Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlik Haricinde Neler Yapıyorsunuz

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben köyde 5 yıl görev yaptım. Köyde çalışmanın ne kadar zor olduğunu benden iyi kimse bilemez. soba yakmak, temizlik, boya yapmak, odun kesmek vs. hepsini yaptım .tabii bi de velillerle uğraşmak hiç te kolay değildi. hepsi çocuklarımız içindi. Köyde çalışan arkadaşların allah yardımcısı olsun.

Tepki Skoru
0
öğretmenlik yapıyorum ama arada altına kaçırmalar oluyor altlarını temizliyorum...

Tepki Skoru
0
halfetideki köylerden birinde çalışırken 3 yıl önce ilçe doktorlarından birinin eşi ki o da öğretmen beni"ay sen köy öğretmeni misin"diye küçümsemişti. o gün bu gün merkezde çalışanlara gıcık olmaya başlamıştım ve her öğretmenin, branşı ne olursa olsun,bir köy yaşantısı görmeli diye düşünüyordum. nere mezunu olursan ol köye uyum sağlamak, orada kendini kabul ettirmek çok güç. köyde bir öğretmenden çok hizmetliyiz, bu da vaktin temizlik, odun, soba... ile geçmesine neden oluyor. köylerde bir yardımcının olması çok güç okul hizmetlileri de sağ olsunlar pek umursamazlar anasınıflarını.
her şey eğitim diyoruz, önce eğitim diyoruz ve büyükler(!) okul öncesieğitimin çok önemli olduğunu söylüyorlar ama ben gerçekten böyle düşündüklerine hiç inanmıyorm. herşeyi göstermelik yapıyorlar.
keşke burdan sesimizi duysalar da şu atanacak 2100 yardımcı ablayı köylere atasalar.

Tepki Skoru
0
bende stajerlik yapıyorum yeri geliyor bir ögretmenden daha fazla görev üstleniyoruz yeri geliyor bir abladan farkımız yok bu meslekte bu demek degilmidir arkadaslar hepsini yapmaya müsait ve yapıyoruzda..

Tepki Skoru
0
çok şanslıyım, şükür Rab'bime.... Allah yardımcınız olsun arkadaşlar.

Tepki Skoru
0
slm arkadaşlar allah yardimçiniz olsun doğunun çalişma şartlari zor. Bende ığdırdan geldim.Şuan ist bulda çalişiyorum .Şuan sadece öğrtmenlik yapiyorum .diğer işleri yapanlar var zaten şanşliyim bu konuda sanirim .Oralarda da çalişmanin guzel yanlari vardi .hepinize kolay gelsin

Tepki Skoru
0
slm arkadaşlar.Bende ığdırda çaliştim zordu. Şuan istanbuldayim sadece öğretmenlik yapiyorum .Olmasi gerektiği gibi allah yardimçiniz olsun .Hepineze kolay gelsin.

Tepki Skoru
0
Ben anaokulunda tam gün çalışıyorum.aynı okulda 7 yıl müdür olarak çalıştım.atama yönetmeliğinin iptal edilmesiyle öğretmenlige mecburi geçiş yaptım.Okulumuzda çalışan 4 personel var ancak okulun işlerine anca yetişiyorlar. Yinede çok sıkıştığımız durumlarda yardımcı oluyorlar.Sınıf ablası yok ve olmamasıda gerekiyor çünkü yönetmelikte bu yok.Bazı öğretmen arkadaşlar kendi vermesi gereken eğitimi bile ablalara yaptırıyorlar.Ben çocukların terini giysilerini degiştiriyorum.saçlarını tarıyorum ilaçlarını içiriyorum.Öğretmenlik sadece çocuklara bunu boyayın kes yapıştır demek degildir.çocukların her şeyiyle ilgilenmeli ve toplumda bir insan olarak kazanması gereken değerleride verebilmelidir.Zor şartlarda öğretmenlik yapan arkadaşları meslektaşım olarak tebrik ediyorum Ancak en güzel olkullarda en iyi şartlarda çalışıpta hakkını vermeyen ablalarla işi götüren yada tek başına olupta hiç bir şey yapmayan arkadaşlarada bu işi yapmamalarını istiyorum.Temeli biz atıyoruz LÜTFEN SAĞLAM OLMASINA DİKKAT EDELİM.

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar ;Ben bu yazıları okuyunca inanın çok şaşırdım ve üzüldüm.Yanlış anlamayın bizler bu mesleği seçerken tabiki her işi yapabilmeyi göze alarak seçtik.Ama özveri ve fedakarlık ile çalışan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.Ben merkezde özel bir koleje bağlı anaokulunda görev yapıyorum.İnanınki imkanlarımız olması gerekenin çok çok üstünde ama ben de öncesinde köy okulunda da görev yaptığım için yaşananları tahmin edebiliyorum.Bu açıdan bizim yapabileceğimiz her türlü desteği sonuna kadar sağlıyacağıma emin olabilirsiniz.Herkeze saygı ve sevgiler!

Tepki Skoru
0
1. lavabomuz olmadığı için sınıfta pet şişelere doldurduğum su ile kovanın içerisinde çocukların ellerini yıkıyorum....(saat başı wc ye giden çocukları düşünürsek el yıkama halimi düşünün artık)
2. sınıfım sobalı olduğu için sobayı yakıyorum...
3.fotokopi makinamız olmadığı için etkinlik sayfalarını elimde çoğaltıyorum...
4.kahvaltı saatinde temizliği çocuklarla beraber ben yapıyorum...
5.sınıf toz alma işini çocuklarla beraber ben yapıyorum
6.kırtasiye malzemelerini ordan burdan dilenci gibi ben topluyorum...
7.hamur yoğurup tuz seramiği yapıyorum...
8.oyuncaklarımız olmadığı için kendi oyuncaklarımızı kendimiz yapıyoruz...
9.cebimdeki parayla yapıştırıcılarını ben alıyorum...
10.köydeki köpeklerden dolayı bahçeye çıkıp oynayamıyoruz hep sınıf içerisindeyiz...
11.köyün arabası olmadığı için ilçede iniyorum ve ıssız köy yolunda hergün 3 km gidiyorum ve 3 km geri köyden aşşağa iniyorum...
................. ve böyle uzar gider bu liste.halinize şükredin.T.C Milli Eğitim Bakanlığından nefret eder hale geldimmmmm......Bakanlık az da köydeki fakir çocuklarla ilgilensin.O çocukların diğer büyük şehirdeki çocuklar gibi güzel imkanlarla okumaya hakları yok mu?????Güzel ülkemde sınıf ayrımına bir son verin artık.yeter artık zengin semtlerine peşkeş çekmeye yeterrrr bir son verin bu işe...

Tepki Skoru
0
ßen de lise stajımı yapıyorum fakat gördüğüm kadarıyla okul öncesi öğretmeni sadece öğretmen olmuyor her ttürlü hizmet ondan bekleniyor(müdürler yoksa surat asıyorlar):D:D

Tepki Skoru
0
ßen de lise stajımı yapıyorum fakat gördüğüm kadarıyla okul öncesi öğretmeni sadece öğretmen olmuyor her ttürlü hizmet ondan bekleniyor(müdürler yoksa surat asıyorlar):D:D

ben yukarda yazdıklarımı müdürün yüzü gülsün diye yapmıyorum.bunu kimse müdür için filan yapmıyor.ayrıca gülme işareti koymanıza anlam veremedim komik olan şey nedir burada???

Tepki Skoru
0
allahım sükürler olsun ben suan stajerim... ve siz böyle anlatınca halime sükrediyorum cnkü tuvalete bile götürmüyorum cocukları ve orda baska görevli ilgileniyo.. yha siz böyle anlatınca acayip korktum... :( acaba bnde 2 sene sonra böyle dert mi yancam??? ama su bi gercek her ne olursa olsun ögrencim gelip " Ögretmenim" diyim sarılınca içimdeki bütün kızgınlık gidiyo hani ona belli etmesemde beni kızdırdıkları oluyo ama sonra mutlu son oluyo... :D:D

Tepki Skoru
0
1. Lavabomuz olmadığı için sınıfta pet şişelere doldurduğum su ile kovanın içerisinde çocukların ellerini yıkıyorum....(saat başı wc ye giden çocukları düşünürsek el yıkama halimi düşünün artık)
2. Sınıfım sobalı olduğu için sobayı yakıyorum...
10.köydeki köpeklerden dolayı bahçeye çıkıp oynayamıyoruz hep sınıf içerisindeyiz...
11.köyün arabası olmadığı için ilçede iniyorum ve ıssız köy yolunda hergün 3 km gidiyorum ve 3 km geri köyden aşşağa iniyorum...
................. Ve böyle uzar gider bu liste.halinize şükredin.t.c milli eğitim bakanlığından nefret eder hale geldimmmmm......bakanlık az da köydeki fakir çocuklarla ilgilensin.o çocukların diğer büyük şehirdeki çocuklar gibi güzel imkanlarla okumaya hakları yok mu?????güzel ülkemde sınıf ayrımına bir son verin artık.yeter artık zengin semtlerine peşkeş çekmeye yeterrrr bir son verin bu işe...
yha arkadasim sok oldum gercekten hala bÖyle yerler var mi ? Burasi neresİ yanİ m.e.b falan İhtİyac lİstesİ cikartsan gercekten senİn adina cok ÜzÜldÜm hatta bu meslek adinada ÜzÜldÜm bunalri yapmak senİn gÖrevİn degİl ama hepsİnİ yapiyorsun senİ gercekten tebrİk edİyorum... Allah yardimcin olsun.....paylasim İÇİn cok tesekkÜrler...

Tepki Skoru
0
1. lavabomuz olmadığı için sınıfta pet şişelere doldurduğum su ile kovanın içerisinde çocukların ellerini yıkıyorum....(saat başı wc ye giden çocukları düşünürsek el yıkama halimi düşünün artık)
2. sınıfım sobalı olduğu için sobayı yakıyorum...
................. ve böyle uzar gider bu liste.halinize şükredin.T.C Milli Eğitim Bakanlığından nefret eder hale geldimmmmm......Bakanlık az da köydeki fakir çocuklarla ilgilensin.O çocukların diğer büyük şehirdeki çocuklar gibi güzel imkanlarla okumaya hakları yok mu?????Güzel ülkemde sınıf ayrımına bir son verin artık.yeter artık zengin semtlerine peşkeş çekmeye yeterrrr bir son verin bu işe...
Arkadaşım ben son atamalarda Diyarbakır'da bir köye atandım. Burada şöyle bir anlayış var; anasınıfı açık görünsün de öğretmen ne yaparsa yapsın. Benim sınıfım yeni açıldı milli eğitimden herhangi bir destek alamadık şimdiye kadar. Sadece velilerden 10 tl topladık. O parayla sınıfa halıfleks ve kırtasiye malzemeleri aldık.
Ben de senin gibi hamurumuzu, suluboyalarımızı kendim hazırlıyorum. Daha ekonomik gerçekten. Yapıştırıcı olarak tutkal kullanıyoruz.
Temizlik, soba bana ait. Bizim etkinlik masalarımız olmadığı için şimdilik beslenme yaptıramıyorum. Gerçi masalarımız olsa da lavabolarımız çok eski ve binası ayrı ta okulun diğer ucunda. O zaman nasıl yaptırırım bilemiyorum.
Bunun dışında servisin olmayışına çok üzüldüm. Bizim yolumuz her gün 45 dakika sürüyor. KOmşu köylerde bazı arkadaşların da servislerinde sorunlar yaşanıyor maalesef:(İnşallah halledilir servis problemin.

Tepki Skoru
0
bende köyde görev yapıyorum hayat sartları daha cok zor sırnak cızrenın bı köyü temızlık ve tuvaletlerın temızlıhınısobayı yakıyorum ıstedım eyıtımı veremıyorum aile desenenız cok ılgısız ve sabah cocuhu uyandıhı gıbı okula gönderıyorlar .sorapsız beslenmesız bısekılde .bunun ıcın ılk önce ailenın okul öncesını kavratmak lazım köylerde calısan bütün öğrt arkadaslara allah yardımcıları olsun .

Tepki Skoru
0
bizim öyle binamız filan yok.birleştirilmiş sınıf 1-2-3-4-5 ler bir arada okuyor ve birde anasınıfı var.ne hizmetli ne başka memur.2 göz odalı minik bir köy evi gibi.servis malesef yok.diğer sınıf öğretmenimizle yürüyerek gidiyoruz.taksi tuttuk 2 hafta,ama altından kalkamadık.şimdi yürüyoruz.
dilekselek arkadaşımızında dediği gibi anasınıfı açık görünsün yeter.bizim buraların anlayışıda böyle.dilekçe verip malzeme istedik ama nerdeee!!!!yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi çocukların öğretmenimmm demesi ve velilerin Allah razı olsun dileklerini duymak bu yaşadığımız zorluğu bir nebze olsun azaltmaya yetiyor.biz eğitimciysek her koşulda eğitim vermek zorundayız.biz değil devlet acısın kendi haline...

Tepki Skoru
0
allah yardımcınız olsun arkadaşlar.geçen sene bende aynı zorlukları yaşadım ama çok şükür bu sene çok iyi bir okuldayım darısı sizlere...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle