Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

İstiklal Marşımızı Öğretiyormusunuz?

Tepki Skoru
0
arkadaşlar tabii ki istiklal marşını çocuklara dinletmeliyiz, onlarda bu hazzı hissetmeliler.ama ben ezberletme taraftarı değilim, çünkü okul öncesinde önemli olan gelişim alanlarını desteklemektir.şiir gibi öğretirsek dil gelişimlerini, marş gibi öğretirsek(bu çocuklar için zorlayıcı olur,ayrıca çocuklar arasında bireysel farklılıklar vardır,bütün çocukların marşı söyleyebilmesi imkansız) ritm becerilerini desteklemiş oluruz.okul öncesi öğretmeni olarak amacımız ve bize düşen görev budur..

Tepki Skoru
0
bence de öğretilmemeli çünkü çocuklar bunun anlamını manevi ağırlığını kaldırabilecek ve anlayabilecek bir yaşta değiller arada bir öğretmenin okuması daha mantıklı

Tepki Skoru
0
espere' Alıntı:
bence de öğretilmemeli çünkü çocuklar bunun anlamını manevi ağırlığını kaldırabilecek ve anlayabilecek bir yaşta değiller arada bir öğretmenin okuması daha mantıklı
çocukları bu kadar küçümsemeyelim.gelişim düzeylerini biliyoruz çocuklarımızın eğer bunu anlayabilecek düzeydelerse bence öğretilmeli.ayrıca dil gelişimlerine için çok büyük faydası oluyor.

Tepki Skoru
0
şule hocam belki öğrencileriniz çok hevesliler öğrenmeye sizi anlıyorum ,alabildiği kadar bilgi vermekte gerekiyor ama ben bu konuda 10 kıta istiklal marşını öğretmenizi onaylamıyorum ,düşünün şimdi ilköğretim müfredatı o kadar yavaşlatılmışki o çocuklara biz bunu okul öncesi eğitimde veriyoruz ancak onlar ilkokulda 1,2,3.sınıflarda bunları öğrenecekler peki bizim 10 kıtayı bilen yetenekli öğrencilerimiz ne yapacak zaten bildiği şeyi sürekli tekrarlamaktan bıkmayacakmı,gerçekten biz öğrencilere çok şey öğretiyoruz bizden sonraki kademede bu öğretim birden yavaşlıyor çocuklarda doğal olarak okuldan sıkılıyor zaten biliyorum düşüncesiyle yerlerinde sayıyorlar.
Dinlesinler kendileri öğrenebildiklerini öğrensinler ancak kıta kıta öğretmeye çalışmak yanlış diye düşünüyürum,bırakalım bazı şeyleri zamanı geldiğinde anlamını kavrayarak öğrensinler ..

Tepki Skoru
0
benim öğrencilerimden bazıları iki kıtasınıda biliyorlar. ben öğretmedim tabi törenden öğrendiler.öğretmeyide düşünmüyorum.

Tepki Skoru
0
zynp' Alıntı:
arkadaşlar tabii ki istiklal marşını çocuklara dinletmeliyiz, onlarda bu hazzı hissetmeliler.ama ben ezberletme taraftarı değilim, çünkü okul öncesinde önemli olan gelişim alanlarını desteklemektir.şiir gibi öğretirsek dil gelişimlerini, marş gibi öğretirsek(bu çocuklar için zorlayıcı olur,ayrıca çocuklar arasında bireysel farklılıklar vardır,bütün çocukların marşı söyleyebilmesi imkansız) ritm becerilerini desteklemiş oluruz.okul öncesi öğretmeni olarak amacımız ve bize düşen görev budur..
tamamen katılıyorum.. ben de asla ezberletme taraftarı değilim.. biz sadece İstiklal Marşı'na saygıyı konuşuyoruz çocuklarla..ayrıca bazı çocuklar kendileri yanlış ezberliyorlar ve bunu ilerde düzeltmek zor olur.. ben ezbere şiddetle karşıyım...

Tepki Skoru
0
ilerde zaten öğrenecekler niye ezberle yorayımki canlarımı .Atamıza, istiklal marşına saygıyı, bu uğurda neler verildiğini yaşlarına göre anlasınlar bu yeterli ben ezberletme taraftarı değilim. filize katılıyorum. oyaş grubunun algılayamayacağı tam telafuz edemedikleri kelimeler var. bir kere yanlış öğrendilermi hep böyle gidiyor.

Tepki Skoru
0
çocuklar bu yaşta çok hızlı öğrenir bildiğiniz gibi yıl sonu etkinliğine çalışırken birbirlerinin rollerini ezberlerler bence ezberlemelerinde bir sakınca yok zaten baskı yapmanıza gerek kalmaz birkaç kez duysalar öğreniyorlar.isteyen çocuğa hayır öğrenme diyemeyiz.hem yabancı dil öğrenimi bile küçük yaşlarda tavsiye edilmiyor mu .bu yaş grubundaki çocuklara ne öğretirseniz hangi duyguyu verirseniz alır.

Tepki Skoru
0
İstiklal marşını okuyorum çocuklarıma, ama öğretmiyorum, ilkokul müfredatında var olan bir eğitim zaten, gerek duymadın şu ana kadar. Ablalarından , ağbilerinden dinleyipte bilen öğrencilerim var tabii.

Tepki Skoru
0
bencede güzel birşey.eğer alıyorlarsa neden olmasın.bende deneyeceğim

Tepki Skoru
0
uygulanmasına saygı duyuyorum ama bence de 10 kıta çocuklara göre fazla ve ben kendi adıma bu uygulamayı yapmazdım

Tepki Skoru
0
ilk iki kıtayı biliyolar andımızıda biliyolar ama gerisini benimkiler yapamazlar sanmıyorum.yine de güzel oluyor tabi.onlarında hoşlarına gidiyor.

Tepki Skoru
0
Benim Ögrencilerimde 2 Kitasini Biliyorlar Hatta Gecende Istiklal Marsimizin Kabulunun Yil Donumunde Yarismada Birinci Gelmislerdi

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bende buna benzer bile çalışma yapmıştım ama ben her çocuğa birer kıtasını ezberletmiştim ama sınıfta tekrara yapa yapa bütün çocuklar 10 kıtasını da öğrendi. o zaman bir ilköğretim okulunda görev yapıyordum ilköğretim deki diğer kademenin öğretmenleri ortaokullara bile ezberletemediklerinden şikayetçiydi ozaman. ama ben zorla ezberletmediğimi arkadaşları tekrarlarken hepsinin öğrendiğini söyledim. bence bende evde zorla ezberletseydim belkide bende farklı tepkilerle karşılacaktım.
bence tabii ki güzel bir şey öğrenmeleri ama öğrenemeyen çocuğuda zorlamanın bir anlamı yok. belki ters tepki verebilir

Tepki Skoru
0
Ben burada şöyle bir nokta vurgulamak isterim. Burada bir öğretim söz konusu,milli duyguları aşılama güçlendirme fakat neden kimsenin düşüncesi buna kaymıyor? Ben bu marşı öğretiyorum çok güzel ama çocuk marş ın ne olduğunu biliyor mu? Neden ve hangi amaçla okunduğunu kavrayabilecek kadar bilişsel anlamda işlek mi ya da bu milliyetçi tavra bürünebilmek için yeterli düzeye erişmiş mi? ya da istiklal marşının içinde geçen bazı osmanlıca kelimeleri türkçe telaffuz edemeden telaffuza itilmesi doğru mu? Çocukların ezberi kuvettli diye birşeylerin temelini vermeden başka birşeyin onunla bağdaşık olan eğitimine geçemeyiz. İlköğretim zümresi bile bunu önce hayat bilgisi dersiyle daha sonra diğer derslerle pekiştirerek ilk iki kıtayı öğretir! Dün bu konuyu sınıf öğretmeni arkadaşımla tartıştım ve söylediği şey okul öncesinde bu yapılmaz biz birşeyleri çocuğa kazandırdıktan sonra öğretmeye başlıyoruz diyor. O yaştaki çocuk milli duygulardan ne kadar anlayabilir ya da manasını çözebilir dedi. Ben kendimden hatırlıyorum 5. sınıfa kafar ilk iki kıta daha sonra 6. sınıfta diğer tüm kıtalar öğretildi. Benim dönemimin eğitim sistemi böyleydi,-ki ben yaşlı biride değilim. Faka dediğim gibi bazı şeyleri vermeden diğer şeyleri verelim derseniz ortaya ezberden başka birşey çıkmaz ki ben eğitimde ezbere karşıyım tamamen rehber olmalı gerektiğinde söylemeli ve çocuğun ilgisi çekilmeli!

Saygılar
arkadaşım bende çokk yaşlı değilim istiklal marşımızın 10 kıtasını vede anlamlarını bende öğrendim ama 2. sınıfta ve şimdi emin ol aynı ogünkü gibi söylerim. ve öğretmenimlede gurur duyuyorum iyiki öğretmiş..

Tepki Skoru
0
sırf kendimizi kanıtlamak için,başkaları aaaa nelerde öğretmiş desinler diye lütfen çocuklarımızı yormayalım.benim çocuklarımda 2 kıta biliyorlar ve ezgisiyle süper okuyorlar .bu onlara yeter daha öğrenmeleri için çokkkkkk zamanları olacak arkadaşım.lütfen yormayın çocuklarınızı evde öğrenmek için çabalayacağına bırakında bidaha eline geçemeyecek oyunlarını bari şimdi oynasınnnnn

Tepki Skoru
0
Benİm ÖĞrencİlerİmdende Ezberleyenler Oldu.ben HİÇ Bİr Şekİlde Zorlamadim.okulumuzda İstİklal MarŞini GÜzel Okuma YariŞmasi Vardi.velİlerİme Duyuruda Bulundum.İsteklİ Velİler Çocuklarini ÇaliŞtirdi.tÜm Katilanlara Okulumuzda ÖdÜl Verİldİ.Çocuklarin Kendİlerİne Olan GÜvenlerİ Artti.dİĞer ÖĞrencİlerİmde ArkadaŞlarindan Özenerek İstİklal MarŞini ÖĞrenmeye ÇaliŞiyorlar.okadar Heveslİler Kİ Anlatamam.zorlandiklari Kelİmelerİ Kendİlerİnce SÖylÜyorlar.Çok Grur Verİcİİİİİ.yariŞma Amacini Çoktan İyİ YÖnde AŞtiii.
Bence Çocuklarin İstedİkten Ve Desteklendİkten Sonra Yapamayacaklari Şey Yok

Tepki Skoru
0
Çocuklara Asla ÖĞreneceksİnİz,ezberleyİn Gİbİ Şeyler SÖylemedİm

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu kadar hırslı olmaya gerek yok bende haftada bir cd den dinleterek nasıl durulması gerektiğini hatırlatıyorum isteyen eşlik ediyor okadar ilköğretimde yıllarca aynı şeyleri tekrar tekrar görüp bıkacaklar zaten

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle