Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okul Öncesinde Kıyafet Serbestliği

su2

Tepki Skoru
0
Biz geçen yıldan beri çocuklara eşorfman giydiriyordur.Velilere kendi cinsiyetlerine uygun renklerde eşorfman almalarını tavsiye ediyoruz..zaman zaman ama mayıs ayından sonra havaların ısınması ile serbest kısa kollu kıyafetler giyebileceklerini söylüyorduk.Zaten eşorfman üstleri sıcak diye giyilmiyordu..

Bizim serbest giymemiz diğer öğretmenler açısından nasıl karşılanacak acaba hiç tepki alan varmı...
veliler bizi diğer öğretmenlerden olumsuz anlamda farklı bir değerlendirme yapmazlar umarım .Mesleğimize daha da değer verirler.Bu değişiklik çok güzel bence de..

Tepki Skoru
0
valla arkadaşlar ben ilgili yazıyı çıkartıp müdüre gösterdim hayır serbest kıyafet yapmayacağız dedi.

Arkadaşlar öyle bir müdürüm var ki sanki koyun otlatırken almışsın gel sen müdürlük yap demişsin gibi. bişeyden anladığı yook. Ben bu adamla uğraşmaktan bıktım artık uğraşmıyorum anlamıyor çünkü.

Bu durumu müdür yardımcısına anlattım. Artık müdür beyle görüşmek istemediğimi bi sıkıntımı dile getiriğimde dinlemediğini umursamadığını bununda asabımı bozduğunu söyledim. Bundan sonra sınıfla ilgili bi sıkıntı bi problem olduğunda size gelip söylemek istiyorum dedim. Geçen bi sıkıntımı dile getirdiğimde bana sesini yükselttiğini (bende tersledim) ve bana kimsenin hiç bir sebep olmaksızın sesini yükseltemeyeceğini böyle ollursa benimde altta kalmayacağını söyledim. O da ' müdür bey öyle onu öyle kabul etmek lazım bizde artık alıştık ' dedi.

Arkadaşlar ben bu müdürü tınlamayıp çocuklarıma serbest kıyafet giydirmek istiyorum. Böle bişi yaparsam sonuçları ne olur??

geçen kız öğrencilerimden biri spor yaparken eteğini tutyordu keşke bizde pantolon giyseydik dedi. Bu müdür yüzünden benim öğrencilerimin rahat haraket edememesi adalet mi?

Geçen de okul dergisi çıkarmış öğrencilere 3 ytl öğretmene 5 ytl ve öğretmenler almak zorundaymış. Bende sırf zorunda olduğu için dergiyi alıp (bi öğretmen bırakmıştı) müdürün yanına çıktım ben bu dergiyi almayacağım dedim. Sonra bi öğretmen arkadala konuştuk alanların ismi falan yazılıyor dedi lafı olur dedi bende aldım. sonuçta okul için. ama bana bişi illa yapacaksın dediklerinde benim tepem atıyo işte napim.

Tepki Skoru
0
sevgili seraziz öğrencileriniz ve siz serbest giyinebilirsiniz sevgili müdürünüz hiç bir şey yapamaz çünkü yönetmelik var o yönetmelikleri uygulanmasın diye çıkarmıyorlar.bence sorun yaşarssanız bir üst kişiye başvurmanız iyi olur çünkü bazen inatçı olmak ve doğru bildiğimiz şeylerde ısrar etmemiz gerekir .

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Yoruma açık.Belgede herşeye açık kapı bırakılmış.Sanırım bu gibi şeyleride topu müdürlere atmışlar.

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşım bu konuda gelen yazıda diyor ki resmi tören ve makamlara giderken kıyafet yönetmeliğine uylacak.eğer müdür kendi odasını makam olarak görüyorsa o zaman oraya girerken de kıyafet değiştirmemiz gerek ki burada da böyle düşünenler varmış.ben 3 haftadır okula eşofmanla gidip geliyorum.

Tepki Skoru
0
evet arkadaşım öyle ama işin müdürde bitmemesi gerekli.madem zamanı gelince yönetmelik deniyor bunda da öyle bir madde yok.geliş gidişlerle ilgili bir ibare konulmamış

Tepki Skoru
0
ben teşekkür ederim.herkes bizim ses çıkarmamamıza alışmış.sonuçta biz de öğretmeniz .beden eğitimi öğretmenleri de okulda eşofmanla dolaşıyor.bunda ne tuhaflık var.

Tepki Skoru
0
bence eğer gidiş gelişlerin resmi kıyafet ile olması gerekseydi bunu belitirlerdi yönetmelikte ne diyor "o.ö. öğretmenlerinin tören ve toplantılarile makama girme dışındaki;çocuklarla bir arada oldukları tüm etkinliklerde rahat hareket etmelerine imkan sağlayacak uygun bir kıyafet giymelerinin uygun olacağı değerlendirilmektedir"açıkça rahat kıyafetler giyebilirsiniz diyor bence diğer türlü olsaydı belirtilirdi nasıl olurdu "o.ö.öğret.tören toplantılar ile makama girme dışındaki ve okula gidiş gelişler dışındaki;çocuklarala bir arada oldukları......................diye yönetmelik çıkarırlardı bence müdürlerin kendi kafalarından yönetmeliği tekrar yorumlamalarına gerrek yok bence haklarımızdan taviz vermeyelim...

Tepki Skoru
0
BENDE SES ÇIKARMADIĞIMIZ SÜRECE AYNI ŞEKİLDE GİDİP GELECEGİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM.SESİN ÇIKINCA DAHA Bİ DEĞERLİ OLUYORSUN.HAKKIMIZI ARAMAK SUÇ OLMAMALI ...VERİLEN HAKLARI KULLANALIM ARKADAŞLAR.

Tepki Skoru
0
: arkadaşlar kılık-kıyafet yönetmeliği için bakanlığa mail atın ve açık görüş isteyin(sorun).Okula nasıl gelmemiz gerektiği ile ilgili vb. Biz birkaç arkadaş gönderdik. Ne kadar mesaj giderse bu konu ile ilgili daha çabuk bilgi alcağımızı düşünüyorum.

ZaR

Tepki Skoru
0
Ben eşofmanla gidip geliyorum eylülden bu yana okula. 3 defa müfettiş geldi ve her gelişlerinde benim üzerimde yine eşofman vardı. Hiç bir şey söylemediler. Çünkü bizim için zorunlu bir kıyafet yok, mantıklı olanda odur. Ben takım elbiseyle çocuklarla beraber hoplayıp zıplayamam, onlara sulu boya çalışması yaptıramam, kesme yapıştırma yaptıramam. En mantıklı olanı serbest kıyafettir(tabiki abartılmadığı sürece)

Ben 1 yıldır serbest kıyafet giyiyorum, hiç bir şey söyleyen yok bana. Benim bildiğim kadarıyla 4-5 yıldırda bu böyle. Ben 4 yıl önce stajada serbest kıyafetle gidiyordum, staja gittiğim yerdeki öğretmende serbest kıyafet giyiyordu...

Saygı ve sevgi benden sizlere...

Tepki Skoru
0
:10:Aslında iyi bir haber gibi görünüyor özellikle rahatına düşkünler için ama bir sınır getirilmeli okul öncesi çocuğu madem bizim her hareketimizi örnek alıyor o zaman abartmamak lazım gibi geliyor bana. Eğer abartılır ve herşey gibi bu da suistimar edilirse vay geleceğin haline derim ben. :36_1_42:Daha öğretmen olmadım ama şunu fark ettim ki ne olursa olsun çocuklara saygı duyulmalı. Tüm meslektaşlarıma (2 seneye kadar) şunu söylüyorum en azından ütüsüz ve şık olmayan kıyafetlerle gitmeyin okula çünkü bu ince bir saygı göstergesidir.:36_1_6:

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR BİLDİĞİM KADARIYLA BİZ ÖĞRETMENLERE DE SERBESTLİK GELDİ.SADECE MAKAMAÇIKARKEN RESMİ GİYİNECEĞİZ DİYE BİLİYORUM

Tepki Skoru
0
valla ben kendiğm için istemiyorum çocuklarım için istiyordum. onlar için müdürden zarlo zorla anca 1 gün koparabildim. ben hala aynı geliyorum daha doğrusu geliyordum.

Okulu bıraktım geçen istifaa ettim. ben artık bu müdürle uğraşmasktan, sınıfıma istediğimi almadığından bıktım bıııktııım bıkktıııım. 23 Nisana çalışmaya başlıcaktık 2 aydır vcd istiyorum hala yok. yeter yaa. valla bölelerini atsınlar, müdülük yapmasınlar yaa milleti işinden soğutuyor. diğer öğretmen arkadaşta illallah geldi.

O kadar savaşıyordum ki artık yoruldum.işten geliyorum bitmiş halde. kpss ye çalışmam lazım çalışamıyorum. akşam 6-9 dershaneye gidiyorum sabahın köründe kalkamıyodum üstyüne bi de bunlar eklenince patladım yani. gittim istifa ettim.

Ne deseler beğenirsiniz. istifamı kabul ettiler ama önümüzdeki 1 hafta gelmemi istediler ama hiçbi ücret veremiceklermiş. Bende napim kabul ettim. çocuklarım için. Bu hafta ölesine gidiyorum. inş. bi öğretmen arkadaş atarlarda çocuklarım boş kalmaz.

Tepki Skoru
0
Serap canım ya gerçekten çok üzüldüm..Dediğin gibi böyle insanlar bezdiriyor.Ama belki biraz daha bekleyebilirdin en azından çocuklar için...Hayırlısı canım İnşallah en doğru kararı vermişsindir....

Tepki Skoru
0
bu yönetmeliğin değişmesi çok iyi oldu.bende okula giderken eşofman giymeye başladım.müdürüm hiçbirşey söylemiyor.beden eğitimi öğretmenimiz geliyor zaten bunda tuhaf olacak bişey yok.konuyu müdürünüze bırakmayın arkadaşlar.okula geliş gidişlerde giyebilirsiniz.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar geçen hafta resmi yazı geldi okullara görmedinizmi?okulöncesi öğretmenlerinin kılık kıyafeti ile ilgili sınıf içersinde okulda rahat edebileceği kıyafetleri giyebileceği konusunda bu şekilde giyinebiliriz ancak resmi makama bu şekilde çıkamıyoruz.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar rahatlıktan kasıt nedir? ne giyeeğiz sadece eşofman mı yoksa kumaş sınırlaması var mı, kotla gelsek olur mu :)))))))

Tepki Skoru
0
arkadaşlar kotla gelinmicek okula rahatlık derken hani şu yönetmelikteki ütü çizgisi istenen durum ortadan kalktı:)eşofman bol rahat pantolon giyebilirsiniz ama yinede idereden birisine sorarsan daha iyi olur.çünkü her idare bunu kabul etmiyor sorun yaşamayın.sanat,oyun etkinliklerinde iyi oluyor .

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla da kot pantolan yasak

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat