Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

İstiklal Marşımızı Öğretiyormusunuz?

Tepki Skoru
0
arkadaşım kesinlikle müfettişler karşı çıkıyor buna.Ayrıca biz bile telaffuz ederken zorlanıyoruz o çocuklara yazık değilmi. Benim zümremde aynı şeyi yaptı, ezberleyemeyen çocuklar okula gelmek istemedi.BENDEN TAVSİYE:::

Tepki Skoru
0
bende okul öncesi eğitim şenliklerinde her öğrencime 1 er kıta verdim ezberlediler daha sonra çalışırken herkes birbirinin kıtasını da ezberledi ve 8 öğrencim 10 kıtayıda çok güzel okudu bende tabi diğer öğrencilerde ezberlesinler diye onlara küçük ödüller alarak teşvik ettim onları.ezberledik diye kendilerininde çok hoşlarına gitti bundan sonrada devam ettireceğim inşallah.

Tepki Skoru
0
sayın meslektaşım istiklal marşını zaten öğrenecekler,ayrıca yazık değilmi bu çocuklar telaffuzda zorluk çekiorlar bi de bu anlayamıorum sizleri ben ve karşıyım.Çocuklarınız almaya meraklıysa ondan önce öğretecek çok şeyimiz var bizlerin.Bir de bunu marifet gibi anlatmanız çok ilginç...

Tepki Skoru
0
İşte en hassas olduğum konulardan biri. İstiklal marşımız, içerdiği soyut tabirler nedeniyle okul öncesi çocuklarımızın , bilişsel seviyesinin kesinlikle üstündedir.Hiç bir meslektaşımız da ''benim öğrencilerimde o seviyeyi gördüm,ondan öğrettim'' şeklinde yanlışı savunmamalı. İlk cümleden el alın ''Korkma, sönmez(?) bu şafaklarda(?) yüzen(?) al sancak(?)...'' işte her cümlede çocuk dilini dönderse de,verileni de ezberlese de kafasında bir sürü soru baloncukları oluşacak. O yaştaki bir çocuğa bunu kavratamayız,ancak ezberletebiliriz ki ezber eski öğretmen yöntemidir. Marşımızın varlığından,öneminden haberleri olsun tabi, ama soyut tabirlerle kafalarında soru işareti oluşturmak yanlış.Veli istekli olabilir,çocuk istekli olabilir hatta bir çok öğretmen de istekli olabilir özellikle gösterilerde alkış almak için, ama bilinçli bir okul öncesi eğitimcisi bu ezbere dayalı yönteme kesinlikle olumlu bakmamalı.

Tepki Skoru
0
ben 3 yaş öğrencilerime öğrettim ama 2 kıtasını çok tatlı söylüyorlar :))

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle