Ben ogretmen degilim ama 2 cocuk annesiyim..Kanadada yasiyorum ozellile oglumla cok sorunlarimiz oldu ve onlarla savasmayi degil yasamayi ogrendik..Bu konuyla ilgili bir suru yerden egitim aldim bir suru insani dinledim ve ingilizce bir kitabi "MY spirted child"e anliyana kadar 3kere okudum..Ozellille anne babaya cocugunu dinlemesini ve onu bu haliyle ve daima sevdiklerini gostermeleri sart..Sizinde okul olarak okulun kurallari oldugunu dikkat cekmek icin diger ogrencilerin hakkini alamaya hakkinin olmadigini onu bir kornurda yada bir sandalyade yasi neyse eger 4 ise 4dak. 5 ise 5 dak, cezalandiricaksiniz eger yerinden kalkarsa tekrar onunla hic konusmadan ayni yere oturtucaksiniz taki czasini tamamlyana kadar. Ceza suresi bitince ona ne yaptigini sorucaksiniz kesinlikle bilmesi gerek sucunun ne olduguyla ilgili..Ve en onemlisi zarar verdigi kisiden ozur diletmeniz sart..Bu ceza sistemini taki okulda ogretmenin evdede anne babanin sozu gectigini mutlaka anliyana kadar surdurmelisiniz .. Ayni seyi anne babayada ogretmelisiniz..Ceza sandalyesi veya yeri surekli ayni yer olmali.. Kunusurken onunla ayni goz hizasina gelmeyi ihmal etmeyin..Cok onemli.. Ama yaptigi iyi seyleride gormemezlikten sakin gelmeyin tam tersi odullendirmeyi ihmal etmeyin..Bir star vererek v.b.. Bu konuyu anne babayida egiterek surdurmelisiniz ancak bu bicimde bu cocugu topluma kazandirabilirsiniz..Eger anne-baba cocuga siddet uyguluyorsa bu konuda size durust olmalarini isteyin..Kesinlikle cocugun yninda tartismamalarini olmadik hediyeler cocuga alinmamasini fazla televizyon yerine parkta yada ve oyunlari oynayarak bu cocugu 3 hafta icinde duzeltebiliceginize eminim..Ama inanin bana bu hiperaktivlik degil..Tamamen ilgi bekleyen bir cocukla karsi karsiyasiniz..Ona kimin patron oldugunu ogretmelisiniz SABIRLA..Kusura bakmayin haddimi asmak istemem ama sadece bilgilerimi paylasmak istedim..Benimde uyguladigim ornekler.. Saygilar basarilar