Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okul Öncesinde Kıyafet Serbestliği

Tepki Skoru
0
Okul öncesi daire başkanından[/quote] bizzat duyduğum habere göre en kısa zamanda okul öncesinde serbest kıyafet uygulaması başlayacak!!!!!!!!!!!!

hem okul öncesi öğrencileri için hemde okul öncesi öğretmenlerinin serbest kıyafet (öğrenciler için serbest, öğretmenler için rahat kıyafet) giymesi ile ilgili resmi yazı aşağıdaki linktedir.

http://7renkakademi.net/dosya/dosyalar/ab535db6e18dac307eda453cc6ab8286.rar

Tepki Skoru
0
Bir de bize serbest olsa ne güzel olur...:(şöyle spor kıyafetlerle gitsek de rahat rahat tepinsek,zıplasak,yerlere yatsak çocuklarla...

Tepki Skoru
0
dramaqueen' Alıntı:
Bir de bize serbest olsa ne güzel olur...:(şöyle spor kıyafetlerle gitsek de rahat rahat tepinsek,zıplasak,yerlere yatsak çocuklarla...
kesinlikle katılıyorum sana yaaa...ne güzel olur rahat rahat hoplar zıplarız:36_7_8::36_7_8:

Tepki Skoru
0
Ben bazen çocukların serbest gelmesini istiyorum. (okul açıldığından beri 2 kere serbest geldiler) çok hoşlarına gidiyor. en güzel kıyafetlerini giyip geliyorlar birbirlerine gösteriyorlar. ama bu sürekli olursa nasıl olur bilmiyorum. Aslında iyi olur ama benim bi tane öğrencimin durumu fazla iyi değil, babası yok.şimdi diğerleri en güzel kıyafetlerini giyerken o ezik kalmaz mı??
karışık bi durum yaa

Tepki Skoru
0
ya aslında cok iyi olu en azından cocukların rahatlığı açısından ama bende serazize katılıyorum yani durumu olmayan öğrenciler için kötü olur heralde bide o yaş çocuklarını biliyosunuz sende var bende var benimki daha güzel falan bunlar hoş olmaz heralde ama bizim serbest olabilir bi sakıncası olmaz heralde en azından kot eşofman falan olsa ne ii olr dimi...

Tepki Skoru
0
kıyafet konusunda benımkı guzel sende yok dıye bı sorun yasamadım ben 6 senedır ama sunu yapmak gerekır sene basında velılerle yapılan toplantıda bu konuyu konusmak lazım kesın ve net soylendıgınde velılerde dıkkat edıyor :) ben cocukların en rahat nasıl hıssedıyolarsa onları gıymesı taraftarıyım tabıkı bızımde :)

Tepki Skoru
0
Bir de bize serbest olsa ne güzel olur...şöyle spor kıyafetlerle gitsek de rahat rahat tepinsek,zıplasak,yerlere yatsak çocuklarla...

ÇOOOOOOOOOOOK KATILIYORUM İNŞAALLAH OLUR BİRAZ BİZİ DÜŞÜNSELER YA NE İYİ OLACAK

Tepki Skoru
1
Doğruysa çok çok çok sevindim.Çocuklarla daha rahat bir şekilde yerlere yatarız,hoplarız,dans ederiz.Gerçektende çok iyi olur.:D

Tepki Skoru
0
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulöncesi eğitim kurumlarındaki öğrencilere tek tip kıyafet giydirilmesini yasaklayarak, serbest kıyafete geçilmesi talimatı verdi.

640 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulöncesinde, forma tipi veya kırmızı önlüklü tek tip kıyafet yasaklanıyor.

640 bin öğrenciye 35 bin öğretmenin eğitim verdiği okulöncesinde öğretmenler de beden eğitimi öğretmenleri gibi serbest kıyafet giyecek. Anaokullarında forma tipi veya kırmızı önlük şeklinde öğrencilere tek tip kıyafet giydirilmesine tepki gösteren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayınladığı genelgede, çocuğunu anaokuluna gönderen velilere 'ekonomik külfet getiren belirli bir kıyafet zorunluluğu konulmaması' talimatı verdi.

'Okulöncesi eğitim kurumlarında kılık ve kıyafet' konulu genelgeye göre, anaokulu öğrencileri, oyun, hareket, serbest zaman ve drama etkinlikleri başta olmak üzere eğitim etkinlikleri sırasında rahat hareket edebilmelerine imkan sağlayacak uygun giysiler giyecek. Okulöncesinde görev yapan öğretmenler de çocuklarla bir arada oldukları tüm etkinliklerde rahat hareket etmelerine imkan sağlayacak eşofman veya geniş pantolon gibi uygun serbest bir kıyafet giyebilecek. Bakan Çelik, genelgede, "Hem çocukların gelişimsel özellikleri gereği hem de okulöncesi eğitimi alanının pek çok disiplin alanını kapsamından dolayı, bu alan öğretmenlerinin çocuklarla bir arada olduğu tüm etkinliklerde, gerektiğinde çocuklarla birlikte hareket edebilmelerine kolaylık sağlayacak rahat bir kıyafet giymeleri, bu eğitimin en iyi şekilde yürütülmesine imkan sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Okulöncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı da okulöncesinde çocukların başkalarının yardımına ihtiyaç duymadan rahatlıkla giyip çıkarabilecekleri giysileri giymelerinin önemine işaret ederek, öğretmenlerin de çocuklarla birlikte kolaylıkla hareket edebilecekleri kıyafetleri giymelerini istediklerini söyledi. İnanlı, "Çocuklarımız en rahat nasıl oynayabilecekse okula öyle gelsin istiyoruz." dedi.

Tepki Skoru
0
Biraz önce girdiğim sitede hem öğrencilere hem de okul öncesi öğretmenlerine serbest kıyafet getirilmiş. Sitenin adını veremiyorum.Akşam haberlerini kaçırmayın.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Arkadaşlar hala çıktımı çıkacak mı filan diye yazmayın lütfen işte belgesi.Çıktı.Hemde 4 gün oldu.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Nurkur bu uygulama sadece sınıf içinde geçerli.Sınıf içinde de kot ile rahat edebileceksen giyebilirsin.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Artık okulda sınıftan önce bi şekilde değiştireceğiz.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Deniz meb bu kararı alırken erkekleri göz önüne aldıgını sanmıyorum.Bayanlar için ise çok kolay olacaktır.Bir bayanın pardesu altında kot ile okula gelmesini kimse yadırgamaz ama bir erkek kot ile okula gelirse yadırganır.Bayanlar zaten erkeklere göre kıyafet konusunda rahatlar şimdi daha da rahat olacaklar :D

Tepki Skoru
0
[size=x-large]Valla son günlerde duyduğum en güzel haber yaşasııın [/size]:36_7_8::36_7_8:

Tepki Skoru
0
bence kıyafetlerin serbest olması yanlızca durumu iyi olan çevreler için iyi olur. değilse bence kesinlikle standart kıyafetler olmalı.....

Tepki Skoru
0
Acaba dışarda resmi içerde serbest uygulaması neden? Bazı kişilerin bu durumu abartabileceklerini düşünüp mesleki saygınlığı korumak amacıyla mı böyle bişi yaptılar acaba?
Ama yinede bu kadarı bile güzel! Doğrusu ben bi türlü alışamamıştım bu kumaş takım olayına :) :)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle