Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

Tepki Skoru
0
Ceydam arkadaşım sana Allah kolaylık versin diyorum:) Bende zamanında tam gün eğitim veren Meb e bağlı bi anaokulunda 3-4 yaş öğretmeni olarak görev yapmıştım.Çalışma açısından en zor yaş grubu..Etkinliklerin süresi çok kısa olmalı, sürekli dikkat çeken ve değişik materyaller içeren etkinlikler uygulamak gerekiyor.Hareketli şarkılı oyunları çok seviyorlar.Bide tam benmerkezciliğin hakim olduğu bi dönem oyüzden hiçbirşeyi paylaşmak istememeleri aralarında çok sorun çıkmasına neden oluyor.Serbest zaman etkinliğinde oyun kurmayı bilmedikleri için sınıfta bir kaos ortamı olabiliyor.Ben bu süre içinde evcilik,doktorculuk,inşa oyunları vs vs.. ne tür hayali, _mış gibi oyun varsa hepsini öğretmek için oturup onlarla birlikte oynamıştım.Biraz sabır gerektiriyor ve sıkıldıklarını gözlemlediğin an başka bir etkinliğe dikkatlerini çekmen gerekiyor.Genelde hayvanlara olan ilgileri fazla olduğu için hayvan taklitleri içeren oyunlar ve drama hoşlarına gidebilir.Başarılar arkadaşım

Tepki Skoru
0
MRB ARKADAŞIM!ÖNCELİKLE ÇOK TŞK EDERİM ÇOK HAKLISINIZ ÇOK ZOR BİR YAŞ GRUBU VE ÇOKYORULUYORUM DEDİĞİNİZ GİBİ ETKİNLİKLERİ HEP KISA TUTMAYA ÇALIŞIYORUM AMA PLANIM ÇOK AĞIR.MİNİK YILDIZLAR PLANINI KULLANIYORUM VE OLDUKÇA AĞIR AYRICA BENEKLİ DERGİLERİMİZ DE VAR ONLARDAN DA YAPTIRINCA BAYAĞI BİR YORGUNLUK GÖZLENİYOR.

Tepki Skoru
0
MRB! BEN 4 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİYLE ÇALIŞIYORUM .BU YAŞ GRUBUYLA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMA SESLENİYORUM...23 NİSANDA HANGİ ETKİNLİKLERİ YAPTIRABİLİRİM?TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER....

Tepki Skoru
0
cnm bende 4yastayım bızde beneklıyı kullanıyoruz aynı okulmuyuz ne:) gercekten zor arkadasların soyledıklerını onaylıyorum ben 6 yasta da staj yapmıstım 4de baslıyınca ılkten bocaladım ama onların ozellıklerını bılerek calısınca alıstım garıp dunyaları var serbest oyunlarını ızle ılgınctır etkınlıklerı bızde çok uzun tutmuyoruz ve dedıklerı gıbı kucuk oduller bundan sonra sunu yapabılırz onların sevdıklerı seyler uzerıne bızım uyku saatımızde var ozamanda zor oluyo valla allah kolaylık versın benmerkezıyetcı oldukları ıcın kural tanımıyolar onları bır kalıba sokmak zor kendı ıstedıklerı gıbı olmasını ıstıyolar ılk zamanlar çok oyuncak kavgası oluyo bız bır tren olmakta zorlanıyoduk valla ama baya alıstık artık yenı gelen olunca tekrardan aynı manzaralar kolay gelsın ama ben 6yastan daha zevk alıyodum etkınlıkler acısından

Tepki Skoru
0
HAKLISINIZ YA GERÇEKTEN ÇOK ZOR ONLARIN DÜNYASINA GİRMEYE ÇALIŞIYORUM AMA OLDUKÇA YORULUYORUM.

Tepki Skoru
0
BENİM SINIFIMDADA 4,5,6 YAŞ ÇOCUKLARI VAR. YA BEN NAPIM HEPSİNİN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ FARKLI VE BEN ORTA YOLU BULAMIYORUM. TEK 4 YAŞ OLSA YİNE KABULÜM FAKAT ÜÇ TANE YAŞ GRUBUNDAN OLUNCA DAHADA ZOR OLUYOR BENİM İÇİN. BEN NAPICAM BÖYLE BÜTÜN OLUMSUZLUKLAR BİRARADA:(:(:(:(:(

Tepki Skoru
0
konu yanlış yere açıldığı için taşıyorum..lütfen başlıkların konu içeriğiyle ilgili olmasına dikkat edelim.teşekkürler

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar benim maddi durumu iyi olmayan ve yaşıtlarına göre daha kısa ve zayıf olan bir öğrencim var.
Annesinden aldığım bilgilere göre bu çocuk 2 yıldır kilo almıyor,
anasınıfına başladığı süre içinde kilo kaybetmeye başladı.
Ben annesine anasınıfı çocuğunun normalden daha az yediği halde çok enerjiye sahip olduğunu, boyunun kısalığının genetik olabileceğini (çünkü annede çok kısa) söyledim.

Evde anne her dakka çocuğun peşinde zorla ve oyalayarak yemek yediriyor, anasınıfına gelince bu mümkün değil tabi.Birde doğru teşhisi koyabilecek sağlık kuruluşunada gidemiyorlar imkansızlıktan dolayı şimdi anne bu öğrencimizi okuldan almak istiyor çocuğun iştahsızlığı yanı sıra maddi yönden olumsuzluklarında olduğunu düşünüyorum çünkü kasım ayı aydatını hala veremediler. Öğrenciyi okuldan alma isteği bu yüzdende olabilir ve bunu söylemek istemeyebilir. Ben anne ile gene konuşacağım idari amirlerimden bir destek göremiyorum bu öğrencimin sınıfta kalabilmesi için neler yapabilirim???

Tepki Skoru
0
Bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama aynen aktarmak istiyorum;
Aidatlarını ödemeyen varsa yol ver gitsin!!!
Daha farklı bişiler yapılmalı ama yorum yazdığınız için çok teşekkür ederim cadi57,Gülnar

Tepki Skoru
0
arkadaşım yaşadığım yerde maddi sıkıntı çeken ailenin aidatını diğer veliler veya durumu iyi olan bir aile veriyor.sizde diğer velilerle konuşup bir çözüme kavuşturabilirsiniz.

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar,ben beş yaş grubu öğretmeniyim.ve bir öğrencim varki sormayın:) erdemin bu gune kadar diğer erkek arkadaşları gibi arabalarla oynadığını hiç görmedim.ve devamlı ya tek başına yada kız arkadaşlarıyla birlikte cindy bebeklerle oynuyor.bebeklere mama yediriyor uyutuyor vb...
ayrıca daha kötüsü elleri rahat durmayan bi çocuk özelliklede kız öğrencilere ve bayan öğretmenlerine karsı:)
ben ne yapcam ya bu çocuğu:36_13_3:
yardımcı olursanız sevinirim.

Tepki Skoru
0
bence ailesiyle bir görüş derim. çünkü eğer çevresinde erkek arkadaşı yoksa ve kız arkadaşları çoğunluktaysa buda neden olabilir.

Tepki Skoru
0
arkadaşım benimde stajda böyle bir öğrencim vardı dediğin gibi devamlı bebeklerle oynuyordu... bu daha çok anneyi model almayla ilgili bir durumdu tabi senin öğrencinde neden kaynaklanıyor bilmiyorum.... ama bende takibe alınması konusunda deniz arkadaşımla hemfikirim....en azından bir sürelik takibe alınıp nedenlerini araştırmalısın...ayrıca eli pek rahat durmuyor demişsin :D bu yaş gruplarında görülmesi normaldir bencede ama başka etkinliklere ( özellikle sportif etkinliklere ) yönlendirerek bu aşırı yoğunluğu azaltabilirsin....kolay gelsinn

Tepki Skoru
0
valla benim anladığım deniz arkadaşım kız öğrencilere vede bayan öğretmenlere dokunmaktan hoşlanıyo...onlara karşı hayli ilgili....genellikle o yaş gruplarında görülen bir davranış aslında...çok fazla telaşlanmamak gerekli...

Tepki Skoru
1
o kadar endişe etme babasından büyük ihtimalle yeteri kadar ilgi görmüyordur ve bu yüzden çocukta anneyi örnek alıyordur.benimde bi öğrencimin sürekli öğretmenlere karşı ilgisi vardı ama ailesiyle görüşünce bir takım değişiklikler oldu.şuanda daha iyi erkek arkadaşlarıyla oynamaya,sohbet etmeye başladı.üzülme düzelir... :)

Tepki Skoru
0
teşekkür ediyorum arkadaşlar..yalnız ben bu çocuğu zaten iki aydır takip ediyorum..babasından ilgi görmediği doğru..anne ile görüştüm...aileyi elimden geldiği kadar bilgilendiriyorum..ama acaba çocuk üzerinde daha etkili olabilmem için ne yapabilirim ve çocuğun hareketlerinin acaba başka sebepleri olabilirmi diye sizlere danışmak istedim.ayrıca elleri rahat durmuyor derken zehra arkadaşım doğru anlamış.kız öğrencilere ve bayanlara dokunmaktan hoşlanıyo ve bunu çoğu zaman gizli gizli hissettirmeden yapıyor..tekrar teşekkür ediyor ve bundan sonrada tecrübe ve bilgilerinizi paylaşmanızı diliyorum.

Tepki Skoru
0
SELAM ARKADAŞLAR.SINIFIMDA KÜFÜR EDEN BİR ÖĞRENCİ VAR. AİLEYLE KONUŞTUM AMA FAYDASI OLMADI. BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. KONUYLA İLGİLİ KAYNAKLARINIZ VARSA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.SADBERK

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben sınıf içinde disiplin sorunu yaşamaktayım.
Hiç bir etkinlik yapamaz durumdayım...Ailelerle görüştüm sordum istenmeyen davranışlan sergilediklerinde ne yapıyorsunuz diye:dayak,terlik..vb olduğunu söylediler..sınıfta yumuşak mizacımdan dolayı beni ciddiye almadıklarını seziyorum:(Çocuklar korkuya odaklı söz dinliyorlar:(
Anneler benim de dövebileceğimi bişey olmayacağını söylediler-kısaca izinn verdiler saolsunlar:(Ben onların disiplin yöntemlerini değiştirmeleri gerektiğini anlattım ama nafile..
Ne yapmalıyım arkadaşlar???:'(

Tepki Skoru
0
belki ilk başta küçük ödüllerle başlayıp şeker çikolaya gibi daha sonra sözel olarak ödüllendirirsen bi başlangıç olabilir...etkinliklere özendirebilirsin onları...mesela ben bi uygulama yapıyorum haftanın çiçeğini seçiyorum...o hafta arkadaşlarına ve bana en çok yardım eden etkinliklere katılan çocuk o haftanın çiçeği oluyo ve onun resmini haftanın çiçeği panosuna asıyorum...
ben ilk haftalarda etkinlik yapmak istemeyenleri resim yapmasını söylerdim eğer istemiyorsa oturmasını bizi izlemesini söylerdim...bu çok etkili oldu bende...
velilerine gelince bence çocukla iletişim konusunda bir seminer vemelisin ki bilgileri olsun çocuk iletişimi hakkında...gerçi ne kadar faydalı olucağı muamma...

Tepki Skoru
0
arkadaşım sorma ödül dedin yaa:her hangi bişey istediğimde mesela haydi oyuncakları topluyoruz,bakalım kimler sepetini daha çabuk dolduracak vb. diyorum..çocuklardan gelen tepki:ne vereceksin? şaşırdım gerçekten..Kimi çocukta hadi bakalım güzel yapana süprizim var dediğimde..ne vereceksin ki-çikolata falan diyo:(
:(:(

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.