Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

İlköğretim okullarında öğretmen olmakmı bağımsız okulda öğretmen olmakmı?

Tepki Skoru
0
bağımsızlar şu açıdan zor 23 nisandı yıl sonuydu bu gibi etkinliklerde veliler öğretmen yarışına giriyolar. bu hiç doğru bişey değil.şu ınıf şunu yaptı siz niye yapmıyorsunuz gibi soru cümleleriyle karşılaşabiliyorsunuz. idarecinizin ii bir idareci olması gerekiyorki öğretmenler arasında olmaz demiyorum mutlaka bir soğuk savaş bi gerginlik oluyor aradaki o dengeyi idarecinin koruması gerekiyor.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
haklısın ervacım zümreler arasında sınıf yarışları yarışabilir diye düşünüyorum

Tepki Skoru
0
bağımsız anaokulunda 5 yıl çalıştım velilerim ve çocuklarım harikaydı okulun maddi problemleri de yoktu ama öğretmen okulun etkinlik programlarından yoruluyor ve bunalıyor idarenin bitmez tükenmez istekleri öğretmenin sınıf ile ilgilenmesini engelliyor

Tepki Skoru
0
Ben ilköğretimden anaokuluna geçtim,ilk sene işleyişin daha farklı olması,özerk olmaman açısından alışman zaman oluyor ama alıştıktan sonra da ilköğretim zor gelmeye başlıyor sanırım.Bazı açılardan çok daha memnunum,burada gerçekten de öğretmenlik yapıyorsun ve bir tek bunun üzerinde yoğunlaşıyorsun.İlköğretimde yeri geliyor hademe oluyor temizlik yapıyor,yeri geliyor memur oluyor hesap tutturmaya çalışıyorsun.Velilerle çok daha içli dışlı olmak zorunda kalıyorsun,kendini geliştirmek için tek imkan yine kendinsin.Müdürün ilköğretime harcamak üzere aidatlarına göz dikebiliyor,okul öncesi eğitimden anlamadığı için sınıfa alınacak en ufak bir ihtiyaçta hep karşı karşıya geliyorsunuz,rahatsız oluyor.Anaokullarında ise en önemli olan senin müdürün ,2.olarak da çalışma arkadaşların.Eğer müdür veya diğer öğretmen arkadaşlarda seni rahatsız eden bir şeyler varsa,o zaman anaokulu çekilmez olabiliyor.Öğretmen kompleksli,hırslı ise,velilerin kıyaslama yapmasına müsaade edebiliyor,yaşanan çekişmeler hoş olmuyor.Gözlemlerime göre ne yazık ki "dedikodu"anaokullarının olmazsa olmazı gibi:)Ben okulumda müdürümden ve çalışma arkadaşlarımdan çok memnunum,arada sorunlu bir iki öğretmen oluyor ama onlarda hayatına renk katıyor:) İlköğretimde de memnundum ama anaokuluna çok alıştım,birlik beraberliğe çok alışıyor insan,beraber geziler,özel gün kutlamaları,gösteri çalışmaları,yeri geliyor tek sınıfta birleşiyoruz,bazen yaptıracağım özel bir etkinlik bir deney varsa,diğer sınıfı da çağırıyoruz...vb gibi,çok fazla değişik çocuk tanıyorsun,arkadaşlarla tecrübe ve bilgi birikimi paylaşımları oluyor...vb..Anaokulu velileri daha uğraştırıcı olabiliyorlar,ama ben zor velileri de seviyorum,onların da eğitilmesi gerektiğini,zaman zaman birilerinin onları kendilerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum.Bence önemli olan her yerde mutlu olabilmeyi bilmek,pozitif bakmak biraz da..Bana anaokulu mu ilköğretim mi deseler,anaokulu derim,ne zaman enerjim azalacak o zaman ilköğretimi düşünürüm,anaokulunda edindiğim bilgi birikimi ve tecrübeler o az kalan enerjime rağmen beni götürecektir.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle