Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

dsk

Tepki Skoru
0
bazı etkinliklerin süresi uzun oluyor ve erkekler yapmaktan sıkılıyor
bazısını çocuklar beğenmeyebiliyorlar
Yada etkinlik ortaya çıkınca hayalindeki kadar güzel olmayabiliyor.(renk seçiminden ...)

Tepki Skoru
0
arkadaşım okulöncesi çağdaki çocuklarda en sık görülen davranış bozukluklarından biridir küfür bizler görmemezlikten gelerek yada çok fazla üstüne gidersek çocukta silinmez izler bırakır.öncelikle merakla başlar o yüzden çevrenin eğer tepkisini almışsa çocuğun hoşuna gider.Bunu çeşitli yollarla aşabilirsiniz.Örneğin bizim sınıfımızda küfür yoktur kulaklarımız böyle çirkin sözler duymak istemiyor,eğer sende söylemezsen mutlu olurum.Öncelikle küfür eden çocuğunuzun sorumluluklarını arttırın çünkü küfür eden çocuk özgüven eksikliği olan çocuktur,Çocuğunuzun olumlu yönlerini görmeye çalışın olumlu gördüğünüz davranışında onu ödüllendirin arkadaşlarının önünde alkış,övgü....Yada bir renkli kavanoz alın ve öğrencinizin her küfür etmediği gün o kavanoza renkli boncuklar atmasını deneyin çoook hoşuna gidecektir.

Tepki Skoru
0
Öğretmenim doğuda görev yapmıyorum fakat sizin sorununuz galiba ikidillilik(bilingualism)yani çocuk hem kürtçe hem türkçe konuşması durumu eğer hiç bilmiyorlarsa işiniz zor ama belki bir o kadarda kolay unutmayın okulöncesi dönem algısal anlamda en hızlı dönemdir gerçi çocuk yaşadığı çevrenin etkin olduğu dili tercih edecek ama yinede diğer bir alternatife de açıktır.Öğretmenim yapacağınız bir çok etkinlikte çocuklar sizi anlayamayacağı için görselliği öne atarak ama aynı zaman da sözel olarak ta çalışmalara yer verebilirsiniz örneğin önce kısa parodi,tekerleme,şiir,....gibi etkinliklerde çocuklara önce kısa cümlerlle çalışmalar başlatıp sorumluk verebilirsiniz hikeye önceleri görsel daha sonra drama ... gibi devam edip sık sık oyunlara yer verin işiniz çok zor olduğu gibi bir o kadar da zevkli olmalı çünkü ben doğuda görev almayı gerçekten çook isterdim umarım yararlı olurum aklıma geldikçe paylaşımda bulunabilirim

Tepki Skoru
0
Öğretmenim basit bir oyun geldi aklıma çocuğu daha çok dilini kullanmaya aynı zamanda görselliği barındıran bir oyun "NE YAPIYORSUN" önce siz çocukların karşısına geçip ben çiçek ekiyorum diyorsunuz ama aynı zamanda çiçek ekme hareketini yani devinimini gerçekleştiriyorsunuz bu arada karşınızda duran başka bir öğrencinize örneğin Mehmet sen yapıyorsun çocuk sizin bulunduğunuz yere geçip başka bir olayı söylüyor örneğin resim yapıyor sırası ile tüm çocuklar bu oyunu yapıyor hem ses hem vücut dili kullanılmış oluyor bu gibi oyunlara yer verebilirsiniz bu oyunların sayısı sonsuzdur çünkü kaynak sizsinizdir.Sırası ile tüm çocuklarınız farklı birer devinimi gerçekleştirmiş olur üstelik çok eğlenceli

Tepki Skoru
0
Benim de öyle bir öğrencim vardı ama ona bol bol sorumluluklar vererek bu davranışı söndürdüm.
Mesela ; "Bugün seni izliycem arkadaşlarını kırmadan incitmeden hareket edersen yarın faaliyet kağıtlarını arkadaşlarına sen dağıtacaksın..." veya eğer mümkünse "bi süre seni izliyorum eğer hareketlerinde güzel değişmeler görürsem birgün evinize misafir olabişlirim veya sen benim misafirim olabilirsin" gibi yani ben bu ve buna benzer bikaç uygulama yaptım ve sonuçtan daçok memnunum

Tepki Skoru
0
Sınıfa birlikte bir kumbara yapabilirsiniz ve biriken paralarla sınıfa kitap oyuncak yapboz neye ihtiyaç varsa artıık veya çocuklarla yemeğe gidebilirsiniz veya onlara küçük hediyweler alabilirsiniz

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar yanılmıyorsam sizler okulöncesi eğitim öğretmenlerisiniz ben çocuklarıma okula para getirmelerini istemiyorum dedim, çünkü onlarla bu konuyu uzun uzun konuştuk ilkokula başladıklarında para getirebileceklerini şuanda okulumuzda tüm ihtiyaçlarının karşılandığını anne ve babalarının paralarının çöp kovasına gitmemesi gerektiğini konuştum.Velilerimle de bu konuda çocuklarına taviz vermemelerini her istediklerini yapmamalarını söyledim.Özellikle market gibi yerlede çok yaşandığı için sizin sözünüz geçerli diye konuştum .Bence aile çok etkili bu yüzden önce kaynağa inmeni tavsiye ederim.Çocuklarda problem yoktur fazla ,çünkü çevre etkilidir bu gibi durumlarda.

Tepki Skoru
0
sene başında benimde öle bir ögrencim vardı ama ben üst

ne çok düşmedim güzel ve küfürsüz konuşanlara yıldızlar verdim son gün haftanın yıldızını seçtim ödülü çocuk kendisi seçiyor.çok işe yaradı oda takdr edlmek istedi ve başardı bu haftanın yıldızı seçildi.sadece konuşmada biraz isteksiz.hikaye dinlemeyi seviyolar ama anlatımı sadece kızlar istitor :)aileden veya çevreden görüyorur.allah kolaylık versin bol şans:))sevgiyle kalın hoşçakalın.......

Tepki Skoru
0
ödül güzel fakat diyalog kurmanız önemli çocugu beklenti içine sokmamak gerek yanında olmanız onun için en güzel hediye kendinizi fark edin onu çooooooooook sevin

Tepki Skoru
0
Ödül ve ceza çok önemli konular ödül devamlı olursa bu bir beklenti içine sokar çocuğu bizim yapmamız gereken yerinde ve zamanında ödül vermek ve ödülü sunum şeklini sürekli değiştirmek örneğin herzaman aynı ödül şekli bir zaman sonra geri teper.Maddi olabilir ama herzaman değil zaman zaman alkış,öpücük,belki küçük bir tebessüm, hadi çak bakalım işte böyle bayıldım gibi...yaratıcılık sizde arkadaşlar  ödül önemli bir konu tutarlı olmakta fayda var.

su2

Tepki Skoru
0
ZAMAN ZAMAN bizler gibi çocuklar da sınıf içinde sıkılabiliyor.Ya birşey yapmak istemiyor ya da açık açık ben sıkıldım diyor.Bu mesleği yapan arkadaşlarımızın çoğu karşılaşmıştır.Bazı çocuklar okula gelmek istemiyor zaman zaman bu sıkıntılarının etkisinin olduğu bir gerçek....
...Çok normal olan bu durumla ilgili gözlemler yaptığım da genelde sınıf seviyesinden üstün olan ya da terbiyeli akıllı olarak ifade ettiğimiz ve mükemmelliyetçilik ruhu fazla olan çocuklar olduklarını gözlemliyorum..
....Birde çok fazla etkinlik yapılan,hikaye anlatılan,oyun,şarkı verilen durumda da sanki sıkılıyorlar doyumsuz oluyorlar.Bir arkadaşım kendi sınıfın da çocukların sıkıldığını ama sanki farklı şubede ki öğretmen arkadaşının sınıfın da genelde çocukların oyun oynadığını fazla değişik etkinlik yapılmadığını söylüyordu.. faaliyet kurallı oyunlara daha az vakit vermelerine rağmen çocukların istekle katıldığından bahsetmişti...

BU KONUDA Kİ DÜŞÜNCELERİNİZ,GÖZLEMLERİNİZ,YAŞADIKLARINIZ VE ÖNERİLERİNİZ NELER ARKADAŞLAR...
bİZLER BOL DEĞİŞİKLİL YENİLİK YAPMASI gereken yaş grubuyla çalışıyoruz.Bol gezi yapmalıyız ama pek mümkün olmuyor.

Tepki Skoru
0
Öncelikle çocukların canlarının sıkılması bazı etkinliklere katılmak istememeleri çok doğal.Biz yetişkinler aynı istekle hergün işe gidemiyoruz.Yaptığımız şeylerden aynı keyfi alamıyoruz.Galiba en iyisi etkinliğe katılmak istemiyorsa zorlamamak,üstüne düşerek onu ikna etmeye çalışmamak.Bizim okuldaki performansımızda hergün aynı olmuyor.Mesleğe ilk başladığımda bende kafaya çok takmıştım bu durumu.Çevremdeki arkadaşlarıma sorar onları gözlemlerdim.Onları gözlemlediğimde çocukların tüm etkinliklerden büyük keyif aldıklarını gözlemlerdim yada bana öyle geliyordu.Bazı arkadaşlarım sürekli başarılarından ne kadar etkili olduklarından bahsederlerdi.(bazıları bundan çok hoşlanıyor ve kendilerini bu şekilde gerçekliyorlar)Şimdi durum tam Tersi çocuk arada bana hayır yapmak istemiyorum dediğinde çok hoşuma gidiyor.BUNDAN DOĞAL NE OLABİLİR.Çocuklarımız hayır istemiyorum demesini bilmeli.Bu isteksizlik sürekli devam ediyorsa problem araştırılıp,Öğretmen arkadaş kendisine bir ayna tutup tüm sorunları halladebilir.Umarım farklı bir pencereden bakmanızı sağlayabilmişimdir.

Tepki Skoru
0
ben de bazen yaşıyorum bunları. ben bazen çocuklara hiç oyun oynatamadan günü bitirdiğimi biliyorum. hele uğraş gerektiren sanat etkinliği yaptırdıysam sınıfı temizleyene kadar zaman bitiyo, etkinliği yaptırana kadar canım çıkıyo çok sıkılabiliyorlar... bazen ise etkinliklerimiz basit olup da hemen bitince sıkılabiliyorlar. hatta bazen benim öğrencilerim oyun oynamayalım kitap çalışalım dedikleri bile oluyo... yani bizde de olduğu gibi her zaman aynı şeyden hoşlanmayabilip sıkılabiliyorlar :D :D çok doğal bu...

Tepki Skoru
0
Arkadaşım çocukların zaman zaman gün içinde bazı etkinliklerden sıkılması gayet normaldir.Çok fazla önemseme ama eğer neler yapabilirim diyorsan çocuklara çok fazla kurallı oyun oynatma ve mekan değişikliği herzaman çok iyi gelir düşünsene akşama kadar dört duvar arasında istediğin kadar etkileyici oyunlar oynat çocuk üzgünüm sıkılır örneğin drama etkinliklerinin sayısını arttır ve ayrıca bahçeye çıkart çocuklarını ve sanat etkinliğini örneğin parmak boya yaptır bahçede yada boy resmi yaratıcılık sana kalmış tiyatro ve dramaya ağıtlık vermende fayda vardır.Sıkılan çocuğunuzu farkettiğiniz an ona sorumluluk verin ama çok fazla diretmeyin eğer katılmak istemiyorsa üzerine gitmeden onun ilgisini de çekmeye çalışın ona odaklanırsanız diğer çocuklar ondan etkilenecektir çaktırmadan yapmaya gayret gösterin ben sınıfımda fazla çılgınım sınır tanımam kafama eserse havada güzelse atarız kendimizi bahçeye çocuklarla bu arada sınıfta fazla kural koymamaya gayret edin örneğin ben çiçek olun diye çocuklara hitap şeklinden hoşlanmıyorum yaratıcı olmamız gerekiyor çocuk çiçek olmak zorunda değil herzaman inanın herhalde hergün bizede çiçek ol dense bizlerde sıkılırdık değil mi?Arkadaşım sana kolay gelsin çılgınlık bulaşıcıdır ona göre.....

Tepki Skoru
0
Arkadaşım çılgın dediğimde anlamışsındır benim tiyatro yönüm ağırdır ben çocuklarımla ses tonumu değiştirerek ve gerekirse küçük bir yüz makyajı ve atıyorum bir ufak kostümle ilgilerini çekerim amatör tiyatrocuyum aynı zamanda o yüzden sınıfta avaz avaz bağıran öğretmen modeline karşıyım fikrin için teşekkürler...görüşürüz....

Tepki Skoru
0
Ya arkadaşlar ben de garip garip sesler çıkarıyorum:D:D Çocuklar gülmekten kopuyo:D Ama bi yetişkin o halimi görse ne düşünür acaba???:D:D:D

Tepki Skoru
0
izzetöğretmen' Alıntı:
Arkadaşlar hiç bağırıp kızmıyomusunuz ben bazen kendime hakim olamıyorum bağırıyorum çocuklara ama herzaman değil tabi.. Bağırmak hiç içinizden gelmiyomu yani ..? :(
Valla hocam yalan söylemeyim..Çok sinirlenirsem bağırıyorum tabi..Ama çocuklara bi şekilde bunu unutturmak için başka şeylere yöneliyorum..Hepimiz insanız ve sabrımız bi yere kadar:(Önemli olan dengeyi sağlayabilmek ve çocukların bizlerden ürkmesini önlemek...

Tepki Skoru
0
Vala izzet öğretmenim bakın ben kızıp bağıramıyorum oldukça sabırlıyım tabi kopduğum nokta yok değil ama bağırmam çocuklarım hemen anlar elerimi kavuşturup mutsuz bir yüz ifedesi alırım biraz şımarık belki biraz ciddi çocuklar hemen anlarlar ve susarlar bende neden mutsuz olduğumu anlatırım....Bir defa sesimi yükselttim ben çok hoşlanmadım sesimden onunun yerine dikkat çekmeyi denedim.... size de tavsiye ederim....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

23 Yıldır Sizlerle