her öğretmenime bir eğitimli yardımcı görevlendirir,diğer sınıflarla beraber teneffüs hakkı verir diğer öğretmenler gibi okula dair sorumluluklar verirdim ..8düşünsenize millet 40 dk ders yapar biz elli dk.çocukların dikkat süresi ise20 dk.)müfettişlerin bu konuda uzmanlaşmış ama aynı zamanda bu meslekte daha önce en az 5 yıl çalışmış kişilerden seçilmiş olmasını isterdim.okul müdürlerininde bu konuda ayrıca eğitim almalarını isterdim.öğretmenlik ve idarecilik aynı şey değil.müdürlerimiz idareciliği malesef el yordamıyla öğrenmek zorunda kalıyorlar.tabiki bi çoğu bocalıyor ve bu direkt olarak öretmene yansıyor.birde tüm okul personelinin iletişim dersi almasını sağlardım.tüm öğretmenlerin sıkça toplanıp branşları hakkında seminerler vermesini (hem birbirlerine hem velilere)isterdim.nasıl daha iyi oluruz diyen beyin fırtınası yapar bi sonraki toplantıya kadar tüm hedeflerin gerçekleşmiş olması için çalışırdım.öğretmenevlerini yeniden düzenlerdim özellikle doğu anadoluda bulunanları.. öğretmen maaşlarını uygun bi seviye çekerdim ve eğer mola yoksa yıpranma payı vs.gibi iyileştirmeler yapardım okul öncecilere.gerçekten diğer hiç bi branş bu kadar zor değil.özel eğitimde çalıştım daha önce onlarda yıpranma payı var mesela..özelde çalışmıştım ve maaşı vs.iyi olsaydı o çalışma şartlarına rağman bırakmazdım çünkü gerçekten öğretmen gibi hissettiriyorlar size kendinizi...yine konu dışına çıktım dimi..neyse ..