Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

Tepki Skoru
0
tesekkürler arkadaslar.deniycem dediğiniz kağıt çektirme olayını.hem öğrenilemnlerin tekrarı için ii olur.ama benim özellikle merak ettiğim şu.çocukları hikaye önces,i nasıl hazırlıyosunuz?benimkiler in anasınıfında 3.seneleri olduğu için hikayede çok sıkılıyolar.ilgisizlklerini görünce bende olkumak istemiyorum.napmalıyım bilmiyorum???

Tepki Skoru
0
gün içinde çocukların yaptıkları bi davranış hpoşuma gittiği ve diğer çocuklarında örnek almasını istediğim zaman ödüllendiriyorum.sizce doğrumu?bazen karşılıkçılığa alışmamaları beklenti içinde olmammaları için yapmasam daha iyi diyorum ama benim doğamda var galiba:36_1_21:

su2

Tepki Skoru
0
Anasınıfında 3.yılı olan bir çocuk haklısınız sıkılmıştırÇok hikayeye yer vermeyin bence zaten bu 2 yıl içinde kitapdan hikaye dinlemekten sıkılmış olabilir.Kukla ile ya da büyük kartlarla hikaye etkinliğine yer verebilirsiniz diye düşünüyorum

Tepki Skoru
0
ödülü çok dkkatli kullanman lazım msela aynı çocuğu her yaptığı doğru davranışta ödüllendirme arada bir ödüllendir her zam ödüllendirirsen bu beklenti ile hareket etmeye başlar

Tepki Skoru
0
evet arkadaşıma katılıyorum.sürekli ödül vermek doğru değil.ama arada sırada ödül çocukları motive ediyor.ayrıca maddi ödül çok kullanmamak gerekiyor.

Tepki Skoru
0
aRKADAŞLAR ÇOCUKLAR TÜRKÇE ETKİNLİĞİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR BENİM GRUBUMDA. NELER YAPTIĞIUMI KISACA ANLATİİM. öNCE BİR KIZ Bİ ERKEK OTURDUKTAN SONRA YOKLAMA YAPIYORUZ NÖBETÇ ARKADAŞLARINI SAYIYOR VE GELMEYEN VARSA ADINI SÖYLÜYOR. ARDINDAN GÜNERDEN PAZARTESİYSE ANDIMIZI SÖYLÜYORUZ. CUMA İSE İSTİKLAL MARŞINI (ÇOK SEVİYOLAR V İLGİLİLER). ARDINDAN O GÜNKÜ TEMAMIZ NEYSE ONUNLA İLGİLİ SOHBET EDİYORUZ. BUGÜNKÜ FASULYELKERDİ. NERDE KULLANILIR NASIL BÜYÜR VS. ARDINDAN FASULYE AĞACI HİKAYESİNİ OKUDUK. faSULYE BÜYÜDÜ ŞARKISINI SÖYLEDİK. DİKKATLERİNİ TOPARLAMAK İÇİN TEKERLEME VE PARMAK OYUNLARI SÖYLEDİK. BİTKİLERİN BÜYÜMESİ VCD SİNİ İZLEDİK VE FASULYE DENEYİ YAPTIK. ÇOCUKLARIN DİKKATLERİNİ TOPLAMADAKİ EN ÖNEMLİ ŞEYİN ETKİLLİKLERİN GEÇİŞLİ VE BİRBİRİNİ TAMAMLAYICI OLMASI GEREKTİĞİNİ ÜŞÜNÜYORUM.

Tepki Skoru
0
arver' Alıntı:
Bencede uzman yardımı alması en iyisi ve doğrusu..fakat yemek yemezse büyümesinin duracağını, yani kilo alımının ve boyunun uzamayacağını ama yaşının herzaman büyüyeceğini,doğum gününün yemek yemese bile olacağını ve büyümenin çok güzel birşey olduğunun devamlı vurgulayın, birebir görüşme dışında sınıf geneline hitap ederekte mesajlar verirseniz üzerine alınır ve bu durumdan kurtulmasına yardımcı olabilir bence...bide kardeşin çok güzel bişey olduğunu,kardeşiyle çok güzel vakit geçireceğini,onunla arkadaş olacağını vs.anlatmanızda faydalı olabilir diye düşünüyorum yada ne biliym bunlardan sonra aile hemen 2. çocuk düşünmüyorsa daha düşünmediklerini ve "senin istediğin bir zaman ikinci kardeşi düşünürüz"diye çocuğun isteklerinin önemi vurgulanarakta çözüme yardımcı olunabilir bence....umarım işe yarayabilecek bilgilerdir yazdıklarım,dediğim gibi sadece bir anneyim,yanlışlarım var ise geri dönmenizi isterim öğrenmek adına.....
teşekkürler sorun kendiliğinden çözüldü yengesi şu an hamile bende kardeş istiyorum diyerek yemeğe başladı.beni o kadar uğraştırdıktan sonra.....bu çocuklar çok alem

Tepki Skoru
0
çok sevindim problemin çözüldüğüne..dediğiniz gibi gerçekten çocuklar bir alem,yok olmuyo dediğimiz ve ümidimizi kestiğimiz bir anda çok şaşırtabiliyorlar...

Tepki Skoru
0
gercekten zor bir durum, egitim ancak evde de destek gordugu zaman etkisi kalici oluyor. evet su an bizim yanimizdalar ve bizler elimizden geleni yapiyoruz ancak daha sonralari ne olacak?... aileleri bu konuda ikna etmeye calisarak ise baslamali diye dusunuyorum. ogretmen ve aile is birligi icinde olursa sorun kokten ve kalici sekilde cozulebilir.

Tepki Skoru
0
teşekkürler arkadaslar.dediğiniz gibi maddi ödül kullamnmıyorum zaten ama yıldız gülen yüz vs... her gün kullanıyorum.ödülsüz olmuyo kiii

Tepki Skoru
0
ÖDÜL ÇOCUKLAR İÇİN İYİ MOTİVASYON ARACI BENCE.AYNI ÇOCUĞA SÜREKLİ ÖDÜL VERİLMESİDE SÜREKLİ BEKLENTİ OLUŞTURUR.AMA AKILLI ÇOCUK ZATEN SÜREKLİ İYİ ŞEYLER YAPMAYA ÇABALAR.ÖNEMLİ OLAN YAPMAYANLARI HAREKETE GEÇİRMESİ.GENELDE BAZI SEMBOLLER(YILDIZ,KALP,ÇİÇEK.)İŞE YARAR AMA MASKEDE MESELA BUGÜN ŞÖYLE YAPANA EVE GİDERKEN MASKE VERECEĞİM DENİLİP HEPSİNE GİDERKEN MASKE VERİLİRSE ÇOCUKLAR EVDEDE BEN BUGÜN ŞUNU YAPTIM DEYİP O GAZLA BİRDAHAKİ GÜN OKULA MUTLU GELEBİLİRLER.DİYE DÜŞÜNÜYOR VE UYGULUYORUM.AMA YİNEDE HEPSİNE AYNI ŞEKİLDE SEMBOL VERİYORUM.VERİRKEN DE BİR GÜZELLİĞİNDEN BAHSEDEREK VERİYORUM.NEDE OLSA ÖĞRETMENİM VERİYOR DURUMUNADA DÜŞÜRMÜYORUM.

Tepki Skoru
0
BENİM Kİ!
DRAMA USULÜ; BİZ ROL DAĞILIMI YAPIP OYNUYORUZ. BEN DE DAHİL. BURUNU ANLATTIM. TÜYLERÜ VE DAHA GERİSİNİ. SONRA ONU DRAMA YAPTIK. ÇOK GÜZEL ÖĞRENDİLER.GÖZDEDE GÖZ YAŞININ GÖREVİNİ ANLATTIM ONUDA DRAMA YAPTIK. SELAMLAR!:36_11_12:

Tepki Skoru
0
ödül elbette ki verilmeli. ama bu demek değildir ki illa maddi veya görsel bişey olacak. çocuğun yaptığı bir davranış için ona aferin demek, başını okşamak, ona sarılmak çok daha güzel ve etkili bir ödüllendirme yoludur. ayrıca çocuğu ödüllendiriken de hangi davranış için ödüllendirildiğini söylememiz gerekir; ki o da tam olarak ne için ödüllendirildiğini bilsin ve diğer çocuklar da bunu fark etsin.
örneğin bir arkadaşına yardımcı olan çocuk için: "arkadaşına yardım edip destek olduğun için aferin Ayşe" gibi

Tepki Skoru
0
canım ilk önce kendine güvenini topla!
çünkü;sen de bir eksiklik yok. çocuk evde ilgi görmediği açık, yoksa televizyonun karşısından kalmaması normal mi?
siz bahaneler uydurup çocuklara, alkışlatıp önemli olduğunu sevildiğini gösterin. etkinliklerde ödüllendirip yapabileceğinin daha iyisinide yapabileceğini gösterin. sizi çok seviyor. az ilgilenmeseniz (tabii ki normaldir! tüm çocuklarla zor oluyor hepimizin başında ) resmini karalıyor. etkinliklerde yanınınza oturursa kontrolunuz da olur.
ben böyle yardımcı olmaya çalıştım! İNŞALLAH YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR! SELAMLAR!:thumbsup:

Tepki Skoru
0
ayarlamak doğru! zaten arkadaşımız bunun dozajını bilir! ben çok beğendim!     mkwxw
:36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12:

Tepki Skoru
0
bu çocuk ben ce çoklu zeka kuramında sözel yetenekleri kuvvetli bir çocuk. zekasında vardır bir üstünlük ama bunu uzman gözüyle bakılması gerekir. ben ce en kısa zaman da ailesi bu dururma el koymalıdır!
selamlar!!!!!!!!!!!!!!!!

Tepki Skoru
0
BATMAN KÜLTÜR ANAOKULUNDA ÖĞRETMENİM.4 YAŞ ÖĞRENCİLERİM VAR,BENİM ŞU SOUNUM VAR:ÇOCUKLARIN DİKKAT SÜRESİ ÇOK AZ BİR ETKİNLİK ESNASINDA HEMEN SIKILIP BAŞKA KÖŞELERE YÖNELİYOLAR BU DURUMA NASIL Bİ ÇÖZÜM ÖNERİRSİNİZ?

Tepki Skoru
0
Öncelikle bu güzel aileye hoşgeldiniz...Aslında 4 yaşda böyle bi durum görülmesi çok normal..Etkinlikler çok uzun tutulmamalı...Drama ağırlıklı ilgilerini çekebilecek etkinliklere yönelebilirsiniz. Sıkıldıklarını hissettiğiniz anda bi şarkı söyleyip dikkatini çekebilirsiniz..Etkinlik sonunda bir ödül verebilirsiniz.Tabi ödülü sadece maddi açıdan düşünmemek lazım.Çok sevdikleri bir oyuncak veya buna benzer şeyleri kullanabilirsiniz..Çocuklara sürekli ''aferin çok güzel olmuş...'' şeklinde ifadeler kullanabilirsiniz...
ben de yeni bir öğretmenim ve daha önce 4 yaşla hiç çalışmadım..:) Umarım sölediklerim işe yarar:D sevgiler...

Tepki Skoru
0
ÖNCELİKLE HOŞ BULDUK...İLGİNİZDEN DOLAYI ÇOK TŞK EDERİM,TAVSİLERİNİZ ÇOK GÜZEL BUNLARDAN BAZILARINI UYGULADIM AMA YARIN TAMAMINI UYGULAMAYI DENİYCEM . BEN DE İLK DEFA 4 YAŞLA ÇALIŞIYORUM VE ONLARIN İÇ DÜNYASINA GİRMEK VE İSTEKLERİNİ ANLAMAK ÇOK ZOR..:)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle