Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

İstiklal Marşımızı Öğretiyormusunuz?

Tepki Skoru
0
Merhaba ArkadaŞlar Bende Mİllİ Marsimizin İkİ Kitasini SÖylemeyİ ÖĞrettİm
ÇÜnkİ Çok Sevİyolar Ve Bİrde İstİklal Marsi TÖrenİnde YanliŞ SÖyleyİnce Çok Dİkkat Cektİ Ve Tepkİ Aldik
Bu YÜzden DoĞrusunu ÖĞrensİnler İstedİm Ne Verİrsek Alabnİlİyolar Ama 10 Kjita Bencede Çok
EĞer İsteklİ,Şlerse BİŞey Dİyemem Ayrica Kazanimlardfa BÖyle Bİ Şey Yok Yanİ Zorunlu DeĞİl Ve Bİrde ÇoÇuĞu DÖrt DÖrtlÜk YetİŞtİrmeyelİm ÇÜnkİ Bİz EŞŞek Gİbİ Çalisirken Sinif ÖĞretmenlerİ Rahat Edİyo Bİrde BÜtÜn Yil Tatiyosunu8z Dİye Alay Edİyolar
Arkadaslar Sinif ÖĞretmenlerİnİn Yatmasina MÜsade Etmeyİn

Tepki Skoru
1
geçen yıllarda ben de öğretmiştim.. aslında veliler başladı ben devam ettirdim ama isteğe bağlıydı her çocuk 10 kıtayı bilmiyordu ancak hepsi çok gönülüydü

Tepki Skoru
0
yapmayın allah aşkına istiklal marşını dinletebilirsiniz fakat öğretmeniz yanlış birşey. ben onlara örneğin ilk iki kıtayı ara sıra okuyorum,onlar dinliyor. istiklal marşınında nasıl durulması gerektiği vs fakat iki kıtayı bile olsa asla öğretmem. ilokulda öğrenecektir. iki kıtayı bırak 10 kıta yazmışsınız hayretler içindeyim. böyle birşey hiç bir okul öncesi çocuğun yaş düzeyine uygun değildir. ayrıca kazanımlar arasında böyle bir kazanım yer almamaktadır. ben iki kıta şiir in öğretiminde zorlanırken 10 kıta mı asla! çocuğu dört dörtlük yapacağım diye yaşından beklenen düzeyin üzerine çıkarma üstüne zorlama daha kötü sonuçlar ortya koyabilir!!!

YAPTIĞINIZ YANLIŞ BİRŞEY! DİNLETİLEBİLİNİR FAKAT ÖĞRETİMİ DOĞRU DEĞİL. BU İLKÖĞRETİMİN İŞİDİR!
Katılmakla beraber çocukların üzerinde büyük bir baskı doğuracağını düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
sizi tebrik ediyorum ama ben on kıtayı öğretebileceğimi ve çocuklarımında öğrenebileceğini sanmıyorum.pazartesi deneyeceğim ama zor...

Tepki Skoru
0
ben çok yanlış buluyorum bu tarz ezbeletmelerle uğraşılacağına drama çalışmaları yaratıcı etkinliklere ağırlık verilsin öğrenebiliyorlarsa iki kıtası yeterli bence

Tepki Skoru
0
Ya arkadaşlar bence konu çok uzadı,arkadaşımız sadece kendi çocuklarının gelişimine uygun gördüğü için ve onların isteklerine istinaden öğretmiş.Tabii ki bu kural herkeste olacak diye bişi yok.Çocuk öğrenmeye meyilliyse bunu öğretmekte bi sakınca görmüyorum fakat çocukların henüz gelişimi yetersizse bu şekilde davranılmaması gerekiyo.Zaten arkadaşımızı kendi öğrencileri için söylemiş illaki öğretilsin diye bi dayatmadan söz etmiyor.

Ben de sizi tebrik ediyorum hocam.Çocukların gelişimini yakından takip edip ve böyle bir işin üstesinden geldiğiniz için ayrıca milli marşımızı öğrettiğiniz için teşekkür ederim.

Tepki Skoru
0
bende doğru bulmuyorum arkadaşlar tüm çocuk gelişimi otoriteleri böyle şeylere karşılar çocukları vaktinden önce bişeyelre zorlamak ilerisi için bi risk olabilr

Tepki Skoru
0
sule arkadaşıma katılıyorum oturduğum civarda anasınıfına giden kız çocuğu var öğretmeni
10 kıtalık istiklal marşını ezberletmiş çocuğu hayretler içinde dinledim bu nasıl eğitim anlayışı ve çocuk daha 60 aylık bırakın 10 kıtayı ben çocuklarıma 2 kıtayı da ezberletmem sadece dinletirim çocuğu bu yaşta sıkmak doğru bir davranış değil

Tepki Skoru
0
sınıfımdaki bazı çocuklar abla ve abilerinden öğrenmişler bazen kendi kendilerine okuyorlar. ben telafuzu zor kelime var diye öğretme taraftarı değildim . ama onların okuyuşunu görünce fikrimden vazgeçtim çocuklar istedikleri şeyleri kolayca öğrenebiliyorlar

Tepki Skoru
0
Bence gelİŞİmlerİnİn ÜstÜnde gÖrev vermek olumsuz sonuÇ doĞurabİlİr.

Tepki Skoru
0
meraba arkadaşlar benim öğrencilerim 5 yaş ve şu anda istiklal marşı 10 kıtayı ezbere biliyorlar .erken değil onlar şu anda herşeye açıklar tam zamanı bence başarılar

Tepki Skoru
0
bizim okulda beş yaşta bır ogrencı var hepsını bılıyor butun torenlerde ozel gunlerde ona okutturuluyor. cocuk artık yorulmuş durumda dınlettırılebılır guzel de olur ama bu konuda baskı yapmak yanlış

Tepki Skoru
0
genellikle yıl sonu gösterilerinde velilerin ilgisini çekmek için 10 kıta bir çocuk tarafından okutulur arkadaşlar amaç ezbertletmek değilde İstiklal marşımızın önemini anlatsak daha iyi olmazmı

Tepki Skoru
0
merhaba hocam eğer öğrencileriniz bunu başarıyorsa sakıncası yok bu benim düşüncem ailelerde destek veriyorsa ellerinize sağlık diyorum iyi çalışmalar.

Tepki Skoru
0
bence ögrenme diye zorlamak degil ama her çocukta bir kulak dolgunlugu olmalı biz şuanda istiklal marşını 23 nisan için her çocuğu 1 kıta verdik ve çok güzel ögrendiler ve bence çocuklar bu yaşta daha kolay kavraya biliyorlar

Tepki Skoru
0
tebrik ederim çocuklarınız alıyorsa sonuna kadar gidin.........ALKIŞŞŞŞŞŞŞŞŞ

Tepki Skoru
0
Ben de göreve başladığım ilk seneden beri öğretiyorum ve çocukların çok hoşuna gidiyor. Bir tek geçen sene öğretmedim. Onun haricinde İlk 2 kıtaları 2 haftada , sonraki kıtaları bazen 2 bazen 3 haftada öğretiyorum. Öğretirken de aynı zamanda her kıtayı anlatıyorum. Çocuklarla birlikte o zamanları yaşıyoruz. Bazen dramalar yapıyoruz. Bence çocukların tarihlerini öğrenmeleri açısından çok gerekli bir şey..

Haftanın 1 günü öğleden sonrayı İstiklal marşına 1 günü öğleden sonrayı satranca ayırıyoruz.

Tepki Skoru
0
bir öğrencim kendi isteğiyle ara tatılde 2 haftada 10 kıtasınıda hatasz ezberledi.. Beni ve ailesini onurlandırdı. Bende onu ödüllendirmek küçük bir plaket yaptırdım.. MEcbur tutmadıkça bunlar güzel şeyler.. Öğrenci ezberi hobi gibi görürse zamanla hem bilişsel kabiliyetleri gelişir.. Hem de ezberi zorunlu faaileyet olrak değil eğlence olarak görür. .

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle