Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okul Öncesinde Kıyafet Serbestliği

Tepki Skoru
0
arkadaşım kot pantolonla okula gitmek hala yasak maalesef.bunun dayanağı da kılık kıyafet yönetmeliğidir.gelen en son genelgede dikkat edilirse çocukların ve öğretmenin yoğun olarak fiziki aktivitesini gerektiren etkinliklerde rahat kıyafetler giyilmesi belirtilmiştir.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bu yönetmelikle ilgili yazı 25.01.2007 itibariyle geçti bizlere verilen rahatlığın dışında amaç çocukların kılık kıyafetindeki değişiklikti
1-Çocukların oyun ve hareket ,serbest zaman ve drama etkinlikleri başta olmak üzere bu tür etkinliklerde rahat etmeleri için rahat giysiler giymeleri aynı zamanda maddi anlamda külfet gerektiren belirli kıyafeti giyme zorunluluğu ortadan kalkmıştır...diyor...
2-Okulöncesi eğitim öğretmenlerinin tören-toplantılar ve makama girme dışındaki ,çocuklarla bir arada oldukları tüm etkinliklerde ,rahat hareket etmelerine imkan sağlayacak uygun kıyafet giymelerinin uygun olduğu değerlendirilmiştir diyor...

Artık yorum sizin siz ben kot pantalonla bu tür çalışmalarımda rahat hareket ederim diyorsan o senin güzel düşüncendir.Çünkü anti parantez açılıp bu konuda rahat kıyafet şudur demiyor.Biraz kurumunuz esnekliği ile bağlantılı bir konu fakat şuda bir gerçek bu bilgiler resmi ve uygulamada hayata geçmeye başladı hedef daha rahat ve daha güzel bir eğitim sunmak...
Ben kenidimz kadar çocuklarada çok sevindim çünkü özellikle drama derslerimde kırmızı önlüklerle hiç rahat değil çocuklar şimdi çok ama çok güzel oldu.Özellikle köyde görev yaptığım dönem önlük bulabilmek için neler çekmiştim çok güzel ama gecikmiş bir karar..
Bu arada ben hala rahat giyiniyorum çünkü sınıfımda eşorfman zaten giyiyordum dedim yaaa kurumunuzun esnekliğiyle bağlantılı.Kotta giyiyoruz ve ters bir cevap almadık ama idari olan her tür durumda çekiyoruz resmi kıyafetimizi üstümüze..Ama havamız ayrı arkadaşlar ilköğretim öğretmenleri yaşadınız diyor..ama hakda veriyorlar doğrusu bizim yönetmeliğe doğru olan buydu diyorlar..

Tepki Skoru
0
arkadaslar kıyafet serbestliği genel müdürlük tarafından 29 ocak tarihi itibarıyla yayınlandı.kesin yani.
ancak rahat kıyafet ibaresi geciyor.
yani kot mu esofman mı bir acıklama yok.
ancak aldıgım duyumlara göre kot giyen arkadaslar varmıs.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben çocuklara eşofman istiyorum. sene başında önlük yerine eşofman takımı alıyoruz herkes rahat ediyor tavsiye ederim .Ayrıca herkesin aynı olduğu için kimse üzülmüyor.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Şu an 8.sayfadasınız.Bu konunun ilk sayfasından itibaren okumadan lütfen yazı yazmayınız.Yönetmelik yayınlandı ve bu konunun önceki sayfalarında bu yayınlandı.Anlamadıgım halen yayınlandı mı yayınlanmadı gibi şeyler yazıyorsunuz.

Tepki Skoru
0
evet arkadaşlar benim okuluma yazısıda geldi artık serbest giyiniyoruz.Tabi resmi makamlar haricinde

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu yönetmelik onaylanarak yayınlandığına göre müdürlerin izin vermeme mantığını hala anlamıyorum.Benim müdürüm izinli uzun bir zamandır diğer öğretmen arkadaş müdür vekilliği yapıyor.yazı geldiğinde ilçe şube müdürü,okul müdür vekilim ve öğretmenlerimizle oturup yazıyı yorumladık ,neler giyilabileceğine yönelik tam bir açıklama yoktu biz ne giyilebileceğini pek anlamadık,kot falan hiç düşünmedik okul müdür vekilimiz eşofman giyebileceğimizi söyledi şuba müdürümüz de kabul etti toplantılar ve resmi makamlar haricinde giyebilirsiniz dedi.

Bir kaç gün sonra ilçe milli eğitim müdürümüz yaptığı bir toplantıda önceki gelindiği gibi klasik şekilde ütülü kumaş pantolonla geleceğimizi belirtti.biz de aynen öyle yapıyoruz

bu yönetmelik sadece yöneticinin isteğine bağlıdır diyerek mi çıkartıldı acaba????
ya da bir çok yerde uygulamaya geçirilen bu yönetmeliği biz niye uygulayamıyoruz ?bu şekilde tamamen kişisel görüşe göre yorumlayarak izin vermemek çok yanlış diye düşünüyorum.

bir okul öncesi öğretmeninin hangi şartlarda uygulama yaptığını,etkinlikler sırasına ne kadar özgür hareket edebilmesi gerektiğini ancak yaşayanlar biliyor.

Eğer bu şekilde bir yönetmelik çıktıysa bu her yerde uygulanabilmeli diye düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
ben çocuklarımı sıkmıyorum müdürümüzde karışmıyor istedikleri zaman serbest geliyorlar ama inanın önlüklüyken çok daha rahat oluyorlar...kıyafetli olunca boyalara yaklaşmıyorlar,es kaza boya sürülse üzerine ağlamaya başlıyorlar...anneler hesap soruyor çünkü evde... önlük olunca daha rahat davranıyorlar.:D

Tepki Skoru
0
arkadaşlar yönetmelikte yapılan değişimle artık bizlerin de törenler ,toplantılar ve resmi durumlar dışında rahat kıyafet giyebileceğimiz açıklandı:36_13_3:

Tepki Skoru
0
benim öğrencilerim zaten serbest geliyor. geçen dönem bir yazı gelmişti öğrencilerin oyun-hareket, drama gibi faaliyetlerde hareketlerinin kısıtlanmaması için serbest gelebileceklerini yazıyordu ayrıntıları hatırlamıyorum ama öğretmen içinde söyle diyordu resmi törenler dışında serbest kıyafet giyebilir ama bizim müdür izin vermiyor o yuzden sadece çocuklar serbest.

Tepki Skoru
0
bu yazı geçen yıl gelmişti. bu sene başından beri de, çocuklar serbest kıyafetle geliyor. ben de istediğim zaman eşofman tarzı bir kıyafet ve spor ayakkabı ile gidiyorum. yalnız arkadaşların dediği gibi makamlar (miili eğitim) ve törenler dışında..
yazı başlığını ve gelen yorumları okuyunca eski bir konu mu diye düşündüm ama değilmiş..çünkü dediğim gibi bu uygulama geçen yaz tatilinden önce geldi hatta çeşitli sitelerde de haber olarak yayınlandı..

Tepki Skoru
0
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulöncesi eğitim kurumlarındaki öğrencilere tek tip kıyafet giydirilmesini yasaklayarak, serbest kıyafete geçilmesi talimatı verdi.

640 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulöncesinde, forma tipi veya kırmızı önlüklü tek tip kıyafet yasaklanıyor.

640 bin öğrenciye 35 bin öğretmenin eğitim verdiği okulöncesinde öğretmenler de beden eğitimi öğretmenleri gibi serbest kıyafet giyecek. Anaokullarında forma tipi veya kırmızı önlük şeklinde öğrencilere tek tip kıyafet giydirilmesine tepki gösteren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayınladığı genelgede, çocuğunu anaokuluna gönderen velilere 'ekonomik külfet getiren belirli bir kıyafet zorunluluğu konulmaması' talimatı verdi. 'Okulöncesi eğitim kurumlarında kılık ve kıyafet' konulu genelgeye göre, anaokulu öğrencileri, oyun, hareket, serbest zaman ve drama etkinlikleri başta olmak üzere eğitim etkinlikleri sırasında rahat hareket edebilmelerine imkan sağlayacak uygun giysiler giyecek. Okulöncesinde görev yapan öğretmenler de çocuklarla bir arada oldukları tüm etkinliklerde rahat hareket etmelerine imkan sağlayacak eşofman veya geniş pantolon gibi uygun serbest bir kıyafet giyebilecek. Bakan Çelik, genelgede, "Hem çocukların gelişimsel özellikleri gereği hem de okulöncesi eğitimi alanının pek çok disiplin alanını kapsamından dolayı, bu alan öğretmenlerinin çocuklarla bir arada olduğu tüm etkinliklerde, gerektiğinde çocuklarla birlikte hareket edebilmelerine kolaylık sağlayacak rahat bir kıyafet giymeleri, bu eğitimin en iyi şekilde yürütülmesine imkan sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Okulöncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı da okulöncesinde çocukların başkalarının yardımına ihtiyaç duymadan rahatlıkla giyip çıkarabilecekleri giysileri giymelerinin önemine işaret ederek, öğretmenlerin de çocuklarla birlikte kolaylıkla hareket edebilecekleri kıyafetleri giymelerini istediklerini söyledi. İnanlı, "Çocuklarımız en rahat nasıl oynayabilecekse okula öyle gelsin istiyoruz." dedi.

ata

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben meb e-bilgi edinmeye mail göndermiştim gelen cevap aynen şöyle "İlgi: a) Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği, b) 25.01.2007 tarihli ve 182 sayılı yazımız, c) 301125 nolu başvurunuz. İlgi (b) yazımız gereğince toplantı, tören ve makama girme dışındaki öğretmenin çocuklarla bir arada olduğu eğitim etkinlikleri esnasında hizmete uygun bir kıyafet giyİbileceği, ancak bu kıyafetin tam olarak açıklanmadığı ve eşofman veya kot pantolon giyilip giyilemeyeceği konusundaki ilgi (c) elektronik posta başvurunuz Genel Müdürlüğümüzce incelenmiştir. İlgi (a) Yönetmeliğin 49 uncu maddesinde sözü edilen kılık-kıyafet Yönetmeliklerine uygun olarak hazırlanan ilgi (b) yazımız da belirtildiği şekilde eğitim etkinlikleri esnasında eşofman giymenizde bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak, okula gelirken ve giderken, toplantı ve törenlerde ve makama girişlerde ilgi (a) Yönetmelik hükümlerine uyulması zorunludur. İlgi (b) yazı ile yapılan açıklamalarda anlaşılmayacak bir husus bulunmamaktadır. Bilgilerinizi rica ederim. Hayrettin FINDIK Mevzuat Şubesi Müdürü

Tepki Skoru
1
ii de bu yazı geçen sene gelmişti bize tek tip kıyafet zaten yasak değil mi????
eğer öğretmenlere serbestlik geliyorsa şimdiden eşofman takımları almaya başlayayım :))

ata

Tepki Skoru
0
müdürün sorun yapmıyorsa giyebilirsin tabi ki

Tepki Skoru
0
arkadaşlar kıyafetler öğrenci ve öğretmenlere serbest ama onunda bir kuralı var biz eğitimciyiz.Kot kesinlikle yasak.Hem çocuklar hem biz okula eşofman ile geliyoruz hiç sorun çıkmadı özel günlerde de takımımızı giyiyoruz tabii

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bildiğim kadarıyla bir yıldır okul öncesi öğretmenlerine eşofman giymek serbest.. ama birazda müdürün insiyatifine kalmış

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bize geçen yıl gelen müfettiş uygun bir eşofmanla okula gelebileceğimizi söyledi.Müdürümüz de izin veriyor.Biz giyiyoruz arkadaşlarla.

Tepki Skoru
0
kıyafet 2007 şubatta serbest oldu zaten.ben eşofmanla gidiyorum okula 1 yıldır.valla çok rahat

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle