim olun ve neyi eleştirdiğimi anlayın.Siz defter tutmanızı savunun,konuyu saptırmayın:)

Tepki Skoru
0
bence çok tartışılacak bi konu değil her eğitimci bulunduğu şartlara ve çalıştığı çocuk grubuna uygun olarak yöntem ve tekniğini kendi seçer, en iyi öğretmen bulunduğu şartları ve imkanları en verimli şekilde kullanandır...

Tepki Skoru
0
gül kesinlikle sana katılıyorum konunun özü budur,,,
seçil siz yaratıcılık kelimesi dışında başka birşey öğrenmemişsiniz sanırım,,, deftere bakış açınız oysa e ozaman kitapta nokta doldurmayı hiç yaptırmayın,,,eee bu işin neresinde yaratıcılık değil mi,, hem size uygulamada kullanacağınız yöntem ve tekniklerde o.ö.eğitim seti ve ya başka yardımcı kitaplardan nokta tamamlama da gösterilmedi,,, siz laylaylom modunda, öğretmenlik sıfatının,bu sıfatın getirilerinin çok uzağında geziniyorsunuz,,, insan önce kendini yetiştirmeli ki sonra öğrencilerini yetiştirebilsin,,

Tepki Skoru
0
Psikolog bir prof. tan alıntı yazıyı detaylı okuduğunuz kesin fakat benimkini aynı özenle okumadığınızda bir o kadar açık. O bir psikolog ben ise bir eğitimciyim. Neyin nasıl öğretileceğini ve nerde durulacağını ben daha iyi bilirim. O konu 2. şu konu 4. sınıf diye bir ayrım genel performans düzeyinde çocukların yaşlarına göre ayrılır. Fakat benim yazımda bahsettiğim noktayı atlamışsınız. EĞİTİM_ÖĞRETİM PERFORMANSA GÖRE BİREYSELLEŞTİRİLEBİLİR. Yanlış ve zamansız uygulamaların çocukları birçok şeyden uzaklaştırdığı kesindir fakat doğru bir teknikle bireysel performansa göre yapılan uygulamalar ise çok ayrı ve profesyonellik gerektiren becerilerdir. Bunuda herkesten beklememeliyiz. Tam bir eğitim gurmesi olmak lazım bunun için...

Tepki Skoru
0
Sayın tuğba55 ben eleştirilerimde hiçbir şahsı baz almadım.ama siz şahsıma hakaret ederken önce biraz düşünün ondan sonra karar verin.saygınınızı ve haddinizi aşmayın.son uyarım.

Tepki Skoru
0
ilk msjınızda sözde ağlanacak halimize gülerken böyle sayın filan demiyordunuz sayın seçil hanım..Basbayağı kahkahalarla gülüyordunuz..Neyse konu uzadıkça çirkinleşiyor..kolay gele =)

Tepki Skoru
0
siz karşı tarafa verdiğiniz imajın farkında değilsiniz sanırım,,, bu forumda hiç sizin üslubunuzda bir tek kişi daha gördünüz mü !!! ben de ilk mesajımı zıt bir görüşle yazdım buraya ama sizin gibi yapılan yorumlarla dalgamı geçerek,olanca alaycılığımı takınarak yazmadım,,, benim verdiğim hamur örneğini dolamış dilinize kendi kendinize gülmüşsünüz(emin olun sadece siz gülüosunuz) bir de sonrasında ben hiç bir şahsı baz almadım diyorsunuz... kendi ifadelerinizle çakışıyorsunuz..

sen ben tartışmasına dönüştü bu olay malesef , burası paylaşım formu, kimseninin tadını kaçırma gibi bir hakkımız yok,,, bu hoşnutsuz muhabbeti devam ettirmeyeceğim,,,

Tepki Skoru
0
arkadaşlar çocuklarınıza harflari öğretiyormusunuz yada deftere yazdırıyormusunuz?bilgi verirseniz sevinirim

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle