Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

İstiklal Marşımızı Öğretiyormusunuz?

Tepki Skoru
0
şu bir gerçekki benm şu ana kadar yaptığım gözlemlerde çocukların çoğunluğunun istiklal marşına bi sempatisi var. Gerek büyük ağabey ve ablalarından gerek medyadan gerekse askerlere olan ilgilerinden yani hayatlarındaki görsel ve işitsel uyaranlardan etkilenerek böyle bi tutum içine girmişler.Şule hocamın anlatmak istediği şeyi çok iyi anladım. Bütün bu durumlardan etkilenip öğrenme merakı doğan çocuklarına bunu öğretmiş çokta iyi etmiş hiç bir sakınca görmüyorum. Hemde bunu konu tabanlı olarak yapmamış anladığım kadarıyla. Çünkü o anlamını öğretip milli duyguları kavratmaya çalışmamış sadece meraklarını gidermiş.Şu zamanda medyada ve hayatta görsel kirliliğin yaşandığı ve bu konuda hiç bir önlem almayan aileleri de düşünürsek aynı zamanda o kadar gereksiz ve seviyesiz şarkıları anlamını bilmeden bir dinleyişte öğrenen çocukların istiklal marşımızı öğrenmeye merakının oluşması bence çok güzel birşey değerlendirmek lazım diye düşünüyorum...

Tepki Skoru
0
dilan' Alıntı:
şu bir gerçekki benm şu ana kadar yaptığım gözlemlerde çocukların çoğunluğunun istiklal marşına bi sempatisi var. Gerek büyük ağabey ve ablalarından gerek medyadan gerekse askerlere olan ilgilerinden yani hayatlarındaki görsel ve işitsel uyaranlardan etkilenerek böyle bi tutum içine girmişler.Şule hocamın anlatmak istediği şeyi çok iyi anladım. Bütün bu durumlardan etkilenip öğrenme merakı doğan çocuklarına bunu öğretmiş çokta iyi etmiş hiç bir sakınca görmüyorum. Hemde bunu konu tabanlı olarak yapmamış anladığım kadarıyla. Çünkü o anlamını öğretip milli duyguları kavratmaya çalışmamış sadece meraklarını gidermiş.Şu zamanda medyada ve hayatta görsel kirliliğin yaşandığı ve bu konuda hiç bir önlem almayan aileleri de düşünürsek aynı zamanda o kadar gereksiz ve seviyesiz şarkıları anlamını bilmeden bir dinleyişte öğrenen çocukların istiklal marşımızı öğrenmeye merakının oluşması bence çok güzel birşey değerlendirmek lazım diye düşünüyorum...
evet arkadaşım kesinlikle haklısın.okulun ilk zamanlarında bazı çocuklarımın dilinde seviyesiz şarkılar dolaşıyodu(o şimdi asker gibi)ama ben okulda bu şarkıların söylenmesini yasakladım.çocukların ilk halleriyle şimdiki halleri arasında bir uçurum var.ve ben bunu başardığım için çok mutluyum.tabi velilerle yapılan toplantılarında etkisi oldu.teşekkür ederim arkadaşım..

Tepki Skoru
0
Rica ederim sule öğretmenim ben fikrimi söyledim sadece.Yanlız yasaklamalar demiyelimde buna bu kelime beni çok itiyor. Aileleri bu konuda bilinçlendirip yol göstererek dikkat etmelerini istesek daha doğru olur diye düşünüyorum.Çünkü biliyosun yasaklar insanı hep çeker hele de o yaş çocuğuna yasaklar koymak mutlaka başka bi olumsuz noktadan kendini gösterir diye düşünüyorum. Bilmiyorum sen ne düşünüyosun bu konuda ama?

Tepki Skoru
0
dilan' Alıntı:
Rica ederim sule öğretmenim ben fikrimi söyledim sadece.Yanlız yasaklamalar demiyelimde buna bu kelime beni çok itiyor. Aileleri bu konuda bilinçlendirip yol göstererek dikkat etmelerini istesek daha doğru olur diye düşünüyorum.Çünkü biliyosun yasaklar insanı hep çeker hele de o yaş çocuğuna yasaklar koymak mutlaka başka bi olumsuz noktadan kendini gösterir diye düşünüyorum. Bilmiyorum sen ne düşünüyosun bu konuda ama?
yasakların insanı çektiği konusunda haklısın.ama benim çocuklarımda öyle bir durum oluşturmadı.söylediklerine katılıyorum yinede ..teşekkür ederim:)

Tepki Skoru
0
güzel bir çalışma ama 5 yaşında olanlarda var yani ben ilerki yıllarda öğrenirler daha ne anlama geldiğini bilmiyolar ki!onları sıkmak istemiyorum kısacası

Tepki Skoru
0
TATLI_TOKATLI' Alıntı:
güzel bir çalışma ama 5 yaşında olanlarda var yani ben ilerki yıllarda öğrenirler daha ne anlama geldiğini bilmiyolar ki!onları sıkmak istemiyorum kısacası
sıkılacaklarını düşünüyosan başlama tabii ki yoksa ilerisi içinde iyi olmaz.öğrenmek istemeyebilirler.

Tepki Skoru
0
Sevgili hocalarım yazılan tüm yorumları okudum.Herkesin kendince haklı olduğu yerler var doğrudur.Şimdi bi bak bişey söylemek istiyorum müsadenizle.Bizler demiyormuyuz ağaç yaş iken eğilir,çocukla anne karnında bile konuşsanız anlar,öyleyse çocuğa İstiklal marşımızı öğretmeninde bir sakıncasını görmüyorum.Belki milli anlamını tam olarak anlayamayabilir,ama bu Marşımızı öğretmemiz için bir sakınca teşkil etmez.Ben çocuklarıma İstiklal marşımızın 2 kıtasını öğrettim aslanlar gibide söylüyorlar.Marşımız okunurken nasıl durulmasını niçin hazır olda durmamız gerektiğinide söyledim.Hazır olda duruyorlar;Belki tam olarak niçin hazır olda durduklarını bilmiyorlar ama hazır olda durmaları gerektiğini daha yaş iken öğreniyorlar.
Bu yaptığımız bir çeşit gizil öğrenme.Bir kaç örnekle bunu pekiştirmek istiyorum.Ülkenin birinde Bir futbol maçı tv de verilirken ekranın köşesinde de bir içeçek reklamı maç sonuna kadar duruyor.Maç bittikten sonra maçı izleyen bir denek bilinçsizce reklamı yapılan içeceği içmek istiyor.Demekki adam maçı izlerken farkında olmadan içeceği bilinç altına yerleştirmiş.Tıpkı bizim şimdi çocuklara tam olarak farkında olmadıkları Marşımızı öğretmemiz gibi.
İkinci bir örnek ise daha vahim.Okullarımızda çalan teneffüs zili melodisi varya tam olarak bilmiyorum ama isveç olabilir milli marşıymış.Çocuklar şimdi kulaklarında o melodiyi öğreniyorlar yıllar sonra o bahsedilen ülkenin milli marşı çaldıgında hııı bunu hatırlıyorum diyecekler.Tıpkı bizim çocuklarımızın yıllar sonra Marşımızın anlamını tam olarak öğrendikleri zaman diyecekleri şeyler gibi.

O yüzden Bir çok konuda olduğu gibi Marşımızın öğretilmesi en azından söylenmesi içinde 7 ÇOK GEÇ DİYORUM!!!

Teşekkürler...

su2

Tepki Skoru
0
dediğiniz noktalar çok doğru.Ancak biz çocuklara 10 kıtalık şiir 10 kıtalık tekerleme öğretmiyoruz ki..Bizim yaş grubu için hazırlanan kitaplarda da bu kadar uzun şiir tekerleme parmak oyunu yok zaten..Çocuklar arasında öğrenen muhakkak vardır .Çünkü 1. 2. sınıf seviyesinde öğrencilerimiz oluyor bazen...alt seviyede öğrencilerimiz olduğu gibi...Ben o kadar uzun öğretilmesinden ziyade ezgili kasetten dinletilip iki kıtanın ezberletilmesi taraftarıyım...Öğrenmesi hem zaman alacaktır..hem sanki okuma yazma öğrenince yazarak daha doğru daha çabuk öğrenecektir.

Tepki Skoru
0
bence istiklal marşımızı söylemeleri güzel bir şey ama bunu öğreteceğim diye çocuklara farkında olmadan baskı kurmamalıyız bazen gizli baskılar olabiliyor.zaten adı üstünde"okul öncesi eğitim"öğretim değil çocuklar bir marşımızın olduğunu bilsinler marş okunurken ne yapmaları gerektiğini bilsinler saygıyı öğrensinler hatta 2 kıtasını söyleyebilirler ama 10 kıta bence fazla

Tepki Skoru
0
Çocuklara kulak doygunlugu kazandırmalıyız o yüzden bu uygulamayı destekliyorum.10 kıta olmasa bile 2 kıta

Tepki Skoru
0
Bence bu yaş çocukları için hiç gerekli değil.Bunu bırakında zamanı gelince öğrensinler.

Tepki Skoru
0
sevgili meslektaşım şule İstiklal Marş'ımızı öğretmeye çalışman beni çok mutlu etti.Ben de sınıfımda cd'den çalıp ritmiyle öğretmeye çalışıyorum. Okulöncesinde herşey oyun demek değildir. Milli şuur ve milli duyguların özellikle okulöncesi yaşlarda verilmesi gerektiğine inanıyorum.Biz geleceğin Büyük Türkiye'sinin Büyük nesillerini yetiştiriyoruz. İstiklal Marşı nın bu manevi ruhunu gelecek nesillere aşılamak ve gönüllerinde yeşerteceğimize inanıyorum...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar istiklal marşımızı çocuklar çok iyi öğreniyorlar.5 yaş grubrunda öğrencilerim iki kıtasını bilen arkadaşlarından yarım yarım öğrenmeye başlamışlardı.Bende iki kıtasını söyedim bir kaç kez birde baktım çoğu öğrenmiş.Çocukların soruları başlayınca onların o konuya hazır oldukları anlamına gelir.Ayrıca Çanakkale Zaferi ile ilgili sorular sordular.Bir kısmı t.v de yayınlanan çizgi filmi izlemiş.Bende Çanakkale şehitliğini tanıtan görüntüleri iizlettim.Biraz da kouştum.Çanakkale Türküsünü söyledim.Hoşlarına gitti.Biz bazı şeylerden bahsetmesek bile medyadan herşeyi takip ediyorlar.Sonra 23 Nisan etkinliğinde erkek öğrenciler asker olmak istediler.Bir-iki küçük asker haereketi yaptılar.Çanakkale türküsü ve İstiklal marşı söylediler ve kendi getirdikleri bayrakalrını açtılar. hepside çok mutluydu .Çünkü sevdikleri kendi istedikleri etkinliği sundular.Tartışmaya gerek yok sınıfınız hazırsa verilmeli.Bunuda en iyi o sınıfın öğretmeni bilir.Tek tek öğretilmemeli zaten öğrenci istekli ise alır.Diğerleri zorlanmamalı.

Tepki Skoru
0
Çocuklara hafta başında ve sonunda söyletilebilir ama kalkıpta on kıta öğretilmesi çok da iyi olmaz diye düşünüyorum.Ama marşa saygı duyulması önemi anlatılmalı diyorum.

Tepki Skoru
0
bende katılmıyorum arkadasımmm...benım cocuklar sarkısını cok sevıyorlar,,dınletıyorum ıstıklal marşını ,,,daha cok kucuklarrr ,,somut dusuyorlarrrr,herseyı oyle algılıyorlarrr,,ben ATATURK u cok severım cok fazla anlaıtırımmmm,,,bır ara oyun oynuyorlardı,,,sen ALLAHı mı sevıyorsun?yoksa ATATURKumu dıye bırbırıne soruyorlar cok sasırdımmm sanırım fazla ılerıye gıttım..kısaca ıstıklal marşı dınletılebılır ama asla 10 kıta ya da 2 kıta ıstıklal marsı ogretılmez ,,ama cocuk cok ısteklıyse ,,cok ısteklı cocuga az bır zaman ayırarak ogretılebılır?gonlu alınır kısaca ama cok abartmıssınnn arkadasımmmm.BIRAKIN COCUKLAR OYUN OYNASIN,,,OZGURCEEE,,,,

Tepki Skoru
0
jansetyy' Alıntı:
bende katılmıyorum arkadasımmm...benım cocuklar sarkısını cok sevıyorlar,,dınletıyorum ıstıklal marşını ,,,daha cok kucuklarrr ,,somut dusuyorlarrrr,herseyı oyle algılıyorlarrr,,ben ATATURK u cok severım  cok fazla anlaıtırımmmm,,,bır ara oyun oynuyorlardı,,,sen ALLAHı mı sevıyorsun?yoksa ATATURKumu dıye bırbırıne soruyorlar cok sasırdımmm sanırım  fazla ılerıye gıttım..kısaca ıstıklal marşı dınletılebılır ama asla 10 kıta ya da 2 kıta ıstıklal marsı ogretılmez ,,ama cocuk cok ısteklıyse ,,cok ısteklı cocuga az bır zaman ayırarak ogretılebılır?gonlu alınır kısaca ama cok abartmıssınnn arkadasımmmm.BIRAKIN COCUKLAR OYUN OYNASIN,,,OZGURCEEE,,,,
asla öğretilmez diye bir şey olmaz arkadaşım.oyun oynamıyorlar demiyoruz oyunlar da oynuyoruz çok güzel faaliyetlerde yapıyoruz.çocuğa bu dönemde verilenler kalıcı oluyor.buna dayanarak gelişim düzeyleri ve hazırbulunuşlukları uygunsa pekala öğretilebilinir.ayrıca zorla yaptırılan bir uygulama yok.çok seviyorlar lütfen yazılanların hepsini okuyarak yorum yapalım..

Tepki Skoru
0
arkadaşlar okuduklarım oldukça ilginçti...herkes bişeyler söylemiş..geriye dicek bişey kalmamış...yalnız milli duyguyu o çocuklara aşılamamız gerekiyor...seviyelerine uygunsa istekli ise öğretebiliriz diyen arkadaşlara katılıyorum...

bunlardan farklı olarak, bireysel farklılıklarını dikkate alarakta bişeyler verebiliriz....her çocuğun seviyesi farklı ama az çok çocukların yeteneklerini ortaya çıkarabiliriz...çocuk kendini bu konuda belli eder zaten...buna örnek vereyim...

ben stajerlik yaparken hocamız bir tane öğrenciye SAKARYA TÜRKÜSÜNÜ ezberletmişti...bu nasıl olur diyeceksiniz ?? anne de baba da imkansız  ve çocuk asla yapamaz diyordu...hocamız çocukta yeteneğin farkındaydı...siz bir deneyin yapamazsa bırakırız dedi...iki  hafta sonra çocuk bunu ezberledi ve mükemmel okudu...annesi de şaşkındı ve ezberlerken çocuğun hiç zorlanmadığını kendisi bir kaç defa söyledikten sonra ezberlediğini, vurguyu ve tonlamayı da çocuğun kendisinin yaptığını söyledi...ardından istiklal marşını da ezberledi...yıl sonu gösterisinde okuduğunda ayakta alkışlandı....ŞİMDİ BU ÇOCUK 6. SINIFTA...ANAOKULUNDA YETENEĞİ ORTAYA ÇIKTIĞI İÇİN ANNESİ YETENEĞİ DOĞRULTUSUNDA YETİŞTİRİYOR ÇOCUĞUNU...AYRICA İLDE İKİ YIL İÇİNDE 2 TANE BİRİNCİLİĞİ VAR ŞİİR YARIŞMASINDA.. İLÇEDE DE BİRİNCİLİĞİ KİMSEYE VERMİYOR BU KONUDA...LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASINDA İSTİKLAL MARŞINI OKUMA YARIŞINDA DA BİRİNCİ SEÇİLMİŞ BU YIL...bunu duydum geçen hafta....
   sözün özü çocuktaki cevherleri ortaya çıkarmak ve işlenmesi için bu dönem bulunmaz bir velinimettt....7 ÇOK GEÇ BAŞKA SÖZE NE HACET....

Tepki Skoru
0
kabiliyetleri doğrultusunda onları yönlendirmeliyiz ...ki çocukları da küçümsemememiz gerektiğini hepimiz biliyoruz ...hepsi birbirinden kabiliyetli ...

ben 3 hafta oldu öğretmeye başlayalı ...7. kıtaya kadar geldik ...sadece günde 1 yada 2 kere istiklal marşını okuyorum ... onlarda benimle beraber tekrar ediyorlar ...

aileler de şaşırdılar bu kadar çabuk öğrenmelerine ... onları kesinlikle küçümsemeyelim ...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle