Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okuma-Yazmaya Hazırlık Çalışmaları

Tepki Skoru
0
arkadaşlar sayıları yazdırırkrn defter tutturuyor musunuz çocuklara yoksa sadece çalışma sayfasından mı yapılıyor?

Tepki Skoru
0
evet dafter tutuyoruz. Aynı zamandad çalışma kağıdıda ev ödevi olarak veriyoruz.

Tepki Skoru
0
defteri ödev olarak vermemiz çalışma sayfalarını okulda dosyalarına koymamız gerekiyormuş,müfettişler geldiğinde defteri kabul etmiyolarmış doğru mu acaba?

Tepki Skoru
0
köy okullarında müfettişler defter istiyorlar,fotokopi çekme gibi bir şans olmadığı için...

Tepki Skoru
0
bende dergi setimizden nokta çalışmalarını tamamlatıp yaz sil kitaplar var(deftere benzeyen ) kaygan onlardan kullanıyorum sayılar için

Tepki Skoru
0
defter kullanıyorum sayılar için.ev ödevi olarak veriyorum

Tepki Skoru
0
defter kullanmıyorum çalışma sayfası kullanıyorum birde spiral kitabımız var ona yapıyoruz çalışmalarımızı

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ne defteri, üstelik bir de ödev vermeler bence hiç doğru bişey değil. sayıları çizği çalışmasıyla veya çalışma kitaplarından veya fotokopilerinden yazım yönü doğru olmak kaydıyla verebiliriz. eve ödev vermeyiniz ne olur. zaten çocuk diger egitim ögretim hayatında yeteri kadarınca ödev sahibi olcak. iyi öğretmen profili çizmeye çalışmayalım, iyilik değil kötülük yapıyoruz.

Tepki Skoru
0
köy okulundayım fotokopi makinemizde yok defter tutturuyorum o zaman sorun olmaz galiba defter tutturmak....

Tepki Skoru
0
arkadaslar bence anasınııfnda defter kullanılmalı ama belirli bir olcude odev konusunda ise hafta sonları ıcın çocugun kazanımlarını pekiştirmek adına calısma kağıtları veya aile katılımı verilebilir..

Tepki Skoru
1
defter kullandırmadım ama çalışma sayfaları kitaplar dergiler yeterli geldiği için
hafta sonları ödev veriyorum ödevin niteliği önemli az ve öz olunca sakıncası yok sanırım
aksine sorumluluk bilinci artıyor diye düşünüyorum

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar
Umarım yanlış yere açmamışımdır konuyu, sizlere bir sorum olacak, öğrencilerinize seviyeleri iyi diye tek ve çift olmak üzere (2-4-6.....20 ve 1-3-5.......20 ) sayıları saydırıyor musunuz?

Tepki Skoru
0
Hocam ben özel bir kurumda çalışıyorum 2-3 ritmik saymayı öğrettim fakat doğru olmadığını düşünüyorum.2şerli ve 3erli gruplama yapabilen çocuk mantıken sayabiliyor fakat gruplamayı kavrayamayan çocuk diğer sayabilen arkadaşlarından duydukça ezberlemeye başlıyor buda ezberciliğe yitiyor.Neden öğrttiniz doğru değil de diyeceksiniz kurum özel olduğu için yönetici ve velilerin beklentileri ağır basıyor malesef:(

Tepki Skoru
0
tek ve çift demişsiniz yine onuda gruplamada verdik mesela 5 sayısı 2şerli grup yapıyoruz bir tanesi tek kalıyorsa tek diyoruz şeklinde ve oyunlar oynayarak öğrettik 6 diyoruz hepsi 2şerli grup oluşturdu hiç kalmadı ozman çift diyebiliyor yani çocuklar ne kadar doğru tartışılır

Tepki Skoru
0
affınıza sığınıyorum ben bir kreş öğretmeniyim bu mevzu hakkında bir psikoloğun açıklamasını okudum . orda prof. diyorki;'' çocuğa ne verirsen onu alır , ama doğru ama yanlış... bağzı bilgileri tam zamanında vermek en doğrusu mesela matemetik ve ingilizce... çocuk daha türkçe kavramını yeni çözmeye başlıyorken bu da nesi ilerde zaten anlamak için çok çaba sarfedicek. yada matematik tamam belli bir haddeye kadar öğretmek güzel 20 kadar yada 30 kadar bu çok normal ama çift sayılar tek sayılar çarpım tablosunda çocukları germekte neyin nesi... bence bunları yapıp çocuklarımızı şimdiden boğmayalım onlar oyun yaşı çocuğu...'' beni yanlış anlamazsanız belkide bu denli mantıklı bir açıklama doğrudur hocam . tekrar özür diliyorum işini ehliyle paylaşmak istedim .

Tepki Skoru
1
alıştırma kitaplarında ikişerli.... gruplamalar var ve çocuklar bir şekilde farkında olmadan öğreniyor..
açıkçası kitaplarımız doğrultusunda öğreniyoruz...
ve zorlanmıyorlarda

Tepki Skoru
0
Verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim arkadaşlar. Benim öğretmenlikte ( okul öncesi öğrt. ) 10. senem ve ben bunları vermiyorum ama kızımın sınıfında bu sene bu 2 şerli saymalar verilmeye başlanmış kızım okula gitmek istemedi, sayı lafı duymak istemez hale geldi, psikolojisi bozuldu ve kendini etiketledi " -ben bilemem diye " benim de moralim bozuldu, normalde 20'den fazla ritmik sayıyor, toplama-çıkarma işlemini yapabiliyor.
Ben de bu 2'şerli sayma ve okul öncesinde ingilizce öğrenimi hakkında sizlerinde görüşlerini almak istedim, TEŞEKKÜR EDERİM...

Tepki Skoru
0
Çocuklar anlamz ve anlarlar diye kategorize etmekten daha kötü birşey olamaz her halde.. Çocuk eğer ön koşul becerilerini kazanmışsa, öğrettiğiniz sayı aralığında verilen sayıdan ritmik sayabiliyorsa, tane kavramını biliyorsa niye 2'şerli öğrenmesin! Pek ala öğrenebilir. Ama öğretimi somutlaştırmanız lazım. Abaküs kullanımına başlayabilirsiniz. Öğrettim hangi kademe olursa olsun bireyselleştirilebilir. Fakat öğretmenlerin çizdiği belli sınırlar ve sınırların dışına çıkınca öğretmenlikten uzaklaştığımızı düşünürüz. Bu şekilde düşünenlere bireyselleştirilmiş öğretim tekniklerini araştırmalarını tavsiye ederim.

Tepki Skoru
0
Öğretmenle konuştum, sorunu çözdüğümüze inanıyorum teşekkür ederim...
sayın porta öğretmenim bir öğretmen arkadaşımız psikolog bir prof. sözlerinden alıntı yapmış okudunuz mu bilmiyorum ama ben de o prof. ile aynı fikirdeyim. 1-3-5..... tekli 2'şerli saymalar 2. sınıf konusuymuş, neden şimdi çocuklara bu kadar yüklenelim ki,, ne gereği var, bir sınıfta imkanı yok ki her çocuk onu alsın, bir çocuk bile olsa yapamayan önemlidir bu konu, önemlidir o çocuğun psikolojisi.... Bizim vermemiz gerekenler belli, sınıf öğretmeninin vermesi gerekenler belli, çocukların olgunluk ve öğrenme seviyeleri belli, benim kızım belki ömrü boyunca nefret edecek sayılar ve dolayısı ile matematikten, bir çocukta olsa onun hayatı ile oynanamaz, geleceği ile oynanamaz. Kazanım değerlendirmedeki çocuğun gelişim özellikleri normal ise daha daha daha fazlasına ne gerek var, Allah izin verirse çocuklar 15 sene okuyacaklar zaten, oyun çağı çocuğunu bence bu kadar boğmamak lazım diye düşünüyorum, bırakalım oynasınlar oynayarak öğrensinler....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle